Salı , 23 Nisan 2024
dokunma sanatı karezza
Dokunma sanatı karezza nedir? nasıl yapılır?

Dokunma Sanatı: Karezza

Karezza Dokunma Sanatı

Dokunma sanatı karezza. Seks hayatınız;10 dakika daha ertelediğiniz sabah çalan alarmın zil sesine sıkışmış, otomatiğe dönüşen pozisyonlara bağlanmış ve orgazm kaygısıyla yalnızca G noktasına odaklanmış olabilir. Bu kabaca sıkıcı hale gelmiş, rutinleşmiş cinsel hayatınızı, karezza ritminizi yavaşlatarak sizi bambaşka bir cinsel haz yolculuğuna çıkarıyor. Peki, nedir bu dokunma sanatı karezza ?

Seksin gizemli topraklarından G noktasını ve orgazmı çıkardığınızda geriye kocaman bir boşluk kaldığını düşünüyorsanız, Karezza öğretisini henüz keşfetmediniz demektir. Peki, Karezza nedir? Gelin birlikte karezza’yı anlamaya ve anlatmaya çalışalım. Bu yazımızı takiben seks konusundaki bilgilerinizi artırmak isterseniz Netflıx’te yayınlanan SexLove&Goop isimli bir mini dizi var mutlaka hafta sonu vakit ayırıp izlemenizi öneririz. Gerek kendinizi tanımak, tanımlamak gerekse partnerinizi anlamak için  faydalı olacaktır. Ayrıca hangi tip bir seks kişiliğiniz  olduğunu buradan edineceğiniz bilgiler ile daha net tanımlayabilirsiniz. Cinsel hayatınıza ve sekse bakışınız değişebilir.

karezza dokunarak seks
Dokunarak yapılan seks olan karezza öncesinde pratik yaparak sizde kendi vücudunuzu dokunarak tanıyabilirsiniz. Kendinizi tanıdıktan sonra partnerinize karezza uygulaması esnasında yardımcı olabilirsiniz. Zevk noktalarınızı belirleyin.

SexLove&Goop

Orgazm olma hedefinin gölgesinde, neredeyse robotik bir ezberle yapılan geleneksel seksin aksine Karezza, partnerinizle uyum içinde ‘an’a kapılarak birbirinizi okşamayı ve zamanı yavaşlatarak sevişmeyi öğütlüyor. Nasıl mı? Aklınızdan hızla geçen tüm dış etkenleri zihninizden uzaklaştırın, güzel bir müzik açın ve partnerinizle iletişimi koparmadan birbirinizin bedenine odaklanın. Bir nevi ‘mindfullnes’ yani bilinçli farkındalığın tohumlarını, cinsel hayatınıza uyarlamak gibi… İtalyanca kökeni ‘okşamak’ anlamına gelen Karezza, yalnızca sevgi bağı kuvvetli olanların ya da birbirini daha yakından keşfetmek isteyen tutkulu aşıkların deneyimleyebileceği bir süreç. Sonbahar aşklarının yaşandığı bu ekim ayında, yatak odanızda meditasyon havası estirecek Karezza’yı keşfetmenin tam sırası.

Orgazm olmak ya da olmamak
Partnerinizle yatakta ne kadar vakit geçiriyorsunuz? Araştırmalar gösteriyor ki, çiftler ortalama dokuz dakika sevişerek orgazmın birkaç saniyelik hazzına kapılıp hayatlarına ayrı ayrı devam ediyorlar. Rutin işlerin stresiyle hep bir yerlere yetişmeye çalışırken, orgazmın da bir an önce gelmesi gereken bir metro gibi algılanıyor olması aslına bakarsanız çok normal. Günler bu kadar hızlı akarken, yavaşlık felsefesine kulak vermek ve hatta yatak odanızda da birazcık sakinleşmek fena bir fikir gibi görünmüyor. Partneriniz sizi çok iyi tanıyor ve kısa bir süre içinde G noktanıza ulaşıyor olabilir; ancak hızlı bir şekilde zirveye ulaşmak yerine bağlarınızı kuvvetlendirip fiziksel ve duygusal becerilerinizi eğiterek sevişmek de mümkün.

Şunu belirtmekte fayda var; orgazm bir sürecin sonucudur ve beklenen hazza gidilen yolun hızlı, duygudan uzak ya da robotik olup olmadığıyla pek de ilgilenmemiş, hatta sürecin nasıl olduğunu fark etmemiş bile olabilirsiniz.

karezza dokunma okşama sanatı
Seksin en temel hali olan dokunma, okşama halidir karezza…Sevgiyle dokunmaktan, okşamaktan çekinmeyin öpün öpüşün dokunun hissedin karşınızdaki kişiyi ve derinlere ulaşın. İkiyken bir olmayı başarın, aynı anda kalın birlikte.

Karezza, meditasyon yapar gibi anda kalarak birbirinin bedenlerini okşamak, öpmek ve keşfetmek isteyen romantik partnerler için sonuca değil, sürece odaklanıyor. Bu nedenle diğer birçok seks çeşidinin aksine Karezza’nın vurgusu tutku değil, sevgi. Tüm bunlara rağmen akıllarda kocaman bir soru oluşuyor: Orgazm olmayacaksak neden sevişelim? Bugün pek çok ilişkide, orgazma ulaşamamak başarısızlık sayılabiliyor. Tam da bu noktada Karezza, sonuca değil, sevgilinizle çıktığınız yolculuğa odaklanmanızı öneriyor. Anın tadını çıkarın. Her zaman söylediğimiz gibi karezza da aynı şeyi söylüyor ön sevişmeyi olabildiğince uzun tutun acele etmeyin. Seks sonu olan bir aktivite siz istemeseniz de bitecek, yavaş yavaş keyfini çıkarın. Şayet fast sex yapmıyorsanız.

dokunma sanatı karezza nedir
Seks esnasında sadece beş saniyelik orgazm hazzınızı kafanıza takmadan, bir sonraki davranışınızı pozisyonu hesaplamadan ve zamanı umursamadan sadece anı yaşayarak haz almaya mutlu olmaya çalışın. Bu anın tekrarı olmayacaktır. Her ne yaşıyorsanız tadını çıkarmaya bakın. Her seks kendi içinde özeldir zevkini çıkarın.

Beş saniyelik haz anını kafanıza takmadan, bir sonraki pozisyonu hesaplamadan ve saati umursamadan yalnızca anı yaşayarak… Kendinize şu soruyu sorun: Sevgilimle sevişirken sabahki toplantımı, az sonra ne yiyeceğimi veya anahtarları nereye koyduğumu düşündüğüm oluyor mu? Cinsellik esnasında devamlı dış uyarıcılara maruz kalıyor, ana odaklanamıyor ve arka planda tek düşünceniz partnerinizin ya da kendinizin ne zaman orgazma ulaşacağı oluyorsa, Karezza sizin için eşsiz bir seks meditasyonu! Sizin için Karezza’ya giriş niteliğinde beş madde hazırladık, onu büyütmek ve keşfetmekse ne kadar sabırlı olduğunuzla ilgili…

Sekten zevk almak
Sekten ortak paydamız birlikte zevk almak olmalı. Aksi zaten herkes gider kendi kendine mastürbasyon yapardı. Bu sebeple hem kendi bedeninizi tanıyor ve biliyor olmalısınız hem de partnerinizin bedenini keşfetmelisiniz. Cinsellik açısından mükemmeli yakalamak için dokunmaktan okşamaktan vazgeçmeyin.


Ortak payda haz almak
Tüm yeni seks pozisyonlarında olduğu gibi, yatak odanızın yeni felsefesinde de önce partnerinizle konuşmanız gerekiyor. Onunla yatakta daha fazla vakit geçirmek istediğinizi, önceliğinizinse orgazm olmayacağını açıkça söyleyebilirsiniz. Uzun uzun öpüşmek, okşamak ve birbirinizi yönlendirerek bedeninizin hangi noktalarına dokunulmasından daha çok hoşlandığınızı keşfetmek Karezza’nın ilk adımları. Unutmayın ki Karezza çiftlerin sevgi bağlarını ve cinsellik konusunda iletişimleri kuvvetlendirir; ancak iki tarafın da istekli ve o ana konsantre olması şart.

Yavaş yavaş orgazma
Sevişirken yalnızca orgazmı düşünmek nasıl ki sevişmenin ritmik uyumunu aceleye getiriyorsa, orgazmı unutmaya çalışmak da sizi strese sokabilir. Karezza’yla yeni tanışan çiftler, bir anda alıştığı tarza dönüp orgazma odaklanabilir; ancak pes etmeyin. Karezza için ilk denemeler zihninizi ve hazlarınızı kontrol etme açısından her zaman zordur. Ön sevişmeyi her seferinde ikişer dakika uzatarak alıştırma yapabilirsiniz.

Bilinçli farkındalık
Meditasyon müziklerinden oluşan bir playlist hazırlayın, kokulu mumlar ve loş bir ışık odaklanmanız için size yardımcı olacaktır. Partnerinizle yalnızca birbirinize dokunarak ve birbirinizi yönlendirerek sevgi dolu bir keşfe çıkın. İlk etapta iletişiminiz zayıf kalabilir veya zihniniz dış etkenlerle dağılabilir; bu nedenle sevişirken göz temasınızı korumayı ve ‘Anda kal’ ya da ‘Nasıl hissediyorsun?’ gibi sözlerle birbirinizi motive etmeyi deneyebilirsiniz.

Başrolde hep sen ol!
Sevişmeyi aceleye getirmemek ve olabildiğince yavaşlatmak, deneyerek geliştirebileceğiniz bir süreç. Dolayısıyla Karezza’yı partnerinizle birlikte çıktığınız bir seyahat gibi düşünün; iki tarafın da odaklanması çok önemli. Hazlarınızı paylaştığınız bu ana, seyirci kalmak ve yalnızca karşınızdakinin yönlendirmelerine kulak vermek yerine, uzun soluklu fanteziler planlayıp sevgilinize önerilerde bulunabilirsiniz. Örneğin; en sevdiğiniz şarkının ritmine uyum sağlayarak, ellerinizi birbirinizin bedeninde dolaştırmayı önerin. İlk etapta şarkı sona erene kadar anda kalmayı hedefleyebilirsiniz. Karezza’yı bir nevi oyuna çevirmek, yolculuğunuzu daha verimli kılacak. Partneriniz ile Seksi Konuşun başlıklı yazımızı keyifle buradan okuyabilirsiniz.

Deneyimle
Sevgilinize yalnızca dokunarak ve bedenini öperek onunla güçlü bir bağ kurmak, sandığınız kadar kolay olmayabilir. Bu nedenle orgazmı şart koşmadan, yavaşlık felsefesine odaklı Karezza’yı en az üç hafta denemelisiniz. Bu öğretiyi yavaş yavaş yatak odası rutininize ekleyerek, orgazm kaygılarından ve otomatiğe bağlanmış pozisyonlardan uzaklaşmanız mümkün. Ardından partnerinizle birlikte, üzerinizdeki etkisini gözden geçirme zamanı! Sonrası mı? Karar sizlerin…

Seks dokunma ile başlar ve yine dokunma ile biter. Mutlu seks iyi dokunuşlardan oluşur. Sevgi ve şefkat ile sadece dokunarak, okşayarak partnerinizi tatmin edebilirsiniz. Dokunuşlarınız ile hissetmelisiniz. Sevginizin, arzunuzun, isteğinizin dokunuşlarınız ile karşı tarafa geçmesini sağlayın.

Dokunma ile başlayan bu yolculukta yeni bir arkadaş, eş arıyorsanız MobilDost arkadaşlık ve sohbet kulübüne hemen buradan üye olabilirsiniz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …