Çarşamba , 24 Nisan 2024
Hayat Eve Sığar, Evde Kal Sağlıklı Kal
Hayat Eve Sığar, Evde Kal Sağlıklı Kal

Hayat Eve Sığar, Evde Kal Sağlıklı Kal

Hayat Eve Sığar, Evde Kal Sağlıklı Kal! Hiçbirimizin daha önce hiç karşılaşmadığı tarihi bir sürecin içinden geçiyoruz. Sağlıklı kalmak için ne yapmalı, nasıl davranmalı, kendimizi nasıl korumalıyız diye fikirler üretiyoruz. Bilim insanları televizyonlarda tüm gün bize virüsten korunmanın yollarını ve yöntemlerini anlatıyorlar. Şu an korona virüs konusunda yapılabilecek en iyi şey; mümkün olduğunca evde insanlardan uzak izole yaşamak ve evden zaruri ihtiyaçlar dışında dışarı çıkmamak.

Ancak bu durum hiç de alışkın olmadığımız bir şey ve çok zorluyor. Üç temel kural olan maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarsak sağlıklı kalmamız mümkün olacaktır. Kabul etmek gerekir ki evde kalmak, yoğun bakımda nefes alamıyor olmaktan çok daha iyidir. Herkesin işine yarayabilecek birkaç başlık ile evdeki hayatı daha kolay hale getirmek mümkün olabilir.

Hayat Eve Sığar!

Evde Kaliteli Zaman Geçirmek İçin Neler Yapabiliriz ?

Mobil Dost  platformu olarak, toplumca daha mutlu ve sağlıklı günler temenni ederken, bu zorlu süreçte evde kaldığınız zamanlarda, evde kaliteli zaman geçirmek için sizler için hazırladığımız kısa önerileri aşağıda paylaşıyor olacağız. Mobil Dost 7×24 her zaman yanınızda olacaktır.

Mutfakta Yemek Pişirmek

Salgının sürecinde evde önceden denemediğiniz bir yemek tarifini denemek ve yeni tatlar ile tanışmak. Kendiniz veya aileniz için güzel bir masa hazırlamak harika ve unutulmaz bir deneyim olur.

Yapılan sosyal araştırmalar, insanların yalnızken yemek ve mutfak düzeni konusunda daha az özenli olduğunu gösteriyor. Eğer bu koronavirüs Covid-19 süreci daha uzun zaman devam edecekse bununla yaşamayı öğrenmeliyiz. Mutfakta ve genel hayatımız içinde ki özellikle sosyal mesafe ve hijyen konusunda daha özenli olmaya başlama zamanı. Kendinizle aranızı iyi tutmak ve iç barışınızı sağlamış olarak yüksek moralle hayatı karşılıyor olmak gerek. Bu salgın sürecinde maske, hijyen ve sosyal mesafe kadar moral de çok önemli.

Yeni Bir Film İzlemek veya Yeni Diziye Başlamak

İnternet ve sosyal medyada onlarca film listesi ve dizi önerisi görmüş olmalısınız. Ya da pek çok arkadaşınız kendine izlenmesi gereken filmler listesini yapıp tavsiye niteliginde paylaşmış olabilir. Netflix’te yeni vizyona giren pek çok film ve yeni başlayan dizi seçenekleri var. Bunlardan hangilerini izlediniz? Elbette gündemi ve olan biteni takip etmek önemli. Hatta günlük vaka sayılarını öğrenmek ve salgına ilişkin bilgi sahibi olmak ilgi çekici. Ancak bu olağanüstü salgın hastalık  gündeminden sıyrılmak ve biraz da olsa normal hayata dönmek çok önemli.

Sonuç olarak; sosyal bir yaratık olan insan evde kapalı yaşamaktan mutlu olmuyor. Bu sebeple sizi mutlu edecek kaliteli zaman geçirmenizi sağlayacak, sizi günün stresinden uzaklaştıracak yeni film veya diziler için mutlaka özel zamanlar ayırın. Bu Covid-19 salgın virüs sürecinde eğlenceli, heyecanlı ve merak uyandırıcı sürükleyici yeni bir diziye başlayın. Ayrıca kitap okumayı da ekleyebilirseniz. Bu zor günleri aynı zamanda bilgi ve gelişim için değerlendirmek harika olur.

Bu Zor Günlerde Bol Bol Sohbet Edin

Evde olduğumuz şu günlerde her gün farklı arkadaşınızla görüntülü sohbet edin. Keyifli bir sohbet için yan yana olmak zorunda değiliz. Covid-19 ‘dan dolayı sosyal mesafe kuralından, sokağa çıkma yasağından kaynaklı olarak madem imkanlar bu şekilde, buna  uyum sağlamak gerek. Bizler sıcak kanlı insanlarız ve mutlaka göz göze gelmek, dokunmak, aynı ortamı paylaşmak isteriz. Bu dönemde sosyalleşme isteğimizi bu şekilde teknolojinin yardımıyla görüntülü görüşmeler ile gideriyor olacağız.

Bir arkadaşımızı, dostumuzu veya aile büyüklerimizi internet üzerinden görüntülü bile olsa  görmek ve sohbet etmek gerçekten insanı rahatlatıyor. Bu bayram hepimiz sosyal mesafeyi korumak için hayatımızda ilk defa görüntülü bayram kutlamaları yaptık. Çünkü hepimiz için yeni bir deneyim sürecinden geçiyoruz. Ama her şeye rağmen sınırsızca doya doya sohbet etmek insanı gerçekten çok mutlu ediyor. Mobil Dost sizleri sınırsızca doya doya sohbet etmek için bekliyor. Hayat Eve Sığar, Evde Kal Sağlıklı Kal

Bu Süreçte Yalnız Olmadığınızı Lütfen Hatırlayın

Size iyi bir haber verelim… Bu salgın sürecinde hem hayatta yalnız değilsiniz, pek çok seveniniz var, hem de bu salgın sürecini yaşayan dünyada tek kişi siz değilsiniz. Bu salgın durumunun size nasıl hissettirdiğini, günlerinizin nasıl geçtiğini, evde kaldığınız sürede neler izlediğinizi neler okuduğunuzu lütfen paylaşın. Bu süreçte yeni biriyle tanışmak konusunda da Mobil Dost’a girin ve hemen canlı sohbete başlayın. Sizin hislerinizi, endişelerinizi, kaygılarınızı anlayacak ve sizin ile keyifli sohbetler gerçekleştirecek birileri tam da orada sizi bekliyor. Kendinize unutulmaz sohbetler, yeni arkadaşlıklar için bir şans verin.

 Özellikle Sağlığınıza Önem Verin

Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar kampanyası kapsamında, ülkemizde sınırlı imkanlar ile evde kalarak sokağa çıkmadan sosyal mesafe ve hijyene dikkat ederek yaşıyoruz. Bu hastalanmamak için son derece önemli. Aynı zamanda sağlık çalışanlarımıza da destek olmak durumundayız, bu süreçte en büyük fedakarlığı sağlık çalışanları ve mecburi verilmesi gereken hizmetleri verenler gösteriyorlar.

Bu evde kalma ve hastalık kapmaktan endişe etme durumu son derece zorlayıcı olabiliyor. Bu zorlu durum ile mücadele etmek için evde kendinize küçük bir alan açın ve her gün tercih ettiğiniz süre boyunca esneme hareketleri ve kaslarınızı canlandıracak hareketler yapın.

Sokağa çıkamadıgınız günlerde mutlaka cam önüne veya balkona çıkıp alabildiginiz kadar güneş ışıgı alın. Beslenmenize daha fazla dikkat edin. Evde bir şekilde spor yapacak zaman yaratın. Zira bu süreçte kilo almak son derece kolay olabilir. Buna izin vermeyin.

Unutmayın alınan tüm tedbirler sizin sağlığınız için alınıyor ve siz de buna katkı sağlayabilirsiniz. Evde canınız sıkılınca size en yakın sohbet arkadaşları Mobil Dost’ta sizi bekliyor olacaklar, konuşup dertleşmek ve sohbet etmek için istediginiz zaman arayabilirsiniz. Size bir telefon kadar yakınız. Hayat Eve Sığar, Evde Kal Sağlıklı Kal

Kadın veya Erkek Kişisel Bakım

Bu salgın sürecinde en önemli konu kişisel bakım ve hijyen oldu. Covid-19 virüsünün bulaşma şekli temas ile olduğu için kişisel bakım ve hijyen çok önemli. Bulaştan etkilenmemek, virüsü kapmamak için hassasiyet gerekli. Bundan dolayı evde bile olsak her hangi bir temastan sonra mutlaka ellerimizi 20 saniye yıkamalıyız. Ayrıca eve dışarıdan gelmiş isek mutlaka kıyafetlerimizi çıkarıp yıkamalı veya havalandırmalıyız. Dışarıdan geldiğimizde kendi kişisel bakımımız için mutlaka duş almalıyız. Virüs ile bir temas durumu söz konusu ile üzerimizden akıp gitsin.

Bu dönemde  kendinize ve bedeninize sevgi dolu şefkatle yaklaşın. Bedeninize iyi davranın, spor yapın, müzik dinleyin keyif aldıgınız aktiviteler yapmaya özel zamanlar ayırın. Salgın günlerinin bitmesi sonrasında yeniden sosyalleşmenin keyfini çıkarın. Hepimiz hepimizi görmeyi çok özledik.

Mobil Dost  olarak tüm dünyayı etkileyen milyonlarca insana bulaşan ve binlerce insanın ölümüne neden olan ve halen hızla devam eden bu Covid-19 corona salgınını tamamen geride bırakmayı iple çekiyoruz. Haziran başı itibariyle kısmen de olsa hayat normale dönmeye başladı.

Yine de maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralını mutlaka uyguluyor olmak gerekli. Salgın bitmiş gibi davranmamamız gerekli. Aksi halde ikinci bir dalga ile daha fazla can kaybı yaşanır. Bu dönemde kişisel bakıma daha fazla önem verelim, güzel olmaktan çok temiz olmaya özen göstermeliyiz.

Güneş kendisini gösterdi. Yaz geldi. Her şeye rağmen moralimiz yüksek olmalı. Hatta bu süreci en yüksek fiziksel kondisyon ve ruh hali ile geçirmeliyiz. Mobil Dost hepinize sağlıklı, virüsten uzak günler diler. Yaz akşamları sohbeti için bekleriz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …