Cumartesi , 20 Nisan 2024

Spor Salonunda AŞK

Spor salonunda aşk, kent hayatının yeni sosyalleşme alanı olan spor salonları aynı zamanda kadın ve erkek için buluşma noktası olması sebebiyle aşkında merkezi olmaya başladı. İş hayatının yanında plaza hayatı ile birlikte kadın veya erkek insanlar nefes almak için zaman bulmakta zorlanıyorlar. Bu sebeple iş yerinin spor salonu, plazanın spor salonu, en yakın alış veriş merkezindeki spor salonu, mahallenin spor salonu, semtin spor salonu diye genişleyip giden  bir spor salonu hayatı oluşmaya başladı. Oysa spor gerçekte açık havada bol oksijenli bir ortamda yapılır. Spor salonunda ise hem spor hem sosyalleşme hem yemi-içme, sohbet, muhabbet hepsi bir arada oluyor.

Bazı spor salonları ciddi birer yaşam kompleksi standartlarında yapılmış. Sabah başka bir spor eğitimi için girip duşunu alıp öğlen yemek yiyip, öğleden sonra biraz uyuyabilir akabinde kütüphanede kitap okuyabilir, sonrasında film izleyebilir veya oyun konsollarında  oyun oynayabilirsiniz. Sonrasında hamam/sauna/masaj üçlüsünü yapıp havuza girip yüzüp çıkıp akşam olunca eve gidebilirsiniz. Bu şekilde tam entegre yapılarda spor salonları. Bu yazımızda  bu tam entegre çok amaçlı yaşam merkezlerinde  yaşanan kadın, erkek yakınlaşmasına ilişkin notlarımızı paylaşıyor olucaz. İyi okumalar…Spor yaşam şekliniz olsun.   

Spor salonunda benim gibi sizde kaslı erkeğinizi hayatınızın aşkını arıyorsanız önce gülümseyin.

Bugün size düz kadını anlatmayacağım. Zira düz insan okula gider, ders çalışır. Sinemaya gider, mısır yemez. Dans kursuna gider, arkadaş edinemez. Spor salonuna gider, sosyalleşmez. CrossFit’te şansını dener ama o kadar kaslı maslı, fit adamın arasından eli boş döner. Düz insan olmak kader değil, değişebilirsiniz. Bununla beraber spor salonları da tipik sevgili edinme yerleri değildir.

Ama neden olmasındır? Sizinle en kötü ihtimalde, bir tane bile olsa ortak zevki cebe attığınız biriyle olamaz mı yani? İçgüdüsel olarak da insan fiziksel olarak artısı olana çekimlenmiyor mu zaten? Sizin için doğru adamın şu an salona yeni başlamış birine ”Bench press önemli bench press, bir de squat” diyerekten atıp tutmadığını kim bilebilir? Ayyy ben yapamam, beceremem mi diyorsun? O zaman bilakis bu yazıyı sen okuyorsun…Erkekleri baştan çıkarma yolları başlıklı yazımızı da bu linkten okuyabilirsiniz.

Spor salonunda aşk için ilk izlenimler son derece önemlidir. Salonu ilk başladığınız gün veya ilk karşılaştığınız gün gelecek aşk dolu günler için önemli olacaktır.

İLK İZLENİMLER

Büyük aşklar büyük nefretlerle başlar denir; ama bence aşkın büyüklüğünden öte istikrarına gönderme yapan sihirli kelime ”pozitif ilk izlenimler”dir. Hayata dair ne yaşanırsa yaşansın, alışkanlıklar ve istikrar söz konusu olduğunda bazı insanlar iyi olanı değil, kötü olanı hatırlamaya eğilimlidir. Bu sebeple kötü anı, eninde sonunda sevimsizdir. Bir romantik filmdeyseniz ilk yoga sınıfınızda yere kapaklanıp, potansiyel sevgilinizin size kahkahalarla gülmesi sevimli gelse de, realitede ”Emine, ilk yoga dersine katıldı ve çok başarılı, Emine gibi ol” kalıbı daha çok motive edicidir. Dolayısıyla potansiyel sevgilinizle karşılaştığınız her ortamda, sevimli biri olmuş olma olasılığınız ilişkinizin gidişatı açısından vicdanınızı rahat ettiren bir dinamik olarak varlığını sürdürecektir.

Spor salonunda aşk için önce alt yapıyı sağlam hazırlamanız gerek zira kabul edelim ki salonda kadınlar arasında oldukça büyük bir rekabet var.

AŞKA ALT YAPI HAZIRLAMAK


Misal spor salonunda birisini beğendiniz ve otomatikman o tarafa doğru istemsizce çekimleniyorsunuz. Durun, silkelenin ve bir kendinize gelin ayol. Sakin sakin plan yapmamız lazım. Çaktırmadan takip edin, baktınız yoga sınıfında, gidin yoga derslerine katılın, baktınız ağırlık çalışıyor, antrenörünüzden yardım alıp, ağırlık çalışmaya başlayın. Baktınız spinning sınıfında, yerleşin gözünün görebileceği bir yere. Çok da coşup girdiği her derse gidip, çıkışta arabayla takip etmeyin tabi ki… Ve en önemlisi sohbet edebileceğiniz bir ortamı yaratmaya çalışın. Sabırlı olun, kolay lokma olmayın, bekleyin bir iki hafta sohbet etsin. Eğer gerçekten işler yolunda giderse, karşılığında adım atacaktır.

DOĞRU SINIF SEÇİMİ


Sürekli pilates sınıflarında mı vakit geçiriyorsunuz, periyodik olarak zumba mı yapıyorsunuz? Sonra da ”Allahım ben niye yalnızım?” diyerekten için için ağlıyor musunuz? E, tabi ağlarsınız… O sınıflarda kadından bol ne var ayol?! O zaman ne yapıyoruz, azıcık ağırlık çalışılan erkeklerin alanına sızıyoruz. Ha baktınız oradaki beyler tipiniz mi değil. CrossFit ne diye var? Maksimum kas, minimum ”başka taliplerime şans vereyim” kafası. Belki müstakbel eşiniz şu an Box’dan düşüyordur, koşun yakalayın…Olmadı havuza koşun tüm vücutları olabildiğince yaz kış çıplak görebilirsiniz. Aynı şekilde sizde bikinili olabilirsiniz.

Spor salonunda giyeceğiniz kıyafetlerinize özen gösterin, artık spor salonu modası var.

KIRMIZININ ÇARPICI ETKİSİ GÜCÜ


Yapılan bir araştırmaya göre spor salonlarında dikkat çekmeye çalışan erkeklerin kırmızı giydikleri saptanmış. Bunu bilir de mi giyer bazısı, bilemiyorum ama kırmızı gerçekten dikkat çekici bir renk. Fitness sektörü de biz kadınlar güzel görünelim diye yanıp tutuşan bir sektör. E madem durum böyle, taytları bilemem ama, kırmızı sporcu atletleri, kırmızı ayakkabılar ve aklınıza gelebilecek her türden kırmızı mini mini detay olur bence. Spor salonu kıyafetleri diye ayrı bir endüstri oluştu artık. Şık ve seksi kıyafetler seçebilirsiniz. Kırmızı kadın olarak sizin içinde dikkat çekici olacaktır.

KENDİNE GÜVEN KONUSU


Erkeklerin en çekici bulduğu kadınlar kendine güvenen, kocaman bir gülümsemesi olan ve nasıl bir biçimde ve boyutta olursa olsun, sahip olduğu bedende mutlu olan kadınlardır. Salonda her zaman gülümseyin. Bedenini seven kadın zor bulunur. Hele ki, spor salonuna uzun süre gidip de kendisinde kusur bulamayan insanın nadir olduğunu düşünürsek… İdeal kiloda olmak, doğru formda egzersiz yapmak ve kendine ait artıları sergileyebilmek spor salonunda sizi öne çıkarır. Doğru kıyafetler, hafif bir dudak parlatıcı ve biraz rimelin de katkısı büyüktür. Tersi durumu anlatmama gerek yok sanırım. Dikkat ve ilgi çekici olun. Ama basite düşmeyin.

Spor salonunda beğendiğiniz erkek ile mutlaka göz kontağı kurun, utangaç ve çekimser olmayın.

GÖZ KONTAĞI KURUN


Beden dilinin en önemli dinamiklerinden biri göz kontağıdır. Göz kontağı kurmak ve bunu koca bir gülümsemeyle taçlandırmak beğendiğiniz kişiyle aranızda kurmaya çalıştığınız bağı destekleyecek detaylardandır. Ama fakat lakin, yeşil çay iyidir diyip, günde 2 çaydanlık yeşil çay içenler gibi olmayıp, göz kontağını, stalkerlık dediğimiz tacizcilikten de ayırmak lazım. Vıcık vıcık terliyken de o göz kontağından maksimum kaçının. Ortak sauna alanı varsa salonda bundan mutlaka faydalanın. Sıcaklık hormonları da ateşleyecektir.

Evet kader gayrete aşık, bu sebeple rekabetin bu kadar fazla olduğu alanda asla pes etmeyin ve aşkınız için gayret sarf edin. Kazanmak için çok çalışmanız gerek ama asıl zor olan onu elinizde tutmak olacaktır.

KADER GAYRETE AŞIK


Diyelim ki müthiş sevimli bir antrenörünüz var, yüksekten uçmaya karar verdiniz ve dediniz ki tamamdır bunu alayım ben… Güzel güzel de çalıştırıyor sizi adamcağız, işi bu, ki spor işinde çoğu insan işini severek yapıyor. Sonuçta size bireysel olarak ayırdığı bir zaman var. Ama bu zamanı flört ederek geçirirseniz, hem o insanın zamanını çalacaksınız, hem de saygısız görüneceksiniz. Bunun yerine antrenmanın hakkını verin, antrenörünüzce desteklenin, saygısını kazanın ve sonucunda daha olumlu bir dialogunuz olsun.Asla spor hocanız ile flört etmeyin zira bu sizin için sadece olsa olsa seçenekleri azaltmak olacaktır.

O kişiyi aramak zor iştir. Arayanın her zaman aradığını bulacağıyla ilgili rasyonel bir zorunluluk da yoktur. Kader kısmet der ya büyükler, hakikaten biraz akıl fikir biraz da şans işi doğru insanla karşılaşma mevzusu. Doğru yer/doğru zaman formülü vardır, genelde işler.

Doğru zamanı kestiremeyebiliriz belki; lakin doğru yer konusunda seçici olabiliriz. Dolayısıyla spor yapmak sizin için geçici bir heves değilse, salona gitmekten zevk alanlardansanız, sevdiceğim de benim gibi spor yapmayı seven biri olsun diyorsanız, aradığınız insan spor salonunun bir yerlerinde olabilir. Salonun sağına soluna bir bakın.Ama aranan kadın olmayın siz sadece erkeginizin sizi bulması sağlayın yeter.

Spor salonunda aşkınızı bulamazsan sende hemen MobilDost’a ücretsiz üye ol ve hemen aşkını bul…

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …