Perşembe , 25 Nisan 2024
seks hakkındaki bilimsel tüm gerçekler
Seksin Bilinmeyen Tüm Yönleri ve Faydaları

Seks Hakkındaki Tüm Gerçekler

Seksin Bilimsel Gerçekleri

Seks hakkındaki tüm gerçekler. Seks  tarih boyunca elde edilen öğretilerden ve deneyimlerden çok daha fazlasıdır. Bilimsel pek çok gerçeklik tarafı vardır. Bu yazımızda cinselliğin insan yaşamı ve bedeni üzerindeki etkileri, ardında yatan vücut fonksiyonları ve seks hakkında az bilinenler MobilDost yazarları tarafından akademik veriler referans alınarak derlenmiş ve siz değerli MobilDost okuyucularımız ile paylaşılmaktadır. Bu yazımızda bilimsel makale ve çalışmalardan çıkan sonuçları bilimsel gerçeklik düzleminden koparmadan sadeleştirip olabildiğince anlaşılır bir dil ile anlatmaya çalışacaz. Muhtemelen bir kısmını zaten biliyor olabilirsiniz ancak seks ile ilgili yeni bazı bilgileri de burada bulabiliyor olacaksınız. İyi okumalar dileriz.  

seksi sesler çıkarmak tahrik edici olur mu
Seks genellikle penisin vajinaya dokunması-girmesi veya penetrasyonu ile ilişkilendirilse bile cinsel birleşme olmadan da yaşanabilen seks türleri vardır. Oral seks, mastürbasyon, telefon seksi, öpüşme, seks oyuncakları kullanma ve erojen bölgelere masaj yapmakta seks olarak tanımlanır.

1. Penetrasyon

Seks aktivitesi genellikle penisin vajinaya veya anüse penetrasyonuyla ilişkilendirilse de cinsel birleşme olmadan gerçekleştirilen seks türleri de vardır. Orgazm ve penetrasyon arasındaki ilişkiyi farklı seks türleriyle deneyimlemek isteyenler karşılıklı mastürbasyon, oral seks, telefon seksi(seksting), genital sürtünme, öpüşme, seks oyuncakları kullanma ve erojen bölgelere masaj yapma gibi cinsel aktivitelere dahil olup seks yapabilirler. Hatta metaverse ile birlikte sanal sekste oldukça yaygın kullanılabilir.Bu sebeple sanılan tersine seks için illa penisin vajinaya temas etmesi gerekmiyor.

seksten sonra tuvalet ihtiyacı
Seks sonrası tuvalete gidip ve idrarınızı yapmanız olası idrar yolu enfeksiyonlarına karşı tedbir olacaktır. İdrar yolu enfeksiyonları idrar yoluna giren bakterilerin üretradan mesaneye ulaşmasıyla oluşur. Kadınlarda bu mesafe çok kısa olduğu için seksten sonraki 30 dakika içinde idrar yapmalarında fayda var.

2. Tuvalet

Seks sonrası tuvalete gitmek idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olmaktadır. İdrar yolu enfeksiyonları genellikle idrar yoluna giren bakterilerin üretradan mesaneye ulaşmasıyla ortaya çıkar. Kadınlarda üretral açıklık ve mesane (idrar torbası) arasındaki mesafe erkeklerdekinden daha kısa olduğu için bakterilerin alması gereken yol daha azdır. Enfeksiyonlara karşı en etkili önlem için seks yaptıktan sonraki 30 dakika içinde idrar yapmak idealdir.İdrar aynı zamanda bir hijyen malzemesi olarakta kullanılıyor.Vücutun iç temizliği için seks sonrası idrar yapmanızda fayda var.

3. Migren

Orgazmla sonuçlanan her türlü seks deneyimi migrene iyi gelmektedir. Özellikle sabah seksinin ataklarla gelen baş ağrılarını hafifletici etkisi orgazm sırasında salgılanan endorfin hormonundan kaynaklanmaktadır. Migren Bozuklukları Derneği’ne göre beynin doğal ağrı kesicisi olan endorfin hormonu ağrılara karşı morfinlerden daha hızlı etki göstermektedir. 2013 yılında Münster Üniversitesi Nöroloji Bölümü araştırmacıları tarafından yayınlanan gözlemsel bir çalışma seksin migreni hafiflettiğini doğrulamıştır. Migren sahibi katılımcıların %60’ı cinsel aktivitenin migren atakları üzerinde iyileşme sağladığını belirtmiştir. Bu sebeple migren gibi bir rahatsızlığınız varsa seks ve sporu hayatınızdan eksik etmeyin.

erkeklerde sperm kalitesi
Erkeklerde sperm kalitesi doğum için son derece önemlidir. Spermin sağlıklı bir döllenme için sayı, şekil ve hareket yeteneği bakımından ideal değerlerde olması beklenir.

4. Erkek Sperm Kalitesi

Sperm genellikle orgazm sırasında penisten boşalan semen (meni) sıvısıyla karıştırılır. Sperm nedir diye merak edenler için meni içinde milyonlarca sayıda bulunan erkek üreme hücreleri olduğunu belirtmek gerekir. Vajinanın fallop tüplerinde yer alan yumurtayı dölleme görevine sahip olan spermin başarılı olabilmesi için kaliteli olması gerekmektedir. Sperm kalitesi spermin yumurtayı dölleme kabiliyetinin bir ölçüsüdür. Spermlerin sağlıklı bir dölleme için sayı, şekil ve hareket yeteneği bakımından ideal değerlerde olması beklenir. Avustralyalı Doğurganlık Uzmanlarının 2009’da gerçekleştirdiği bir çalışma da her gün orgazm olan erkeklerin %80’inin sperm kalitesinde iyileşme görülmüştür.

Araştırmaya göre, günlük boşalma sperm kalitesini artırmanın dışında, başarılı döllemede önemli bir faktör olan sperm hareketliliğine de katkıda bulunmaktadır. Ancak bu durum daha ziyade genç erkekler için geçerlidir. Belli yaşın üzerindeki erkekler için her gün seks yapmak ve orgazm olmak pek mümkün olmayacaktır. Sperm kalitemi artırıcam diye her gün seks yapmayın. Seksin faydaları olduğu gibi fazla yapılması halinde ciddi zararları da bulunuyor.

5. Kanser

2003’te Avustralyalı araştırmacıların yayınladığı bir çalışma, 20 ila 50 yaş arasındaki erkeklerin boşalma sıklığı arttıkça prostat kanseri gelişme riskinin azaldığını göstermektedir. Çalışmanın yazarına göre 20’li yaşlarındaki erkekler günde bir kez boşalma eylemi gerçekleştirmelidir. Avrupa Ürolojisi Dergisi’nde yayınlanan 2016 tarihli bir araştırmada ise ayda 20 defadan fazla boşalma gerçekleştiren erkeklerde prostat kanseri olasılığının %20 daha az olduğu sonucuna varılmıştır.

San Diego Cinsel Tıp Direktörü Dr. Irwin Goldstein, vajinal seks yapan kadınlarda meme kanseri riskinin yapmayanlara göre daha düşük olduğunu belirtmektedir. Cinsellikle ilişkili kanser türlerinden bir diğeri de testis kanseridir. Erkekler testislerden birinin alındığı ameliyatların ardından ereksiyon olma yeteneğine yeniden kavuşarak cinsel aktiviteye katılabilmektedir. Gördügünüz gibi belli düzen ve sayıda yapılan seksin bazı kanser türlerinde bile faydası bulunuyor.

seksin kalp sağlığına faydaları
Seks yapmanın kadın veya erkek kalp sağlığı için ciddi faydaları bulunuyor. Ancak özellikle erkekler için kalp sağlığı açısından son derece önemlidir. Ancak belirli bir yaşın üzerindeki erkekler doktor tavsiyesi dışında hiçbir şekilde mavi haplardan kullanmamalı. İşte o zaman sek sizin için tehlikeli olabilir.

6. Kalp

Kalp hastalığı olanların kalp krizine sebep olacağı endişesiyle seks yapmaktan kaçınması yaygın bir durumdur. Johns Hopkins Ciccarone Kalp Hastalığını Önleme Merkezi’nde klinik araştırma direktörlüğü yapan Michael Blaha’ya göre cinsel aktivite sırasında kalp krizi geçirme olasılığı son derece düşüktür. Blaha; göğüs ağrısı, nefes darlığı ve düzensiz kalp atışı gibi belirtiler gözleniyorsa seks de dahil ağır fiziksel eforlardan kaçınılması gerektiğini söylemektedir. Ancak kalp rahatsızlığına dair ağır semptomları bulunmayan kişilerde seksin uzun vadeli faydaları risklerden çok daha fazladır. Araştırmalar, haftada en az iki kez seks yapan erkeklerde ve cinsel yaşamından tatmin olduğunu belirten kadınlarda kalp krizi geçirme olasılığının daha düşük olduğunu göstermektedir. Seks kalp sağlığı için faydalıdır. Ancak belli yaşın üzerinde mavi haplardan doktor tavsiyesi dışında lütfen uzak durun.

7. İlk Cinsellik Yaşı

Cinselliğe katılım yaşının coğrafyalara göre farklılık göstermesi ilk gece korkusu, kültür ve inanç değerleri gibi çeşitli sebeplerden kaynaklanmaktadır. Ortalama ilk cinsel deneyim yaşının en düşük olduğu ülke 15.6 ile İzlanda’dır. İzlanda’yı Danimarka (16.1), İsveç (16.2), Norveç (16.5) ve Finlandiya (16.5) takip etmektedir. Türkiye’de cinselliğe dahil olmanın ortalama yaşı ise 17.8’dir. Dünyada cinselliğe katılımın en geç gerçekleştiği ülkeleri Malezya (23), Hindistan (22.9), Singapur (22.8) ve Çin (22.1) oluşturmaktadır. Ülkelerin demokrasi ve gelişmişlik düzeyleri  ile vatandaşlarının ilk seks deneyim yaşları arasında ters bir ilişki bulunuyor. Demokrasi ve gelişmişlik ne kadar yüksek ise ilk cinsel deneyim yaşı o kadar düşmektedir.

Prezervatif kullanımı nasıl olur
Prezervatif kullanımı hem kolay hem ucuz hem de güvenlidir. İstenmeyen gebelikleri önlemek için mutlaka cinsel birleşme öncesinde prezervatif kullanımını ihmal etmeyin.

8. Prezervatif Kullanımı

Prezervatif işlevi itibariyle cinsel ilişkilerde hayati bir öneme sahiptir. Prezervatif ne işe yarar diye merak edenlerin istenmeyen gebelikleri ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önlemede en etkili ve en kolay kullanılan ucuz metotlardan biri olduğunu bilmeleri gerekir. Dünya Bankası verilerine göre prezervatif kullanımının en yaygın olduğu ülke %79 ile Namibya’dır. Listede Namibya’yı Guyana ve Jamaika takip etmektedir. Prezervatif kullanım oranının en düşük olduğu ülkeler ise %8’lik oranla Madagaskar ve Doğu Timor’dur. Hacettepe Üniversitesi’nin 2018 yılında yayınlanan Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması’na göre Türkiye’deki evli kadınların cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanım oranı %19’dur.En çok prezervatif kullanılan  ülkeler sıralamasında en tepede olan ülkeler garipmiş.

9. Cinsel Hastalıklar

Seks sırasında cinsel organların penetrasyonu ve vücut sıvılarının aktarımı tarafları cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı savunmasız hale getirmektedir. Genellikle vajinal, anal ve oral seks yoluyla bulaşan enfeksiyonlar cinsel temas yoluyla da bulaşabildiği için oldukça yaygındır. En yaygın cinsel hastalıkların başında klamidya, gonore, sifiliz, HPV, HIV, trikomoniyaz, bel soğukluğu, genital uçuk ve bakteriyel vajinozis gelmektedir. Cinsel aktivitelerde enfeksiyon bulaşma riskini en aza indirmek için doğum kontrol yöntemlerinden biri olan prezervatifin doğru ve sürekli kullanımı gerekmektedir. Ayrıca cinsel hastalıklardan korunmak için mümkün olduğunca tek eşlilikten vazgeçmemelisiniz.

penis uzunlugu kaç cm olmalı
Erkeklerde penis uzunluğu ve kalınlığı takıntılı bir konudur. Erkekler arasındaki sohbetlerden çok fazla etkilenirler. Her erkek günün birinde merakından penisinin boyunu mutlaka ölçer. Ancak penis boyundan ziyade gerçekten de sertleşmesini sürdürebildiği süre kadar değerlidir. Hatta bazı kadınlar için büyük penis can yakıcı bile olabilir.

10. Penis Uzunluğu

Penis uzunluğunun sekste hazzı artırdığı ve orgazmı yoğunlaştırdığı düşüncesi yaygındır. Bu sebeple ideal penis boyunun her zaman en uzun olduğu düşünülür. Ancak penis boyunun arzu ve işlev üzerinde herhangi bir etkiye sahip olmadığı bilinmelidir. Zevk alma ve verme noktasında önemli farklar yaratmayan penis boyu kişiden kişiye değiştiği gibi ülkelere göre de ortalama değer olarak farklılık göstermektedir. Dünya genelinde ortalama penis uzunluğunun en düşük olan ülke 10.04 cm ile Kamboçya, en yüksek olduğu ülke ise 17.33 cm ile Kongo’dur. Türkiye’deki ortalama penis boyu uzunluğu ise 14.11 cm’dir. Penis boyunun en kısa olduğu ülkeler genellikle Uzakdoğu’da, en uzun olduğu ülkeler ise Afrika kıtasında bulunmaktadır. Coğrafya ve yerçekiminin bunda büyük etkisi olmalı.

11. Orgazm Olma Sıklığı

Orgazm kadınlarda ve erkeklerde farklı şekillerde gerçekleşir. Kadınlarda orgazm süresi 20 saniye veya daha fazla olma eğilimindeyken, erkeklerde genellikle 3-10 saniye arasındadır. Cinsel Tıp Dergisi’nde yayınlanan 2014 tarihli bir araştırmaya göre kadınlar erkeklerden daha çeşitli ve daha az tahmin edilebilir orgazm deneyimlerine sahiptir. Cinsel Davranış Arşivi’nin 2018 tarihli bir yayınına göre ise farklı cinsiyet ve cinsel yönelime sahip kişilerde farklı sıklıklarda orgazm görülmektedir. Heteroseksüel erkeklerin orgazm olma sıklığı %95, homoseksüellerin ise %89’dur. Araştırmaya göre lezbiyen kadınlarda orgazma ulaşma sıklığı %86 oranında seyrederken, heteroseksüel kadınlarda bu sıklık %65 oranındadır.

erkekler seksten sonra neden uyur
Erkekler sekten sonra mutlaka uyumak isterler, bunun sebebi erke vücudunun biyolojik kimyasıdır. Cinsel birleşme ve devamında boşalma sırasında salgılanan prolaktin hormonu ile melatonin hormonu salgılanması erkekte gevşeme ve uyku hali yapar. Tarihsel olarak ta çok eşli olan erkek dinlenip bir sonraki kadını döllemeye gitmek için dinleniyor olabilir.

12. Seks Sonrası Uyku

Erkeklerde seks sonrası uykuya dalma eğilimi biyolojik faktörlerden kaynaklanır. Orgazm biyokimyasına bakıldığında, boşalma sırasında çeşitli hormonlar salgılanmaktadır. Bu hormonlardan biri de uyku sırasında daha yüksek seviyede salgılanan prolaktin hormonudur. Uykuyla güçlü bir şekilde ilişkili olan prolaktin hormonu özellikle cinsel ilişkilerde, mastürbasyondan 4 kat daha fazla salgılanmaktadır. Prolaktine ek olarak oksitosin ve vazopressin hormonlarına eşlik eden melatonin hormonu salgılanması gevşeme ve uyku haline sebep olmaktadır.

13. Seks Bağımlılığı

Seks bağımlılığı, aşırı yapılan ve bazı durumlarda kontrol altına alınamayan dürtüler sonucu gerçekleştirilen bir dizi davranışı ifade etmektedir. Amerikan Psikiyatri Birliği’ne göre teşhis edilebilir bir durum olarak listelenmemesine rağmen, kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyen davranışlara sebep olmaktadır. Cinsel film bağımlılığı, mastürbasyon bağımlılığı ve diğer aşırı cinsel uğraşlar da seks bağımlılığı tanımına dahildir. Bireyler üzerinde sosyal ilişkilere katılımda azalma, çalışma veriminin düşmesi, cinsel işlev bozukluğu, anksiyete ve depresyon başta olmak üzere sosyal, psikolojik ve fizyolojik etkilere sebep olmaktadır. Seks bağımlısı olduğunuzu düşünüyorsanız mutlaka bir uzmandan sorunun çözümü için yardım almalısınız.

14. Farklı Orgazm Türleri

Seks deneyimleri partnerlere bilinenden daha fazla orgazm seçeneği sunmaktadır. Klitoral, vajinal ve anal orgazm cinsel ilişkilerde doruğa ulaşmanın en yaygın yollarıdır. Kadınlarda orgazmın püf noktalarını arayanlar için klitorisin, vajinanın ve anüsün aynı anda uyarıldığı çoklu orgazm, meme ucu ve kulak gibi hassas bölgelerin uyarıldığı erojen bölge orgazmı ve G noktası orgazmı gibi zevk seçenekleri de vardır. Erkeklerin deneyimleyebileceği farklı orgazm türleri arasında ise pelvik bölge orgazmı ve prostat orgazmı yer almaktadır.

15. Erkeklerde Orgazm Daha Kısa Sürer

Erkek ve kadın orgazmı arasında psikolojik ve fizyolojik benzerlikler olmasına rağmen cinsel organların anatomik farklılığından kaynaklanan farklar mevcuttur. Erkeklerde orgazm süresi 3 ila 10 saniye arasında sürerken, kadınlar doruk hazzını 20 saniyeden fazla yaşamaktadır. Cinsel Davranış Arşivi’nde yayınlanan 2018 tarihli bir araştırmaya göre erkeklerin orgazm sıklığı kadınlara göre daha fazladır. Erkeklerin %95’i seks sırasında orgazm yaşarken, kadınlarda bu oran %69’dur.

kadın ve erkek cinsel organları
Kadın için vajina Erkek için penis bu iki cinsel üreme organı birbirine benzer özelliklere sahiptir. İç üreme organlarının gelişimi sırasında penis ve vajina anatomileri benzer yapıdadır.

16. Penis ve Vajina Benzerliği

Kadın ve erkek üreme organları arasında fiziksel farklar olsa da her iki cinsiyet de aynı dış anatomiye bağlı olarak gelişmektedir. Gelişmekte olan embriyolar ilk 5-6 haftaya kadar gözle görülür bir cinsiyete sahip değildir. İç üreme organlarının gelişimi sırasında penis ve vajina anatomileri benzer yapıdadır. Erkek testisleri ve kadın yumurtalıkları aynı ilkel gonadlardan ortaya çıkar. Penis ucu ve klitoris de şekil ve işlev bakımından farklılık gösterse de benzer şekilde binlerce sinir ucuna sahiptir. İç ve dış genital organlardaki bu farklılıklar embriyo döneminde cinsiyeti belirleyen genlerin aktif olmasıyla gerçekleşir. Hatta bazı vajina içlerinde gelişimini tamamlamamış penis örnekleri görülebilmektedir.

17. Sabah Ereksiyonu

Erkek üreme sisteminin normal bir işlevi olan sabah ereksiyonu her yaşta görülebilen bir durumdur. Sanılanın aksine cinsel uyarılma ve cinsellikle ilgili rüyaların bir sonucu olarak gelişmez. Uyku sırasında gece veya sabah gelişen ereksiyon atakları penise kan akışının ve sinirlerin sağlıklı olduğunun işaretidir. Yüksek testosteron seviyesine sahip genç yetişkinlerde görülme olasılığı daha fazla olan sabah ereksiyonu yaş ilerledikçe hormon seviyeleri düştüğü için azalır. Düzenli olarak sabah ereksiyonu geçirmeyen erkeklerde sinir ve kan akışı sorunlarına bağlı olarak ereksiyon bozukluğu ve sertleşme sorunu gibi sağlık problemleri görülebilir.Sabah erkesiyonlarını takip edecek şekilde sabah seksi de yapabilirsiniz.

sperm alerjisi olan kadınlar
Bazı kadınlarda nadiren de olsa meni alerjisi görülebilmektedir. Bu alerjinin sebebi sperm içinde bulunan proteinlere karşı olan protein alerjisinden kaynaklanmaktadır. Tam tersine bazı kadınlarda tadını bayılıyor olabilirler.

18. Meni Alerjisi

Meni alerjisini tanımlamadan önce meni nedir sorusunu cevaplamakta fayda vardır. Meni, orgazmla birlikte erkek üreme organından boşalan ve sperm hücreleri içeren beyazımsı sıvıdır. Semen alerjisi veya seminal plazma aşırı duyarlılığı olarak bilinen meni alerjisi ise bir erkeğin sperminde bulunan proteinlere karşı nadir görülen alerjik bir reaksiyondur. Sperm yutulması veya meninin vajinal bölgeye temasıyla ortaya çıkabilir. Meni alerjisinin yaygın belirtileri arasında kızarıklık, şişme, ağrı, kaşıntı ve vajinal bölgede yanma hissi bulunmaktadır.

19. Seks Sonrası Ağlamak

Seks sonrası ağlamak tıbbi literatürde karşılığı olan ve çeşitli sebeplere bağlı olarak gelişen bir davranıştır. Postkoital disfori veya postkoital tristesse olarak adlandırılan seks sonrası ağlama reaksiyonu mutluluk, rahatlama, acı ve yoğun veya düşük orgazmla ilişkilendirilmektedir. Sex and Marital Theraphy dergisinde yayınlanan 2018 tarihli araştırmada erkek katılımcıların %41’i yaşamlarının bir noktasında postkoital disforiyi deneyimlerken, %4’ü bunun düzenli şekilde gerçekleştiğini belirtmiştir. 2015’te 230 heteroseksüel kadınla yapılan başka bir araştırmada ise kadınların %46’sı cinsel birleşme sonrası ağlama davranışı sergilemiştir.

kadınlar nasıl mastürbasyon yaparlar
Mastürbasyon ve bağışıklık sistemi arasında bir bağ vardır. Mastürbasyon, orgazm ve cinsel uyarılmayla birlikte bağışıklık sisteminin bileşenlerinin aktif hale geldiği görülmüştür. Enfeksiyonlara karşı savaşan beyaz kan hücresi sayısını artmaktadır mastürbasyon sonunda. Bu sebeple mastürbasyon yapmak aşırıya kaçmamak şartıyla sağlıklıdır.

20. Mastürbasyon ve Bağışıklık Sistemi

Mastürbasyonun zihinsel ve fiziksel bilinen birçok yararı vardır. Hem erkek hem de kadınlarda orgazmla birlikte stresi ve ağrıyı azaltan, kan basıncını ve benlik saygısını artıran etkilere sahiptir. Ancak mastürbasyon nedir ve ne işe yarar diye merak edenler için bağışıklık sistemi üzerindeki etkilerinden de bahsetmek gerekir. Essen Üniversitesi Tıbbi Psikoloji Bölümü araştırmacısı Philip Haake ve meslektaşlarının 2004 yılında gerçekleştirdiği bir araştırmada erkeklerde orgazm ve cinsel uyarılmayla birlikte bağışıklık sisteminin bileşenlerinin aktif hale geldiği görülmüştür. 11 erkek katılımcıyla yürütülen araştırmada mastürbasyonun enfeksiyonlara karşı savaşan beyaz kan hücrelerini artırdığı saptanmıştır.

21. Kayganlaştırıcılar Orgazmı Kolaylaştırır

Kadınların doğal vajinal yapısı seks sırasında birleşmeyi kolaylaştırmak için bezler yardımıyla bazı sıvılar salgılar. Ancak yeterli sıvının salgılanamadığı vajinal kuruluk gibi problemler ağrılı ve acılı bir seks deneyimine sebep olabilir. Bu gibi durumların önüne geçmek için seks sırasında kayganlaştırıcı kullanarak sürtünmeyi en aza indirmek mümkündür. Kayganlaştırıcı kullanmak istemezseniz mutlaka ön sevişmeyi olabildiğince uzun tutmalısınız. Kayganlaştırıcı sayesinde daha hızlı seks yaparak daha yoğun bir orgazm yaşanabilir. Indiana Üniversitesi Cinsel Sağlık Merkezi’nde yapılan bir araştırmada kadın ve erkeklerin yaklaşık %50’si kayganlaştırıcıların orgazmı kolaylaştırdığını belirtmiştir.

22. Kadın Ereksiyonu

Erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da cinsel uyarılmayla birlikte ereksiyon görülür. Penis ile aynı süngerimsi erektil dokudan oluşan klitoris, uyarıldığında kan akışıyla genişleyerek büyür. Klitoral ereksiyon olarak adlandırılan bu durum, kadınlara özel seks gerçeklerinden biridir.  Klinik Seks Danışmanı Eric. M. Garrison’a göre klitoral ereksiyon kadın vücudunun uyarılmaya karşı doğal ve fiziksel bir yanıtıdır.

23. G Noktası

G Noktası cinsellikteki en tartışmalı konulardan biridir. Uyarıldığında güçlü bir orgazma yol açtığı iddia edilen bu erojen alanın duyuları harekete geçiren sinir ve doku kümesi olduğu düşünülmektedir. Kadınlarda G Noktası vajinanın ön duvarında, vajinal açıklığın yaklaşık 5-8 cm içindedir. Erkeklerde G Noktası ise prostat bölgesinin çevresinde bulunmaktadır. Rektumun yaklaşık birkaç santim içinde yer alan bu noktayı parmakların ilk boğumuyla uyarmak mümkündür. Erkek G noktasını haricen uyarmak için skrotum ve anüs arasındaki deriye dokunmak işe yarayabilir.

24. Boşalma Olmadan da Orgazm Mümkündür

Erkeklerde orgazmla birlikte genellikle penisten sperm taşıyan semen sıvısı salınır. Ancak bazı durumlarda boşalma olmadan da orgazm gerçekleşebilir. Kuru orgazm olarak da bilinen bu durum genellikle endişe sebebi değildir. Nadir durumlarda semen üretilmesine rağmen penisten dışarı çıkmak yerine mesaneye gider. Tekrarlanan orgazmlarla vücuttaki taze spermin tüketilmesi sonucu meydana geldiği gibi altta yatan bazı sağlık sorunlarına da işaret edebilir. Boşalma kanalı tıkanıklığı, testosteron eksikliği, sistektomi ameliyatı ve üreme sistemindeki genetik anormalliklerden de kaynaklanabilir.

kadınlar için vibratör çeşitleri nelerdir
Vibratör kadınların en sevdiği seks oyuncağı olabilir. Başka hiç kimseye ihtiyaç duymadan kendi istedikleri anda cinsel olarak tatmin olmak orgazm yaşamak için çantalarında taşıdıkları bir nevi erkek arkadaşları. Üstelik telefondan kumandalısı dahil onlarca seçenekleri var.

25. Vibratör

1800’lü yıllarda histerik kadınları masajla tedavi etmek için icat edildiğine inanılan vibratörler, günümüzde mastürbasyon ve sekste uyarılma için kullanılmaktadır. Vajina ve anüste dahili veya harici olarak kullanılan bu seks oyuncağı, yarattığı titreşimle hassas sinir uçlarını uyararak doruk noktasına kısa sürede ulaşmayı sağlar. 2017’de yapılan Dünya Seks Oyuncakları Sıralaması’na göre ilk üç sırada Danimarka, İsveç ve Grönland yer alırken Türkiye 55. sırada yer almaktadır.

26. Erojen Bölgeler

Cinsel ilişkilerde orgazma ulaşmanın penetrasyon dışında yolları da vardır. Seksin inceliklerini ve dokunulmaktan haz alınan erojen bölgeleri keşfederek rutin deneyimlerin dışına çıkmak mümkündür. Erkeklerde boyun, kulak, prostat, testis altı dokular, bilek içleri ve kuyruk sokumu bölgeleri en bilinen erojen bölgelerdir. Kadınlarda ise karın altı bölgesi, diz arkası, bacak içleri, meme ucu, kafa derisi ve dudaklara temas edilmesi hazzı artırmaktadır.

27. Kadın Orgazmı

Kadın orgazmı klitoral, vajinal ve servikal başta olmak üzere çeşitli şekillerde gerçekleşmektedir. Psikolojik veya fiziksel uyarılma sonucunda cinsel organdaki kan damarları genişler, kan akışı artar ve vulva şişer. Vajinanın alt bölgesine giden kan göğüslerde büyümeye neden olur. Orgazm sırasında rahim ve çevresindeki kaslar saniyelik aralıklarla ritmik şekilde kasılmaya başlar. Kadınlarda genellikle 20 saniyeden fazla süren orgazm süresi erkeklere göre daha fazladır. Erkeklerin aksine boşalmanın ardından belirli bir süre beklemeden tekrar orgazm olabilirler. 2018 yılında Cinsel Davranış Arşivi’nde yayınlanan araştırmaya göre orgazm olma oranı heteroseksüel kadınlarda %65, biseksüellerde %66 ve homoseksüellerde ise %86’dır.

erkeklerde penis kırılması
Erkeklerde penis kırılması nedir? nasıl olur? Cinsel ilişki esnasında yaşanan penis kırılması nadir görülen bir durum olmasına rağmen oldukça endişe verici bir yaralanma olup en hızlı şekilde uzman doktor tarafından müdahale edilmesi gerekir. Bu sebeple cinsel birleşme esnasında dikkatli olunmalı.

28. Erkeklerde Penis Kırılması

Cinsel ilişkilerde nadiren görülen penis kırılması endişe verici bir yaralanmadır. Kemik kırılmalarından farklı şekilde gerçekleşen bu problem, penisin ereksiyondan sorumlu corpora cavernosa ve penil kılıf bölgelerinin yırtılması sonucu oluşur. Penis kırılması erkeklerin cinsel ve idrar fonksiyonlarında uzun süreli hasara sebep olacağı için yaşanması durumunda acilen tıbbi yardım alınmalıdır. Semptomları arasında penis kanaması, koyu renkli morarma, idrar yaparken zorluk, ani ereksiyon kaybı ve değişen şiddetlerde ağrı görülmektedir.

29. Kadınlarda Orgazm Taklidi

Orgazm taklidi, ilişki sırasında orgazm yaşamayan kişilerin vücut hareketleri ve sesleriyle orgazm oluyormuş gibi davranmasıdır. Kadınlar arasında yaygın görülen bu durum, birçok sebepten kaynaklanmaktadır. Batı Sidney Üniversitesi’nden psikolog Peter Jonason’un 2018’de yayınlanan araştırması bu konuda önemli ipuçları vermektedir. 650 gönüllüyle gerçekleştirilen çalışmada, orgazm taklidi en yaygın olarak, partnerleri iyi bir iş çıkardığına ikna etmek için yapılmıştır. Diğer popüler sebepler arasında ise seksin sıkıcı bulunması ve partnerleri daha fazla uyarma isteği yer almaktadır.

Yukarıda paylaştığımız seks hakkın’daki bilimsel gerçekler ve daha fazlasını MobilDost üyesi olup istediğiniz zaman zaman ve mekan bağımsız olarak okuyabilirsiniz. MobilDost’a sadece telefon numaranızı girip buradan hızla üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra binlerce kadın üyemiz ile hemen tanışıp sohbete başlayabilirsiniz. Mobildost.fun büyük eğlence kulübünün yeni instagram sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Mobildost sosyal medyalarını takip et ilk önce sen öğren.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …