Çarşamba , 24 Nisan 2024
erkek günde kaç kez cinsel ilişkiye girebilir
Erkeklerde cinsel ilişki sayısı kaçtır?

Erkek Günde Kaç Cinsel İlişkiye Girebilir?

Cinsel İlişki Sıklığı

Erkek günde kaç cinsel ilişkiye girebilir? Gerek erkeklerin gerekse kadınların cevabını çok merak ettikleri bir sorudur. Bu sorunun çok net  ve tek bir cevabı bulunmuyor. Bu sayı kişiden kişiye ve çiftlerin karşılıklı cinsel isteklilik oranlarına yani libidolarına göre farklılıklar gösterebilir. Bu soruyu okuyan bazı erkek okuyucularımız şimdiden atmaya başlamıştır bile, ben arabada 5 evde 15 giderim demeye. Şu kadar sayıda olursa normaldir, bu sayıdan daha az olursa anormaldir diye bir genelleme yapmakta doğru olmayacaktır. Örneğin bekar bir erkek ile evli bir erkek arasında bile sayısal olarak ciddi farklar olabilir. Evli bir erkeğin aylık cinsel ilişki oranı birçok faktörden etkilenerek çok değişik sayılarda olabilir.

Vücut müthiş bir makine ve bir şekilde ürettiği meni/spermi uykuda bile olsa dışarıya atacaktır. Çiftlerde cinsel ilişki sayısı erkeğin yaşı, evliliğin süresi, kanının fiziksel yapısı, doğum sayısı, eşlerin aralarındaki duygusallık gibi fizyolojik ve psikolojik pek çok faktöre bağlıdır.  

erkekler günde kaç kez seks yapabilirler
Yeni evli çiftler daha çok seks yaparken evlilik ve ilişki süresi uzadıkça seks yapma sayısı ve sıklığı da azalıyor olacaktır. Genç erkekler yaşlı erkeklere göre çok daha fazla seks yapabilirler. Aynı durum genç kadınlar içinde geçerlidir.

Genel olarak yeni evli çiftler, günde birkaç kez, bir kaç yıllık evli olan çiftler haftada  14-15 kez,daha uzun yıllar evli olanlar ise kadının fizik yapısı yaptığı doğumlar ve yaşın da etkisiyle değişikliklere uğramış bir çift ise ayda maksimum 12 kez ilişkiye  girmek isteyebilir. Daha öncede ifade ettiğimiz gibi önemli olan cinsel birleşme sayısından ziyade karşılıklı olarak tatmin olunması ve alınan hazzın yüksek olmasıdır. Bekar erkek ve bekar kadınlar için ise durum gerçekten çok farklı. Günlük cinsel birleşme veya seks yapma sayısının yaş ile ters bir orantısı var. Yaş arttıkça seks yapma sayısı düşüyor. Bu durumda gençler çok daha fazla sayıda seks yapabilirken yaşlı erkekler daha az sayıda seks yapabiliyor. Bir gecede kaç kez ilişkiye girilebilir başlıklı yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.

erkek cinsel ilişki sayısı
Erkekler arasında şehir efsanesi haline gelmiş kalıplaşmış söylemlere asla inanmayın, zira bilimsel araştırmalar bunun tam tersini söylüyor. İstisnai durumlar olabilir ancak onlarda genel durumu etkilemez. Sonuç olarak sağlıklı bir erkekseniz sizin dışınızda kalan büyük bir çoğunlukta sizin gibi endişe etmeyin.

Şehir Efsanesi

Bu şehir efsanesine dönüşmüş bir gecede şu kadar seks yaptık, hiç çıkarmadan beş gittim,iliklerim kurudu,azgın boğa gibiyim,içimde bir aslan varmış gibi slogan söylemlere pek itibar etmeyin. Cinsel takviye ürünü alıpta atı koşturmak kolay, ancak içten gelen güç ile at koşuyor mu?Bunu kadına sormak gerek, erkekler arası muhabbette sallayan sallayana.

Genç erkekler istedikleri zaman az seks yapabilir ancak yaşlı erkekler istedikleri zaman çok seks yapamazlar. Bu sebeple genç erkeklerinde vücutlarına iyi bakmaya ve kendilerini boş yere tüketmemeleri gerekiyor. Sağlıklı bir yaşlanma gayet mümkün ve sağlıklı yaşlanan erkeklerde cinsel ilişki sayısı çok daha sağlıklı olarak azalıyor ve hiçbir zaman son bulmuyor. Ancak sağlıksız bir erkeğin çok erken yaşlarda cinsel hayatı bitebilir. Kendinize çok iyi bakın, iyi uyku, sağlıklı beslenme, spor ve stresten uzak duracaksınız. Mobildost kullanıcıları olarak şimdi gelin; bu günde bir erkek kaç kez seks yapabilir? sorusuna birlikte cevap arayalım.

Haftada Kaç Kez Olmalı?

Söz konusu seks olunca çoğu insan sayılarla yakından ilgilenir. İdeal seks süresinden cinsel ilişki sıklığına kadar birçok şey merak konusudur. Haftada kaç kez cinsel ilişkiye girilmeli sorusuna sihirli bir sayı vermek zor olsa da konuyla ilgili yapılmış araştırmalar mevcut. Kişilik ve Sosyal Psikoloji Derneği’nin araştırmasına göre sağlıklı bir cinsel yaşam için haftada 1 kez seks yapmak yeterlidir.

Sağlık, yaşam tarzı, cinsel dürtü ve yaş gibi faktörler cinsel aktiviteyi önemli ölçüde etkilemektedir. Kinsey Enstitüsü’nde yapılan araştırmaya göre 18-29 yaş arasındaki insanlar ortalama olarak yılda 112, haftada 2 kez cinsel ilişkiye girmektedir. Aynı araştırmada yaş arttıkça cinsel ilişki sıklığının azaldığını görülmektedir. Buna göre 30-39 yaş arasındaki insanlar yılda 86 kez seks yaparken, 40-49 yaş aralığındaki kişiler yalnızca 69 kez ilişkiye girmektedir. Kinsey Enstitüsü araştırma görevlileri yaşlandıkça cinsel ilişki sıklığının azalmasının kronik sağlık sorunlarının artmasıyla yakından ilgili olduğunu söylemektedir.

erkeklerde cinsel ilişki sıklığı nasıl olmalı
Evlilikte cinsel ilişki sıklığı nasıldır? Şüphesiz ki yeni evli çiftler her fırsatta seks yaparken evlilik süresi uzadıkça seks sayısı da azalıyor hatta yıllar sonra çiftler seks yapmaktan korkar kaçar bir hale geliyorlar.

Evlilikte Cinsel İlişki Sıklığı?

Cinsel ilişki sıklığında rol oynayan faktörlerden biri de evliliktir. Evlilikte ilişki sıklığı genellikle ilişki süresi uzadıkça azalmaktadır. Kinsey Enstitüsü’nün 2017’de yaptığı bir çalışmaya göre; evli çiftlerin %34’ü haftada iki ila üç kez, %45’i ise ayda birkaç kez ilişkiye girmektedir. Social Psychological and Personality Science dergisinde yayınlanan başka bir makale/araştırma ise, her hafta düzenli seks yapan çiftlerin daha mutlu olduğunu ortaya koymaktadır. Araştırmacılara göre daha çok seks daha fazla mutlukla ilişkilendirilse de haftada birden fazla cinsel ilişkiye girmenin mutluluk üzerinde ekstra bir etkisi yoktur. Daha fazla seks daha fazla mutluluk getirmiyor. Tıpkı daha fazla yemek yemenin sizi daha mutlu etmediği gibi.

Yeni Evli Çiftler Ne Sıklıkla Seks Yapmalı?

Evliliğin cinsel ilişkiyi daha ulaşılabilir kıldığı düşüncesi yaygındır ve bir nevi doğrudur da. Bu sebeple yeni evli çiftlerde ilişki sıklığı daha fazladır, tavşan gibi her fırsatta seks yaparlar. Ancak bu tavşan günleri hızla geçecek ve gün kaplumbağa gününe dönecektir. Bu tavşan günlerin kıymetini bilin. Cinsel Davranış Uzmanı Barry McCharty, balayında cinsel ilişki sıklığı konusunda çiftlere buldukları her fırsatta seks yapabileceklerini söylemektedir. Ancak evlilikte her gün ilişkiye girmek vajinal tahriş, yanma ve ağrı gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Bu sebeple maraton seks seanslarında kayganlaştırıcı ve prezervatif kullanmak cinsel ilişkiyi daha rahat bir deneyime dönüştürebilir. Hepsinden önemlisi mutlaka ön sevişme süresini olabildiğince uzun tutmak olacaktır. Burada en önemli konu çiftlerin aynı zamanda seks yapmaya istemesidir. Buda cinsel ve ten uyumu ile sağlanacaktır.

erkeklerin seks sayısı
Çok sık cinsel ilişkiye girmek fazla sayıda seks yapmak sizi aynı oranda mutlu etmeyecektir. Ancak sayıdan bağımsız düzenli ve tempolu seks çiftlerin fiziksel olduğu gibi duygusal olarak ta bağlılıklarını artıracaktır.

Sık Cinsel İlişkiye Girmek Evliliği ve Aşkı Canlı Tutar Mı?

Yoğun cinsel aktivite fiziksel ve duygusal anlamda birçok faydaya sahiptir. Seks daha fazla mutluluk ve daha az stresle yakından ilgilidir. Eşler arası cinsel ilişki sıklığı arttıkça bağlılık ve sevgi de artmaktadır. Düzenli bir cinsel yaşama sahip olmak çiftler arasında duygusal bağlantı kurulmasını da kolaylaştırır. Cinsel frekansın düşük olduğu ilişkiler ise öfke, sadakatsizlik ve boşanmalara karşı daha savunmasız hale gelmektedir.

Hamilelikte Cinsel İlişki Sıklığı Ne Olmalı?

Sağlıklı gebeliklerde son bir aya kadar cinsel ilişkiye girmekte hiçbir sakınca yoktur. Health Science Journal’da yayınlanan bir makaleye göre hamilelik ilerledikçe orgazm ve cinsel tatmin seviyesi artmasına rağmen cinsel ilişki sıklığında düşüş görülmektedir. Bununla birlikte hamilelikte cinsel ilişki sıklığı ikinci trimester döneminde ayda ortalama 5 keredir. Genel olarak erkekler çocuğa zarar vermek korkusuyla bu dönemde cinsel ilişki yaşamak istemiyorlar. Kadın ise gebelikten kaynaklı olarak cinsel cazibesini kaybettiğini düşünüyor ve boşanma için en uygun zemin oluşuyor. Hamilelik ve doğum sonrası çiftlerin cinsel olarak boşandıkları en yaygın dönemlerdir. Bu süreçte çiftlerin birbirlerine karşı anlayışlı olması gerekiyor. Süreç kimse için kolay değil.

erkek bir günde kaç kez seks yapabilir
Kadınların yumurtlama dönemlerinde yapılan seksin sayısından çok sperm kalitesi önemlidir. Bu dönemde yapılan sekste kadının hamile kalma olasılığı yüksektir. Kadının hamile kalması için erkek sperm kalitesi yüksek olmalı bunun içinde seks sayısı haftada bir veya iki olmalı. Ayrıca stres ve ateşte sperm kalitesini bozar.

Kadınların Yumurtlama Döneminde Cinsel İlişki Sıklığı?

Hamile kalmak için ne zaman seks yapılması gerektiği kadar ne sıklıkla yapılması gerektiği de önemlidir. Yumurtlama döneminde cinsel ilişkiye girmek hamilelik şansını artırır. Peki, hamile kalmak için ne sıklıkla cinsel ilişkiye girilir? Uzmanlar günde bir kereden fazla seks yapılmamasını tavsiye etmektedir. Daha çok seks yapmanın hamilelik şansını artırdığı düşünülse de sık cinsel ilişki yaşamak sağlıklı sperm sayısını azaltmaktadır. Önemli olan delikten içeriye girmek değil, içeriye ne kalitede tohum bıraktığınız. Kalitesiz tohumu her gün toprağa atsanız da mahsul vermeyecektir. Seks hem fiziksel hem duygusal bir aktivitedir. Streste yaparsanız sonuç vermez, rahat olun acele etmeyin.

Bir Günde Kaç Defa Cinsel İlişkiye Girmek Sağlıklıdır?

Düzenli olarak seks yapmak sağlıklı ve normal yetişkinlerin yaşamının bir parçasıdır. Konu seks olunca, bir gecede kaç defa ilişkiye girilir sorusu merak konusudur. Aynı gün içinde bir kereden fazla seks yapmak mümkündür. Ancak bu sıklığın sürekli olarak tekrarlanması tahriş, yanma, yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıklara sebep olabilir.  Konuyla ilgili haftalık bazda bir ortalama vermek gerekirse, haftada en fazla 2 kere ilişkiye girmek en sağlıklısıdır. Seks yapmak kan basıncını artırdığı için kalp sağlığı içinde faydalıdır. Ancak çok yapmak fayda yerine zarar getirecektir. Var olan gücünüzü ve kaynağınızı boşa harcamayın.

İdeal Cinsel İlişki Kaç Günde Bir Olmalıdır?

Daha fazla seks, daha fazla mutluluk mottosu her zaman işe yaramayabilir. Her gece seks yapmak dikkat dağınıklığı, yorgunluk ve strese neden olmaktadır. York Üniversitesi Öğretim Üyesi Amy Muise’a göre haftada iki kere cinsel ilişkiye girenler bir kere seks yapanlardan daha mutlu değiller. Ayrıca bu sayısal takıntılar kişide aşırı stres kaynağı olabilir. İçinizden her geldiğinde ve canınız istediğinde seks yapın.

MobilDost üyesi olup binlerce kadın üyemiz ile hemen tanışıp canlı sohbete başlamak için buradan giriş yapabilirsiniz. Eğlenmeye bekleriz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …