Salı , 23 Nisan 2024
Erkeklerin en temel 10 yalanı
Erkeklerin söylediği en yaygın ilişki yalanları

Erkeklerin 10 Temel Yalanı

İnanması sizden uyarması bizden!

Erkeklerin 10 temel yalanı; Büyük veya beyaz yalan, ikili ilişkilerde yalan söylemeyen insan pek yoktur ancak erkekler kadınlara göre daha çok yalan söylemeye veya olayı inkar etmeye meyillidir. Erkekler genellikle egoları için veya kaçış planı için yalan söyler. Erkekleri yalan söylemeye iten sebepler nelerdir? Erkekler bir kadından veya bir ilişkiden neden kaçarlar? Erkekleri kadından veya ilişkiden sorumluluk almaktan korkutan ana temel kök sebep nedir? Erkekler normal günlük hayatlarında bu kadar çok yalan söylemezken neden bir ilişki içinde yalana başvuruyorlar. Bu yazımızda siz değerli MobilDost okuyucularımız ile birlikte erkeklerin klasikleşmiş yalanlarını birlikte irdeliyor olucaz. İşte erkeklerin dünyada klasikleşmiş 10 yalanı…Kadınlar sakın bunlara aldanmayın.

Erkeklerin bir ilişkide söyledigi en yaygın yalanlar

1/11-“Erkekler en çok hangi yalanı söyler”

Bazen ilişkinin ilk evrelerinde bazen de ilişkinin son evrelerinde yalana başvurulabilir. Bu her iki birey için de geçerlidir. Ancak kadınlara nazaran erkekler daha sık yalana başvurdukları açıklanmıştır. Bu kişiye göre duruma göre veya ilişki tipine farklılık da gösterebilir. Bazı yalanlar küçük olurken bazıları dönülemez yollara sokar. Erkeklerin hem egoları için hem de gizlenmek için yalan söyledikleri görülmüştür. Peki erkekler en çok hangi yalanı söyler? İşte erkeklerin kadınlara sıklıkla söylediği 10 yalan:

Erkeklerin söylediği yalanlar

2/11-“Sorun sen de değil ben de”

Yalanların en klasiğinden… Aslında ayrılık evresini ve acısını bir nebze olsun hafifletmek için karşısındaki kişinin ‘sorun onda zaten’ diyip kolay bırakması için söylenilen yalanlardan. Burada sorun tam olarak erkeklerde oluyor ama onlara göre bu yalan tam bir geçiştirme durumu. Gerçekten sorunun ne olduğuna ilişkin net bilgisi olmayan erkeğin ilişkiden problemsiz kaçmak için bulduğu çözüme dönelik yalan. Sorununu birlikte çözelim veya senin çözmene yardımcı olayım desen onuda asla kabul etmez çünki ortada sorun yok.

Erkeklerin yalanları
Erkeklerin bir ilişkiden çıkmak veya kaçmak için söylediği en temel yalanlardan biriside soru sende değil bende yalanıdır.

3/11-“Gereksiz kıskançlık yapıyorsun o benim yakın arkadaşım” 

Sosyal medya hesabı olsun veya olmasın mutlaka ‘en yakın arkadaşı’ kavramında bir kız olacaktır fakat o aslında en yakın arkadaşı olmayacaktır… Eğer sosyal medyasında pek çok kız için yakın arkadaşım diyorsa bu konuda da şüphelenebilirsiniz. İnternetin yaygınlaşması ve sosyal medya kullanımının artması ile birlikte ilişkiler çok daha fazla zorlaştı bu sıkıntıları yaşamamak için en iyi çözüm sosyal medya hesabınızın olmamasıdır. Karmik bir ilişkide olabilirsiniz, bu yüzden Karmik İlişkide Olduğunuzu Gösteren 11 İşaret başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

İlişkideki yalanlar
Bir ilişki içinde bulunan erkek için en tehlikeli durum ilişki dışındaki kadınlar ile olan arkadaşlık ilişkilerinin ilişkiye olan yansımalarıdır. Yanlış anlaşılmaya son derece müsait olan bu arkadaşlık ilişkisini patnerinize iyi anlatmanız gerekir.

4/11-“Acil bir toplantı çıktı”

Tek gecelik ilişkiler… küçük kaçış planları… Tek gecelik ilişkiden önce gaza gelip abartı konuşmalardan sonra sizi sanki hayatının aşkı gibi düşündüğünün hissini hissettirmesinin ardından sizden küçük kurtuluş planları. Sizinle yaşadığı kaçamak geceden veya günden sonra kurtulmanın en kolay yolu ‘acil toplantım çıktı’ bahanesidir kesinlikle. Buna inanıp inanmamak ise size kalmış. 

Erkeklerin söylediği yalanlar
Erkeklerin tensel temas kurmak istediklerinde kadınlara söyledikleri en temel yalanlardan olan bana gelsene birlikte film izleriz yalanıdır. Evde yalnız kalınca neler olacağını aslında kadında bilmektedir. Bana gelsene sevişiriz diyemeyecekleri için film izleme yalanına başvururlar.

5/11-“Bana gelsene film izleriz”

Evde program yapmak isteyen bir erkeğin en kolay söylediği yalanlardan biri ‘film izleriz’. Aslında her kadın film izlemenin bir bahane olduğunu bilir. Tabi ki film izlemek seçeneklerin arasında ama asıl amaç film izlemek olmaz.Olsa olsa  kendi filimini çevirmek olacaktır.  

6/11-“Sen kafanda kuruyorsun” 

Eğer bir olaydan şüphelenip onunla konuşmaya çalışıyorsanız büyük ihtimalle en başta inkar taktiğini uygulayıp kafanızda kurduğunuzu iddia edecektir. Özellikle elinizde resmi bir kanıt yoksa o zaman sonuna kadar inkar moduna geçip kafanızda kurduğunuzu ve aslında olayın öyle olmadığını kendisinin dünyada en masum insan olduğunu iddia edecektir. En iyi saldırı savunmadır, inkardır taktigi.

7/11-“Seninle ilk defa böyle hissediyorum”

İki kişide biliyor ki kimse ilk defa böyle hissetmiyor… Bu tarz cümleler anın verdiği heyecanla ortaya atılmış abartı cümleler veya yalanlar oluyor. Tabi ki ilişkiniz farklı olabilir ama ilişkinin başlarında bu tarz büyük cümleler kuruyorsa pek inanmasanız iyi olur. Ancak herkes güzel sözler duymak ister ve hepimiz güel sözlere karşı biraz zayıfız.

Erkeklerin ilişki yalanları
Erkekler ilişkilerinde süreç uzayınca evlilikten kaçmak veya kaçınmak için hiç evlilik düşünmüyorum yalanına başvurabilirler. Bu aslında seninle evliliği hiç düşünmüyorum demektir. Onu ikna etmek size kalmış.

8/11-“Evlilik düşünmüyorum” 

Bunun meali evlilik veya ciddi ilişki düşünüyorum ancak seninle düşünmüyorumdur. Bu yüzden suçu kendinizde aramaktan vazgeçin bunlar sadece ciddi ilişkiden korktuğu için veya sizinle ciddi düşünmediğinin göstergesidir. Ciddi ilişkiye hazır olmayabilir ama sizinle vakit geçirip işler ciddiye bindikten sonra bu cümleyi kuruyorsa tekrar bir düşünmeniz gerekebilir. Ancak dediğimiz gibi duruma, olaya veya kişiye göre de değişiklik gösterebilir. 

9/11-“Çok meşgulüm”

Erkek arkadaşınızın çok yoğun bir iş hayatı olabilir ancak size yeteri kadar zaman ayıramıyorsa ve her defasında çok meşgulüm diyerek bahaneler üretiyorsa büyük ihtimalle size yalan söylüyor olabilir. Tabi ki işine göre yoğunluğu değişkenlik gösterebilir ancak her zaman çok meşgul olduğunu öne sürüyorsa yalan söyleme ihtimalini aklınızda bulundurun. Ancak gerçekten çok meşgul de olabilir duygularınıza kapılıp adamı sık boğazda etmeyin. İşyerindeki yoğunluğundan önce emin olun.

10/11-“Sana hediye alacaktım ama inan zamanım olmadı”

Eğer özel günlerinizi unutuyorsa ve bu özel günlere özel hediyeler almıyorsa veya bu zamana kadar size bir çicek veya sizi düşündüğünü belli edecek bir hediye almadıysa o zaman güzel bir yalanla geliyor demektir. Beklentiniz ne kadar yüksek ise hayal kırklığınızda o kadar yüksek olacaktır.

Ö<el günlerde erkeklerin hediye almayı unutunca söylediği yalanlar
Kadınların özel günlerinde hediye almayı unutan erkeklerin genellikle söyledikleri yalanlardan olan sana hediye alacaktım ama inan hiç vaktim olmadı yalanıdır. Bu bahanelerin sayısı artıyor ise ilişkinin sonu yaklaşıyor demektir.

11/11-“Aradığını, mesajını görmemişim”

Şarjım bitti veya telefonum çalmadı da sıklıkla kullanılan başka yalanlardan biridir. Herkesin belli alanları vardır bu yüzden yalnız kalmak istemeleri veya telefona bakmamaları gayet normaldir ancak bu durum sıklaşıyorsa ve mesajlarınıza hep geç cevap veriyorsa veya hiç vermiyorsa bu işte bir sorun var demektir. Yavaş yavaş bir sonraki ilişkinize geçmenizde fayda var, burada daha fazla zaman kaybetmeyin.

Aynı zamanda telefon sohbetlerinizde geçen sürede sabahlara kadar süren konuşmalardan çıkıp sabahlara kadar konuşmamalara dönmeye başlamış ise evet bu ilişkiden uzama vakti gelmiştir. Telefonda veya yüz yüze sohbetleriniz de konuşacak konu bulamıyor iseniz konuşmaktan çok sessizlik oluyor ise ilişkiniz acil servislik olmuş demektir.

İki tarafında mutsuz veya bir kişinin mutsuz olduğu bir ilişkinin uzun süre sürmesi mümkün olmayacaktır. Bu sebeple gelin şimdi hemen buradan MobilDost üyesi olun  

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …