Cuma , 26 Nisan 2024
Libido neden yüksek olur
Libidonuzu yükselten 9 neden

Yüksek Libidoya 9 Neden

Yüksek libidoya neden olan 9 şey

Yüksek libidoya 9 neden:”Libido; kişiye göre değişir. Bu sebeple libido seviyenizi çevrenizdekilerle kıyaslamak, mukayese etmek yerine, yüksek libidonun nedenlerini bilmeniz daha iyi olabilir. Yüksek Libido durumunuz artık günlük yaşantınızı etkiliyorsa, partneriniz sizden yoruldu ise  bunun nedenleri ve neler yapabileceğiniz hakkında bazı önerileri derledik. İşte yüksek libidoya neden olan 9 şey…”Bazı kimseler düşük olan libidosunu artırmak için ekstra çaba gösteriyor, beslenmesine, sporuna özen gösteriyor. Bazı kişilerde ise libido genetik olarak çok yüksek oluyor ve onlarda bunu makul bir seviyeye çekmek için özel çaba sarf ediyorlar. Her konuda olduğu gibi libido konusunda da düşük olması da çok yüksek olması da problem, yeterli seviyede olması ideal olandır. Yaşa ve yaşantıya göre çok ciddi değişimler gösterebilir.

Libido artıran 9 neden
Erkek veya Kadın hormonlar ve cinsel istek deyince akla ilk gelen testosteron olur. Testosteron seviyeniz yüksek ise libidonuzda yüksek olacaktır. Bu sebeple düzenli egzersiz yapıyor olmanız östrojen ve progesteron hormonu seviyesini etkiliyor olacaktır.

Hormonlar

Hormonlar ve cinsel dürtü deyince genellikle akla testosteron gelir. Aslında, testosteron cinsiyetler arası cinsel işlev ve arzu ile bağlantılıdır ve testosteronunuz yüksek olduğunda libidonuz da yükselir. Düzenli egzersiz veya ergenliğe girme gibi faktörler testosteron artışıyla ilişkilendirilir. Uzmanlara göre hem östrojen hem de progesteron libidoyu etkileyebiliyor. Örneğin yeni biriyle tanıştıysanız ya da romantizm zamanlarında bu hormonlar harekete geçiyor, bu yüzden libido bazen yeni bir ilişkinin başlangıcında daha yüksek görünebiliyor. Her yeni ilişki yeni bir heyecan demektir. Bu yazımızdan sonra “İnsanlarda Libido Neden Düşer” başlıklı yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.

Diyet

Afrodizyak olarak adlandırılan bazı yiyeceklerin insanlarda libidoyu artırdığına inanılıyor. Çikolata ve peynir gibi yiyecekler, feniletilamin adı verilen bir madde içerir. Uzmanlar bu maddenin, sevgi hissine tepki olarak beyin tarafından üretilen doğal bir amfetamin olduğunu söylüyorlar. Afrodizyakların, libidoyu artırdığı konusunda hala kesin araştırma sonuçları olmasa da istiridye, avokado ve omega-3 yağları gibi bazı yaygın afrodizyakların, hormonları ve dolayısıyla cinsel sağlığı destekleyen vitaminler ve mineraller içerdiği söyleniyor. Fındık bunlardan birisi aganigii naganigiii…Yer çekimine karşı fındık tüketin.

Alkol Kullanımı

Genel olarak, birçok insan alkolün kendilerini daha rahat hissetmelerini sağladığını söylüyorlar bu durumun libidolarının harekete geçmesine neden olabileceği düşünülüyor. Alkol her kişide aynı etkiyi yapmaz bu sebeple cinsellik öncesinde alınması genel olarak tavsiye edilmez.

Libido artışına 9 neden
Kadın ve Erkek düzenli seks yapmak için bir partneriniz yok ise bu durumda elizabet ile işinizi görüyor olacaksınız. Düzenli mastürbasyon yapmak libidonuzu artıracaktır. İşleyen demir ışıldar, kullandıkça o bölgedeki kaslarınız gelişecektir. Aksi halde zamanla hassasiyetlerini kaybedebilirler.

Sık sık Mastürbasyon Yapmak

Sık sık mastürbasyon yapmak hem doğrudan hem de dolaylı olarak libidoyu artırabilir. Uzmanlar, vücudumuz çok uzun süre dikkat dağınıklığı, stres veya partnerimizin olmaması gibi nedenlerle uyarılmadığı dönemlerde, libidomuzun düştüğüne dikkat çekiyor. Yani, mastürbasyon dahil cinsel hayatımız ne kadar düzenli olursa fizyolojik olarak uyarılmak o kadar kolay olur. Ayrıca bu durum, dopamin ve testosteron gibi hormonları da artırabiliyor. İşleyen demir ışıldar.

Regl döneminde seks
Genel olarak bilinenin tam tersine bazı kadınlar regl döneminde veya öncesinde daha yoğun cinsel arzu hissedebilirler. Regl dönemi öncesinde veya sırasında şayet ağrısız bir dönemde iseniz seks yapabilirsiniz ve bu dönemde yapılan seksten vajinal hassasiyet artığı için daha fazla zevk alabilirsiniz.

Regl Dönemleri

Regl döneminizden önce veya reglken daha yoğun cinsel dürtüler hissediyor olabilirsiniz. Kadın sağlığı uzmanı Dr. Suzanne Gilberg-Lenz, adet döngüsü boyunca meydana gelen hormonal dalgalanmaların libidoyu hem artırabileceğini hem de azaltabileceğini söylüyor. Yumurtalıkların oluşumu sırasında hem testosteron hem de östrojenin zirve yapıyor (adet döneminden yaklaşık 14 gün önce) ve bu iki hormonun akışının cinsel dürtüyü artırdığını söylüyor. Regl döneminde vajina sıvısı salgılandıgı için vajinal hassasiyette artıyor. Bu dönemde yapılan seksten kadın daha fazla zevk alabilir.

Hamilelik Süreci

Hamilelik sırasında cinsel uyarılmayı artırabilecek birkaç faktör var. Kadın vücudundaki östrojen cinsel dürtülerini artırabiliyor. Buna ek olarak, Dr. Wendie Trubow, “Genital bölgelere giden çok daha fazla kan akışı var, bu da hisleri tetikliyor ve doğal olarak duygusallaştırıyor. Böyle dönemlerde doktorunuza mutlaka danışmalı ve neler yapabileceğiniz hakkında fikir almalısınız” diyor.

Libido artışına nedenler
Sırf bu nedenle yapmayın ancak tuvalet ihtiyacınız geldiğinde bunu bekletirseniz bu durum cinsel dürtülerinizin tetiklenmesine neden olabilir. Klitoris, vajina ve üretra birbirine yakın yerde oldukları için içi dolu olan mesane bunlara baskı yapıp cinsel uyarılmayı tetikleyebilir.

Tuvalet İhtiyacı

Eğer tuvaletiniz geldiğinde bekletiyorsanız, bu durum cinsel dürtülerinizin tetiklenmesine sebep olabilir. Klitoris, vajina ve üretra birbirine çok yakın olduğu için dolu bir mesane cinsel organlara baskı uygulayabilir ve uyarılmayı tetikleyebilir. Sırf bunu denemek için idrarınızı tutmayın bu durumun aynı zamanda böbrek üzerinden de olumsuz etkisi oluyor.

Mevsim Geçişleri

Çalışmalar, yaz aylarında erkek testosteronunda düşüşün olduğunu ve sonbaharda da tam tersi artışın yaşandığını gösteriyor. Bu da mevsimsel değişikliklerin hormonları etkilediği anlamına geliyor. Ayrıca aylara, havaya göre değişen ruh halimiz de isteksizliğe ya da aşırı cinsel isteğe neden olabiliyor. Mevsimlerin cinsellik üzerinde bir etkisi var.  

Çevresel Faktörler

Gün içinde libidonuzu yükselten bir çok çevresel faktörle karşı karşıya kalıyor olabilirsiniz. Mesela yeni evlenmiş olmanız, erotik mesajlaşmalar, telefonda seksi sohbet, telefon sohbeti, telefonda seksting ya da hoşlandığınız, çekici bulduğunuz birinin yanında olmanız onun parfüm kokusu hormonlarınızı harekete geçirebilir. Tüm bu çevresel faktörler sizin libidonuzu etkileyebilir. Bazen sadece bir kadın kokusu bile bunun yükselmesine neden olabilir.

Sizde hemen MobilDost gerçek arkadaşlık sitesi üyesi olup binlerce kadın üyemiz ile telefonda sohbet etmek isterseniz buradan hemen giriş yapabilirsiniz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …