Cumartesi , 27 Nisan 2024
Sevgiliniz yanınızdayken sürekli telefonu ile mi meşgul oluyor
Sevgiliniz yanınızdayken sürekli telefon ile mi ilgileniyor?

Sevgiliniz Sizi Telefon İle Aldatıyor veya Telefon Bağımlısı Olabilir mi?

Erkek Arkadaşınız veya Kocanız Sizinleyken Sürekli Telefonla mı Meşgul Oluyor? 

Sevgiliniz sizi telefon ile aldatıyor veya telefon bağımlısı olabilir mi? Partneriniz sizinleyken sürekli telefonla meşgul oluyor mu? Erkek arkadaşınız veya kocanız sizinleyken hep telefonda mı? Sizin yanınızdayken sürekli cep telefonu ile mi meşgul oluyor. Sizinle konuşmak ilgilenmek sohbet etmek yerine partneriniz sürekli telefonda zaman geçiriyor ise ilişkinizde yolunda gitmeyen bir şeyler olabilir. Erkekler kadınlara göre çok daha az konuşup kendi hayatlarına ilişkin çok daha az bilgi verirler. Telefonda arkadaşları ile uzun sohbetler ederler ancak size gelince hep işleri vardır veya meşgul olurlar. Şüphesiz ilişkinin başında bu durum bu şekilde değildi. İlişki eskidikçe erkeklerin ilgisi de azalıyor ve başka şeyler ile sizden daha fazla ilgilenmeye başlıyorlar.

Telefon da bu kadar zaman geçiren bir erkek acaba sizi başka birisi ile aldatıyor olabilir mi? Telefonda mesajlaşıyor veya sosyal medya mecralarından birisi ile başka bir kadın ile ilişki yaşıyor olabilir mi? İletişim teknolojilerinin değişmesi gelişmesi ile birlikte yeni insanlar ile tanışmak ve bir ilişki yaşamak oldukça kolaylaştı. Gerek IOS gerekse ANDROID cihazlar için onlarca arkadaşlık, flört ve chat, sohbet, dating uygulaması var. Partneriniz bunlardan birisini telefonuna indirmiş ve onun üzerinden çapkınlık yapıyor olabilir mi? Tüm bu sorulara cevap buluyor olmanız gerekiyor. MobilDost blog yazarları olarak bu konuya detaylı olarak bakmak istedik. İlişkilerde Aldatma başlıklı yazımızı da buradan okuyabilirsiniz.

Akılı telefonlar için daiting veya canlı sohbet uygulamaları
İletişim teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte artık akıllı telefonlar için yazılan dating ve canlı sohbet uygulamaları hem erkekler hem de kadınlar tarafından kullanılıyor. Teknoloji aldatma veya alternatif ilişki yaşama noktasında kadın ve erkeği eşitlemiş durumda.

Telefonda Dating ve Canlı Sohbet Uygulamaları

Telefonlarımıza yıllar içinde giderek daha fazla bağlandık ve hepimiz onlarla bu kadar çok vakit geçirdiğimiz için suçluluk hissediyoruz. Bazı erkekler bunu hissetmiyor olabilir hatta bunu yaşam şekline dönüştürmüş olabilirler.Ancak partneriniz telefonuna size gösterdiğinden daha fazla ilgi gösterirse, bu size kendinizi değersiz hissettirebilir. Sosyal medyada dolaşmak onun için sizinle keyifli bir sohbeti sürdürmekten daha önemli hale mi geldi?

Başka birisiyle konuştuğunu ve bu nedenle telefonuyla çok ilgili olduğunu düşünebilirsiniz. Elbette bu doğru olabilir ancak hemen bu sonuca varmanıza da gerek yok. Partnerinizin sürekli telefonda olmasının pek çok nedeni olabilir.Bunlardan birisi de telefonuna indirmiş oldugu bir dating uygulaması, kadınlar ile canlı sohbet uygulaması veya mesajlaşma platformlarından birisi olabilir. Hatta abartıp gecelik cinsel ilişki yaşamak için eskort sitelerinde bile geziniyor olabilir.Önce ne yaptıgını anlamanız sonrada bunu neden yaptıgını anlamanız gerekecektir.Bunu anlamadan çözüm üretmek pek mümkün olmaz.   

Karısı veya kocası ile birlikteyken sürekli telefon ile meşgul olan kişiler
Partneri ile birlikte zaman geçirirken bu sınırlı zamanı partnerine ilgi göstermesi kendisi ile sohbet ederek geçirmesi gerekirken bazıları telefonda saatlerce zaman geçirebilirler. Bu bazen sosyal medya üzerinde bazen de bir oyunun içinde olabilir.

Telefonda Başka Biriyle Konuşuyor Olabilir

Sevdiğiniz vaktini telefona ayırdığında aklınıza gelen ilk sonuç muhtemelen bu olacaktır ve bu nedenle önce bu seçeneğe bir göz atalım. Başka birisiyle konuşuyor olabilir.

Ancak birisinin sizi aldatması durumunda gösterdiği davranışlar ile telefonunu kullanmayı bırakamayan veya anlamsız şeylere bakıp duran insanların davranışları arasında büyük farklar var.

Eğer gerçekten başka birisiyle konuştuğundan endişe ediyorsanız, aşağıdaki işaretlere bakın ve bunların doğru olup olmadıklarını kontrol edin. Eğer işaretler gerçekten mevcutsa, daha fazla araştırma yapmak gerekebilir.Şimdi dikkatle inceleme ve takip dönemi başlıyor.Partneriniz rutinlerine ve rutin dışı davranışlarına odaklanın, işe gidiş geliş saatlerinden seyahatlerine kadar her şeyi gözlemliyor olacaksınız.Artık beyaz gömlek yakasında kırmızı ruj arama dönemi bitti.Artık herşey dijital aldatmalar bile.Bu sebeple dijital mecralarda da takip ediyor olacaksınız.

Telefon ile aldatan veya aldatma yoluna giren kişiler telefon cihazlarına karşı aşırı koruyucu olurlar
Telefon ile partnerini aldatan veya aldatma yoluna girmiş kişiler genel olarak cep telefonlarına karşı aşırı koruyucu olmaya başlarlar. Birden fazla şifre koyarlar, sizin telefonuna dokunmanızdan hoşlanmazlar ve sizden cihazı saklamaya başlarlar. Aşkta gizlilik olmaz.

Telefonuna Karşı Aşırı Koruyucu Olur

Eğer erkek arkadaşınız veya kocanız sizi aldatıyorsa ve başka birisi ile görüşüyorsa, bu yeni kadınla mesajlaşırken muhtemelen gelip de sizin karşınıza oturmayacaktır. Eğer telefonuna karşı bir anda koruyucu hale geldiyse, sizin telefonuna bakmanızı istemiyor ise sizden gizlemek istediği bir şey olabilir.

Duşta banyoda telefon ile konuşan erkekler
Aldatan veya aldatmaya niyetli olan kişiler partneri ile birlikteyken kendilerine gelen mesaj veya sesli araması sizin yanınızda cevaplamak yerine sizden uzakta bir yerde cevaplamayı ister. Bazıları bunu suyun sesinden konuştukları duyulmasın diye duşta bile yapabilirler.

Telefona Gelen Çağrılarını Sizden Uzakta Cevaplar

Telefonu çalınca kalkıp sizden uzağa gidiyorsa veya siz çevredeyken telefonu meşgule atıyorsa, bu başka birisiyle konuştuğunun işareti olabilir. Ne konuştuğunu veya kimle konuştuğunu duymanızı istemiyor olabilir.Kimle konuştuğunu sorduğunuzda garip davranır ve mırıldanır.Hatta buna aşırı tepki gösterip sinirlenebilir.İşte bunların hepsi birer ip ucu olabilir.

Telefonunu çok kullandığını fark ederseniz normal tepkiniz ne yaptığı ve kimle konuştuğunu sormak olur. Eğer saklayacak bir şeyi yoksa, konunun ne olduğunu size söyleyecektir. Eğer garip davranışlar sergilerse veya doğrudan bir cevap vermezse, sizden bir şey gizliyordur ve endişe etmeniz hiç de haksız değildir.

Erkekler kadınları telefonda nasıl aldatırlar
Bazı erkeklerin telefonda aşırı zaman geçirmesi gerekebilir. Telefonda uzun zaman geçiren her erkek veya kadın aldatma potansiyeli taşımıyor olacaktır. İşyerindeki işleri yoğun olabilir, kritik bir görev almış olabilir. Bu tip iş kaynaklı telefon sohbetleri esnasında ve sonrasında görüşme uzun sürse bile anlayışlı olmak gerek. İş görüşmeleri genelde insanı gerer birde siz üstüne gitmeyin.

İşiyle İlgili Ciddi Konular Olabilir

Pek çok insan telefonunu düzenli olarak işi için kullanır. Özellikle kocanız veya erkek arkadaşınız iş arkadaşları veya patronu ile iletişimde kalmak zorundaysa bu durum gerçek olur. Yeni bir işe başladıysa veya serbest bir çalışansa bu durum yine geçerli olabilir. Müşterilerle sürekli iletişimde kalması gerekir.

Bu konuda yapacak pek bir şey yok ve partnerinizi bu kadar sıkı çalıştığı için desteklemelisiniz. Bu duruma karşı size öncelik vermiyormuş gibi görünse de anlayışla yaklaşmalısınız.Eğer gerçekten iş için ise ekmek parası ailesinin geçimi için bunu yapıyorsa son derece anlayışlı olun ve onu destekleyin.

Buna ek olarak, partneriniz normalde o kadar sıkı çalışabilir ki, boş zamanı olduğunda sizinle konuşmaya çalışmayabilir. Bu sırada tüm arkadaşları ve ailesi ile bağlantıda kalma çabası gösterebilir. Bunu da bir noktaya kadar anlayışla karşılamalısınız. Ancak sizinle konuşmak yerine vaktinin çok büyük kısmını arkadaşları ile telefonda geçiriyorsa, bu can acıtabilir. Bununla savaşmanın en iyi yollarından birisi aile ve arkadaşlarıyla birlikte gerçek hayatta buluşmayı önermek. Böylece herkes herkesle vakit geçirir.

Partnerinizin telefonda geçirdiği zamanı azaltmaya çalışmanın bir diğer yolu ise onun işi konusuna biraz dahil olmak. Bazı işler konusunda ona yardımcı olacak telefonda veya internette geçirdiği zamanı azaltabilirsiniz. Bu hem ona yardımcı olur hem de ikinizin birlikte çalışacak olmasından dolayı sizi daha yakın hale getirir.Ancak bu yakınlaşma onu daha fazla sinirli hale getirebilir bu sebeple bu yardımcı olmanın dozunu iyi ayarlamalısınız.Yardımdan çıkıp işe işine karışıyor olmayın.Yüz yüze olamadıgınız zamanlarda fırsat buldukça telefonda uzun sohbetler edin.

Telefon sohbetlerinde onu olabildiğince rahatlatın. Telefondaki heyecanlı sohbetlerinizde ona olabildiğince az soru sorun ve ilişkideki heyecanınızı bu telefon sohbetlerine yansıtın. Aksi halde sizden uzaklaşmasına yardımcı olursunuz. Telefonda ona onu sevdiğinizi söylemeyi ihmal etmeyin. Hatta sürpriz telefon seksleri yapın ki akşam eve gelip gerçek seks yapmak için çıldırsın. Kısacası bu süreçte erkeğinizi siz yönetin boş bırakırsanız mutlaka bir yöneten çıkar.

Telefon bağımlılığı nedir ve nasıl çözülür
Partneriniz telefon bağımlısı olabilir. Bu durumu sevinmek mi gerek yoksa üzülmek mi karar vermek zor. Sizi aldatmıyor olması iyi haber ancak telefon bağımlısı olması ve sizi sürekli ihmal edip telefonuyla ilgilenecek olması da üzücü. Mutlaka tedavi olması gerekecektir.

 Partneriniz Telefon Bağımlısı Olabilir

Amerikan Bağımlılık Merkezi’ne göre, akıllı telefon bağımlılığı henüz resmi olarak bir ruh hastalığı olarak kabul edilmese de, kumar bağımlılığı ile karşılaştırılıyor. Partneriniz gerçekten telefonuna bağımlı olabilir.Aman dikkat!..

Eğer telefonunu bir başkası ile konuşmak için kullanmadığından veya işi için kullanmadığından eminseniz, sebebi belki de bu olabilir. Eğer sosyal medyada amaçsızca dolaşırken veya oyun oynarken onu görürseniz, bu iyi bir şey gibi görünebilir zira ilişkiniz için zararsız bir şey yapıyordur. Ancak yine de sizin yerinize başka bir şeyle ilgilenmesi can sıkıcı olabilir.Aynı durumu siz yaşatıyor olsanız o ne hissederdi?

Telefon bağımlılığının işareti olan şeyleri ortaya çıkaran bazı soruları aşağıda bulabilirsiniz. Eğer işaretlerin bazıları partneriniz için geçerli olursa, telefonunu ne kadar kullandığını ona sormak ve bunun ilişkiniz için ne kadar sağlıksız olabileceğini ona samimiyetle anlatmak faydalı olabilir.İlişkideki yerinizi ve öneminizi telefona kaptırmayın.Sonuç olarak akşam aynı yatağa telefon degil siz gireceksiniz.Partnerim beni telefon ile aldatıyor cümlesi traji komik olacak. 

  • Bildirim gelmese bile telefonunu kontrol edip duruyor mu?
  • Çevresinde olup bitenin farkına varmayacak kadar telefonuna odaklı mı?
  • Telefonu bırakmasını söyleyince kızıyor/öfkeleniyor mu?
  • Telefonuna ne kadar vakit harcadığını fark etmiyor mu? Zaman algısı kayıp mı oluyor?
  • Telefon elinde gece geç saatlere kadar zaman geçirip uyuya kalıyor mu?
Telefon bağımlısı erkekler
Telefon bağımlısı olan kişinin öncelikle bunu kabul etmesi gerek. Kişi bu durumu kabul etmediği sürece bunu tedavi etmek mümkün olmayacaktır. O tedavi olmadığı sürece sizde böyle boşluklara daha çok bakarsınız.

Bu Problemin Çözümü İçin Ne Yapmalı?

İlk yapmanız gereken şey partnerinizle iletişime geçmek.Bu konuyu kendisi ile sakin bir şekilde konuşmalısınız.Telefonda bu kadar çok vakit geçirmesinin kendinizi nasıl hissettirdiğinden bahsedin. Eğer ona karşı gerçekten dürüst olursanız ve bu konuda yaşadığınız acılardan,hissettirdiklerinden bahsederseniz, bunun sizi ne kadar etkilediğini,üzdügünü fark edebilir.

Tüm erkeklerde olduğu gibi, onu suçlamaktan kaçınmak en iyisi. Bu nedenle ona yanlış yaptığını söylemek yerine sadece sizin hissettiklerinizden bahsedin. Günün sonunda sizi mutlu etmek için çaba göstermeye başlayabilir.Onu sevdiginizi söylediginiz gibi bu hoşlanmadıgınız durumuda aynı samimiyetle anlatabilirsiniz.Ona bu konuda yardımcı olma teklifinde bulunun.Birlikte oldugunuz zamanları daha kaliteli geçirmek ilişkinize yeni heyecanlar katmak için sizde çaba gösterin.Her ilişki bitmeyen çaba ister,iki insanın birlikte mutlu olması sanılandan zordur.

İkinci olarak, ikinizin de gün içinde telefonsuz vakit geçirme zamanınız olabilir. Birlikte oturun ve telefon için en çok zamanı ne zaman harcadığınızı konuşun. Örneğin pek çok insan sabah uyanır uyanmaz ilk olarak telefonunu kontrol eder. Başkaları için akşam yemeğine çıktıklarında bu geçerli olabilir.Her kişi ve özelinde bu değişebilir.

Eğer telefonsuz zaman yaratırsanız, herhangi bir dikkat dağıtıcı olmadan birbirinize, ilişkinize odaklanabilirsiniz.

Son olarak, telefonda daha az zaman geçirmek için kullanabileceğiniz araçlar var. Örneğin şu anda iPhone’larda uygulamalara zaman sınırı koyarak belli bir süreden sonra kullanmanıza engel olmasını sağlayabiliyorsunuz.Teknolojik soruna teknojik çözümler bulunabilir.Tüm akıllı telefonlarda bu tip çözüm yolları vardır.Ancak en kalıcı çözüm yolu sizin göstereceginiz anlayış ve özel ilgi olacaktır. 

Bununla birlikte apple cihazlarında her haftanın sonunda telefonunuzda ne kadar zaman geçirdiğinizi gösteren bir rapor almak mümkün. Android cihazlarda da bu takibi sağlayacak uygulamalar illa ki vardır.

Bunun yanında partnerinizi bir mücadeleye davet edebilir ve kimin hafta boyunca telefonunda en az vakti geçireceğini görmek isteyebilirsiniz. Bunu bir mücadele haline getirirseniz, kendini o kadar da saldırı altında hissetmez. Onun telefonda geçirdiği aşırı zamanla savaşmak için gerçekten iyi bir yol. Daha az negatif ve daha fazla pozitif.

Akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz birer parçası oldular
Akıllı telefonlar hayatımızın ayrılmaz parçası oldular hatta bir uzvumuz gibiler. 24 saatlik süre içinde insana 1’mt den yakın duran tek elektronik cihaz cep telefonu…Telefon bağımlısı olan kişiler tuvalet veya banyoya ellerinde cep telefonu ile giriyorlar. Eskiden tuvalette gazete, dergi okunurdu şimdi instagram’dan resim beğeniliyor veya youtube dan video izleniyor.

Akıllı Telefon Hayatımızın Ayrılmaz Parçası

Telefon kullanmak artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası, hepimizin yaptığı bir şey olsa da, bunun ilişkileri tehlikeye atmadığından emin olmak önemli. Yukarıda da ifade ettigim gibi artık tüm dünya ve milyarlarca insan telefonunuzun içinde bu hem çok büyük bir nihmet hemde eksikleri olan ilişkiler içinde oldukça büyük bir tehdit. Yeni bir erkek veya kadınlar tanışmak artık son derece kolay ve hızlı oluyor.Eskiden bir kadının elini tutmak aylar sürerken şimdi yatağa gitmek saatler sürüyor.İlişkiler son derece deforme oldu, bu sebeple hem kendiniz hemde partneriniz için bu teknolojik nimeti iyi kullanıyor olmalısınız yoksa partneriniz çok hızlı başkası ile eşleşebilir.

Daha önceki yazılarımızda da ifade ettiğimiz gibi iyi bir ilişkinin temeli iyi bir iletişim ve iyi bir seks hayatından geçer. Bunların ikisi de sağlıklı ise endişe etmeyin ancak birisi eksik ise çiftlerden birisi mutlaka bunu başka birisi ile gidermek isteyecektir.

Telefon ile yatağa giren erkekler
Telefon ile yatağa giren erkek veya kadınlar gece boyunca telefonları üzerinden sosyal medyada çok uzun zamanlar geçiriyorlar. Bu gerek ilişkinin sağlığı için gerekse kişinin sağlığı için zararlı olacaktır. Kendinizi sevin ve her anlamda sağlıklı kalmak için çalışın.

Kendinizi Sevin ve Sevişin

Umarım ki bu makale partnerinizin telefonda geçirdiği aşırı zaman nedeniyle size olan ilgisizliğine çözüm üretme konusunda yardımcı olur. Önce kendinizi beğenin ve sevin, sonra da başkalarını, kendisi ile barışık olmayan kişilerin başkaları ile kalıcı mutluluk inşa etmeleri pek mümkün olmayacaktır. Kendinizi yalnız hissettiğiniz de sizi 24 saat konuşmak için bekleyen dostlarınız var.

İstediğiniz zaman gelin MobilDost’a sohbet edin, dertleşin, sırlarınızı paylaşın, iki muhabbetin belini kırın, günlük iş hayatının getirdiği streslerden kurtulun ve rahatlayın. Tüm eğlence ve sohbet ihtiyaçlarınız için tek tercihiniz MobilDost…Yüzbinlerce üyesi, Türkiye’nin tüm şehirlerinden üyeleri ile iki yıldır sizlerin hizmetindedir. Hadi sende hemen buradan ücretsiz üye ol ve hemen canlı sohbete başla…Durma hemen arasana.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …