Perşembe , 25 Nisan 2024

Erkekler 1 İlişki Yaşarken Neden Seks Yapmak İstemezler?

Erkekler 1 ilişki yaşarken neden seks yapmak istemezler? merak ediyor musunuz? Erkekler ile ilgili yanlış bilinen gerçeklerden biriside erkeklerin her zaman cinselliğe hazır oldukları dır. Oysa gerçek bundan oldukça farklıdır. Peki erkekler sekse hayır dediklerinde bunun ardında yatabilecek gerçek sebepler neler  olabilir biliyor musunuz? Erkeklerin sekse hayır dedikleri zamanlar nadir de olsa olabiliyor.

Erkekler de Cinsel İsteksizlik Belirtileri Nelerdir?

Erkeklerde yaşanan cinsel isteksizlik belirtileri genel olarak; cinsel soğukluk,cinsel istek azalması,azalan cinsel dürtüler,azalan cinsel arzu,yetersiz ereksiyon,sertleşme zorluğu,gece sertleşmelerinin kaybolması belirtileri ve testosteron hormonundaki azalma ile ortaya çıkar.Bunlara ek olarak zaman zaman görülen vücut kıllarında ve sakal çıkmasında azalma,sürekli aşırı yorgunluk ve halsizlik hissi,vücut kas kitlesinde azalma,kaslarda erime,uyku bozuklukları,unutkanlık, hafızada azalma,konsantrasyonda bozulmalar,hızlı yorulma gibi belirtilerde eşlik eder.Erkek veya kadın kişinin genel yaşam kalitesinde belirgin bir düşüş olur.Bunlara ek olarak psikolojik nedenlerde etkili oluyor olabilir.

Depresyon,evlilik sorunları,aldatma/aldatılma,performans anksiyetesi,partnerini mutlu/tatmin edememe korkusu,eşle olan cinsel uyumsuzluk ve/veya çatışmalar,çoçukluk döneminde yaşanan cinsel travmalar,ilişkiye gerekli özenin gösterilmemesi de cinsel isteksizlik nedenleri arasında olabilir.Cinsel isteksizlik belirtisi kişiden kişiye göre,kültüre,coğrafi bölgeye göre farklılık gösterebilir.

Erkekte düşük olarak bulunan veya farklı sebepler ile sonradan düşen testosteron seviyesi erkeği seks yapmaktan ve seksi düşünmekten men edebilir. Bu sebeple testosteron seviyesini yükselten şekilde beslenmenizde ve düzenli spor yapmanızda fayda var.

Düşük testosteron seviyesi bir erkeği seksten veya sekse adım atmaktan alıkoyabilir.

Pek çok erkekte testosteron  hormonu genç yaşlarda bol miktarda salgılanır.Bu da onların seks isteme halinin devamlılığına sebep olur.Yaş aldıkça bu bol olan hormonda azalmaya başlar.Gençken bol diye her tarafa saçmayın idareli kullanın hayatınız boyunca lazım olacak.

Eğer bir erkek  düzenli bir ilişkinin içinde, bir süre sonra seks istememeye başladıysa o zaman bunun öncelikli sebeplerinden biri fiziksel olarak vücudundaki testosteron  hormonundaki azalma olabilir.Bu durumda hem isteği azalır hem de ereksiyon konusunda zorluk yaşanır.Sertleşme tam sağlanamaz. 

Uzun süreli ilişkilerde cinsel arzu azalabilir.

Uzun süredir devam eden ikili ilişkilerin içinde cinsel istek,arzu ve beğenme duygularını canlı tutmak oldukça karmaşık bir hal alabilir.Hem görsel olarak birini beğenme,hem cinsel arzuları ayakta tutma,ilişkiyi ilk gün ki heyecanıyla sürdürme, hem de diğer birçok konuda birbiriyle anlaşma insanların zorlandığı alanlardandır. 

Fakat ilginin azalması  bir noktada psikolojik bir savunma olabilir.Eğer bir erkek ilişki içinde fazla baskılanmış ve kontrol altında hissediyorsa, seksin getirdigi yakınlaşmadan,tensel temastan kaçıyor olabilir.Çünki erkek kendi konfor alanını yaratmaya çalışıyor  olabilir.

Bir başka etken de narsizm olabilir.Partnerinde gördüğü kaçınılmaz ve gayet beklendik fiziksel değişiklikler kendine ölümlü oldğunu hatrlatır ve bu hayal kırıklığı onu arzularndan mahrum bırakabilir.Yaşamın karşı konuılamaz olan gerçekleri bazı erkeklerde bu tip psikolojik saplantılara kapılmalarına nedensiz şekilde ölüm korkusunun esiri olmalarına neden olabilir.Bu ölüm korkusu da erkekte cinsel isteksizliğe sebep olur.

Yataktaki başarısızlık stresi erkekleri sekse küstürebilir. Sekse stres kaynaklı küsen erkeklerin en büyük yardımcısı yine onların partnerleri olmalıdır.

Cinsel performansı ile ilgili endişeleri erkeği stresli hale getirebilir.

Erkekler genellikle kendi cinsel başarılarını, oldukça sert ve uzun süren bir ereksiyon ile tarif ederler(keser sapı gibi,kol gibi dimdik,ceviz kırcagı vb).Cinsel arzusu, isteği ne olursa olsun erken boşalmaktan ya da ereksiyonunu kaybetmekten korkuyorsa bu onu zaman zaman seksten soğutabilir.Cinsel başarısızlık sendromu kişiyi seksten men edebilir. Başarısız olup mahçup olmaktansa hiç yapmayayım daha iyi diye düşünebilir.

Kadın da bunu kendine olan ilgisizlik ya da artık ona çekici gelmeme gibi algıladığı için aradaki dinamikler çok daha kötüye sürüklenebilir.Bitmeyen tartışma ve kavgalar başlayabilir.

İhtiyacından fazla şekilde kendi kendine yetmeye çalışmak (Mastürbasyon)

Seks konusunda birilerine bağlı kalma durumunu değiştirmek isteyen ya da sürekli seksi başlatan taraf olmaktan sıkılan erkekler bir kaçış yolu olarak mastürbasyona yönelebilir.Var olsun elizabet,sol ele kuvvet.

Mastürbasyon için porno film izlemek ise eğlenceli, heyecan verici ve oldukça etkili bir yöntem olduğu için genellikle erkekler için tercih sebebidir.Biriyle cinsel bir münasebete girmek zorunda kalmaz,istenip istenilmediginiz konusunda endişelenmezsiniz.Erkek her ne kadar partneri sekse düşkün olsa da bazen cinsel yalnızlığın rahatlığını yaşamayı tercih eder.Seks; evet ama her zaman da seks degil,biraz da yalnızlık kendi kendine kalma istegi olabilir. 

Erkeklerin fazla mastürbasyon yapması da cinsel birlikteliğe olan ihtiyacını azaltabilir. Cinsel olarak mastürbasyon ile hazza kavuşan erkek bu kolay zevk yolunu bırakıp partneri ile zevk almak için uğraşmak, kendisini yormak, strese sokmak istemeyecektir. Ayrıca kimse onu sorgulamıyor, hiçbir şekilde bir başkasını tatmin etmek gibi bir sorumluluğu bulunmuyor.

En büyük sebeplerden birisi ilişkiden sıkılmak olabilir.

Kadınlar zaman zaman daha yavaş bir cinsel yaklaşım yolu tercih ederken,erkekler arzuları,istekleri yükseldiği zaman cinsel birleşmenin olmasını isterler.Vücutları testosteronla dolar,cinsel arzuyu yoğun şekilde hissederler ve bu noktada kadın partnerlerinin bu kadar yüksek tonlarda ve aniden hissetmemesi onların motivasyonunu düşürebilir.Kadın hem cinsel, hem duygusal arzu görmek isterken erkek bu konuda çok daha düz olabilir.Aklı ve istegi sadece cinsellik olabilir.

Erkekler bu noktada sen istiyorsan ben de istiyorum gibi daha hayvansal daha agresif daha düşünmeden olan yaklaşımları ifade edebilirler.Tamda bu noktada kadınların o sonsuz anlayışına,hoşgörüsüne ihtiyacımız olacaktır.

Son sebep; erkek arkadaşınızın veya eşinizin size karşı olan cinsel isteği ilgisi azaldıysa,

dikkat sizi aldatıyor olabilir!..

Eğer  erkek partnerinizin cinsel arzularında açıklanması zor bir düşüş görüyorsanız sizden başka birisi ile ilişki yaşıyor olması mümkün. Bunu gözlemleyip tespit edebilirsiniz. Aldatan kişi genel de rutinin dışına çıkar.

Genel de bu tür aldatma ilişkilerinin başlangıcında  erkek cinsel karmaşalar yaşayabilmektedir, kafası karışık olabilir. Bu noktada başka bir kadınla yalnızca seks için bir gecelik internet üzerinden, telefonla mesajlaşma üzerinden ya da seks işçileri ile geçici cinsel ilişkiler yaşayabilir. Bir gecelik ise hadi bir nebze ama bu gecelik ilişkiler kalıcı olmaya başladı ise ilişkinizin geleceği için mutlaka önlem almanız gerekecektir. Alınacak önlemlere ilişkin olarak “İlişkilerde Aldatma” başlıklı yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

Siz bu sebeplerden hangisini veya hangilerini yaşıyorsunuz? Bunu anlamak için partneriniz ile mutlaka konuşmalısınız. Konuşmanız sonunda değişen bir şey olmaz ise mutlaka bir uzmana danışıp yardım alabilirsiniz. Blog içindeki tüm yazılarımızda ısrarla altını çizdiğimiz “çiftler arasındaki iletişim, konuşma, sohbet, samimiyet” burada da kendisini gösteriyor. Problem ne olursa olsun mutlaka konuşmalısınız farklı yol ve yöntemlere başvurmadan önce mutlaka ilişkinin tarafları olarak konuşun. Siz birbirinizi anlamaz iseniz sizi kimse anlayamaz.

MobilDost’a hemen ücretsiz üye olmak için tıklayın…

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …