Perşembe , 25 Nisan 2024
cinsel-bilgiler-cinsellik-ile-ilgili-bilinmesi-gereken-onemli-konular
cinsel-bilgiler-cinsellik-ile-ilgili-bilinmesi-gereken-onemli-konular

Cinsel Bilgiler – Cinsellik ile ilgili Bilinmesi Gereken Önemli Konular

Cinsel Bilgiler

Cinsel bilgiler, günümüzün ciddi konularından biridir. İnternet’in ve iletişimin bu kadar yaygınlaştığı, hız kazandığı bu çağda sizce seks ile ilgili hala bilinmeyen şeyler var mıdır?

Evet; maalesef doğrusunu isterseniz hala cinsellik ile ilgili bilinmeyenler var,hemde oldukça çok şey var.

Örneğin; Kadınların sperm alerjisi,ilk cinsel birleşme korkusu,erkeklerin gece ereksiyon sıklıkları,erkek  penisinin kırılması vb. cinsellik konusunda bilinmeyenler.

Sağlık Hakkında

Kadınların %1’inin erkek spermine alerjisi vardır. Hatta bazı kadınlar sırf sperme değil, erkek organının kendisine de reaksiyon gösterebilir. Neyse ki bu tip sorunların çözümünde prezervatif kullanılması önemli ölçüde bu soruna ortadan kaldırıyor. Son yapılan bilimsel araştırmalara göre, araştırma sonucu her 100 kişiden 1’inin aseksüel olduğunu, yani karşı cinsten birine ilgi duymadığını gösteriyor.

Kadınların %2’si daima uyarılmış olarak geziniyor olabilirler. Buna cinsel sağlık/tıp dünyasında “devamlı orgazm sendromu” deniliyor. Bu kadınlar günde 10’dan başlayıp 100’e kadar orgazm yaşayabiliyorlar. Devamlı orgazm sendromu için belirli bir yaşta olmak gerekmiyor. Fakat daha çok genç yetişkin bayanlarda görülüyor.

20’li yaşlardaki erkeklerde testosteron seviyesi oldukça fazla olduğu için, günde 10 defa boşalıp yeniden ereksiyon yaşayabilirler. Bu olayı yüksek testosteron seviyelerine borçlular.Bu durum yaşları ilerledikçe azalıyor olacaktır.

Erkeklerin testisleri vücutlarının diğer tüm bölgelerine göre 1-2 derece daha soğuktur,eğer böyle olmasaydı spermin kalitesi mutlaka bozulurdu. Soğuk havaya girildiğinde, kaslar testisleri yukarı kaldırıp vücuda yaklaştırır, böylece vücut sıcaklığından yararlanılır. Sıcak havada ise;testisler aşağıya inip,hava sirkülasyonundan faydalanırlar.

Soğuk hava erkek cinsel organı ve ona bağlı diğer testis vb. yapılar için  faydalıdır. Aynı zamanda soğuk havada bu bölgede kan akışı hızlanıyor bu da ereksiyona yardımcı oluyor.

Erkekler kısa sürede ne kadar çok orgazm yaşarlarsa, vücutları o kadar az sperm üretir. Yani; bir gün önce orgazm olan bir erkek bir çorba kaşığı kadar sıvı boşaltırken, bir kaç saat önce orgazm yaşayan bir erkekte çok daha azdır. Çorba kaşığı yerine tatlı kaşığını ancak doldurabilir. Bunu yaşamaya devam ederse çay kaşığına ve gittikçe damlaya kadar geriler çıkan sperm miktarı.

İtalya’da bilim insanlarının yaptıkları bir araştırmaya göre; her gün özellikle siyah/bitter çikolata yiyen kadınların seks konusunda daha istekli olduklarını ve daha sert/şiddetli/sarsıcı orgazm yaşadıklarını gösteriyor. Daha şiddetli orgazm için sizde her gün kilo almayacak şekilde belirli miktarda esmer çikolata yiyebilirsiniz. Ayrıca mutluluk hormonu endorfin salgılaması açısından da faydasını görebilirsiniz.

Sağlıklı (Mı?) Seks

8 saatlik normal bir gece uykusu sırasında sağlıklı genç erkekler ortalama 6 kez ereksiyon yaşayabilirler. Bunun nedeni ise; bölgedeki hücrelere yoğun oksijen gitmesidir. Hatta uyarıldığında,büyüyen tek cinsel organ erkeklerin ki değildir. Kadınlarda uyarıldıklarında erkekler gibi ereksiyon yaşarlar.

Kadınlarda vajina büyür, meme uçları sertleşir, kadın bedeninde bulunan G noktası ise bir ceviz boyutuna gelir. Düzenli cinsel hayatı olan erkekler, daha çok mastürbasyon yaparlar.

Düzenli olarak seks yapan erkeklerin testosteron üretimi fazla olduğu için onların seks iştahı hep daha fazla olacaktır. Bu sebeple evli erkeklerin seks iştahı hep daha fazla olacaktır.

Kadınların çoğunun orgazma ulaşabilmeleri için bel altı bölgelerinin, cinsel  organlarının  ufak dokunuşlar ile(el,dil vb) uyarılması gerekir. Kadınların yalnızca %1’i sırf memelerine dokunulduğunda orgazma ulaşır.

Gıdaların Etkisi

1800’lü yıllarda insanlar baharatlı yiyeceklerin seks isteğini artırdığına inanırlardı. Aradan geçen  yıllar içerisinde bilim dünyası  bunun bir bilimsel gerçek olduğunu ispat etti. Pek çok yiyecek kadın ve erkek için farklı afrodizyak etkiler gösterebiliyor. Yiyeceklerinde sağlıklı bir cinsel yaşamda önemi büyüktür. Sağlıklı beslenmeye dikkat edin, iyi beslenme, düzenli uyku, stresten uzak bir hayat sağlıklı bir cinsel yaşam için önemlidir. Buna bağlı olarak sigara ve alkolde önemli oranda cinsel hayatınızı negatif etkileyebiliyor.

Cinsel Bilgiler – Penis Boyu Ne Kadar Olmalı ?

Erkeklerin cinsel organları, 17-18  yaşına kadar normal büyüklüğüne ulaşmaktadır. Bütün penisler erekte oldukları zaman büyür/uzarlar. Unutmamak gerekir ki peniste bir kas yapısıdır ve  kullandıkça gelişir ve büyür. Ortalama erkek penisi uzunluğu 13/15 cm arasında olur. Şüphesiz daha kısa veya daha uzun olanlarda vardır. Ancak ırk ve coğrafi bölgeye göre boyutları değişkenlik gösterir.

Erkeklerin kadınlara göre testosteron artışı daha yüksektir. Bu durumda cinsel ilişki sırasında erkeklerin istenmeyen şekilde erken boşalmasına sebep olabilmektedir. Ereksiyon halindeki bir erkek penisi fazla baskı altında kırılma ihtimaline sahiptir.

Korkunç ağrı verici olan ve mutlaka uzman bir doktor müdahalesine ihtiyaç duyulan bu durum, erkekler için son derece ciddi bir sorundur. Cinsel hayatınız olumsuz etkilenebilir. Bu sebeple bu tatsız durumu asla yaşamamak için mutlaka cinsel ilişki sırasında hem kendiniz hem de partneriniz için özenli olmak gerekmektedir.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …