Cumartesi , 20 Nisan 2024

Çiftlerin Cinsel İlişki Hakkında Birbirleriyle veya Arkadaşları İle Konuşmak İstemedikleri Özel Konular

Çiftlerin Seks Hayatları Hakkında Konuşmaktan Çekindiği Konular

Çiftlerin cinsel ilişki hakkında birbirleriyle veya yakın arkadaşları ile konuşmaktan çekindikleri konular olabiliyor. Hepimizin sadece kendimizde kalmasını istediği sırlarımız var. Bu sırlarımız hele birde işin içine cinsellik girince daha da derinlere gömülüyor. İçinde yaşadığımız toplum yapısı, gelenek, görenekler, yetiştirilme tarzımız hepsinin bu sırlar dünyasına katkısı oluyor. Özellikle cinsellik ve seks konusu bizim toplumumuzda tamamen bir tabu halinde maalesef. Bu sebeple cinsellik ve/veya cinselliğe dair herhangi bir şey söz konusu olduğunda be yazık ki her zaman yeterince açık olamıyoruz. Özellikle partnerlerimiz ile her şeyi konuşabilmemiz, rahat ve açık olmamız gerekirken maalesef çoğu zaman utanıyoruz. Oysaki doğru ve etkili bir iletişimin, samimiyetin çözemeyeceği ve açamayacağı bir kapı yoktur.

Bu durumda çiftlerin kendi arasında veya yakın arkadaşları, çevreleriyle konuşmaktan çekindikleri konular nelerdir, bunlara biraz yakından bakıyor olalım. Ayrıca Cinsel Fobilerimiz başlıklı yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

Çiftler cinsel ilişki anında partnerinden neyi, nasıl istiyorlar.

1-Cinsel İlişkide ne istiyoruz?

Bazen gerek partnerimizi incitmemek,kırmamak gerek olay anının büyüsünü bozmamak için istediğimiz arzuladığımız şeyleri ifade etmekte zorlanıyor olabiliriz. Seks esnasında veya sonrasında bizi mutlu edebilecek herhangi bir şeyi konuşabilir olmalıyız.Zira isteklerimizi ve arzularımızı ötelememek sağlıklı bir cinsel hayatın altın kuralıdır.İletişiminiz ne kadar güçlü ise cinsel hayatınızda o kadar mutlu olacaktır.

2-Cinsel ilişkide neyi asla istemiyoruz?

Mutlaka bir önceki maddenin tam tersi de konuşulamayan,konuşulması zor konulardan bir diğeri.Hatta tahminimizce biraz daha zor olanı.Çoğumuz muhtemelen partnerimizi üzmek,kırmak istemedigimiz için cinsel ilişkide hoşlanmadığımız şeyleri dile getirmekten çekiniyor olabiliriz.

Cinsel fantezilerimizi partnerimiz ile mutlaka konuşuyor olmamız gerekiyor. Cinsel hayatımızın sağlıklı gelişimi için fantezilerimizin karşılıklı paylaşımı önemlidir.

3-Cinsel fantezilerimiz

Muhtemelen hepimizin cinsel fantezileri vardır. Cinsel fantezilerimizi partnerimiz bile olsa dışarıyla paylaşmak,onları yüksek sesle dile getirmek pek çoğumuz için utanç verici bir deneyim olabilir.Cinsel arzularımız yadırgıyor olabiliriz,onların tuhaf  olduğunu düşünebiliriz.Dahası partnerimizin ve bunları paylaştıgımız kişilerin de fantezilerimizi tıpkı bizim düşündüğümüz gibi garip karşılayacaklarını düşünüyor olabiliriz.Ama bunu denemeden,paylaşmadan,anlatmadan asla bilemeyiz.Kendinizi sınırlandırmayın.

4-Seksin harika olup olmadığı

İster tekseferliğine mahsus olsun ister bütününe ait olsun.Partnerinizle ve çevrenizle seks hayatınızın kalitesini ve hatta sizi mutlu edip etmediğini konuşmak pek çoğumuzun kaçındığı konulardan birisi.Çevrenizi bilemeyeceginiz ama cinsel hayatınızın kalitesi için arada bir de olsa partnerinizle bunu konuşabilmek en sağlıklısı olacaktır.

Cinsel ilişki ve seks pozisyonları farklı deneyimler yaşamamıza katkı sağlayacaktır.

5-Seks pozisyonları ve farklı deneyimler

Cinsel ilişkinin net bir tanımını yapamamamızın nedeni her cinsel deneyimin biricik olmasıdır.Her seksin,pozisyonun kendine özgü olmasıdır.Fakat bu tabu gibi görünen, belki çok kısık sesle konuşulan bir diğer konu da pozisyonlar ve oral,anal gibi farklı seks türleri ve pozisyonlarıdır.Yeni deneyimlere açık olun.

6-Mastürbasyon/Yalancı Tatmin

Yaşamımızın en az cinsellik kadar en doğal parçalarından biri mastürbasyon dur.Evet,çoğumuz mastürbasyon yapıyoruz bu bizim dogalımız.Ancak bunu başkaları ile konuşmak veya paylaşmak kişilere olaganüstü garip geliyor.Oysa son derece doğal bir durum.Kişisel tatmin cinsel sağlık açısından oldukça önemlidir.Ancak fazlası sizin bu yalancı tatmin bagımlısı yapabilir.Gerçegini yaşamaya çalışın.

Mastürbasyon erkek veya kadın tarafından sık başvurulan bir tatmin yöntemidir. Kişisel cinsel tatmin için mastürbasyon çok sık başvurulmaması gereken bir yöntemdir. Fazla yapılması halinde mastürbasyon bağımlılık yapabilir.

7-Erkeklerde erken boşalma sorunu

Aslında yaygın bir durum olarak görülmesine ve erkekler arasında büyük bir sıkıntı olarak algılanmasına ragmen konuşmaktan çekinilen bir durum dur erken boşalma sorunu.Ancak bunu konuşmaz ve hatta uzman dan destek alıp tedavi olmazsanız sorunu asla çözemezsiniz.

Çiftler arasındaki seksin sağlıklı gelişimi ve tatminin devam etmesi için mutlaka korunuyor olmak gerekecektir.

8-Korunma

Cinsel hayata dair konuşulması pek de sevimli olmayan konulardan biri olarak düşünülür. Ancak hem istenmeyen gebelikleri hem de olası cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önlemek için en etkili yöntem olan prezervatif kullanımı partneriniz ile konuşmak son derece doğal bir durumdur. Ayrıca sağlıklı ve verimli bir cinsellik için de birlikte karar verilecek bir korunma yöntemi üzerinden ilerliyor olmak seksin gelişimi içinde önemlidir. Mutlaka karşılıklı korunuyor olun ,hele bir sebepten çok eşli bir cinsellik yaşıyorsanız mutlaka korunmalısınız. İhmali size çok pahalıya patlayabilir.

MobilDost gerçek arkadaşlık platformu üyesi olmak için hemen bu linkten giriş yapabilirsiniz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …