Cumartesi , 27 Nisan 2024

Zevk Suyu Nedir ve Nasıl Gelir?

Zevk suyu nedir ve nasıl gelir? Daha önceki yazılarımızda pek çok soruya cevap vermeye çalıştık. Bugünde yine sizler tarafından çok merak edilen bir soruya Zevk Suyu Nedir? Zevk Suyu Nasıl Gelir? Kadın ve Erkek için Zevk Suyu Ne Anlama Gelir? Zevk Suyu İçilir mi? gibi çok merak edilen sorulara cevap bulmaya çalışacağız. Siz değerli MobilDost kullanıcıları yazımız içerisinde sorularınıza cevap buluyor olacaksınız.

Islandım; genelde istem dışı meydana gelen bu ıslanma hali, kadın ve erkek ikisi içinde boşalma öncesi meydana gelir, ön tatmin gibi düşünebilirsiniz….zevk suyu cinsel uyarımın gerçekleşmesiyle birlikte vücut tarafından orgazm öncesi salgılanan bir sıvıdır.

Kontrol edilmesi mümkün olmayan bu bedensel işlev mastürbasyon veya seks sırasında boşalmadan hemen önce gerçekleşir. Cinsel birlikteliği kolaylaştırmaya yardımcı olan zevk suyu kadın ve erkekte farklı şekillerde gelir. Fizyolojik olarak vücudu zevk suyu cinsel birleşmeye hazırlar. Vajinal kayganlık kadınlarda zevk suyu ile sağlanır. Zevk suyu gelen kadının ayrıca kayganlaştırıcı jel kullanmasına gerek kalmaz.

ZEVK SUYU NEDİR?

Bu sorunun cevabı oldukça kısa ve basit. Zevk suyu erkeklerde ve kadınlarda cinsel boşalmadan hemen önce  istemsiz olarak salgılanan renksiz kokusuz bir çeşit vücut sıvısıdır. Erkeklerde penisten dışarı atılan sıvı kadınlarda ise vajinanın içinde kalarak kayganlaştırıcı etki gösterir. Bu sebeple sağlıklı kadınların ayrıca dışarıdan bir kayganlaştırıcıya ihtiyaçları bulunmamaktadır. Cinsel  uyarılmayla birlikte tetiklenen zevk suyu salınımı erkeklerde çeşitli farklı fonksiyonlara sahiptir. Erkekte zevk suyunun birincil amacı testislerde üretilen spermin yolculuğunu olabildiğince pürüzsüz hale getirmek için üretrayı yağlamaktır.

Zemini yağlayıp akışkanlığı artırıyor. Üretrada biriken idrar kalıntılarını ve bakterileri temizlemeye  yardımcı olan bu sıvı pH dengeleyici göreve de sahiptir. Zevk suyu gördüğünüz gibi sadece kadın veya erkeğin cinsel uyarılmasıyla ilgili değişen duyguları için değil, fizyolojik olarak da vücut içinde müthiş bir işlevselliğe sahip. Vücut kimyası değişiyor aslında. Kadın ve erkek tarafından salgılanan zevk suyu, seks esnasında partnerler tarafından içilebilir, hiçbir sakıncası yoktur. Şehvetin suyunu içip zevke gelebilirsiniz.

ÜRETRA SİSTEMİ NEDİR?

Üretra, idrarın vücuttan dışarı taşınmasına izin veren, penisin ucu ile mesane arasındaki bağlantı borusudur. Üretral striktür idrarın mesaneden çıkarak rahat  bir şekilde dışarı atılmamasına ve dolayısıyla idrarın mesanede birikmesine, mesanenin tam olarak boşaltılmamasına neden olur. Zevk suyu bir nevi kireç sökücü gibi üretral sistem içerisinde ne kadar kir,yağ,pas,kireç varsa hepsini söküp atıyor.

KADIN VE ERKEK’TE ZEVK SUYU NASIL GELİR

Erkek’te seks öncesinde veya seks sırasında penisten sızan sıvı normal boşalmadan farklı olarak irade kontrolünün dışında gerçekleşir. Kişi bilinçli olarak bu sıvının akışını kendisi kontrol edemez. Cinsel isteğin artması ile salgılanan bu sıvı erkeklerde penis tabanında yer alan Cowper bezleri tarafından üretilir. Kadında zevk suyu üretiminden ise vajina duvarlarında bulunan Bartolin bezleri sorumludur. Geek kadın gerekse erkek tarafında bu sıvını varlığı sağlıklı birer birey olduklarının belirtisi olarak değerlendirilebilir.

Zevk suyu
Kadın için orgazma giden yoldur zevk suyu ile başlar ve devamında ön sevişmenin süresi ve kalitesine göre orgazma giden yolculuk kısalır.

KADINDA ZEVK SUYU NASIL GELİR?

Kadınlarda zevk suyu  salgılanma süreci erkeklerle kıyaslandığında benzer ve farklı özellikler gösterir. Vajinal açıklığın her  iki yanında bulunan. Bartolin bezleri tarafından salgılanan zevk sıvısı cinsel ilişkiyi kolaylaştırıcı bir etkiye sahiptir. Cinsel dürtüler devreye girdiğinde çalışmaya başlayan. Bartolin bezleri zevk suyu olarak adlandırılan alkali bir mukus salgılayarak penetrasyon için kaygan bir ortam oluşturur.

Seks öncesi veya sırasında şehvetli dokunuşlar, arzulu öpüşmeler, ön sevişmenin, cilveleşmenin uzaması kadınlarda zevk suyunun salgılanmasını artırır. Daha önceki yazılarımızda  hep söylediğimiz gibi ortam uygun ise ön sevişmeyi olabildiğince uzun tutun, cinsel birleşme için acele etmeyin. Ön sevişme seksin kaymağıdır. Ön sevişme ile kadının psikolojik ve fizyolojik açıdan hazır olmasını sağlayın. Ön sevişme ile zevk suyunun gelişini hızlandırabilirsiniz. Zevk suyu seksten alınan hazzında kanıtıdır. Cinsellik esnasında asla acele etmeyin kendinizi ortamın büyüsüne bırakın ve haz almaya haz vermeye çalışın. Sadece bedeniniz ile değil aklınız, zekanız ile sevişin.

ERKEKLERDE ZEVK SUYU NASIL GELİR?

Erkeklerde zevk suyu cinsel uyarılmanın başlamasıyla birlikte orgazm öncesinde, erkek üreme sistemi tarafından üretilir. Semene benzer bir şekilde üretradan çıkan zevk sıvısı penis ucundan salınarak üretrayı doruk noktasına hazırlar. Kişinin isteği dışında vücuttan atılan bu sıvı, seks sırasında doğal bir kayganlaştırıcı görevi görür. Semene nedir peki? Testislerdeki farklı salgı bezleri bünyesinde üretilen, yoğun kıvamlı, beyaz renkli ve yapışkan özelliğe sahip olan sıvıya “semen” denir. Semen içerisinde üreme kabiliyeti olan çok sayıda sperm bulunur.

Zevk suyu salgılanması boşalmayla aynı fizyolojik etkileri göstermediği için çoğunlukla kişiler tarafından fark edilmez. Bu sebeple yalnızca yatakta değil cinsel dürtülerin harekete geçtiği herhangi bir mekanda veya zamanda zevk suyu salgılanması görülebilir. Erkeklerin rüyalanması veya uyku halindeyken bir nevi boşalması yine bu zevk suyu salgılanması olarak yorumlanabilir. Zevk suyu genel olarak kokusuzdur. Adı üzerinde zevk suyu, gerek kadın gerekse erkek için salgılanması esnasında kişiye zevk verir. Her yaşta erkekte ereksiyon ile birlikte cinsel arzunun yaşanması halinde oluşabilir.

Cinsel arzu; cinsel uyarıcıların olduğu her ortam ve zamanda oluşabilir. Cinsel arzunuz seviyesine göre bu ön zevk sıvısı her zaman gelebilir. Erkeklerde zaman zaman cinsel arzu seviyesine bağlı olarak bu ön zevk sıvısını takiben boşalma gerçekleşmez ise penis ve testislerde ağrı oluşabilir. Bu ağrıya son vermek için elle veya cinsel birleşme ile boşalmanız gerekebilir. Bu yazımızdan sonra dilerseniz Seks İçin En Heyecanlı Mekanlar Nereler başlıklı yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

Cinsel arzu, bir film izlerken, bir görsele bakarken, kadın ile telefonda sohbet ederken, kadının ses tonundan veya konuşulan konudan etkilenerek oluşabilir. Cinsel istek uyandıran tüm tetikleyiciler erkekte zevk suyu gelmesine neden olabilir. Zevk suyunun gelmesi aynı zamanda kişinin cinsel performans  ve cinsel sağlık açısından sağlıklı bir birey olduğunun da bir göstergesi olarak kabul edilebilir.

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …

Birbirini daha iyi tanımak isteyen çiftlerin soracagı cinsel sorular

Partnerini Daha Yakından Tanımak İsteyen Çiftler için 10 Cinsellik Sorusu

Partnerinizi daha yakından tanımak ister misiniz? Partnerini daha yakından tanımak isteyen çiftler için 10 cinsellik …

Orşit nedir?belirtileri nelerdir?tedavisi nasıl olur?

Orşit Nedir? Neden Olur?

Orşit Belirtileri ve Tedavisi Orşit nedir? neden olur? Orşit belirtileri ve tedavisi. Orşit veya halk …

seksten sonra kadınlarda karın ağrısı olur mu?

Cinsel İlişkiden Sonra Karın Ağrısı Olur Mu?

Cinsel İlişkiden Sonra Karın Ağrısı Neden Olur? Cinsel ilişkiden sonra karın ağrısı olur mu? Evet; …