Cuma , 26 Nisan 2024

Yeni Yılda İlişkinize Anlam Katacak Davranışlar

Yeni yılda ilişkinize anlam katacak davranışlar neler olabilir? Hiç şüphe yok ki eski yıldaki var olan davranışlarınızdan farklı davranışlar olacaktır. Neden? Çünkü var olan ilişkinizi iyileştirmek, geliştirmek, daha fazla mutlu olmak istiyorsanız olandan vazgeçip değişmeniz gerek. Çözüm yine sizde. Ancak bu yaşa gelinceye kadar oluşmuş olduğunuz kişilikten vazgeçmek, yeni tavır ve davranışlar geliştirmek. Konuşma üslubunuzu, davranış kalıplarınızı, dinleme ve anlama becerinizi yeniden şekillendirmek hiç de kolay değil. Bu değişim öncelikle bir karar ve azim ister.

Örneğin yeni yılda sigarayı bırakmanız için önce bırakma kararı almanız sonra bu kararı destekleyen azmi göstermeniz ve sonrasında bu karar ve azmin gereği olarak bunu davranışlarınız ile yaşam şekliniz ile hayata geçirmeniz gerekir. İlişki dünyanızda yapacağınız değişimde tıpkı sigarayı bırakmak gibi olan bir şeyden vazgeçmeniz gerek. Konfor alanınızdan çıkıp yeni bir şey deneyimliyor olacaksınız. Gelişim ancak değişim ile mümkün oluyor. MobilDost kullanıcısı olarak yeni yılda ilişkinizden daha fazla mutlu olmak istiyorsanız aşağıda size önereceğimiz davranışları günlük hayatınız içinde uygulamanız gerek. Aksi halde eski yıl ile yeni yıl arasında bir farklılık olmaz. Değişmeye varmısınız? Hazırsanız başlayalım.Siz değerli MobilDost okuyucuları için kaleme alınmış olan Yılbaşı Gecesine Özel Seks başlıklı yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

Yeni Yıl Planlarımız

2021 yılının bitip 2022 yılını gelmeye başladığı bu son günlerde hepimiz yeni gelen yıl öncesinde kendimiz için bazı kararlar alıyor ve yeni yıla uygun hedeflerimiz oluyor. Geçmiş yılı bu son günlerinde sakin kafayla gözden geçirip neyi nasıl yaptın sonuçları neler oldu? yeni yılda neleri daha iyi  yapabileceğimize ilişkin planlar yapıyoruz. Yılbaşı adı üzerinde herşey için yeni bir başlangıç zamanı. Yeni yıl için yeni planlar yaparken partnerinizi de bu yılki planlarınıza dahil edebilirsiniz. Belki yeni yıla birlikte girecek birlikte el ele göz göze yeni yıl dileklerinde bulunacaksınız. Yeni yılın kutlu olsun aşkım!..

Gelişim İçin Değişim Şart

Biz birey olarak öncelikle kendimizden sorumluyuz ve değişim istiyorsak önce kendimizden başlamalıyız. İnsan sadece kendisini kendi davranışlarını değiştirebilir. Partnerinizi değiştirmeye çalışmaktan öncelikle vazgeçin. İkili duygusal aşk ilişkisinin birey üzerindeki etkisi yadsınamaz. Mutlu beraberlikler, uyumlu ikili ilişkiler, doğru iletişim, sevgi insanı besleyen kavramlardır.

Yaşadığınız ilişkiniz sizi yeterince tatmin ediyor ama bazı ufak tefek pürüzler nedeniyle zaman zaman sıkıntılar, tartışmalar yaşıyorsanız, değiştirilmesi gereken noktalar olduğunu düşünüyorsanız bu yılki değişim planlarına ilişkiniz ile ilgili kararlarınızı da ekleyin. Sevgiliniz ile birlikte yapabileceğiniz planlar da olabilir ancak öncelikle duruma ilişkideki kendi pozisyonunuzdan bakıp kendi açınızdan yaklaşın ve değişime kendinizden başlayın. Sen değişirsen dünya değişir…

Yeni yıla girerken partnerinize hediyeler ile sürprizler yapabilirsiniz. Pahalı hediyeler yerine onun mutlu olacağı seçenekleri tercih edebilirsiniz.

İlişkinizi Değiştirecek Yeni Kararlara İlişkin  Öneriler

1-Farklı İki İnsan Olduğunuzu Kabul Edin

Bir ilişki iki kişiyle yaşanır. Her ne kadar ilişkiler birlikte ilerlese de iki farklı kişi olduğunuzu unutmayın ve işe bunu kabul ederek başlayın. Farklı iki kişi olduğunuz için berabersiniz, kimse kendi benzerini sevmez. Bu sebeple iki farklı kişi olduğunuz gerçeğinden hareketle her zaman sizin istediklerinizin olmayacağını, yapılacak tüm ikili aktivitelerde sizin isteklerinize öncelik verilemeyeceğini, heryere birlikte gidilemeyeceğini kabul edin.

2-Beklentinizi Sıfırlayın

İyi bir ilişkinin en temel şartıdır ilişkideki beklenti seviyesini sıfırlamak. Bir ilişkide beklenti ne kadar az ise mutluluk o kadar çok oluyor. Minimum beklenti maksimum mutluluk sağlar. Genel olarak insanlar bir şeyler yapar ve sonrasında beklemeye başlarlar. Neyi, neden beklediklerini sınırlar ve bu sınırın dışına çıkmazlar. Bekleti sonrasında karşılaştıkları sonuç beklediklerinden daha iyi bile olsa bunun yeterince farkına varmazlar.

Bu önceden belirlenmiş sınırlanmış durum kişileri gerer hatta ilişkileri de oldukça yıpratır. Her kişi kendi beklenti sınırları ve deneyimleri dahilinde bir şeyler yaparken partnerleri tarafından onaylanmadıklarında bu durum kabul görmediğinde ilişki motivasyonları düşebilir. Örneğin partnerinize bir hediye aldınız ve hediyeyi ona vermeden kafanızda hangi tepkileri vereceğini planladınız ve hediyeyi kendisine verdiğinizde beklediğinizden farklı bir tepki ile karşılaştığınızda bu sizde hayal kırıklığı yaratıyor olacaktır.

Oysa hediyeyi vermeden önce tepkiye istinaden bir beklentiniz olmasa hem sürprizin, hediye vermenizin tadı çıkacak hemde hayal kırıklığı yaşamıyor olacaksınız. Sizin sevdiğinizi, beğendiğinizi karşınızdaki kişide sevmek, beğenmek zorunda değil. Bu sebeple beklentileri bir kenara bırakıp, olanı yaşamak, anın keyfini çıkarmak ilişkinizi güçlendirecektir. Anı yaşayın!…

3-Niyet Okumayın Olanı Görün Yeter

İlişkilerde en sık yapılan hatalardan biriside niyet okuyuculuğudur. Bu niyet okuma durumu ilişkinizide olumsuz etkiler. Sevgilinizin veya eşinizin ne söylemek istediğini, onun size karşı olan davranışlarının sebebini veya cümlelerindeki gizli anlamları birilerine sorarak veya fikir yürüterek anlayamazsınız. Sürekli davranışlar, sözcükler üzerinde düşünüp olasılık tahminlerinde bulunmak yerine, işin gerçeğini yekten partnerinize sorabilirsiniz. Her zaman iki yönlü iletişim için açık olun.

Soru sormaktan ve size soru sorulmasından korkmayın. Gerçeğe ulaşmanın hakikati öğrenmenin tek yolu soru sormaktır. Soruları kafanızda kendiniz sorup cevapları yine kendiniz vermeyin. Soru sordunuz cevap için sabırlı olun. İyi bir iletişim için önce iyi bir dinleyici olmayı başarmalısınız. Dinlemeden, anlayamazsınız.

4-Ebeveyn Olmaktan Vazgeçin

Çevremizde ilişki içinde ebeveyn gibi davranan çok kişi görebiliriz. Siz bu tip davranışlarda bulunmayın çünkü karşınızdaki kişi sizin çocuğunuz değil… Bunu bilin ve buna göre davranın. İlişkide ebeveyn gibi davranıyor olmak hem ilişkiyi hem sizi hemde partnerinizi yıpratır. İlişkinizde ne kadar müdahaleci olduğunuzu gözden geçirin.

Sevgilinize hayatına ilişkin yapmak yaşamak istedikleri için tabiki varsa fikirlerinizi söyleyebilirsiniz ancak bunları söylerken göstermiş olduğunuz tavır ve davranışlarınız son derece belirleyici olacaktır. Eleştirel, yıkıcı olmaktan ziyade yapıcı olabilirsiniz. Nazik bir dille herşeyi her konuyu paylaşabilirsiniz. Siz iki yetişkin bireysiniz, sevgili olmanız sizi birbirinize köle yapmaz. İki özgür kişisiniz ve farklı hayatlarınız var ve olmaya da devam edecek. Kimsenin hayatına müdahale etmeyin kimseninde sizin hayatınıza müdahale etmesine izin vermeyin. Sevgi karşılıklı saygı ile birlikte anlam kazanır.

Yeni yılda her şey istediğiniz gibi olsun, MobilDost olarak yeni yılınızı kutlar, mutlu bir yıl dileriz…

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …