Perşembe , 28 Mart 2024

Ten Uyumu

Çiftler arasındaki sağlıklı, uzun, mutlu ilişkinin olmazsa olmaz şartlarından birisi de ten uyumu ‘dur. Ten uyumu; çiftlerin birbirlerine karşı dokunma isteklerini karşı koyulmaz bir hale getiren ve birbirlerinin cinsel arzularına hitap eden bir beden iletişimidir. Bu iletişim kendi içinde ne kadar uyumlu ise süreç o kadar sağlıklı gelişir. Çiftler cinsel olarak o kadar mutlu olur. Ten uyumu sadece cinsel açıdan değil, duygusal olarak da son derece önemlidir. Çünkü insanın teni gerçek kıyafetidir. Bu kıyafet size çekicilik kazandırır. Ayrıca hayal kurma, tutkuyla bağlanma, zevk alma ve verme gibi anlamları da katar. Ten uyumu gerçekte hormonal bir durumdur. Bu durumu sağlayan ise feromon hormonudur.

Feromon hormonu çiftler arasındaki çekimi sağlayan bir hormondur. Bu hormon sayesinde biz farkında olmasak bile aramızdaki çekim artar veya azalır. Bu hormonun salgılanma düzeyi sizin aranızdaki ilişkiyi etkiler. Ayrıca her insanın teni tıpkı parmak izimiz gibi birbirinden farklıdır. Duygularımız, düşüncelerimiz, davranışlarımız, alışkanlıklarımız gibi pek çok şey bu hormonlardan etkilenir.

Uyum veya Uyumsuzluk Sebebi Feromon Hormonu

Özellikle romantik ve duygusal ilişkiler çiftlerin karşılıklı olarak farklı beklentilerine, isteklerine dayanmaktadır. Çiftler arasında bir uyum ve karşılıklı anlayış gerektiren ilişkilerdir. İkili ilişkilerde kişiler birbirlerine benzer kişiler ile aynı duygu, düşünce ve dünya görüşünde olabilmeyi ister. Aynı zamanda fiziksel, ruhsal ve cinsel olarak da uyum içinde olmayı bekler. Genel itibariyle toplum ve birey açısından ilişkilerde cinsellik önemli bir konuymuş gibi görünmez.

Cinsellik konusu hiç gündeme gelmez. Fakat gerçekte cinsellik ve cinsel uyum bir ilişkinin en önemli yapı taşıdır. Hatta ten uyumu veya cinsel uyum zaman içinde büyük bir aşka da dönüşebilir. Bu bağlamda çiftlerin cinsellik anlayışının uyumlu olması, cinsel aktivite, dokunma, partnerin zevk alacağı davranışlarda bulunma arzusunun ve bu istekte zamanla artış olması ten uyumunun bütünüdür.

Ten uyumu iyi bir cinsellik için olmaz ise olmazdır. Çiftler arasındaki ten uyumu gelecek cinsel hayatları için önemli bir göstergedir.

Ten uyumu aynı zamanda içerisinde cinsel uyumu, fiziksel uyumu ve ruhsal uyumu da barındırmaktadır. Ten uyumunu sadece cinsel ilişkide bulunma arzusu olarak düşünmemek gerekir. Çiftler arasında pozitif algıların oluşması, karşılıklı olarak birbirlerini son derece çekici bulmaları, hoşlanmaları, birbirlerinin tenlerine ilişkin (kokusu, tadı, yapısı, dokununca verdiği his) beğenilerinin olması gibi pek çok etmen bulunmakta. Bunlar ile birlikte cinsel uyumu da barındırması, çiftlerin cinsellik anlayışlarının uyum içinde olması, sevişme, seks yapma arzusu olarak da tanımlanır. İşte tüm bunları hiç bilmediğimiz, görmediğimiz fakat vücudumuzda gezinen feromon hormonu sağlıyor. Sonuç olarak her tenin kendisine özgü bir kimyası var. Bu kimya aslında sizi çekici veya itici kılıyor.

Ten uyumunu anlamak için sevişmek şart mı?

Hayır şart değil. Ancak fiziki yapınız veya ruhunuz bir tuhaf olur. Tüm damarlarınızdaki kan çekilir yada sizi ateş basar. Kalbiniz hızla atar, dudaklarınız kurur, konuşurken kekelemeye başlarsınız. Onu bakışlarınız ile anlamaya ve kendinizi ona anlatmaya çalışırsınız. İşte tüm bunların olduğu aşama aslında ten uyumu başlangıç aşamasıdır. Ateş bacayı sarmak üzeredir. Bu durum genelde cinsel ilişki, sevişme öncesinde veya cinsel birliktelik anında olur. Ten uyumu yeterince olmayan ilişkilerde zaman içinde ya problemler çıkar yada zaten ilişki yürümez. Hatta bir müddet sonra istemeseniz bile biter.

Bu sebeple teninize iyi bakın. Onu aşırı güneşten ve yıpranmaktan koruyun. Unutmayın  bir tane teniniz var ve bir ömür sizinle olacak. Hayatınızı birleştireceğiniz kişi ile bir ömür aynı yastıkta kocayacaksanız. Onu iyi seçin. Sadece dış görünüşü değil sohbeti ve ahlakı da iyi olsun. Fakat şarap gibi bir teni olsun. Yıllar geçtikçe tatlansın!

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …

Birbirini daha iyi tanımak isteyen çiftlerin soracagı cinsel sorular

Partnerini Daha Yakından Tanımak İsteyen Çiftler için 10 Cinsellik Sorusu

Partnerinizi daha yakından tanımak ister misiniz? Partnerini daha yakından tanımak isteyen çiftler için 10 cinsellik …

kadınların erkeklerden şikayetleri nelerdir

Kadınların Partnerlerinden En Çok Şikayetçi Oldukları Konular

Kadınların Bitmeyen Çilesi Kadınların partnerlerinden en çok şikayetçi oldukları konular. Bu başlığı okuyunca binlerce kadın …