Cuma , 29 Mart 2024
ciftler-arasinda-ten-uyumu
ciftler-arasinda-ten-uyumu

Ten Uyumu Nedir ve Nasıl Olmalıdır?

Ten Uyumu

Çiftler arasındaki düşünsel ve duygusal uyum. Pek çok faktörün uyum için de bir araya gelmesinden kaynaklanmaktadır. Sadece ruhsal değil aynı zamanda fiziksel ve cinsel uyum da eşler arasındaki ilişkinin sağlığı için önemlidir. Kişilerin partnerleriyle uyumlu bir cinsel yaşantıda olduğunu gösteren durum, ten uyumu olarak tanımlanır. Konuyu bilimsel açıdan açıklamak gerekirse; bilim insanları beynimizin kimyasına bağlı olarak, vücudumuzun ve dolayısıyla tenimizin de bir kimyasının olduğunu söylüyor. Çiftler arasındaki ten uyumu da kişisel olarak tenimizin kimyasının karşılıklı uyuşması ile gerçekleşiyor. Benzer hormonlar salgılanıyorsa çiftler arasındaki libido, yani bir başka tarif ile cinsel enerji yüksek oluyor. Ancak bunu yalnızca hormonsal bir durum olarak değerlendirmemek gerekiyor. Zira çekicilik, fantezi, hayal, tutku ve zevk alma-verme arzusu gibi kişisel farklılıklardan kaynaklanan sebeplerde ten uyumu ne demek sorusunun genel cevapları arasında yer alıyor.

Ten Uyumu Testi Nedir?

1-Partnerin ile göz teması kuruyor musunuz?

Göz teması (bakışma, kesme); partnerler arasındaki uyumun en önemli işaretlerinden birisidir. Dolayısıyla partneriniz ile kurduğunuz  göz temasının sıklığına göre bir değerlendirme yapmak mümkün olacaktır. Göz temasını ne kadar çok kuruyorsanız  o kadar yoğun bir ten uyumu olduğunu söyleyebilirsiniz.

2-Sevgiliniz ile sürekli temas isteği duyuyor musunuz?

Çiftler arasında sadece göz teması değil, fiziksel temas da ilişki uyumunun önemli göstergeleri arasındadır. Bilim insanlarının açıklamalarına göre; sürekli  olarak el ele tutuşmak, diz dize oturmak, sarılmak veya yan yana olmak isteyen çiftlerin ten uyumunun bu istekleri daha az arzulayan çiftlere kıyasla yoğun olduğu söylenir. Ayrıca sürekli dokunma isteği çiftlerde coşku, mutluluk, özgüven gibi duyguların da uyanmasına ve ilişkinin dinamik, heyecanlı kalmasına sebep olur. Ten tene olmaktan, yan yana yaşamaktan hoşlanıyorsanız, buna devam edin ve sevgilinize sevginizi gösterin.

3- Sevgilinize iltifat ediyor ve iltifat alıyor musunuz?

Çiftler arasında iltifat genelde başlangıç evresinde kendini gösterse de, sağlıklı bir ilişkinin en temel dinamikleri arasında yer alır. Zira kendisini daha iyi hisseden bireyler, partnerlerine de aynı duygusal hissiyatı rahatlıkla yaşatabiliyorlar. Bu sebeple partnerinizle birbirinize ettiğiniz iltifatların samimiyeti ve sıklığını da aranızdaki ten uyumunun olumlu bir göstergesi olarak değerlendirebilirsiniz. Sevgilinize iltifat etmekten çekinmeyin, güzel söz söyleyen, güzel söz duyar.

4-Çift olarak birbiriniz ile konuşuyor musunuz?

Birbirine aşkla bağlı çiftlerin arasındaki uyumun izlerini aralarında geçen konuşma ve diyaloglar üzerinden takip etmek mümkündür. Nitekim birbirleriyle yeri geldiğinde şakalaşan, yeri geldiğinde dertleşen, birbirini eleştirmekten ya da takdir etmekten asla geri durmayan çiftler çok daha tutkulu, sağılıklı bir ilişki yaşayabilir. Duygu ve düşüncelerimiz ile bunları ifade ederken kullandığımız dilde samimi ve gerçekçi olmalıyız.

5-Sevgili olarak vücut diliniz ne diyor?

Karşınızdaki kişiye karşı beslediğiniz duyguları dile getirmekte zorlansanız bile, bedeniniz sizi ele verir. Bu noktada vücut dilinizi izleyerek de partnerinizle aranızdaki uyuma dair fikir sahibi olabilirsiniz. Bilim insanlarına göre; karşısındaki kişiyi çekici bulan bireyler, karşılıklı diyalog halindeyken bir şeylere temas etme gereği duyuyor. Saçları, yüzleri yada boyunlarıyla daha fazla oynuyor ve en önemlisi de bol bol gülümsüyor. Bu durumu kendi ilişkinizde gözlemliyor musunuz?

Ten uyumu çiftler arasındaki cinsel hayatın nasıl şekilleneceğini belirleyecektir. Çiftler birbirlerinin tenlerini severse cinsel hayatları da uyumlu olacaktır.

Ten Uyumunun Genel Belirtileri Nelerdir?

Çiftler arasındaki ten uyumu nasıl anlaşılır? Sorusuna ilişkin olarak yukarıda ifade ettiğimiz belli başlı davranışlar kadar, fiziksel belirtiler de söz konusu. Bu belirtilerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

-Kalp atışlarının hızlanması.

-Ağzınızda kuruluk.

-Genital bölgelerde yoğunlaşan kan basıncı/akışı,tahrik olma.

-Aşırı terleme.

-Heyecandan konuşamama.

Çiftler Arasında Ten Uyumu Karşılıklı Mıdır?

Bu sorunun bilimsel olarak ispatlanmış bir cevabı yok. Ancak çiftler arasındaki ten uyumunu bilim insanları hormonuyla ilişkilendiriyorlar. Feremon hormone havadan alınıp beyne iletiliyor ve karşınızdaki kişi ile bir etkileşime geçmenizi sağlıyor. Bu durum aynı şekilde partnerler arasındaki libidoyu da hareketlendirerek, çiftler arasında karşılıklı bir uyumun yakalanmasına yardımcı oluyor. Başka bir açıdan partnerler arasındaki ten uyumunu yalnızca feromon hormonuna dayandırmak doğru değildir. Ten uyumunda işin içine kişisel farklılıklardan kaynaklı olarak başka dinamiklerin girdiğini unutmamak gerekir. Partnerinize duyduğunuz güven, sevgi ve saygı ile aranızdaki diyaloglar da bu uyumun sağlıklı şekilde oluşmasına yardımcı olacaktır. Dokunmaktan, konuşmaktan, iltifat etmekten, samimi olmaktan çekinmeyin.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …