Cumartesi , 20 Nisan 2024
Telefonda Sohbet Ederken Uymanız Gereken 11 Konu
Telefonda Sohbet Ederken Uymanız Gereken 11 Konu

Telefon Sohbetinde Uymanız Gereken 11 Konu

Telefon sohbetinde uymanız gereken 11 konu. Pandemi dönemi sonrası yeni normal dönem arkadaşlık sitesi “Mobil Dost” ile Sohbet Arkadaşı ve Dost nasıl olunur? konusunu siz kullanıcılarımız artık biliyorsunuz. Son derece güvenilir bir arkadaşlık ve canlı sohbet platformu olan Mobil Dost sayesinde; arkadaşınız, sevgiliniz veya sohbet arkadaşlarınız ile telefon faturanıza ek bir ücret yansımadan, son derece ucuza, uzun uzun sohbet edebilirsiniz. Zamandan, mekandan bağımsız istediğiniz zaman bulunduğunuz yerden bir telefon ile iletişime geçip sosyalleşebilirsiniz. Yüzlerce sohbet arkadaşınız sizi bekliyor. Bu yazımızda size ; Mobil Dost platformu üzerinde arkadaşınız, sevgiliniz, dostunuz veya sohbet arkadaşınız ile telefonda konuşurken uymanız gereken kuralları aktarmaya çalışacağız. Umarız işinize yarar!…

1- Telefonu  Zamanında Aramak

Arkadaşınız, sevgiliniz veya sohbet arkadaşınızı  aramadan önce uygun olup olmadığını bilmeniz ve buna göre aramanız iki taraf için de en doğru olan olacaktır. Aradığınız kişinin müsait olmaması meşgul olması durumunda kırılmaya, üzülmeye ve yanlış anlamalara sebep olmamış olursunuz. Unutmayın Mobil Dost platformu 7*24 aktif ve açıktır. Aynı zamanda  karşılıklı iki tarafında müsait olması konuşmanın sohbetin gelişimi derinleşmesi, muhabbetin koyulaşması için önemlidir.

2-  Telefonda Sesiniz Enerjik Olsun

Arkadaşınız, sevgiliniz veya sohbet arkadaşınızı  aramadan önce canınız sıkkın, keyfiniz bozuk olsa bile karşınızdaki kişiyle mutlaka enerjik bir ses tonuyla konuşmak, her iki tarafın da enerjisini yükseltecektir. Karşınızdaki kişi sizi emin olun daha iyi dinliyor olacaktır. Yüksek enerji ile başladığınız sohbeti mutlaka yine yüksek enerji ile tamamlayın. Neşeli ve enerjik konuşmanız karşı taraf için de kendisi ile konuşmaya sohbet etmeye çok hevesli, istekli olduğunuzun mesajını veriyor olacaktır.

Telefon görüşmesinin süresini iyi belirlemek gerekir. Uzun ve gereksiz karşı tarafı rahatsız edecek şekilde konuşmuyor olmak gerekecektir.

3- Telefon Görüşmesinin Süresi

Arkadaşınız, sevgiliniz veya sohbet arkadaşınız ile her aramanızda uzun bir telefon görüşmesi yapmaktan ziyade zaman zaman kısa görüşmelerde yapabilirsiniz. Günde bir kez uzun aramak yerine gün içinde  bir kaç kez kısa kısa aramalar yapıp konuşulacak konuları bir anda tüketmeyebilirsiniz. Bu şekilde araya gün içinde zaman girecek ve konuşulacak yeni konularınız olacaktır. Ancak karar yine de sizin en koyu sohbetler için Mobil Dost platformunda bir konuşma, sohbet süresi sınırlaması yoktur, dilediginiz kadar konuşabilirsiniz. Konu sınırlaması olmadan özgürce konuşabilirsin!

4- Telefon Sohbetinde Boş Konuşmamak 

Arkadaşınız, sevgiliniz veya sohbet arkadaşınız ile siz siz olun asla konuşmuş olmak için konuşmayın. Bu tip bir konuşma şekli karşı tarafı da sıkacak ve size de kendinizi kötü mutsuz hissettirecektir. Sanırım böyle bir durumu yaşamak istemezsiniz. Laf olsun diye degil gerçekten içten konuşun. Samimiyetiniz ve sıcaklıgınız karşı tarafa telefonda olumlu şekilde yansıdıgı gibi bu tip bir tutum da aynı şekilde olumsuz olarak yansır.

5- Telefon Sohbetinde Karşı Tarafı Dinlemek

Konuşmak, sohbet etmek, tüm içinizde birikenleri sohbet arkadaşınızı aktarmak için sabırsızlanıyor ve çok isteklisiniz anlıyorum. Ancak her şeye rağmen anlatmak, paylaşmak istediklerin ne kadar çok olursa olsun heyecanla, arzulu şekilde karşı tarafı can kulağı ile dikkatle dinlemeyi sakın unutmayın. İletişimin altın kuralı konuşmaktan çok dinlemektir. Bırakın karşı taraf size anlatsın, onun hakkında ne kadar çok bilirseniz o kadar iyi olacaktır. Karşı tarafı hiç dinlemeden sürekli konuşmak ve anlatmak, karşılıklı bir sohbetten ziyade monolog olur ve karşı tarafı memnun etmez. Telefonda sohbet ederken konuşmaktan çok dinlemeyi tercih edin, mümkün olduğunca sorular sorup muhabbeti derinleştirin.

6- Telefonda Konuşurken Ses Tonuna Dikkat 

Arkadaşınız, sevgiliniz veya sohbet arkadaşınız ile telefonda konuşurken hangi sorunuza hangi ses tonuyla cevap verdiğine mutlaka dikkat etmelisiniz. Karşı tarafın ses tonu sohbetin ne yöne gidecegine ve nasıl devam edecegini belirler. Örnegin; kendisi ile ilgili özel bir soru sordunuz ve bir anda duraksadı, ses tonu ciddileşti. Hemen konuyu hızla değiştirin. Bir daha aynı soruyu sormayıp bu konu özelinde konuşmamaya özen gösterin. Bir zaman sonra karşılıklı güven oluşunca gerekirse bu sorunuza cevabı kendisi samimiyetle veriyor olacaktır.

Telefonda konuşurken olabildiğince sıcak ve samimi olun. Telefondaki sohbetin sıcaklığına göre de mutlaka arada ufak şaka ve espriler yapabilirsiniz.

7- Telefonda Konuşurken Şaka Yapmayı İhmal Etme 

Arkadaşınız, sevgiliniz veya sohbet arkadaşınız ile son derece ciddi konular hakkında konuşuyor olabilirsiniz. Bu durum konuşma sırasında zaman zaman espri yapmanıza engel bir durum olmamalı. Ancak bunu yaparken aşırıya kaçıp haddinizi aşmayın, mümkün olduğunca cinsel konularda şaka yapmayın. Cinsellik konuşmanın ve yaşamanın da zamanı gelecektir. Sohbetin akışına uygun olacak şekilde, görüşmenin sıkıcı bir hal almasını engellemek için arada bir minik espiri yapmayı ve onu güldürmeyi ihmal etmeyin. Unutmayın her insan gülmeyi ve güldürmeyi sever.

8- Telefonda Sıkıcı Sorular İle Bunaltmamak

Karşınızdaki kişi hakkında her şeyi merak ediyor olabilirsin. Ancak tüm merak ettiklerinizi aynı anda öğrenmeniz mümkün olmayacaktır, biraz zaman gerekli. Çok fazla soru sormak karşınızdaki kişiyi sıkacak ve bunaltacaktır. Sıkılan ve bunalan kişi sizin ile bir sonraki görüşmeyi yapmak istemeyebilir. Sohbetin ve samimiyetin gelecegi için yazılı veya sözlü iletişimde hep dengeli davranın.

9-  Telefonda Beklentileri Yüksek Tutmamak

Telefon sohbetine başlamadan önce karşı tarafın telefonda konuşacakları, size söyleyecekleri ile ilgili büyük hayaller kurmayın. Siz mümkün oldugunca  kendi söyleyeceklerinize odaklanın. Samimiyetle içinizden geldigi gibi konuşun ve buna uygun davranın rahat olun. Aynı zamanda karşı tarafında sizin gibi davrandığından samimi oldugundan emin olun. Telefon görüşmesi esnasında beklentileri yüksek tutmadan sohbet etmek, daha sıcak, keyifli ve heyecanı yüksek akılda kalıcı bir görüşme olmasını sağlar.

Telefonda canlı sohbet esnasında ne yapıp edin ama hiçbir şekilde konusuz ve sessiz kalmayın. Sessiz kalmanız halinde karşı taraf sıkılabilir ve biran önce kapatmak isteyebilir. Bu sebeple hep üzerinde konuşacak yeni konularınız olsun.

10- Telefonda Sessizlik İçinde Kalmamak

Telefonda sessizlik içinde kalmak en korkulan durumdur. Kimse konuşacak bir şey bulamadıgı bir durumda kalmak istemez. Her iki tarafında konuşacak bir konu bulamaması durumunda konu ya anlamsız bir noktaya gider yada eee daha daha nasılsın? gibi anlamsız tekrarlar olmaya başlar ve konuşma son derece sıkıcı bir hal alır. Bu duruma asla müsade etmeyin gerekirse telefon sohbetinden önce konularınızı veya varsa sorularınızı bir kağıda not edin bundan utanmayın. Kabul edelim en kötü bir konu bile en iyi sessizlikten iyidir.

11- Telefonda Net Olun

Telefon sohbeti esnasında net olun, ağzınızda sakız, yemek vs gibi konuşmanızı engelleyen veya karşı taraf açısından  saygısızlık olarak algılanacak şeyler bulunmasın. İletişimin temel kuralı önce dinlemek. Tarafların net olup anlaşılır şekilde konuşmaları kelimeleri yutmamaları gerek. Yüz yüze iletişimde olduğu gibi telefonda  konuşurken de birbirimizi doğru anlamamız oldukça zordur. Yanlış anlamalara, gereksiz polemiklere fırsat vermemek için lütfen duygu ve düşüncelerinizi net bir ses tonuyla aktarın. Telefonda olabildiğince net olun, uykulu bir ses tonuyla konuşmamaya özellikle dikkat edin. Her zaman canlı olun!..

Telefonda sohbet ederken uymanız gereken 11 konu yazımızdan sonra dilerseniz Numaran Görünmeden Arasana başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …