Cuma , 26 Nisan 2024

Seksin Faydaları Nelerdir -2

Seksin Faydaları Nelerdir?

Seksin faydaları nelerdir? sorusuna ilk yazımızda bir oranda seksin farklı faydalarını anlatıp cevap vermeye çalışmıştık. İlk yazımız olan Düzenli Seks Yapmanın Faydaları Nelerdir başlıklı yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz. Bu konuyla ilgili ikinci yazımızda seksin diğer faydalarını anlatıyor olucaz. Umarım ilk yazımızı okumuş ve keyif almışsınızdır. Seks neredeyse faydalı bir yiyecek gibi hatta oksijen gibi faydaları saymakla bitmiyor. Ancak erkek içinde kadın içinde bunun yaş ile bir bağlantısı var ve yaş ilerledikçe seks yapma sıklıgı azalıyor ve bir müddet sonra tamamen bitiyor.

Bu sebeple henüz gençken cinsel gücünüz ve isteğiniz de yerindeyken yapabildiğiniz kadar yapın. Daha önceki yazımızda paylaştığımız faydalara ek olarak aşağıdaki yeni faydalarını siz değerli MobilDost arkadaşlık ve sohbet platformu kullanıcılarına  aktarıyor olucaz. Bakalım siz kendi seks yaşamınızda düzenli seksin hangi faydalarını gördünüz.

1-Cilt Üzerindeki Faydaları

Spor veya fiziksel aktivite gibi seks de bir aktivite olduğu için kan dolaşımını artırarak cilde ve diğer organlara oksijen akışını doğal olarak artırır. Kan dolaşımı cilde parlaklık verir bunun nedeni ise kan dolaşımının artmasıdır. Cildin en büyük düşmanı her şeyin kaynağı olduğu gibi strestir. Düzenli seks oksitosin hormonu salgılayarak stresin cilt üzerindeki zararlı etkilerini azaltır. Seks aynı zamanda  daha öncede ifade ettiğimiz gibi uyku kalitesini artırdığı için seks sonrası sabahları yenilenmiş bir cilt ile uyanıyor olursunuz. Seks gerçeklerinden ve  faydalarından biriside spermin cilt yaşlanmasını geciktirici etkisidir. Spermin bu etkisini kadınlar önemsemeli ve yaşlanmayı geciktirmek için bunu kullanabilirler.

2-Kadınlarda Pelvik Kaslar Üzerindeki Faydaları

Seks özellikle kadınlarda, düzenli olması halinde pelvik kaslarının güçlenmesine yardımcı olur.Pelvik kasları diğer adıyla aşk kasları kadınlarda mesaneyi, rahmi ve bağırsakları destekleyen kas gruplarıdır. Kadınlarda güçlü pelvik kasları cinsel ilişki sırasında ağrının azalmasını ve vajinal sarkmanın önlenmesini sağlar,aynı zamanda  kadın cinsel birleşme esnasında bu kasları sayesinde vajinal tepkilerini kontrol edebilir. Bu vajinal tepki kontrolü erkeğin alacağı zevki de etkiliyor olacaktır.

Kadınlarda orgazm esnasında vajinada alınan zevkli kasılmalar pelvik kasların bölgesinde gerçekleşmektedir. Kadınların orgazm olmasında bu pelvik kasların gelişmişlik  durumu önemlidir. Kadınların pelvik kasları ne kadar güçlü ise alacakları zevkte o kadar fazla olacaktır. Pelvik kasları güçlendirmek için düzenli seks yapabilir veya pelvik kasları geliştiren egzersizler yapabilirsiniz. İleri yaşlarda idrar kaçırma vs gibi sıkıntılar yaşamamak için bugünden çalışıyor olmak gerekli. Yaşlanınca rahat etmek için bugünden imkan varken vajinal bölgenizde bulunan pelvik kaslarınızı çalıştırın.

3-Depresyon Üzerindeki Etkileri

Modern kent yaşantısı içinde insan hayatının en önemli sorunlarından birisi olan depresyon konusu.İçine düşmek son derece kolay ancak yardım almadan çıkmak neredeyse imkansız olan bir ruh hali.Etrafımızda antidepresan ilaç kullanmayan kişi yok denecek kadar azaldı.İşte seks bu depresyon halinden de uzak durmanızı sağlıyor.Sağlıklı bir seks hayatı fizyolojik ve zihinsel faydaları,yaşam kalitesi üzerinde olumlu etki yaratarak depresyon şikayetlerini azaltır.

Seks depresyon için bir sonuç  tedavisi olmasa bile,cinsel ilişki sırasında salgılanan hormonlar mutluluk verici ve stres azaltıcı etki gösterirler.Orgazmla sonuçlanan oral veya anal seks sonunda dopamin,endorfin ve oksitosin salgılanır.Kişi seks yapamaz ise tam tersi sinir,depresyon,anksiyete ve enerji düşüklüğüne sebep olan netrik oksitin artışı görülür.Düzenli seks hayatı depresyonu hafifletici etkisi ile birlikte antidepresan kullanımından kaynaklanan erektil disfonksiyon cinsel istekte azalma ve orgazm olamamanında önüne geçer.Sağlıklı ve düzenli seks mutluluktur. 

4-Kadınlarda Vajinal Kuruluk Üzerindeki Etkileri

Kadınlarda sık görülen vajinal kuruluk, tatminkar bir seks için engeldir. Seks yapmanın vajinal kuruluğa neden olan stres ve depresyon gibi sebepler üzerinde olumlu bir etkisi olduğu için bu rahatsızlığın önlenmesinde de yardımcı olur. Vajinal kuruluğun en önemli nedenlerinden olan, östrojen seviyesindeki azalma, seks ile birlikte vücuttaki östrojen seviyesi dengelendiği için kadınlarda vajinal kuruluk riskini de azaltmaktadır.

Düzenli seks, kadınlarda vajinal kuruluk riskini azaltır. Vajinal kuruluk rahatsızlığı, vajinal bölgede kaşıntı, cinsel ilişki sırasında ağrı ve yaşanan yoğun beyaz akıntı gibi ortak semptomların olduğu bulaşıcı vajinal mantar hastalığı ile karıştırılmamalıdır. Bu iki rahatsızlık birbirine benzer belirtiler gösterir, mutlaka bir doktora gitmenizde fayda olacaktır.

5-Sağlıklı ve Uzun Yaşama Etkisi

Daha önce ifade ettiğimiz gibi seks, kalp krizi, felç ve diğer kalp rahatsızlıkları risklerini önemli ölçüde azaltır. Bu sebeple uzun ve sağlıklı yaşamanın en önemli sırrıdır. Cinsel birleşmenin baş ağrılarına iyi gelmesi, stres ve tansiyonu düşürmesi, erkeklerde prostat ve kadınlarda meme kanseri risklerini en aza  indirmesi ve ruhsal olarak kişide benlik saygısını artırarak ruh halini iyileştirmesi mutluluk hormonu salgılaması vb bunların hepsini yaşayan kişiye uzun bir yaşam sağlar. Sizde uzun ve kaliteli bir yaşam sürmek istiyorsanız sevin, sevilin ve sevişin.

Cinsel aktivite kadar, duygusal aktivitede uzun bir hayat için önemlidir. Uzun bir hayat için, duygusal alt yapısı olan cinsellikten fayda sağlanabilir. Sağlıklı bir ilişkinin mutlaka duygusal alt yapısı olmalıdır. Telefonda sohbet edin, yüz yüze konuşun, yemekte konuşun, sarılıp uyuyun, birlikte uzun yürüyüşler yapın, dansa gidin, ortak zamanlarınız olsun. Duygusal bağınız olan partneriniz ile daha mutlu bir cinsel hayatınız olacaktır. Samimi olunca mutluluk olur.   

6-Kadınlarda Meme Kanseri Üzerindeki Faydaları

Kadınlarda düzenli cinsel hayat, meme kanserini önlemeye yardım eden bir etkiye sahiptir. Kadınlarda  orgazm sırasında salgılanan oksitosin ve DHEA  gibi özel mutluluk hormonları meme kanseri riskini azaltır. Buna ek olarak seksin kadın vücudunda hormonlar üzerindeki düzenleyici, dengeleyici özelliği bağışıklık sisteminin daha sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Bağışıklık sistemine büyük katkı veren, derin uykuda seksin faydaları arasında olduğu için, düzenli seks bağışıklık sistemini destekler. Bağışıklık sistemi güçlü olan kadınların meme kanserine yakalanma riskleri azalır ve aynı zamanda düzenli cinsel yaşamın faydaları meme kanseri gibi rahim kanserinin de önlenmesine katkı sağlar. Bunlara ek olarak; aslında belki de seksin vücuttaki en önemli etkisi olan kan dolaşımını artırması etkisi, sadece kalp atışlarını hızlandırmak ile kalmaz bu sayede beyin içinde faydalı olan kan dolaşımının artmasını sağlar. Vücuttaki oksijen miktarı artar.

Erkeklerde ereksiyonun sağlanması için ve kadınlarda tahrik olmak için yine cinsel organlarına giden kan basıncının artması gerekiyor. Aksi halde erkeklerde sertleşme olmaz. Gerçekte seks anında kadın veya erkek fark etmez kan dolaşımın artması ve hızlanması ile birlikte tüm organlarda hassasiyet artar. Zira artan kan basıncı ile  birlikte kandaki oksijen tüm vücuda yayılır.

Buda taze kanın vücut içindeki sirkülasyonu ile hücre ve organların temiz oksijen ile dolmasına ve yeni hormonların salgılanmasına yardımcı olur. Bu şekilde hastalık ve yorgunluğa sebep olan kirli kanın temizlenmesi sağlanır. Sonuç olarak  insanlar her ne kadar seksi sadece başlangıçta ürüme amaçlı güdüsel bir tepki ile yapıyor olsalar da bu aktivitenin insan vücudu için fiziksel,psikolojik ve sosyolojk sayısız faydası bulunuyor. Buradaki sır kelime “düzenli seks”belirli aralıklar ile bu aktivitenin tekrar ediliyor olması gerekiyor ki ilgili kaslarınız güçlensin. Aksi halde seksten beklenen faydaları temin etmek mümkün olmayabilir. Ayrıca düzenli ve kaliteli seks, çiftlerin birbirini aldatmasını da engeller. Yapılan tüm araştırmalar aldatmanın en önemli sebebinin yaşanan seks sorunları olduğunu ifade ediyor. Son olarak seks; cinsel organlarda hastalık oluşumunu da engeller. İşleyen demir pas tutmaz..

Sağlıklı ve uzun bir hayat için spor,iyi beslenme ve kaliteli uykunun yanına düzenli cinsel ilişkiyi, seksi de ekleyin. Hem duygusal hem de fiziksel olarak insani bir ihtiyaçtır seks, yapmaktan çekinmeyin. MobilDost’ta  sağlıkla kalın!    

Kontrol Ediniz

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …

Birbirini daha iyi tanımak isteyen çiftlerin soracagı cinsel sorular

Partnerini Daha Yakından Tanımak İsteyen Çiftler için 10 Cinsellik Sorusu

Partnerinizi daha yakından tanımak ister misiniz? Partnerini daha yakından tanımak isteyen çiftler için 10 cinsellik …

kadınların erkeklerden şikayetleri nelerdir

Kadınların Partnerlerinden En Çok Şikayetçi Oldukları Konular

Kadınların Bitmeyen Çilesi Kadınların partnerlerinden en çok şikayetçi oldukları konular. Bu başlığı okuyunca binlerce kadın …