Cuma , 29 Mart 2024
Seks hakkında her şey
Seks hakkında bilmeniz gereken her şey

Seks: Bilmeniz Gereken Her Şey

Seks hakkında bilmeniz gereken her şey. Cinsel yaşam, insanlığın en karanlık kalan yanlarından biri. Utanma duygusuyla korkuların birleşimi, cinselliğin her tür gerçek dışı söylentiyle birleşmesine neden oluyor. Kulaktan dolma bilgiler, uydurulmuş öyküler, cinsellik bir sır gibi fısıldandığı sürece karanlıklar içinde kalmaya devam edecek.

Cinsel yaşam, insanlığın en karanlık kalan yanlarından biri. Utanç duygusuyla korkuların birleşimi, cinselliğin her tür gerçek dışı söylentiyle birleşmesine neden oluyor. Kulaktan dolma bilgiler, uydurulmuş öyküler, kadın erkek fark etmez anlatılan şehir efsaneleri, internetin yaygınlaşması ile birlikte daha hızlı yayınlan yalan-yanlış bilgi ile cinsellik bir sır gibi fısıldandığı sürece, hep gerçeğin yerini alacaktır. Yalan haber, gerçek haberden daha hızlı yayılır. Sosyal medya paylaşımlarına inanmak yerine mutlaka uzmanlardan bilgi edinin. Cinsellik her kişi için kendine özeldir.

İşte size her yazımızda olduğu gibi bu yazımızda da gerçek bilgileri vermeye çalıştık. Son derece basit ama yaygın cinsellik ile ilgili sorulara kısa cevaplar vermeye çalıştık. Belki, merak edip soramadığınız, belki yalan yanlış bilgiler yüzünden yanlış bildiğiniz soruları sizin için bir kez daha yeniden derledik. Umarız siz değerli MobilDost okuyucularına faydalı olur. Bu yazıdan sonra dilerseniz “Sanal Seks Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler” başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Kadınlarda G noktası nerededir?

Kadınlarda G noktası nerededir
En çok merak edilen konulardan birisidir kadınlarda G noktası nerede sorusunu cevabı. Bir nokta olmaktan çok bir bölge olan bu alan vajina duvarından ortalama 5 cm içeridedir. Bu sebeple her boydaki penis bu bölgeye ulaşabilir.

Yüzyılın en önemli keşiflerinden birinin adı “G noktası”. 1940 yılında Alman jinekolog Dr. Ernst Granfenburg tarafından adı konulan bu nokta, daha doğrusu alanın, kadının en erojen bölgelerinden biri olduğu iddia ediliyor. Vajina duvarında, yaklaşık 5 cm derinlikte bulunan ve bir noktadan çok bir alan diyebileceğimiz G noktasının orgazmı kolaylaştırdığı söyleniyor. Niye bir söylenti gibi aktardığımıza gelince; bu bölgeyi bulmak için, Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfederken harcadığı enerjiyi gözden çıkarmalısınız. Çünkü, Kutup Yıldızı’nın gökyüzündeki yerini bilmeniz, onu her gece gökyüzünde görebileceğiniz anlamına gelmez. Partnerinizle birlikte bu duyarlı bölgeyi bulmak için çeşitli pozisyonlar deneyebilirsiniz. Her kadının hassasiyeti farklıdır.

G noktası sadece kadınlara özgü bir erojen bölge midir?

Kadın ve erkekte G noktası
Kadında bulunan G noktası aslında Erkeklerde de bulunur. Kadında vajina duvarından 5 cm içeride bulunan hassas bölge erkekte testisler ile anüs arasında bulunur. Ancak erkekler by bölgelerine dokunulmasında çok mutlu olmazlar bu sebeple dikkatli olun.

Erkek de kadının uyarıldığı bölgelerden uyarılabilir. Örneğin; göğüs uçları, kulak içleri, ense, kadında da erkekte de ortak erojen/tahrik bölgelerdir. Erkeklerde, kadınlardaki G noktasına karşılık gelen bölge, testislerle anüs arasında bulunur. Erkeklerin G noktasını bulmak kolaydır. Ancak, çoğu zaman erkekler anüslerine yakın dokunulmasından hoşlanmadıklarından, buna izin vermeyebilirler. Bu sebeple erkekleri ürkütmeden o bölgeye dokunun.

Erkekler de penis gerçek büyüklüğüne ne zaman ulaşır?

Erkek cinsel organları, 17 yaşında normal büyüklüğüne ulaşır. Erkekler, 10-13 yaşlarında ergenlik dönemine girdiklerinde, penisleri de diğer organları gibi, gelişmeye ve büyümeye devam eder. Bu büyüme 17 yaşına gelinceye kadar sürer. Bir erkeğin ergenliğe girmesiyle, cinsel gelişimini tamamlaması aynı şey değildir. Cinsel gelişim ruhsal ve fiziksel olarak ömür boyu devam eder.

Penisin normal büyüklüğü nedir?

Penis boyu
Erkeklerde normal penis uzunluğu genel olarak 13-15 cm arasındadır. Ancak bu uzunluk altında kalan penislerde hala kadını tatmin edecek boyuttadır. G noktası vajina duvarından 5 cm içeride olduğuna göre 10 cm altında değilse uzunluk sorun olmayacaktır.

İşte erkeklerin daha çok küçük yaşlardan itibaren cevabını aradıkları can alıcı bir soru. Bu normal ölçü arayışının başlıca sebebi, bu çıtanın altında mı, yoksa üstünde miyim kaygısı. Bu sorunun cevabı “Partnerini mutlu eden penis, normal penistir” diye verilebilir. Bütün penisler erekte olduğunda uzar. Ancak, daha matematik bir cevap istiyorsanız, 13-15 cm kadar diyebiliriz. Şimdiye kadar tıbbi kayıtlara geçen en uzun penis 33,5 cm uzunluğunda ve 15 cm çapında. Bununla yarışmayın. Şunu söyleyelim; çok büyük penis insana sadece problem getirebilir. 1. Vajinadan daha uzun ve geniş bir penis, acı verebilir. 2. Penis büyüdükçe, ereksiyon zorlaşır. Yer çekimine karşı gelip kaldırmak zorlaşacaktır.

Ayrıca büyük ve kalın penislere kan akımı küçük penislere göre çok daha fazla zaman  alacak ve kalbi yoracaktır. Bu sebeple penis konusunda başkasına bakmak yerine siz elinizdeki ile mutlu olmalısınız. Eldeki kuş daldaki kuş misali. Ayrıca kadınlar büyük penis sever yalanına asla itimat etmeyin. Küçük ama uzun seks yapıyorsa emin olun küçük olan tercih edilir. Kadın için ölçüden ziyade ereksiyon süresi ve tatmin etmesi önemlidir.

Prezervatif kullanırken bebek yağı kullanılmalı mı?

Prezervatif  kullanımı nasıl olmalı
Cinsel hastalıklardan ve istenmeyen hamilelikten korunmak için en kolay ve ucuz yöntem prezervatif kullanımı olacaktır. Prezervatif kullanırken ön sevişmeyi uzun tutar ve vajinal sıvıyı kayganlaştırıcı olarak kullanabilirsiniz. Krem kullanmak yerine özel kaygan prezervatifleri tercih edebilirsiniz.

Kayganlığı arttırıcı yağlar prezervatifi olumsuz etkileyebilir. Yağ bazlı vazelin, el kremi, dudak parlatıcısı, ruj gibi maddeler, prezervatifi zayıflatabilir. Bu tip ürünler kullanmak yerine özel hazırlanmış ve prezervatifle kullanılabileceği belirtilmiş maddeler kullanın. Ya da ön sevişme süresini uzatın. Bizim tavsiyemiz her zaman oldugu gibi ön sevişme süresini uzatın ki vajina iyice ıslansın. Sekse hazır olan vajina kadına ben hazırım diyecektir. Ön sevişme sonrasında ısı ve ıslaklık olarak hazır olan vajinaya penisinizi yavaşca abanmadan sokabilirsiniz. Kadın sizi yönlendirecektir.

AIDS, oral seksle bulaşır mı?

Evet bulaşabilir. HIV virüsünün bazı vücut sıvıları ve kanla bulaştığı herkesçe biliniyor. Oral seks sırasında ağzınızın içindeki mikroskobik kesikler, dişetlerinizdeki küçücük bir yara virüsün vücudunuza girmesine neden olabilir. Sadece HIV değil, herpes virüsü ve pek çok cinsel hastalık, oral seks sırasında bulaşabilir. Bu sebeple kişisel hijyeninize ve kiminle seks yaptıgınıza dikkat edin.

Kadınlar için Regl döneminde seks güvenli midir?

Regl döneminde seks güvenlimi
Kadınlarda regl veya diğer adıyla ay başı döneminde saha çamurlu iken seks yapmak güvenlimi dir. Yani regl döneminde kadın hamile kalmaz mı? Hayır regl döneminde kadın hamile kalabilir. Bu sebeple en ucuz ve kolay koruna yöntemi olan prezervatif/kaput kullanmayı tercih edin.

Hayır. Çok zayıf bir ihtimal fakat hamile kalabilirsiniz. Yoksa siz vajina içinde spermin 5 gün boyunca canlı kalabileceğini hala öğrenemediniz mi? Regl döneminin tehlikesiz olduğunu düşünüp hamile kalmak çok acı bir sürpriz olabilir. Unutmayın, bazı kadınlar, cinsel ilişki sırasında bile yumurtlayabilirler!..Bu sebeple prezervatif kullanıp mutlaka korunun.

Bazen seks neden acı verir?

Vajinal sıvının yeterli olmadığı durumlarda, eğer bir kayganlaştırıcı da kullanmadıysanız, doğacak tahrişlerden ötürü seks acı verebilir. Seks sonrası küçük ağrılar genellikle problem yaratmayacak cinstendir. Ancak, ağrı sürekli hale geliyorsa ve her birleşme sırasında ve sonra yineleniyorsa, mutlaka uzman bir doktora görünün. Çünkü bu tip ağrılar vajinal kistlerin ve yaraların habercisi olabilir. Birleşme sonrası kaşıntı ve tahriş yaşıyorsanız, belki de meni alerjiniz vardır. Siz siz olun, işinizi şansa bırakmayın ve en kısa sürede uzman bir doktora görünün.

Klitoris seksten sonra neden hassaslaşır?

Klitoris, bir aysberge benzer… Yani göremediğiniz tarafları, gördüğünüzden çok daha fazladır. Erkeklerdeki penise benzer bir yapısı vardır. Seks sırasında içindeki kılcaldamarlar kanla dolar. Dokunulmaya karşı duyarlılığı artar. Tahrik ve tatmin olma hali.

Orgazm sonrası kendimizi neden daha iyi hissederiz?

Orgazm, damarlarımızdaki kan akışını hızlandırır ve dolaşımı canlandırır. Meditasyon kadar etkili bir rahatlama yöntemidir. Bungee Jumping yapmış birinin yere ayak bastığı andaki rahatlama hissini düşünün. İyi bir orgazm, biraz buna benzer. Heyecanlıdır.

Kadınlar da boşalır mı?

Kadınlarda seks anında boşalır mı
Kadınlarda boşalır mı evet boşalır boşalma şekilleri erkekler gibi olmasa da kadınlarda seksin sonunda orgazm olunca boşalırlar.

Bu da çok tartışılan ve cevabı çok merak edilen bir konu. Kimilerine göre kadınların %40”ı erkekler gibi boşalıyor. Ancak, bunun normal vajina sıvısı mı, yoksa G noktasının orgazma katkısı mı olduğu konusu henüz kesin değil. 1988 yılında Slovakya’da yapılan bir araştırmada, kadınların G noktalarına baskı uygulanmış, sonuçta bazı kadınlarda bir boşalma görülmüş. Genel olarak kadınlarda boşalıyor diyebiliriz.

Penis kırılabilir mi?

Tabiki kırılabilir. Ereksiyon halindeki bir penis, baskı altında kırılabilir. Çok ağrı verici olan ve doktor müdahalesine gerek duyulan bu durum, erkekler için çok ciddi bir sorun olabilir. Bu tatsız durumu yaşamamak için, dikkatli olmalı ve aşırılıklardan kaçınmalıdır. Seks şakaya gelmez, alırsınız sonra elinize. İyileşme süreci oldukça sancılı olur.

Yazılarımızı okumak ve Gerçek Arkadaşlık Sitesi olan MobilDost üyesi olup binlerce kadın üye ile sınırsızca istediğin her konuda canlı sohbet etmek için hemen buradan üye olabilirsin. Binlerce kadın üyemiz ile 7*24 istediğin zaman, istediğin konuda özgürce sohbet etmek için hemen şimdi arasana…

Kontrol Ediniz

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …