Perşembe , 28 Mart 2024
partneriniz ile sarılarak uyumanın faydaları
Sarılarak uyumanın faydaları

Partnerinize Sarılarak Uyumanın Faydaları

SARILMADAN UYUMAYALIM!…

Partnerinize sarılarak uyumanın faydaları. Partnerinizle de olsa, evcil hayvanınızla da olsa, hatta konforlu bir destek yastığıyla da olsa, sarılmak stres atmanın, rahatlamanın ve duygusal yakınlık yaratmanın en iyi yoludur. Ancak sarılmak sadece kolları sarıp sıkı tutmakla bitmeyen bir konu. Sarılmanın kendisi bir aşk dilidir. Sarılmak samimiyet göstergesidir, benden sana zarar gelmez demektir.

Bazı insanlar her fırsatta partnerlerine sarılmayı severler. Bazıları ise o kadar sevmezler. Bazıları sarılmayı sadece yatak odasındaki sevişme, cinsel birleşme için bir hazırlık olarak görürler. Erkeklerin sarılmayı pek sevmedikleri algısını da bir kenara bırakın. Onların sarılmayı kadınlardan daha fazla sevdikleri görülebiliyor. Erkekler gerek erkek olsun gerekse kadın olsun sarılmayı, selamlaşmayı, öpüşmeyi severler. Bir nevi güç gösterisinin güç eşitlemesine dönme halidir. Çiftler arasındaki sarılma aynı zamanda  cinsel bir çekim alanı yaratıp çiftlerin  cinsel hayatlarınında verimli geçmesine katkı sağlar. Sağlıklı bir cinsel hayat için tıpkı sohbet gibi sarılmada bir iletişim dilidir. Sarılmadan uyumayalım.  

Sarılmak, masaj yapmak, öpüşmek gibi şeylerin hepsi sarılma şemsiyesi altında bulunuyor. Sarılmanın doğru veya yanlış bir yöntemi yok ancak bazı sarılma pozisyonları epik sarılmalar sağlayabiliyor. Sarılmak aynı zamanda bir terapi şeklidir. Stresinizden kurtulur, üzüntünüzü unutursunuz. Samimiyet ile sarılın, sevişin, seven bu hayat emin olun sarılınca yaralarınızda sarılacaktır. İnsan insana sarılarak iyileşir. MobilDost okuyucusu olarak, çiftler için aynı yatakta uyku sorunu başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Kaşık pozisyonunda sarılarak uyumak
Yatakta seks öncesinde veya seksten sonra kaşık pozisyonunda sarılarak uyumak müthiş dinlendirici olabilir. Çiftler arasında en yaygın kullanılan uyuma pozisyonudur kaşık pozisyonu. Son derece huzur verici olabilir.

Kaşık

Kaşık en bilindik sarılma pozisyonudur. Çok seksi bir pozisyon da olabilir. Sarılırken herkes kaşık haline gelebilir ancak genelde daha büyük olan partner dıştaki kaşık haline gelir. Kollarınızı partnerinize dolarsınız ve ikiniz de yanyana yakın şekilde yatarsınız. Mideniz onun beline değer. Küçük kaşık olduğunuzda partneriniz kollarını size dolar ve sizin beliniz de onun karnına değer.

Yarım Kaşık

Geleneksel kaşık pozisyonu biraz sıcak yapabilir ve bu nedenle yarım kaşığı düşünebilirsiniz. Sıcak ve yakın hissedecek kadar yakın olursunuz ancak klostrofobik hissetmeyecek kadar da uzak olursunuz.

Kalça Yanak Yanağa

Bu pozisyonda siz ve partneriniz farklı yönlere bakarsınız ancak kalça yanaklarınız ve belleriniz dokunur. Dizler genelde bükülü olur ancak bir bacağı uzatıp onun ayağıyla oynayabilirsiniz. Bu pozisyon partnerinizle bağlantıyı devam ettirmek istediğiniz ancak özgürlüğünüz ve uykunuzun da öncelikli olduğu anlamına gelir.

Balayı sarılması
Sarılarak uyuma pozisyonlarından birisi olan balayı sarılması pozisyonu nadir görülen yüz yüze sarılma pozisyonlarından birisidir. Yıllar geçtikçe bu yüz yüze olmak durumu omuz omuza olmaya evrilir.

Balayı Sarılması

İlişkiniz balayı aşamasındayken sarılmak çok önemlidir ve birbirinize bir türlü doyamazsınız. Uykuda bile bir arada olmak istersiniz. Balayı sarılmasında birbirinize bakarsınız ve uzuvlarınızı dolarsınız. Çok yakın olursunuz. Sabah ağzınız koksa bile fark etmez çünkü birbirinizi istersiniz.

Beşik

Bu pozisyon duygusal ihtiyaç içinde olduğunuzda genelde kullanılır. Partneriniz sırtüstü yatar ve siz de başınızı onun göğsüne koyarsınız. Rahatlatıcı bir sarılma formudur ve güven ile sağlık hissi yaratır.

Bacak Sarılması

Yanak yanağa pozisyonunda olduğu gibi bu pozisyon da uyku öncelik olduğunda fakat yine de bir temas istediğinizde uygulanır. İkiniz de rahat bir pozisyon bulduktan sonra bir bacağınızı partnerinizin bacağının üstüne atarsınız.

Kalça Yastığı

Partnerinizin kalçasını yastık olarak kullanmak isterseniz, veya çok yakın temastan kaçmak isterseniz uygulayabilirsiniz. Belki de başınızın altına koyacak yumuşak bir şey lazımdır.

Bacak Yastığı

Başınızı partnerinizin bacağına koymak çok oyuncu bir pozisyon olabilir. Ayrıca güven gösterir. Bu pozisyon bir iki öpücük için de çok uygundur. Favori dizinizi izlerken de kullanabilirsiniz.

kol çaprazlama
Kol çaprazlama pozisyonu genel olarak yeni ilişkilerde görülen ve daha çok uykudan önceki pozisyon olarak bilinir. Unutmayın sarılmak iyileştirir.

Kol Çaprazlama

Bu pozisyonda birbirinize bakarsınız ve kollarınız birbirinizin üstünde durur. Gözgözesinizdir ve bu nedenle oldukça romantik olur ama uyumak istiyorsanız da uygundur.

Neden Daha Fazla Sarılmalı?

Sarılmak elbette iyi hissettirir ancak sağlığa da iyi gelir. Sebepleri şöyle:

Daha fazla cinsel tatmin ve yakınlık yaratır

Sarılmak genelde fiziksel yakınlık sağlar ancak cinsellikten sonra sarılmak da önemli. 2014’te yapılan bir çalışmaya göre ilişkiden sonra sarılan çiftlerin cinsel ve ilişkiye dair tatminlerinin daha fazla olduğu görülmüş.

Arkadaşlar arasında bağ yaratır

Oksitosin boş yere sarılma hormonu olarak adlandırılmıyor. Sarıldığınızda salgılanır ve sevilmiş, bağ kurmuş hissetmenizi sağlar. Oksitosinin sosyal bir bağlamı da var. Araştırmalar oksitosinin çevrenizdeki insanlarla bağ kurmanıza yardımcı olduğunu gösteriyorlar. Yani yakın arkadaşlarınızla ne kadar sarılırsanız, bağınız o kadar yakın olacaktır.

kol çaprazlama pozisyonu
Uyku öncesinde veya uyku esnasında bir başka tene sarılıyor olmak kişinin bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. Bu sebeple sağlık açısından da sarılarak uyumayı tercih etmelisiniz. Yatak sohbetleriniz muhabbetlerinizde bu sayede artacak duygusal paylaşımlarınız gelişecektir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

İsveç masajını sarılma rutininizin bir parçası haline getirirseniz, bağışıklık sisteminiz ciddi anlamda güçlenecektir. İsveç masajı uzun, devam eden dokunuşlar içeren bir masaj tekniğidir. 2010’da yapılan bir çalışmaya göre İsveç masajı alan insanlarda şunlar görülmüş:

  • daha fazla lenfosit
  • stres hormonu kortizolün artışına sebep olan bir hormonda azalma
  • kortizol seviyelerinde düşme
  • inflamasyona sebep olabilen sitokinlerde azalma

Duyguları iletmenizi kolaylaştırır

Araştırmalar dokunmanın aşk, şükran ve sempati gibi duyguları iletmeyi daha kolay hale getirdiğini gösteriyorlar. Mutluluk ve üzüntü de dokunuş ile iletilebilir. 2009’da yapılan bir çalışmada dokunmanın yabancılar arasındaki duygusal iletişimi de arttırdığı görülmüş.

sarılarak uyumak stresi azaltır
Sarılarak uyumak stresi azaltır varsa tansiyonunuzu düşürür, kaygılarınızdan kurtulursunuz. Sarılmak hem fiziki hem de psikolojik olarak size iyi gelir. Sevginiz ile sarılın ve sarın birbirinizi.

Tansiyonu düşürür

Dokunmanın sakinleştirici etkisi tansiyonu düşürebilir. Araştırmalar kısa süreli el tutma ve sarılmanın hem büyük hem de küçük tansiyonu düşürdüğünü gösteriyorlar. Yüksek tansiyonun kalp hastalıkları ve inme ile bağlantısı olduğundan düzenli sarılmak yüksek tansiyon tedavi planlarında yer almalı.

Stres ve kaygıları azaltır

2004’te yapılan bir çalışmaya göre sürünme, sıkma ve esnetme tarzı bir masaj stres ve kaygıları azaltıyor çünkü bedende dopamin ve serotonini arttırıyor. Bu iki nörotransmiter ruh halini düzenlemeye yardımcı oluyor. Dopamin aynı zamanda beynin keyif merkezini düzenliyor. Bu sebeple imkan buldukça bol bol sarılın. Hatta bazen kendinize bile sarılabilirsiniz, herşey kendinizi sevmeniz ile başlar.

Ağrıları hafifletebilir

Sarılmak terapötik bir dokunuş formunda olduğunda ağrıları azaltabilir. Terapörik dokunma yönteminde ellerinizi bedendeki enerjiyi ve iyileşme gücünü arttırmak için kullanırsınız.

Sonuç Olarak

Günümüzün kent hayatının hareketli dünyasında yakınlığı kaybetmek ve rahatlamak için zaman bulmak çok zor olabilir. Sarılmak ikisini de yapmayı sağlar ve sevdiklerinize bağlanırsınız. Peki neyi bekliyorsunuz? Her fırsatta sarılın, sevişin ve koklaşın. Hoşunuza gidecek sarılma pozisyonlarını bulun ve partneriniz, arkadaşlarınız veya evcil hayvanlarınızla uygulayın. Size, bedeninize ve ruhunuza iyi gelecektir. Sarılmak iyileştirir.

MobilDost üyesi olmak ve sarılmadan uyumamak için buradan hemen üye olabilirsiniz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …