Cumartesi , 20 Nisan 2024
Öpüşmenin sağlık açısından faydaları

Öpüşmenin Sağlığa Faydaları

Öpüşmenin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Öpüşmenin sağlığa faydaları nelerdir? Kişisel özgüven için katkısı nasıl oluyor? Öpüşmenin MÖ 326 yılı civarında  Hindistan’dan yayıldığı kabul edilir. İngilizcesi “kiss” olan öpücük kelimesinin kökeni Hindistan dillerine kadar dayanıyor. Çiftlerin öpüşmek üzerinde çokça vakit harcamasının ve bu aktivitenin insan sağlığınada çok ciddi faydası bulunuyor. Hindistan’dan dünyaya yayılan öpüşme eylemi birçok coğrafyada özenle uygulanmıştır. Türkçe’de “öpüşmek” kelimesinin  İngilizce’deki tam karşılığı olan “cyssan” kelimesidir. Bu kelimenin öpüşme sırasında çıkan ses öbeğinden geldiği varsayılmaktadır.

Romalılar dudaktan öpüşmeye “osculum”, tutkulu, ihtiraslı öpüşmeye ise “saviolum” diyorlarmış. Öpüşmenin sağlık açısından faydaları ise saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Gelin şimdi siz değerli MobilDost okuyucularımız ile birlikte Dudaktan Öpüşmenin İnsan Sağlığı Üzerindeki Faydalarına birlikte bakıyor olalım. Sevgimizi ve kişiye olan yakınlığımızı göstermenin, hissettirmenin en güzel ve en kolay yolu olan öpüşmek…Belki bu yazının sonunda partnerinize ateşli bir öpücük verirsiniz. Bu yazıdan sonra muhtemelen çok daha fazla ve uzun uzun öpüşeceksiniz. Tutkuyla!..

Öpüşmek sağlık açısından doğal bir mucizedir. İnsanın beden ve ruh sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Her şeyden önce bir zararı yoktur.

Doğal Mucize Öpücük

Tükürük içerisinde saklanan,erkekten kadına geçen bir bakteri olma özelliği taşıyan “sitomegalovirüs” normalde  çok ciddi bir soruna neden olmazken, hamilelik döneminde bebeklerin ölümüne veya bebekte işitme kaybı oluşması gibi kalıcı hasarların oluşmasına neden olabilir.Kısa bir öpüşme, bakterinin erkekten kadına geçmesine yol açarken, uzun bir öpüşme ise bu bakteriye karşı vücudun direnç kazanmasını sağlayabilir.Bu sebeple hangi dönemde partneriniz ile nasıl bir öpüşme tarzı uygulayacagınıza karar veriyor olmalısınız.Herkes ile öpüşmek  bazen sağlık yerine tam tersi hastalık içinde kaynak olabilir.Bu sebeple her zaman ağız ve beden sağlıgına dikkat edin. Kişisel hijyen her zaman önemli.

Sağlıklı Bir Ağız

Çiftler arasındaki öpüşme sırasında fazladan salgılanan salyalar, dişlerimizi daha temiz ve parlak tutuyor, ağzımızda çürüklerin oluşmasını önlüyor.

Yaşlanmaya Karşı Gelmek

Öpüşme yüzümüzde bulunan 39 adet farklı yüz kasının çalışmasını sağlıyor.Yüzümüzde bulunan bu 39  kas öpüşme esnasında çalışarak kişinin yüzünde kırışıklık ve sarkıklık oluşmasını engelliyor.Bu sayede kişi çok daha genç ve güzel görünüyor.Boşuna estetik cerrahisine para ödemeyin en doğal şekilde bol bol öpüşün ve gen kalın.

Kişide Stresi Azaltıyor

Öpüşme esnasında salgılanan insülin ve adrenalin üretiminin artması, kortizol adı verilen stres hormonunun seviyesinin azalmasını sağlıyor.Buda kişiyi stresten koruyor, tabiki kaçamak bir öpüşme değilse.

Öpüşmek bedeni ve ruhu sağlıklı tuttuğu gibi aynı zamanda kilo vermek içinde kalori yakıcı bir etkisi vardır. Yaz günlerinin geldiği şu günlerde kadınlar öpücük diyetine başlayabilirler. Ayrıca yaşlanmayı önleyici ve yüzdeki kırışıklıkları giderici bir etkisi de vardır.

Kilo Vermeye Yardımcı

Öpüşmek kişinin kalp ritmini hızlandırır.Bu ritim artışı  yaklaşık 2 dakikada 15 kalori yakılmasını sağlar. Ne kadar çok öpüşürseniz o kadar çok kilo verirsiniz.Ayrıca öpüşme esnasındaki sarılma olayı da kişiyi güvende hissettirir ve mutluluk homonu salgılanmasını sağlar.

Nezle Grip Olmazsınız

Yapılan araştırmalar göstermiş ki, günde en az 30 dakika öpüşen çiftlerde nezleye yakalanma riski oldukça azalmış. Vücuttaki alerjik hastalıklara karşı etkili olan “histomin” maddesi öpüşmeyle birlikte hızla artıyor.Bu sebeple dudaktan öpüşmek vücudun bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.

Öpüşmek doğru eş seçimi içinde etkilidir
Öpüşmek doğru eş seçimi içinde bir parametre olarak çalışıyor. Zira insanların ağız bölgeleri bir radar gibi çalışıyor. Sizin için tat, koku ,his anlamında en uygun adayın seçimi için yardımcı oluyor.

Doğru Eş Seçimi

İlişki uzmanları öpüşmeyi bir eş değerlendirme sistemi olarak tanımlıyorlar. 12 krinal sinirden 5 tanesi ağız etrafından bilgi toplamaktadır. Bu sinirler kokuları, tatları, ısı ve hisleri değerlendirirler. Biyolojik olarak uyum yakalama sürecinde en güvenilir kaynaklardan birisi olarak görülür. Vücutta sağlık, üreme durumu ve genetik uyumluluk gibi kavramları bu yolla denetleyen bir mekanizma bulunuyor. Ayrıca nefes alışverişini hızlandıran bu aktivite, akciğerin güçlenmesine, hormonların harekete geçerek cinsel dürtülerin artmasına yardımcı olarak daha sağlıklı bir cinselliğin yaşanmasına katkı sağlıyor.

Sevgili veya Eş olarak sizin için doğru kişiyi seçmenizde, bulmanızda öpüşmek bir radar gibi çalışıyor aslında, alternatifler arasından sizin için olabilecek en uygun eşleşmeyi yapmanıza veri sağlıyor. Beyninizde bu verilere  göre karar veriyor. Bazen yanlış olsa da genellikle doğru karar verdiriyor. İlk buluşma gecesi başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Öpüşmenin sayısız faydası bulunuyor
Öpüşmenin insan sağlığı üzerinde sayısız faydası bulunuyor. Kilo vermekten tutunda diş sağlığına kadar pek çok faydası var. Yaşınızdan bağımsız olarak imkan buldukça sevginizi göstermenin karşı tarafa bunu hissettirmenin en kolay yolu olacak şekilde öpüşün.

Öpüşmenin Sağlık Açısından Sayısız Faydası Var

1-Her sabah eşini öperek işe uğurlayan insanlar diğerlerine göre 5 yıl daha fazla yaşıyorlarmış.

2-Öpüşmek ve öpmek özgüven için vazgeçilmez bir yol.Kendinizi mutlu ve ruhen huzurlu hissetmek için mümkün olduğunca öpüşün.

3-Öpüşmek kalori yakımına yardımcı olur, her dakika da 2-3 kalori yakılıyor.Öpüşme anında metabolizmanın çalışma hızı iki katına çıkıyor.Yaz geliyor hanımlar bol bol öpücük diyeti yapabilirsiniz.

4-Öpüşmek vücuttaki  tüm stresi alır, gerilimi azaltır ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar.

5-Kadın ve Erkek için öpüşme sırasında yüzde bulunan 39 adet kas çalışır.Yüz kaslarının esneklik kazanması ve sarkan yanakların ilacı cerrahi müdahaleden önce öpüşmektir.Öpüşme sırasında kan basıncı arttığı için yaşlılık belirtileri olan kırışıklıklarda erken yaşta ortaya çıkmayacaktır.

6-Öpüşmek aynı zamanda  kalp içinde faydalıdır.Adrenalin yarattığı için vücuda daha fazla kan pompalanır ve kan dolaşımının hızlanması sebebiyle hücrelere daha fazla oksijen  gitmesini sağlar.Günlük hayatı içerisinde sık öpüşen çifler üzerinde yapılan araştırmalarda kalp rahatsızlıklarının daha az görüldügü, kolestorolün ve tansiyonun düştüğü saptanmıştır.

7-Sık öpüşen çiftlerde mide, idrar yolu ve kan enfeksiyonları daha az görülmektedir. Öpüşme anında çiftlerin  birbirlerine geçirdikleri yararlı bakteriler sayesinde bağışıklık sistemleri daha güçlü olmaktadır. Bağışıklık sistemi içinde bol bol öpüşün. Ayrıca öpüşme esnasında partneriniz ile seksi sohbetler de yapabilirsiniz.

8-Öpüşme esnasında tükürük içerisinde bulunan gizli antibiyotikler karşılıklı olarak aktarılır. Ayrıca tükürükte  ağrıyı azaltan doğal bir ağrı kesici de bulunmaktadır.

Sonuç olarak kadın ve erkek arasında yaşanan öpüşme olayı, her iki cinsinde beden ve ruh sağlığı için oldukça faydalıdır. Bu sebeple  imkan buldukça ortam ve hayat size imkan sundukça yaşınızdan bağımsız olarak ağzınızda  takma diş bile olsa hiç çekinmeden öpüşün. Öpüşmek iyidir.

MobiDost büyük eğlence kulübüne üye olmak için hemen giriş yapın.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …