Cuma , 29 Mart 2024
Mutlu-Evliligin-Sirri-Nedir
Mutlu-Evliligin-Sirri-Nedir

Mutlu Evliliğin Sırrı Nedir? MobilDost Yazıyor

Her mutlu çiftin, gönülden dileğidir mutlu bir evlilik ile bir ömür aynı yastıkta kocamak. İşte size uzun ve mutlu bir evlilik yaşayan çiftlerin deneyimleri ile ikili ilişki konusunda uzmanlık eğitimi almış uzman kişilerden alınan garantili ve son derece etkili tavsiyeler.

Hayatta her şeyin bir doğru yolu ve yordamı var. Mutlu ve uzun süreli bir evliliğinde de olmazsa olmaz uyulması gereken kuralları var.

Mutlu Olma Formülü Var Mı ?

Evlilik hayatının iniş ve çıkışlar ile  dolu olduğu hiç kimse için bir sır değil. Hayatınızı paylaştığınız kişi ile vermiş olduğunuz “Hastalıkta ve sağlıkta, zenginlikte ve fakirlikte bir ömür birlikteyiz”sözü bir yana, karşınıza çok farklı durumlar çıkacaktır.

Tıpkı sahip olduğumuz çocuklar,

yaptığımız borçlar,

iş hayatındaki yükselmeler,

inişler, çıkışlar, kayıplar, kazançlar

gibi uzayıp giden bir listemiz olacak hayat yolculuğumuzda.

Hayat inişli çıkışlı,kimi zaman dalgalı kimi zaman fırtınalı kimi zaman sakin bir deniz, liman gibi.

Hayat dalgalı bir deniz gibi, peki evlilik gemisi? Bu uzun ve yorucu ama bir o kadar da mutluluk verici yolculukta nasıl yol alacak? Daha da önemlisi, hem gemiyi rotada tutup, hem de manzarayı izleyebilecek miyiz? Bu mutluluk gemisinde bir ömür yolculuk yapmak için kürekleri birlikte çekmek gerek.

Evlilikte Cinsellik ve Önemi

Hiç konuşulmaz ama mutlu ve uzun süreli bir evlilik mevzu bahis olduğunda karşılıklı saygı ve sevgi tüm tarafların kabul ettiği bir konu. Ancak yüksek sesle söylenmese de cinsellik en az sevgi ve saygı kadar önemlidir. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar gösteriyor ki boşanmaların çok büyük bir kısmı çiftler arasındaki cinsel uyumsuzluk. Cinsel hayatın mutsuz olması nedeniyle yaşanan problemler boşanmayı getiriyor.

Ülkemizde de yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre evli çiftler haftada ortalama 2-4 kez cinsel ilişkiye giriyorlar. Bunların bazıları başarılı bazıları ise başarısız oluyor. Haftalık ilişki sayısı yaş ve bölgeye göre değişmekte. Ayda 2-4 kez cinsel ilişki ülkemiz için normal bir ortalama değer olarak kabul ediliyor. Erkek ve kadının birlikte karar verdikleri sevişme rutinleri, onları mutlu eden bir cinsel düzenleri olabilir. Bu da sağlıklı ve mutlu bir evliliğin parçası olarak bilim dünyası tarafından kabul ediliyor.

Evli çiftler üzerinde yapılan bilimsel çalışma sonuçları: Her beş evlilikten birinde çiftler seks açlığı çekiyor.

Mutluluk ve Seks

Seks açlığı; temel olarak evlilikte iki tarafı da mutlu edecek oranda cinselliğe yer verilmemesidir. Kent hayatı içinde yaşayan günümüz çiftlerinde seks açlığının pek çok faktörü bulunmaktadır. Stres ve aşırı uyarılma bu faktörler içerisinde en önemlilerindendir. Bir yandan aşırı uyarılma ile cinsel birleşmeyi çok arzulayan çiftler bir yandan da kent hayatının getirdiği aşırı stres kaynaklı olarak bunu yeterince başarılı, taraflara haz verecek şekilde yapamamaktadır. İktidarsızlık,sperm sayısında azalma, erken boşalma gibi pek çok sorun yaşayan erkek sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Aşırı stres,uzun çalışma saatleri,trafikte geçen zaman,kötü beslenme, hareketsiz hayat tüm bunlar erkeklerin cinsel  performans açısından zayıflamasına neden olmaktadır. Toplumsal baskılar ile cinsel sohbet veya cinsel fanteziler gibi cinselliğin farklı boyutlarına da kısmen kapalı olan ilişkilerde, çiftler tam olarak cinsel tatmine ulaşamadıkları için birbirlerine karşı olumsuz tavır almaya başlamakta ve bu da boşanmaya giden yolun taşlarını döşemektedir.

Karşılıklı eğlence ve cinsel tatminden uzak olan evlilikler bir süre sonra boşanma ile sonuçlanabiliyor. Bu sebeple ülkemizde yıllar geçtikçe boşanma sayıları evlenme sayılarından daha yüksek artış hızı gösteriyor. Çiftler mutluluğu evliliklerinde değil evlilik dışı yasak ilişkilerde arıyorlar. Eskiden aldatma daha çok erkekler tarafında yaşanırken son yıllarda kadınlar da eşlerini aldatmaktadır. Ekonomik hayatın değişmesi, kadınların çalışma hayatında artan rolleri ile birlikte yalnız yaşama ve eşlerin birbirini aldatma oranları artmaya başladı. Bununla birlikte yalnız yaşayan bekar kadın ve erkek sayısında da nüfusa oranla artış devam ediyor. Ayrıca sosyal medya platformları da hızlı seks için imkan sağlıyor durumda. Seks çiftler arasında özel bir an olmaktan çıkıp, bir ihtiyacın giderilmesi noktasına gelmiş durumda. Ancak bir çok çift arasında cinsellik ve alınacak zevk konusunda hala eksikler var. Tabularımız buna büyük engel.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …