Cumartesi , 27 Nisan 2024
mugla
mugla

Muğla : Önemli Turistik Şehir

MUĞLA ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ TURİSTİK ŞEHRİ

Muğla ili; ülkemizin Ege Bölgesinde bulunur. İl sınırlarının bir kısmı da Akdeniz Bölgesi sınırları içerisinde kalır. Muğla ilimiz Bodrum, Marmaris, Datça, Fethiye, Dalaman, Köyceğiz, Ortaca, Milas gibi turistik ilçeleri ile ünlüdür. Ülkemizin güney batı  ucunda yer alır. Aydın, Denizli, Burdur ve Antalya şehirleri ile komşudur. Güneyinde Akdeniz ve batısında Ege Denizi ile çevrilidir. Muğla ilinin 1100 km’yi aşan uzunlukta denize olan kenarı bulunmaktadır. 1100 km’yi aşan sahil şeridi ile Muğla ülkemizin en uzun sahil şeridi olan ilidir. Muğla’nın  en büyük ilçesi Fethiye’dir.

Muğla’nın tarihi: Antik Karya bölgesinin en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Muğla, tarih boyunca Anadolu’nun yerli halkı olan Karyalıların yerleşim yeri olmuştur. Akabinde zaman zaman kısmen ve kısa süreler için Mısır, Asur ve İskit işgallerine uğramıştır. Özellikle kıyı bölgeleri Helenlerin egemenliği altında uzunca bir süre kalmıştır. Bu sebeple bir tarih şehri yani açık hava  müzesidir.

Bodrum gece hayatı tüm dünyada ünlüdür. Eğlence denilince akla ilk bodrum geceleri gelir. Sabaha kadar açık olan eğlence mekanlarında birbirinden güzel showları izleyebilirsiniz.

BODRUM GECE HAYATI

Muğla ili Antalya’dan sonraki en büyük turizm merkezi olmasının yanında aynı zamanda yer altı madenleri zengini bir ildir. Aynı zamanda verimli toprakları, akarsuları ile ülkemizin tarım ve hayvancılık noktasında en gelişmiş illerinden birisidir. Gerek iklim gerek coğrafya olarak önemli özelliklere sahip olan bu ilimizde yaz aylarında nüfus oldukça fazla artmaktadır. Yerli ve yabancı turistlerin tercihi bu ilimiz ve ilimize bağlı turistik ilçelerdir.

En ünlü turistik ilçeleri Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Datça dır. Denizi, tabiatı ve tarihi ile ziyaretçilerine güzel zaman geçirme imkanı veren Muğla, mutlaka gezilip görülmesi gereken bir şehrimizdir. Muğla’da 12 ay turizm devam etmektedir. Yaz kış açık olan otelleri ile tüm dünyadan ziyaretçilerine hizmet vermektedir.

Özellikle Bodrum tüm dünyadan ünlü kişileri ağırlamaktadır. Ayrıca Akdeniz ve Ege denizinde seyahat eden yatlara Bodrum’da bulunan marinalar ev sahipliği yapmaktadır. Bodrum gece eğlence hayatı tüm dünyada bilinen bir marka olmuştur. Bodrum gece hayatı bir başkadır.

MUĞLA EVLERİ

Muğla’nın kuzu ve oğlak etinden yapılan kebapları, büryan kebabı, keşkek, paşa makarnası, saraylısı ve mürdüm erik çorbası ile harnup pekmezi yöresel olarak ünlü olan yiyecekleridir. Ayrıca Muğla evleri mimarisi ile dünya mimarisinde önemli bir yere sahiptir. Muğla evleri son derece sanatsal inşa edilip çatı  kiremit yapısı tamamen kente özeldir. Bu sebeple ev alacaksan Tuğla’dan kız alacaksan Muğla’dan denilir. Bölge denize olan uzun kıyı şeridi ile birlikte kıyı şeridini takip eden yem yeşil çam ormanları ile de ünlüdür.

Çam ormanları ile ünlü olan ilimizde dünyaca bilinen çam balı üretimi yapılmaktadır. Bugünlerde bu çam ormanlarımız maalesef yanmaktadır. Orman yangınlarının biran önce bitmesi ve ormanlarımızın yeniden eski haline gelmesi en büyük arzumuzdur. Zira bölgede ormanlar olmayınca oksijen de olmayacaktır. Bir an önce oksijene kavuşmak için ağaçlandırma çalışmalarının başlaması gerekiyor.

İstanbul’dan kara yolu ve hava yolu ile ulaşım vardır. Son yıllarda tamamlanan İstanbul-İzmir  otobanı sayesinde ulaşım biraz daha kolay bir hal almıştır. Ayrıca Bodrum ve Dalaman’da bulunan havalimanları ile bölgeye havadan ulaşım da son derece kolaydır. Ülkemizin bu güzel şehrini ve bağlı ilçelerini mutlaka gezip  görmenizi öneririz. Tarihe, tabiata, güneşe ve denize doyacağınız yer Muğla!

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …