Perşembe , 25 Nisan 2024
mevsimlerin libidoya etkisi nasıl oluyor
Mevsimlerin cinsel hayat üzerindeki etkisi

Mevsimler Cinsel İsteğinizi Nasıl Etkiler?

Mevsimlerin Cinsellik Üzerindeki Etkisi

“Mevsim değişiklikleri enerjimizi, uykumuzu, ruh halimizi, işteki verimi, hatta beslenme düzenimizi bile etkiliyor. Peki ya cinsellik? Mevsimlerin cinsel istek ve libidomuz üzerinde bir etkisi var mı?”

Libidoda mevsimsel değişiklikler

Mevsimler Cinsel İsteğinizi Nasıl Etkiler? Bu soruya genelde insanların düşüncesi  yaz mevsimi çok etkili şeklinde olacaktır. Yaz; insanların yılın diğer zamanlarından daha heyecanlı hissettiği oldukça ‘sıcak’ bir mevsimdir. Yaz aylarında daha fazla sosyallik ve daha fazla tatilin yanında daha fazla seks olacağı da düşünülür. Yaz mevsimi ile artan sosyalleşmenin beraberinde daha fazla ikili ilişki getireceği ve bununda doğal sonucu olarak daha fazla cinsellik yaşanacağı düşünülür. Gelin şimdi siz değerli MobilDost okuyucuları ile birlikte mevsimlerin cinsellik üzerindeki etkilerine birlikte detaylı olarak bakıyor olalım.

Ancak hormon değişimlerine baktığımızda yaz, cinsel isteğin azaldığı bir mevsimdir. Zira  gerçekten  yaz ve sıcak hava cinsel isteği fazlasıyla artıyor olsaydı sıcak iklimde yaşayan insanların cinsel hayatlarının soğuk iklimlerde yaşayan insanlardan çok daha fazla olması gerekirdi ancak istatistikler böyle bir sonuç vermiyor.

mevsimlerin insandaki libidoya etkisi
Mevsimlerin insanların cinsel isteklerine yani libido seviyelerine olan etkisi bu yazımızda birlikte inceliyor olucaz. Erkekler için sanılanın tam tersine kış ayları çok daha verimli geçiyor.

Erkekler ve kadınlarda testosteron üzerine yapılan bir çalışmada araştırmacılar, iki tarafın da yaz aylarında testosteron seviyelerinde düşüş olduğunu ortaya koydu. Aynı çalışmada kadın ve erkeklerin testosteron seviyelerinin sonbaharda, yaz aylarının aksine ciddi bir artış yaşadığı da bulundu.

Sadece erkekler üzerinde yapılan ikinci bir çalışma, ekim ve kasım aylarında testosteron seviyelerinde zirve yaşandığı tespit edildi. Yani çiftler için cinsel isteğin zirve yaptığı dönem sonbahar ayları olarak belirlendi. 

Bazı araştırmalar soğuk kış aylarında erkeklerin cinsel isteklerinin azaldığını söylerken başka bir araştırma sonucuna göre ise erkekler soğuk aylarda kadının bedenini daha çekici buluyor. Sonuç olarak erkekler açısından en verimli mevsimler sonbahar ve kış olarak söylenebilir. Kışın kan dolaşımının artıyor olması da buna sebep olabilir. Çiftler gece yatarken yaz aylarında terlememek için uzak dururken kış aylarında tam tersine ısınmak için daha yakın ten tene olabilirler. Bu ten teması da cinselliği beraberinde getirebilir. “İnsanlarda Libido Neden Düşer” başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.  

Libidoyu arttırmanın en basit yolları

Tüm bunların ötesinde Covid-19 salgını,yaşanan ekonomik sıkıntılar ve son zamanlarda ülkemizde yaşanan  deprem felaketi hayatımızda her şeyi olduğu gibi yatak odalarımızı da etkiledi. Stres, endişe, gelecek kaygısı ve ölüm korkusu kişilerin cinsel isteğinin azalmasına, depresyona girmesine neden oldu. Şuan ülkece her birimizin psikolojisinin normal olmadığını kabul etmeliyiz.  

Kış aylarında artan libido
Genel bilgimiz yaz aylarında libidomuzun çok daha yüksek olduğu yönünde olsa da yapılan çalışmalar bunun bu şekilde olmadığını özellikle erkekler için sonbahar ve kış aylarında libidonun artığı görülmektedir.

Neyse ki, libidonuzu ve testosteron seviyelerini artırmak için yapabileceğiniz pek çok şey var. Bunlardan bir tanesi beslenme rutininize göz atmak ve sorun varsa düzenlemek. Mesela avokado ve somon gibi doğal yağlar bakımından zengin besinler tüketmek hormonları dengelemeye yardımcı olur ve libidoyu da arttırır. Aynı şekilde ceviz, fındık, çilek, bal, kırmızı biber, muz gibi gıdalarda libidonuzu artırabilir.

Düzenli egzersiz yapmak cinsel isteği artırmanın en iyi ve en kolay yollarından birisidir. Hele ki partneriniz ile beraber spor yapma şansınız varsa şahane! Spor sonrası birlikte duş yapmak fena fikir olmayacaktır.

Düşük libidonun sebebi psikolojik sebepler de olabilir. İlişkinizde mutsuz musunuz? Sorun partneriniz mi? Kendi içinizde mi sorunlar yaşıyorsunuz? İş yerinizde veya iş hayatınızda sorunlarınız mı var? Kendinizi her anlamda yorgun mu hissediyorsunuz? Cinsel olarak partnerinizi yeterince arzulamıyor musunuz? Cinsellik veya seks sizin için zevk almaktan çok bir göreve mi dönüştü? İlişkinizden mi yoruldunuz? Kendi cinsel performansınızı yetersiz mi buluyorsunuz? Bunları bir uzmana danışarak çözebilir, kendiniz için doğru olanı bulabilirsiniz. Her şeyden çok önce kendiniz mutlu olmalısınız ki partnerinizi de mutlu edebiliyor olun. Unutmayın iyi bir cinsellik önce kafada başlar.

Sizde MobilDost üyesi olmak, binlerce kadın üyemiz ile tanışmak ve birbirinden zevkli sohbetler etmek istiyorsanız  hemen buradan sadece telefon numaranız ile üye olabilirsiniz. Üstelik siz nerede hangi şehirde yaşıyorsanız o şehirde yaşayan kişiler ile tanışabilir ve artık onlara MobilDost üzerinden istediğiniz hediyeleri gönderebilirsiniz. Göndereceğiniz her hediye tanıştığınız üyenin mutlu olmasını sağlayacaktır. Mutlu olan her bir kadın üyemizde doğal olarak sizi mutlu ediyor olacaktır. Karşılıklı mutluluk için hemen sende ücretsiz sadece telefon numaran ile MobilDost üyesi olabilirsin. Binlerce birbirinden güzel kadın üyemiz tanışmak için sabırsızlıkla seni bekliyor. Durma hemen arasana!

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …