Perşembe , 25 Nisan 2024

Metaverse Nedir?

MetaVerse Nedir?…Son günlerde hayatımızda büyük değişimlere sebep olan bir teknolojik değişim yaşandı. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook markasının adının şirketlerinin geleceğini yeterince anlatmadığını söyleyip daha önce basına sızan isim değişikliğini doğruladı. Şirketlerinin isminin bundan böyle METAVERSE olduğunu açıkladı. Düzenlenen bir konferansta video kaydı yayınlanan Zuckerberg metaverse’e dair açıklamalarda bulundu. Metaverse kelimesi Türkçe’ye sanal evren veya ikinci hayat olarak çevrilecek olan metaverse kullanıcıların internet üzerinde var olan sanal bir dünyaya bağlanmasını sağlıyor olacak. Muhtemelen bu sanal dünyada bağlanmak ve orada bir yaşam sürmek için VR sanal gözlüklere ihtiyaç duyulacak.

Bir sanal iletişim örneği olan metaverse’nin bir sonraki aşaması olarak sanal evreni gösteren Mark Zuckerberg “Teknolojinin bu ilerleyişini birbirimizle olan iletişimimizin daha doğal olması olarak görüyoruz Facebook’un tarihçesinde internete metin girdik, ardından kameralı telefonlar geldi, internet daha görsel ve mobil oldu. İnternet bağlantıları iyileştikçe, mobil internet yaygınlaştıkça daha zengin videolara sahip olduk” dedi. Yapılan bu açıklamayı takiben üzerinden çalışılan Metaverse’de NFT’ler(non-fungible token) gibi ürünlerin de olacağı ifade edildi.

MetaVerse Nedir?

Metaverse, kullanıcıların başka kullanıcılar ile etkileşime girdiği bir sanal gerçeklik uzayıdır. Bu uzayda örneğin; metaverse evreninde insanlar, dijital temsilcileri olan avatarlar aracılığıyla işte ve oyunda bir araya gelip eğlenebilir, ofiste buluşup çay/kahve içebilir, birlikte eğlenmek için bir konsere gidebilir, bir mağazada kıyafetler deneyebilir ve hatta sanal seks bile yapabilirler. Metaverse kavramı dilimize evrenin ötesi olarakta çevrilebilir. Bu kavramı ilk olarak yazan Neal Stephenson, Snow Crash adlı kitabında yazmıştı. Kitapta daha da geniş anlamda, sadece sanal dünyaları değil, artırılmış gerçekliğin tüm yönlerini içeren bir bütün olarak internet’i de ifade ediyor.

Facebook’un bu kavram konusunda yaptığı ve isim değişikliğini açıkladığı açıklamayı takiben metaverse temelli kripto para projelerinde ciddi bir hareketlilik yaşandı. Gelecek metaverse’nin diyebiliriz. Normalin ötesinde olan Meta ile evren anlamına gelen verse kelimelerinin birleşiminde doğan bu kavram facebook’un gelecek vizyonunu anlatıyor.

Sanal gerçeklik ile artık yalnız değilsiniz dilediğiniz anda dilediğiniz yerde istediğiniz şeyi yaşıyor olacaksınız.

Senin Avatarın Nasıl Olacak?

Gerçeğe dayalı olacak metaverse’in önceden oluşturulmuş sanal dünyalardaki avatarların aksine kullanıcıların gerçek fiziksel çevrelerini dijitalleştirerek, birbirleriyle gerçek insan görüntüleri üzerinden etkileşime girebilmelerine imkan sağlıyor olacaktır.

Metaverse kavramının daha önce sizlerin de izlemiş olabileceği filmler olan Thet Matrix, Pokemon Go,Minority Report, Ralph Breaks The İnternet ve Black Mirror gibi içeriklerde yorumlandığı ve hayatımıza temas ettirildiği biliniyor. Aslında bu filmler ve oyunlar ile insanlık buna yavaş yavaş hazırlanıyor. Bu teknolojinin ilk kullanıcıları olmaya hazır olun.

Metaverse sanal gerçeklik sayesinde kadın veya erkek gerçek bir partnere ihtiyaç duymadan cinsel olarak orgazm olabilir. Üstelik canınız ne zaman ve nerede seks yapmak yaşamak isterse o anda yaşayabilirsiniz.

Kadın ve Erkek İlişkileri Değişecek, Peki Ya Seks?

Sanal hayatın başlaması ile birlikte tüm insan ilişkileri değişecektir. İnsanların zevkleri, sohbetleri, alışkanlıkları, davranışları, seks hayatları, cinsellik, üreme vb tüm alanlarda ilişkilerimiz baştan tanımlanıyor olacak.

Sosyal hayat içindeki statülerimiz,rollerimiz,mesleklerimiz,beğenilerimiz,tecihlerimiz hepsi değişecek ve tüm bu değişen yeni sanal hayatımızın verileri bu teknoloji şirketlerinde toplanıyor olacak. Sanal kumar, sanal seks, sanal seyahat, sanal spor, sanal eğlence, sanal sanat tüm bu başlıklar içinde yaşamaya yeniden başlıyor olacağız. Hoş geldin yeni sanal dünyamız metaverse, bakalım bizi daha neler bekliyor yaşayıp hepsini görüyor olacağız. Tabiki bu sanal dünyada ölümsüz olacağız.

Metaverse sanal dünya kişisel verilerimiz açısından ne kadar güvenli bunu bir başka yazımızda siz MobilDost kullanıcıları ile paylaşmaya çalışacağız. Aklımızda deli sorular…

Bu yazımızı keyifle okuduktan sonra dilerseniz Sanal Seks Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler başlıklı yazımızı bu link üzerinden heyecanla okuyabilirsiniz. MetaVerse konusu gün geçtikçe popülaritesini artırıyor ve insan hayatındaki yeri ve anlamı gün geçtikçe farklılaşıyor. MetaVerse ile yavaş yavaş sanatsal faaliyet örnekleri görülmeye başladı. Pek çok müze kendisini sanal ortamda ziyarete açmaya ve ziyaretçilerinin bu müzeleri gezmesine imkan sağlamaya başladılar. Çok yakın zamanda gece hayatımız ve seyahat alışkanlıklarımız buna uygun olarak yeniden şekilleniyor olacaktır.

Egitim, sağlık, turizm, finans, eğlence sektörü gibi belirleyici sektörler bu alanda öncü sektörler olacaktır. Yakın zamanda bu alanda insan hayatını çok daha yakından ilgilendiren yeni gelişmelere hep birlikte şahit oluyor olucaz. 2000 sonrasında doğan kişiler bu sanal dünyanın muhtemelen ilk müşterisi ve kullanıcıları oluyor olacaklar. MetaVerse alanında dünyanın pek çok büyük teknoloji şirketinin çok büyük yatırımları var ve yakın zamanda  bu çalışmaların sonuçlarını kişisel hayatımızda kullanıyor olucaz. 

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …