Cumartesi , 20 Nisan 2024

Kadınlar Seviştikten Sonra Neden Tuvalete Giderler?

Kadınlar Seksten Sonra Neden Tuvalete Giderler?

Evet; kadınlar seviştikten sonra neden tuvalete gider? Muhtemelen çişleri geldiği içindir. Yoksa seks sonrası makyaj tazelemek istemeyeceklerdir. Ancak bu sevişme sonrası tuvalete gitme ihtiyaç durumu sadece idrar yapmak ihtiyaçları oluştuğu için değil aslında vücudun kendisini yüzyıllar içerisinde geliştirmiş  olmasından kaynaklanıyor. İnsan vücudunun müthiş bir korunma sistematiği bulunuyor. Gelin şimdi bu korunma yapısına biraz bakalım. Bugün 1 Nisan aman size yapılacak olan 1 Nisan şakalarına karşı gözünüz açık ve dikkatli olunuz. Bir şakaya gelmeyin…

Cinsel birliktelik  sonrasında kadınların neden tuvalete gittiği ve tuvalete giderek gebeliğin önüne geçilip geçilemeyeceği gibi soruları sosyal medya ve internet ortamının hatta kadın kadına sohbetlerin en çok merak edilen ve google da aratılan sorularından birisidir. Bizde MobilDost olarak bu sorulara kısaca cevap bulmaya çalışıcaz.

İnternette cinsellikle alakalı erkeklerin en çok  merak ettiği ve arattığı sorulardan biri de “Kadınlar neden cinsel ilişkiden sonra tuvalete gidiyor” sorusu.

Bu konuda hem bu sorunun muhataplarını  yani erkekleri hem de aslında aktif bir cinsel hayatı olan her kadını bilgilendirmek istedik. Aktif bir cinsel hayatı olmayan kadınlar için soru ve cevabının bir önemi olmayacaktır. Zira onların tarlası kurumak üzere.

KADIN BEDENİNİN KORUNMA MEKANİZMASI- İDRAR

Yukarıda ifade ettigimiz gibi  bu durum bir bedensel ihtiyaçtan çok bilinçsizce yapılan vücudun korunma için bir yönlendirmesi.Neden mi?Öncelikle seks esnasında bakterilerin cinsel organlar yoluyla üretraya geçebileceginin altını çizmekte fayda olacaktır. Erkekte  bulunan bir bakteri cinsel birleşme sırasında doğal yollardan kadının üretrasına geçebilir ve burada  istenmeyen hastalıklara neden olabilir.

Peki ama bu üretra nedir? Üretra; kadınlarda vajinanın  hemen önünde yer alan ve mesaneyi vücut dışına bağlayan bir çeşit borudur.İki alan arasındaki bir köprü gibi.Sevişmedeki penetrasyon  esnasında bakteriler,üretradan mesaneye doğru ilerleyebilirler.

Kadınlar seviştikten sonra idrarlarını yaparak aslında bir ihtiyaçtan çok kendi üreme sistemlerinin sağlığını korumaya çalışırlar. Bu şekilde vücutlarına istenmeyen zararlı bakterilerin girmesini engellerler.

Bakteriler üretradan mesaneye doğru ilerlerse ne olur?

Son derece basit kadında idrar yolu enfeksiyonu oluşur. Ki bu durum kadınlar için hiç istenen bir durum değildir.Uzun süren ve yoğun ilaç kullanımı gerektiren bir tedavi sürecine ihtiyaç duyulur ve bu süreçte cinsellik yaşanamaz

 Öncelikle kadınların,erkeklere oranla idrar yolu enfeksiyonu yaşama olasılığının 30 kat daha fazla olduğunu söyleyelim.İdrar yolu enfeksiyonun en temel sebebi kişisel hijyendir. Kişisel hijyene  her zaman dikkat etmek gerekir.

KİŞİSEL HİJYEN ÖNEMLİ

Ancak kişisel hijyen gibi genel bir kavram dışında bilinen iki sebep var;

Birincisi;üretranın vajinaya ve anüse çok yakın olması.Bu sebeple bakteriler bu bölgeden kolaylıkla üretraya ulaşabilirler.

İkinci sebep ise;kadınlarda üretranın erkeklere göre daha kısa olması.Yani,üretraya giren bakteriler yine erkeklere nazaran mesaneye daha kolay ulaşabiliyor.

Yazımızın başında sormuş olduğumuz sorumuzun kısa  cevabı;işte tam olarak bu nedenden dolayı cinsel ilişkiden sonra kadınlar tuvaletlerini yapıyorlar.Çin ki cinsel ilişkiden sonra tuvalet yapmak,bakterileri üretradan uzaklaştırmaya yardımcı oluyor.

İDRARINIZI ASLA TUTMAYIN VE BOL SU TÜKETİN

Tıp dünyası yapılan bu aktivitenin kesin bir çözüm olduğunu söylemese de, riski azaltığını söylememiz mümkün.Sonuç olarak bu tip bir cinsel  yolla bulaş riski olan bir hastalığı daha başında önleyici tedbir olan çişe/tuvalete giderek bir oranda önleyebilirsiniz.Önlem almak parasız, yani çişe gitmek bedava.Kendi evinizde böyle dışarıda büyük/küçük fiyat farkı oluyor.

Seks sonrası veya günlük normal hayatınızda çişiniz gelince asla bekletmeyin,bu bekleme halk diliyle sıkışma hali mesanaye ve devamında da böbreklere  aşırı baskı yapıp zaman içinde tedavisi mümkün olmayan kalıcı deformasyonlara sebep oluyor.idrarınızı tutmayın yapma ihtiyacınız gelince ilk fırsatta yapın ve ne olursa olsun kişisel sağlıgınız için mutlak bol bol kaliteli su için.Vücudurunuz su ihtiyacınız çaydan kahveden alamazsınız saf,doğal su tüketiniz.

Seksten sonra çişe gidildiğinde idrarınızı yapma pozisyonunuz önemli, şartlar uygun ise mutlaka oturarak yapınız.

Diğer bir sosyal medya ve internet ortamında çok sorulan soru olan;

Cinsel ilişkiden sonra tuvalete gidilirse olası bir istenmeyen gebeliğin önüne geçilir mi?

Cevap son derece net;HAYIR!..

Üretra ve vajina kadın için iki farklı organdır.Bu nedenle de tuvalete gitmek tuvaletimizi yapmak vajinaya giren hiçbir spermi etkilemez.Yani köprüden geçilmiş artık. Geri dönmek mümkün degil.Sonuç olarak,istenmeyen gebelik gibi durumlar yaşamamanız adına doğum kontrol yöntemlerini kullanmanız gerekiyor.Bu tip kulaktan dolma bilgilere inanmayınız. Cinsel birliktelik sırasında veya sonrasında  sadece gebelik degil,cinsel yolla bulaşan pek çok hastalık bulunuyor, bunların hepsinden korunmanız gerekecektir.Vücut sadece kendisini korumaya çalışıyor, bir nevi temizlik yapıyor.Tahliye sistemi gibi çalışıyor istenmeyen vücuda zararlı olacak bakterileri dışarı atmaya çalışıyor.

İşte merak edilen kadın vücudunun önemli bir parçası olan üretra ve vajinanın yapısı, bu yapının sağlıklı olması cinsellik ve üreme için son derece önemlidir.

Bir başka soru da; Cinsel birliktelikten ne kadar sonra tuvalete gitmeliyiz?

Bu konuda vücudunuza güvenin o sizi doğru zamanda  tuvalete götürecektir. Ancak yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda birliktelikten sonraki ilk 30 dakika içinde gidilmesinin faydası olduğunu göstermiş.

Kadınlar seks ve spordan sonra günlük hayatınızda da bol miktarda su tüketiniz, kendinizi bardak ve lt ile sınırlandırmayın içebildiğiniz kadar su için. Su için su gibi olun.

Son olarak ufak bir katkımız daha olsun; Kadın veya Erkek idrar yolu enfeksiyonundan korunmanın başka yolları nelerdir?

1-Bu zararlı bakterilerin üretradan düzenli olarak atılması için her gün düzenli olarak 2 lt su içilmesi.

2-Tuvaletiniz geldiği anda hemen yapmak,bekletmemek,tutmaya çalışmayın

3-Tuvalet kağıdını her zaman önden arkaya doğru kullanmak

4-Genital bölgeyi her gün ılık suyla iyice temizlemek

5-Genital bölgenize yönelik parfümlü ürünler kullanmaktan sakının.

6-Mutlaka naylon veya sentetik  kumaş yerine pamuklu iç çamaşırı giyin

7-Dar kıyafetler giymekten sakının.

8-Yaz aylarında havuz kullanımına dikkat edin mutlaka öncesi ve sonrasında duş alınız

Bu kolay kurallara uyarsanız idrar yolu iltihaplanmasından mümkün olduğunca uzak kalırsınız.

Umarım sizler için bilgilendirici bir yazı olmuştur. Daha önce yayınlamış olduğumuz Erkekler Seksten Sonra Neden Uyur başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz. Eğer hala MobilDost Türkiye’nin en büyük arkadaşlık platformuna üye olmadıysanız da şimdi buradan kolayca olabilirsiniz.

Kontrol Ediniz

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …

Birbirini daha iyi tanımak isteyen çiftlerin soracagı cinsel sorular

Partnerini Daha Yakından Tanımak İsteyen Çiftler için 10 Cinsellik Sorusu

Partnerinizi daha yakından tanımak ister misiniz? Partnerini daha yakından tanımak isteyen çiftler için 10 cinsellik …

kadınların erkeklerden şikayetleri nelerdir

Kadınların Partnerlerinden En Çok Şikayetçi Oldukları Konular

Kadınların Bitmeyen Çilesi Kadınların partnerlerinden en çok şikayetçi oldukları konular. Bu başlığı okuyunca binlerce kadın …