Cuma , 19 Nisan 2024

İlk Gece Pozisyonları Nelerdir?-2

İlk Gece Pozisyonları Seçimi

İlk gece pozisyonları nelerdir? Pek çok genç erkek ve kadın için bu sorunun cevabı farklılık arz etmektedir. Pek çok kişide yaşanan ilk gece korkusundan ve bilgi eksikliğinden kaynaklı olarak aslında bu soruya verilecek net bir cevapları bulunmuyor. Bizde bu sebeple ilk gece veya ilk cinsel ilişki yaşayacak olan çiftler için bilgilendirici olsun diye bu yazıyı kaleme almak istedik. Bakalım sizin ilk gece veya ilk cinsel ilişkin pozisyon tercihiniz hangisi olacak? Yazımızın birinci bölümü olan İlk Gece Pozisyonları Nelerdir? başlıklı kısmını bu linkten okuyabilirsiniz. İyi okumalar.

İlk gece veya ilk cinsel birliktelik anında nelere dikkat etmek gerekir?

Çiftler bu ilk cinsel ilişki öncesinde öncelikle normal duygusal bir ilişkiye başlamada parametrelerden birisi olan birbirlerine karşı güven duymalı ve  özellikle erkek tarafının kadına karşı anlayışlı olması gerekir.Cinsel ilişkiye  başlamadan önce kadın ilişkiye ne kadar hazırsa ve ilişkiyi ne kadar çok istiyorsa,kadının vajenin kayganlığını sağlayan salgılar o kadar fazla, ilişki da o kadar ağrısız sancısız olacaktır.Bu sebeple ilk cinsel deneyimde ön sevişmeyi mutlaka uzun tutarak alınan hazzı arttırmak,vücudu daha fazla uyarmak bu şekilde vajinanın ıslanmasını,kayganlaşmasını sağlamak önemlidir.Kuru bir vajina  içine girmeye çalışmak hem kadına acı verir  ki zorlama olursa hassas bölge olmasından kaynaklı olarak kanama bile olabilir, bu durum aynı zamanda erkek içinde zevksiz ve acı verici olabilir.

Ayrıca erkek tam sertleşememiş ise kuru bir vajinadan içeriye giremez buda erkekte başarısızlık duygusunu olumsuz yönde etkiler.Bu duruma ek olarak kadın ilk ilişkiye  hazır değilse kendisini hazır hissetmeden ilişkiye girmesi  kızlık zarının düzensiz istenmeye şekilde yırtılmasına sebep olabilir.Bu durumda doğal olarak ağrı ve kanama daha fazla olmaktadır.Bunu yaşayan kadının bir sonraki ve daha sonraki cinsel ilişkilerine ne kadar istekli  arzulu olacagını siz düşünün pek tabiki daha başlamadan cinsel hayatı bitecektir.Bundan sonraki tüm cinsel ilişkileri acı çekecegi korkusu ile hep mutsuz olacak ve sadece erkegi mutlu olsun diye yapacaktır.Kadın tarafında sevişmenin,seks yapmanın bu şekilde  acı verici ağrılı bir süreç olmaması için erkek tarafının son derece anlayışlı ve sabırlı olması gerekiyor.

İlk cinsel birliktelik esnasında erkek olarak aslında kendinizi karşınızdaki kadına bırakmanızda fayda var. Bırakın süreci kendisi yönetsin,siz o ne derse onu yapın zira oda kendi vücudunu ve tepkilerini ilk defa deneyimliyor ayrıca içine bir nesne giriyor bunun nasıl bir his yaratacağından endişeli olması gayet normal.

Erkek olarak kendinizi kadına bırakın, kadı ne isterse o şekilde yapın yapmak istemiyorsa  sabırlı olun zorlamayın bir başka zaman yeniden denersiniz.Kötü bir ilk tecrübe yaşamaktansa zamana yayılmış ancak her iki tarafında zevk aldıgı tatmin olduğu bir cinsel ilişki yaşamak mutlu bir seks deneyimi her iki tarafında gelecek seks hayatları için çok önemlidir.

Zaman içinde yaşadıkça göreceksiniz her seks yapışınız başka sonuçlanacak, her birinde durum iki taraf içinde aynı olmayacak. Bu sebeple ilk deneyime bakıp ta karar vermeyin, zaman içinde birbirinizi tanıdıkça karşılıklı uyum artıkça çok daha zevkli uzun süreli mutlu seksleriniz olacaktır.

LUBRİKAN KAYGANLAŞTIRICI KULLANIMI

Erkek anlayışlı olur ve  ön sevişmeyi uzun tutar kadını yeterince  tahrik edebilirse ilk ilişki öncesinde kadınlar için önerilen vajinal kayganlık sağlayan lubrikan kayganlaştırıcı kullanmaya gerek kalmaz. Ancak her şeye rağmen vajina yeterince kayganlaşmaz ise ki ilk gece korkusundan kaynaklı olarak ıslanma azalabiliyor bu sebeple ihtiyaç halinde kadınlar lubrikan/kayganlaştırıcı kullanabilir. Lubrikanlar eczanelerden satın alınabilir ve ilk cinsel ilişki esnasında istenirse kullanılabilir. İlk seks deneyiminde vajinal  kayganlığı sağlanması önemlidir zira bu kayganlık her iki taraf içinde alınan zevkin,tatminin kalitesini belirliyor olacaktır. Mümkünse  su bazlı ve irritan maddeleri içermeyen lubrikanların kullanılmasında cilt açısından fayda olacaktır. Sağlıklı kadınlarda kayganlaştırıcıya gerek kalmadan zevk suyu ile vajinal kayganlık sağlanıyor olur.         

İlk Cinsel İlişki
İlk Gece Pozisyonlarınızı önceden konuşarak birlikte belirleyin.

İLK CİNSEL DENEYİM POZİSYONLARI

Misyoner Pozisyonu

İlk cinsel birliktelik veya gerdek gecesinde ilk olmasından kaynaklı olarak bu deneyim gelecek cinsel hayatınız açısından da önemlidir. Beklenen sevgiyle duydu dolu şehvetli bir ön sevişme ile iki tarafında olabildiğince rahat davranması olacaktır. Bu ilk seks deneyimi için en kolay ve en çok önerilen pozisyon Misyoner Pozisyonudur. Bu pozisyonda kadın altta erkek üsttedir. Kadın altta kendisini oldukça güvende hisseder. Bu şekilde erkeğin boşalması zorlaşır, olabildiğince gecikir, bu durum iki tarafında mutlu olmasına ve daha fazla zevk almasına yardımcı olur. Şayet daha sonraki seks denemelerinizde erken boşalma sorunu yaşadığınızı  anlarsanız misyoner pozisyonu ile boşalma sürenizi azda olsa geciktirebilirsiniz.

Cenin Pozisyonu

Adı üzerinde isminden de anlaşılacağı gibi cenin pozisyonu şeklinde yapılan en uyumlu  sekstir. Kadın ve erkek anne rahminde cenin şeklinde durur gibi bükülmüş olarak birleşme sağlayıp sevişirler. Hem fiziksel  açıdan hem de duygusal açıdan ilk seks deneyimi için oldukça ideal bir pozisyondur. Bu pozisyondan kadının maksimum zevki alması için beklenen erkek  penis boyunun bir nebze uzun olmasıdır. Normali 13 cm ise bundan biraz daha uzun  olması yeterli olacaktır. Erkek bu pozisyonda kadından çok az aşağıda olacak şekilde cinsel birleşme sağlanabilir. Bayanların en rahat olduğu kendilerini iyi hissettikleri bir pozisyondur. Kadınların maksimum zevk alması için uygun pozisyondur.   

Kucak Pozisyonu

Bu pozisyonda erkek yatak üzerinde oturduğu, kadının ise kucak bölümünde yani erkeklik organının bulunduğu yerde oturdugu bir pozisyondur. Bu pozisyonda kontrol gerçekte kadındadır. Kadın kendi isteği gibi  hareket edebilir ve kendisini tedirgin hissetmez. Çiftler arası ten temasının ve göz kontağının  sık kurulduğu duygularında ön planda olduğu bir pozisyondur. Kadına güven verdiği için tercih edilebilir. Ayrıca bazı kadınlar seks esnasında erkeklerini izlemek istiyorlar,izlemek isteyen kadınlar içinde ideal bir pozisyondur.     

Cowgirl Pozisyonu (Kovboy Kız Pozisyonu)

Kadının üst bölümde olduğu ve erkeğin yatağa uzandığı bir pozisyondur,kadın tıpkı ata biner gibi pozisyon alır,sadece elinde kırbaç yoktur. Bu pozisyonda kadın ve erkek seksin kontrolünü eşit olarak ellerinde tutarlar. Cinsel ilişkinin temposunu,şiddetini birlikte belirlerler. Kadın ve erkegin yüz yüze baktıgı bu pozisyonda kadın için  ihtiyaç duyulan güven duygusunun sağlanması daha kolay olur. Bu pozisyon içinde kadın ilk seks/gece için oldukça rahat,konforlu bir şekilde istediği oranda aktif olabilir. Adından da anlaşılacagı gibi atına binmiş bir kovboy gibi kadın erkeğini kontrol eder. Sen güçlü bir aygırsın oda senin binicin.

İlk pozisyonun beraber belirlenmesi önemli

Çiftler açısından en zevkli olan ideal pozisyonun birlikte belirlenmesi çiftlerin bunu ilk seks öncesi konuşmaları ve hatta mümkünse pozisyonu belirlemeleri oluşan kaygının azalması korkunun gitmesi için önemli olacaktır. Öncesinde konuşarak tüm kaygılarınızı yenebilirsiniz. İlk gece veya ilk seks deneyiminde kadın veya erkek olsun özellikle tercih etmeyeceği hoşlanmadığı pozisyonlar olabilir. Bunları bilip ona göre davranmak gerekecektir. Aksi halde  istenmeyen bir şey için zorluyor duruma düşebilirsiniz. Ayrıca bunun ilk deneyim esnasında oluyor olması da bundan sonraki tüm cinsel hayatınızı olumsuz etkiler.

Mümkünse sohbet etmek,birbirinize güzel sözler söylemek, iltifat etmek ve varsa isteklerinizi söylemek tüm bunları yaparken göz temasını kesmeden konuşmak seks öncesi her iki tarafa da iyi gelecektir. Seksten önce sevgi ve şefkat öncelikli duygularınız olsun. Sevgi ve saygının olmadığı ortamda mutluluk ve huzur olmaz. Bu bir deneyim süreci zamanla sizin için en iyisine ulaşacaksınız, acele etmeyin.

Önce telefonda veya yüz yüze sohbet edin, sonra şehvet dolu seks yapın…İster telefonda konuşarak, isterseniz telefonda seks yaparak tüm korku ve kaygılarınızdan kurtulabilir zevkli ve keyifli gerçek seks yaşayabilirsiniz.  

MobilDost sitesine hızlı giriş,keyifli sohbet ve yeni arkadaşlıklar için için bu linki kullanabilirsiniz. 

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …