Cuma , 19 Nisan 2024

Gergedan Boynuzu

Geleneksel Çin tıbbına göre Gergedan Boynuzu bir şifa kaynağı. Fakat bu şifa kaynağı olan boynuz veya tozu ülkemizde; “gergedan boynuzu hapı” ve “gergedan boynuzu seti” isimleri ile afrodizyak etkisi varmış gibi yansıtılarak satılıyor. Cinsel takviye ürünü olarak yıllardır internet üzerinden pazarlanmakta. Özellikle gergedanın tabiatta güçlü bir hayvan olması ve boynuzunun sert şekli ve tıpkı penis gibi sürekli dimdik yukarıya bakıyor olması erkeklerde; “evet bu işe yarar!” Algısının oluşmasına sebep olmuş.

Oysa atın cinsel organı hepsinden büyük ama aşağıya bakıyor diye değersiz. Boynuzun sürekli yukarıya, sert ve dimdik bir şekilde bakıyor olması kişilerde bunun istikrarlı bir güç olduğu inancını oluşturmuş. Oysa ki gerçek Çin Tıbbı Uzmanları bunun tamamen bir safsata olduğu belirtiyor. Hatta konunun uzmanları Çin Tıbbı ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığını söylüyor. Aslında bu gergedan boynuzunun cinsel güce katkı sağlıyor olması algısı tamamen bir batıl inanç ve beraberinde gerçek dışı düşünceler yaratıyor.

En Pahalı Boynuz

Bu yanlış inançtan kaynaklı olarak her yıl boynuzunu kesmek için dünyada genelinde binlerce gergedan öldürülüyor. Öldürülen gergedanların boynuzları boylarına ve ağırlıklarına göre değer kazanıyor. Gergedan boynuzunun kilosu ortalama 30.000 € civarında. Ortalama bir gergedan boynuzu 5-6 kilo geliyor, tek bir boynuzun fiyatı 150.000-180.000 € civarında oluyor. Boynuzun tanesinin fiyatı yüksek olunca sadece kaçak avlanma değil, hayvanat bahçelerinde gergedan hırsızlığı bile oluyor. Sadece hayvanat bahçelerinde yaşanan hırsızlıklar değil bazı ülkelerde müzelerde özel alanlarda saklanan boynuzlar bile müze içerisinden çalınıyor.

Öldürülen gergedanlardan kesilen boynuzlar uzak doğu ülkelerine satılıyor. Uzak doğu ülkelerinde gergedan boynuzunun cinsel gücü artırdığına inanılıyor. Tüm yasaklara ve takiplere rağmen toz haline getirilmiş gergedan boynuzlarının büyük bir karaborsa alıcısı var. Bu ürünlere  olan talep gün geçtikçe artıyor bu da fiyatın artmasına neden oluyor. Ancak bu batıl inanç nedeniyle artan talepten kaynaklı olarak her yıl öldürülen binlerce gergedan var. Bu avlanmalardan dolayı gergedanların nesilleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Bir çok türü zaten yok olmuş durumda. Kalan türlerde aynı sonu bekliyor. İnsan var olan her şeyi sorumsuzca tüketiyor.

Boynuzu yiyeceğim derken boynuzlanmayın.

Boynuz Zehirli Olabilir

İnternet üzerinden satılan bu tip ürünlerin fiyatlarına ve içeriklerine baktığınızda yukarıda ifade ettiğimiz hammadde fiyatlarından kaynaklı olarak gerçek olma ihtimalleri bulunmuyor. Bu sebeple bu tip ürünlere boşuna para ödemeyin. Bu hapları içtiğinizde hiçbir şekilde penisiniz gergedan boynuzu gibi sert ve dik olmayacaktır. Ayrıca kaçak avcılar ile mücadele etmek için bazı koruma yöntemleri kullanılıyor. Bunlardan bir tanesi gergedan boynuzunu değersiz hale getirmek için  hayvana veya boynuza zehirli madde enjekte ediliyor. Bu zehirli hale gelen boynuzlar belki pazarda ayırt edilebiliyor. İnsanlar tarafında kullanıldığı takdirde bazı yan etkileri oluyor. Bu zehirli boynuzlar asla tüketime uygun değildir. Bu sebeple ne içtiğinizi bilmiyorsunuz.

Cinsel gücünüzü takviye etmek için kullandığın tüm ürünlere çok dikkat etmelisiniz. Bir anlık bir fayda için bir ömür sıkıntı çekmek durumunda kalabilirsiniz. Büyüklüğü ile şaşırtmak istersen, küçüklüğüne siz şaşırmayın.

Ne olduğundan bağımsız olarak cinsel gücünüzü takviye etme destekleme ihtiyacınız oluştuysa bunu olabilecek en doğal yollardan çözmeye çalışmalısınız. Mümkünse doktor kontrolünde onların kullanımınıza mani bir durum olmadığını söyledikleri ilaç / ürün / baharat vs kullanmalısınız. Benzin istasyonu, sokaktaki seyyar satıcı, falanca internet sitesi gibi yerlerden sağlığınızı tehlikeye atacak ürünler satın almayın. Sağlıgınız herşeyden daha değerli.

Bilinçsiz kullanımdan kaynaklı olarak bir çok sorun çıkıyor. Hatta Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ani ölümler, kalp problemleri gibi sıkıntıların yaşandığı aktarılıyor. Sahte ilaç ve ürünler etkisizlik, eksik tedavi, yan etkiler, zehirlenmeler ve hatta ölümlere sebep oluyor. Bu sebeple bakanlık onayı olmayan, ruhsatsız ürünleri kullanmayın. Özellikle tedavi edici, iyileştirici, zayıflatıcı, cinsel gücü artırıcı, boy uzatıcı, performans artırıcı, penis büyütücü, sigara bıraktırıcı, kolesterol düşürücü gibi ürünleri. Bu söylemler ile satılan ürünlerden mucizevi bir etki beklemeyin. Canınızı seviyorsanız bunları asla kullanmayın. Doğal beslenin, stresten uzak durun, spor yapın.

Bakın sizin küçük adam nasıl sert ve dik duruyor…

Bakan herkes hayran kalacak, kabına sığmayıp dışarı kaçacak, yerinde duramayacak.

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …

Birbirini daha iyi tanımak isteyen çiftlerin soracagı cinsel sorular

Partnerini Daha Yakından Tanımak İsteyen Çiftler için 10 Cinsellik Sorusu

Partnerinizi daha yakından tanımak ister misiniz? Partnerini daha yakından tanımak isteyen çiftler için 10 cinsellik …

kadınların erkeklerden şikayetleri nelerdir

Kadınların Partnerlerinden En Çok Şikayetçi Oldukları Konular

Kadınların Bitmeyen Çilesi Kadınların partnerlerinden en çok şikayetçi oldukları konular. Bu başlığı okuyunca binlerce kadın …