Perşembe , 28 Mart 2024
Gerdek Gecesi Nedir ? Gerdek Gecesi Nasıl Olmalı ?
Gerdek Gecesi Nedir ? Gerdek Gecesi Nasıl Olmalı ?

Gerdek Gecesi Nedir ? Gerdek Gecesi Nasıl Olmalı?

Gerdek kelimesi farsça  çadır. Otağ anlamına gelen “gird” kelimesine küçültme eki eklenerek (gird+ek=gerdek) gerdek şeklini almıştır. Gerdek kelimesinin anlamı gelinle güveyin (damat) düğün gecesi yalnız kaldıkları oda anlamına gelmektedir. Anadolu’da gerdek gecesine zifaf gecesi de denilmektedir.

Gerdek gecesi : Yeni evlenen çiftler ilk defa cinsel birliktelik yaşarlar.

Düğün yada nikahtan hemen sonra yaşanır. Bu gecede çiftler ilk defa cinsel birliktelik yaşayacakları için bu geceye aynı zamanda; ilk gece denilmektedir. İlk gece olması sebebiyle genç çiftlerde ilk gece korkusu da yaşanıyor. Gerdek gecesi çiftler cinsel olarak birbirlerini yeni tanımaya başlarlar. Bu cinsel olarak tanışma sürecinde eşlerin birbirine karşı sevgi, saygı, anlayış, şefkat ve aşk ile davranması mutlu bir evliliğin başlangıcı için çok önemlidir.

Düğün, nikah sürecinin yoğun ve yorucu olmasından dolayı bazen ilk cinsel ilişki bu gece yaşanmaz. Çiftler bu anı başka bir zaman yaşar. Hatta evlilik töreninden önce de yaşanabilir. Bu ilk cinsel birliktelik gerek erkek gerekse kadın için gerçekten bilinmezler ile dolu oldukça stresli bir zamandır. Stres pek çok erkek ve kadında ciddi rahatsızlıklara, hatta bazı fiziki acılara sebep olur.

Bu sebeple ilk cinsel birleşme öncesinde tarafların birbirlerini iyi tanımaları ve sevgi ile bu zor süreci birlikte el ele aşmaları gelecekteki mutlulukları için gereklidir. Mutlu bir cinsellik, mutlu bir evlilik için sağlam bir temeldir.

Gerdek gecesi veya ilk gece korkusunu öncesinde yenebilirseniz geceniz harika geçer. Gerdek gecesine korku, endişe ile girerseniz gece bitsin diye dua edersiniz. Bu ilk gecenizden karşılıklı keyif, zevk almaya çalışın. Asla acele etmeyin ön sevişmeyi uzun tutun.

Gerdek Gecesi. İlk gece nasıl olur?

Yazın gelmesi ile birlikte nikah,düğün sezonu başladı diyebiliriz. Pandemi dönemi olmasına rağmen sosyal mesafe kuralına uygun olacak  şekilde nikah ve düğün törenleri yapılmaya başladı. Evlilik ile birlikte şayet ilk cinsel deneyimi yaşayacaksanız bunu gergin, stresli ve korku dolu bir ortama çevirmek yerine, romantik ve aşk dolu güzel keyifli, heyecan dolu unutulmaz bir geceye çevirmek de sizin elinizde olacaktır. Nasıl mı ?

Kısaca anlatalım;

– Mutlaka ilişkiden önce azda olsa kendinize  zaman ayırın ve rahatlamaya stresi üzerinizden atmaya çalışın. Bedeniniz kasılmasın gevşeyin olabildigince rahat olun.

– Kendinizi ilk geceye/ilk cinsel birlikteliğe hazırlamak ve alıştırmak için sevgili eşinizden müsade isteyerek wc/banyoya gidebilir, sakinleşmek için kendinize biraz zaman ayırabilirsiniz. Bu ilk gecede eşinizden utanacak veya sıkılacak bir durum olmadığını kendinize anlatabilirsiniz, bu şekilde sakinleşip geceye daha iyi konsantre olabilir ve geceden zevk alabilirsiniz. Siz artık ikiyken bir oldunuz. Rahat olun.

– Banyoda makyajınızı kontrol edebilir, dişlerinizi fırçalayabilir, vücüdunuza hoş kokular sıkabilirsiniz, ihtiyaç varsa makyajınızı ayrıca tazeleyebilirsiniz. Unutmayın kendinizi nasıl hissettiğiniz nasıl göründüğünüz ile doğru orantılı olacaktır, kendinizi güzel, çekici hissedin.

Eşinizin beğendigi kokuyu sıkabilirsiniz, özellikle kokuyu kulak arkası, diz kapağının içine ve dirsek içlerine sürebilirsiniz. Bu koku gece boyunca yayılıp eşinizi mutlu edecektir. Hatta ateşleyecektir. Üzerine eşinin beğeneceği bir iç çamaşırı giyebilirsin. Tüm bunları yaparak kendini bu ilk geceye hazırlayabilirsin. Kendinden emin olarak artık yatağa girmeye hazırsın, bu ilk gecenin tadını çıkar.

Gerdek gecesinden zevk almak istiyorsanız ön sevişmeyi olabildiğince uzun tutun. Bu gece en iyi seksinizi yapmak zorunda değilsiniz öncelikle rahat olun. Daha çok geceniz olacaktır.

Bu ilk Geceye Ön Sevişmeyle Başla

Bu ilk gecede sorunsuz ve acı vermeyen bir cinsel birliktelik için kadının vajinal ıslaklığa/kayganlığa sahip olması ve erkeğin ereksiyon  olması gereklidir. Çünkü bu ilk gecede vajina yeterince ıslak/kaygan olmazsa, kadının canı yanar. Birleşme ona acı verir. Bu durumun oluşmaması için gerdek gecesine mutlaka acele etmeden ön sevişme ile başlanılması gerekir. Ön sevişme; gerginliğin azalması ve utanma duygusunun yok olmasını sağlar.

Mumlar ile aydınlatılmış veya hiç ışık olmayan karanlık bir odada, dilerseniz hafif bir müzik ve küçük küçük dokunuşlar ile havaya girilir. Eşinin beden dilini öğrenir, tepkilerini ölçersin. Eşiniz ile birlikte iki tende bir olmaya çalışıp birlikte uyum içinde olmaya cinsel uyumu yakalamaya çalışabilirsiniz. İlişki  esnasında kontrolcü değil istekli arzulu, çekingen utangaç değil cesur ve cüretkar davranmanda fayda var.

Geceyi ve eşini sen kontrol altında tutmalısın ki gece dilediğin gibi geçsin. Kontrolü ve beraberinde uyumu kaybedersen gece beklediğinden daha keyifsiz ve kısa sürer. Ten uyumu ilişkinizin devamı için çok önemli olacaktır. Çok uzun bir yolun bu ilk gecesini ne kadar zevkli yaşarsanız gelecek geceler ikiniz içinde o kadar zevkli olacaktır.

Yatakta Konuşmaktan, Sohbet Etmekten Utanmayın

Bu ilk gecenizde cinsel birliktelik öncesi mutlaka çiftler olarak konuşun ve sakinleşmeye çalışın, sakinleşip hem kendinizi hem eşinizi geceye hazırlayın, konuşmak güzel sözler söylemek hem sizi hem eşinizi geceye daha hazır hale getirecektir. Varsa bu ilk gece için endişe ve kaygıların bunları eşin ile paylaşmaktan, sohbet etmekten çekinme, bunları bilirse eşinde seni rahatlatabilir.

Konuşmadan sevişme olmaz, birbirinizin kulağına fısıldayabilirsiniz. Konuşmak ilişkinizi  daha arzulu şehvetli kılacaktır. İlk gecenizde geçmişe ait degil gelecege ait konulardan ve gecenin tadını çıkarmaktan konuşun.

İlk Cinsel İlişki
Düğün veya nikah sonrası gerdek gecesi ilk geceniz için öncesinde konuşup veya spontan şekilde cinsel ilişki pozisyonlarınızı birlikte belirleyin. İki tarafında yaşananlardan zevk alması tatmin olması gerekir. Aksi halde taraflar cinsellikten soğuyabilirler.

ilk Gece İçin İdeal Pozisyonunuzu Birlikte Belirleyin

Pozisyon kararı ve buna olan uyum sizin rahat ve mutlu bir cinsellik yaşamanız için önemlidir. Bu ilk gece deneyimi sizi geleceğe taşıyor olacaktır. Zira eşlerden birisinin deneyimsiz olması durumunda ilk ilişki nasıl kolay ve acısız olur diye düşünerek, fazla tecrübe ve esneklik gerektirmeyen eşleri yormayan zorlamayan en rahat ilişki pozisyonu seçeneklerini birlikte uygulayabilirsiniz.

Cinsel ilişki pozisyonlarını bu gece öncesinde incelemek ve bilgi sahibi olmak faydalıdır.

Bu ilk gece deneyiminden önce mutlaka bilgi edin

Gerdek gecesinde ilk cinsel deneyimini yaşayacak, deneyimleyecek olan kadınların ilişki öncesi merak ettikleri sorular arasında;

  • eşiyle birlikte hangi pozisyonları uygulayacakları,
  • cinsel birleşme anının nasıl olduğu,
  • kızlık zarının yırtılması,
  • ilk birliktelik sonrasında kanaması,
  • canının yanıp yanmayacağı,
  • eşinin kendisini beğenip beğenmeyeceği

gibi sorular geliyor.

İlk gece ile ilgili sorular ve duyumlar korkutur. Her kadının tecrübesi kendisine özgü. Çünkü her kadının bedeni ve partneri farklıdır. Bu sebeple kulaktan dolma anlatımlar yerine mutlaka konuyla ilgili araştırma yapabilirsin. Konu ile ilgili videolar izlemek ve uzman doktorların anlatımlarını dinlemek faydalıdır. Kendi vücudunu ve ruhunu anlamaya, tanımaya çalışabilirsin.

Kendi bedenini ne kadar tanırsan o kadar mutlu olursun. Çünkü yatakta sadece zevk aldıgın şeyleri yaşatırsın. Kendini tanıman hem cinsel sağlıgın, hem de cinsel mutlulugun için önemli. Kendini mutlu eder, cinsel ilişkinden seksten zevk alırsan eşin de bundan mutlu olacaktır. Yatak odasındaki uyumunuz ve mutlulugunuz ailenizin gelecegi için de katkı sağlayacaktır. Mutlu bir evliliğe MobilDost olarak bu yazıyla biz de katkı verdiysek mutlu oluruz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …