Perşembe , 25 Nisan 2024
gerdek-gecesi-ilk-gece-korkusu
gerdek-gecesi-ilk-gece-korkusu

Gerdek Gecesi : İlk Gece Korkusu

Gerdek Gecesi : Diğer adıyla ilk gece korkusu. Çiftler arasında evlilik durumu söz konusu olduğunda; gerdek gecesi ve ilk gece korkusu çiftlerde büyük strese neden olur. Çiftler arasındaki ilk cinsel birleşmenin olacağı geceye verilen isimdir. Özellikle kadınlarda oluşan bu ilk gece/gerdek gecesi korkusu neden ve nasıl olur? Gerdek gecesi korkusunu yenmek için neler yapılmalı?

İnsanoğlunun en temel dürtülerinin başında cinsellik ve üreme gelir. Cinsellik denince çiftlerin ilk aklına gelen gerdek gecesi olur. Resmi olarak evlenmeden önce cinsel birliktelik yaşamayan çiftler için bu ilk cinsel birleşme anı korkulan bir gece haline gelir. Bu ilk geceyi korkulan bir gece  olmaktan çıkarıp tam tersi zevk alınan keyifli bir geceye çevirmek siz çiftlerin elindedir.

Daha önce ki yazılarımızda Gerdek Gecesinin Ne olduğunu tarihsel olarak anlatmıştık.

GERDEK GECESİ KORKUSU

Ülkemizde cinselliğin bir tabu olarak görüldüğü bölgelerde, genç kadınların cinsellikle ilgili edindikleri kulaktan dolma yanlış bilgiler, aslı astarı olmayan örnek vaka anlatımları, bilgisizlik ve buna ek olarak deneyimsizlik bir araya gelince korku oluşur. Doğal olarak insan yaratılışı gereği bilmediğinden korkar. Bu da son derece normaldir. Zevk alınması gereken ve son derece keyifli olan bir eylem. Bilinmez, korkulan ve ürkülen bir şey olabilir.

Tüm bu okunan, duyulan, izlenen yanlış bilgiler sonucunda gerdek gecesi korkusu oluşuyor. İlk gece korkusu da kişide ciddi bir stres yapar. Stres tüm evlilik hazırlıkları ve evlilik sonrası da kadında gerginlik yaratıyor. Gergin olan kadın, ilk cinsel birleşme anında ortamdan keyif almak yerine korkuyla yaşadığı ve canının yanacağı düşüncesiyle büyüdüğü için gerçekte olmasa bile kendisini acı çekmiş olarak hissedebiliyor. Aslında tüm canlılar için en temel ihtiyaç cinsellik ve üreme arzusudur. Fakat bu ihtiyaç zaman içinde yanlış bilgiler ile insanda ciddi stres bozukluklarına neden olur.

Gerdek gecesi korkusu kadın veya erkek iki taraf içinde geçerlidir. Bu ilk gecenin korkusunu yenmek için mutlaka konuşmalısınız.

KORKUNU YEN

Seks; tüm canlılarda olduğu gibi insan için de son derece keyifli ve zevkli bir dürtüdür. Bu yüzden seks yapma isteğini olumsuz şekilde etkileyebilecek düşüncelerden uzak durmak gerekir. Kadınların kafasında; ilk gece canım acır mı? Yapabilir miyim? gibi sorular varken, erkekler için de; sertleşme olacak mı? Erken boşalma sorunu yaşar mıyım? gibi sorular olacaktır. Kafasında bu soru ve sorunlar ile geceye başlayan çiftler mutlaka bunların etkisi altında kalır. Bu yüzden kafanızı boşaltın ve rahatlayın. İlk gece her şeyin harika olması gerekmiyor. Kadınlarda gerdek gecesi korkusunun temelinde genel olarak kızlık zarı gibi fizyolojik sebepler yatar.

Kızlık zarının ilk cinsel ilişki anında yırtılacağı ve bir kanama olacağı bilgisi insanların kafasında acılı bir durum olduğu algısını güçlendirir. Oysa bu şekilde acılı olmak zorunda değil. Kızlık zarı son derece esnektir. Hatta bazen ilk gece yırtılma ve kanama olmaz. Ancak yanlış bilgiler bir araya gelince kadın ve erkek üzerinde ciddi bir baskı yaratıyor. Baskıdan kurtulmak için çiftler birbirine yardımcı olabilir. Çünkü iletişim her zaman önemlidir. Her şeyi konuşuyor paylaşıyor olun. Hatta ön sevişmenizi uzun tutun.

SEKS İKİ KİŞİLİK BİR EYLEMDİR

Seks iki kişilik bir eylemdir. Her iki taraf da bundan zevk almalıdır. Herkesin seksi kendisine. İnsanların libidoları, seksten beklentileri, fantezi dünyaları, zevk noktaları, kişisel fizyolojisi ve aldıkları zevk ile hissettikleri çok farklıdır. Bu sebeple gerdek gecesini her çift farklı yaşar. Başka insanların  aktarım ve  deneyimleri üzerinden etkilenip yeni korkular geliştirmek yerine kendi vücudunuzu tanıyıp fiziksel yapınızı keşfedip zevk alma noktalarınızı bulmanız gerekiyor. İsterseniz zaman zaman cinsel tatmin ve kendinizi tanımak için mastürbasyon yapabilirsiniz. Kendi fiziki ve ruhsal yapınızı, zevk noktalarınızı tanıdıkça seks sizin için keyifli olur. Gerdek gecesi yaşadığınız korkuları iyi bir iletişim ile hızla büyük mutluluklara, tatmin havuzuna çevirebilirsiniz.

Bilgisizlik en büyük korku kaynağıdır.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …