Cuma , 19 Nisan 2024
Fazla cinsel ilişki
Çok fazla cinsel ilişki sizi daha mutlu eder mi?

Fazla Cinsel İlişki 1 Kişiyi Daha Fazla Mutlu Eder mi?

Fazla Cinsel İlişki Daha Fazla Mutluluk Getirir mi?

Fazla cinsel ilişki 1 kişiyi daha fazla mutlu eder mi? Her gece seks yapmak kişiyi/kişileri daha fazla mı mutlu eder? Şayet seks bağımlısı, kölesi değilseniz hayır tabi ki, daha fazla mutluluk getirmez. Şüphesiz yetişkin kişilerin birlikteliklerinin devamı için cinsellik önemli, yaşanan cinsellikten alınan karşılıklı  haz önemli bir parametredir. Bu durumda; daha fazla seks yapmak daha fazla mutluluk getirir mi? Bir ikili ilişkide mutlu olmak için tarafların ne gibi özelliklere sahip olması gerekir? İlişkide mutluluk nasıl bulunur? Mutlu bir ilişki nasıl olur? gibi pek çok soruya birlikte cevap bulmaya çalışıyor olucaz. Unutmayalım mutluluk ve mutsuzluk bize şah damarımız kadar yakın, hangisini görmek, yaşamak istersek onu yaşarız. Siz mutlu olmayı seçin. Daha önce yayınlanan seksin faydaları nelerdir başlıklı yazımıza da bu linkten okuyabilirsiniz.   

Mutluluk deyince bizim ne anlamamız  gerekir?

Pek çok mutluluk tarifi var,herkes bunların içinden kendi mutluluk tarifine uygun olanı alabilir.Konfüçyüs’ün “mutluluk için kısa bir tarifi var.Mutluluk bir varış değil,bir yolculuktur. Bazı insanlar mutluluğu çok daha yüksekte ararlar,bazıları da daha alçakta. Oysa mutluluk insanın boyu hizasındadır.”demiş.Türk dil kurumu sözlüğünde mutluluk;bütün özlemlere eksiksiz ve sürekli olarak ulaşılmaktan duyulan kıvanç durumu diye tanımlanmıştır.Bunlar veya benzeri şekilde mutluluk ile ilgili onlarca tarif bulabilirsiniz.Her felsefecinin bir mutluluk tarifi olabilir.Bir ilişki halinde olan çiftler için ise mutluluk,duygusal ihtiyaçların eksiksiz giderilmesinin kişide yarattığı doyum hali olarak tanımlanabilir.Vücutta melatonin,seratonin ve endorfin gibi hormonların salgılanmasının,mutluluk üzerinde etkisi vardır.

Bu hormonların artışı, tüm vücutta mutluluk olarak hissedilir. Tek başımıza mutlu olmak mümkündür, ancak yakın hissettiğimiz birisi olduğunda katlanarak artan bir duygudur mutlu olma hissi. Genelde herkesi mutlu eden farklı durumlar vardır. Beklenmedik bir yerden para gelmesi, açken güzel bir yemek yemek, yeni bir araba almak, bir sınavda başarılı olmak, çikolata-tatlı yemek herkesi mutlu eden genel durumlardır.

Maddi olmayan mutluluklar içerisinde ise sevdiğimiz bir şarkıyı dinlemek, bir çocuğun gülümsemesi, sarılmak, sevilmek, güneşli bir bahar gününe uyanmak, başarılı olma hissi, tatminkar bir cinsellik yaşamak olarak sayılabilir. Esasen uzun süren, devamlılığı olan, gerçek ve içten olan şeyler kişiyi daha fazla mutlu hissettirir. Mutluluk için en temel gereklilik ne olursa olsun yaşanan şeyin samimi ve gerçek olmasıdır. Mutluluğu başkasında, parada, malda ararsanız kısa süreli geçici mutluluklarınız olur ki oda sizi yanıltır o sadece sahip olmanın verdiği kısa süreli hazdır kalıcı mutluluk için sadece kendiniz kendinizi mutlu edebilirsiniz. Mutluluğu başkasında aramayın.

Her gün cinsel ilişkiye girmek ilk başlarda çiftleri mutlu etse de zaman içinde sıradanlaşmaya başlayabilir.

Bir ilişkide mutlu olmak için çiftlerin ne gibi özelliklere sahip olması önemli?

İlişkide mutlu olmak, çiftten çifte değişen bir durumdur. Şu bilinmeli ki sonsuz mutluluk yoktur. Partnerlerin kişilik özellikleri önemli olduğu kadar, aralarındaki bağ da önemlidir. İlişki canlı bir organizma gibi düşünülebilir. Yani; herhangi bir canlının nasıl ihtiyaçları varsa, ilişkilerin de devamlılığı için ihtiyaçları vardır.Bu sebeple  bazı ilişkilere yaşayan canlı ilişki bazılarınada ölü ilişki diyoruz.

İlişkide mutluluk nasıl yakalanır?

Kişiler bu ihtiyaçları fark ederlerse ve bunun gereğini yaparlarsa ilişki sürekli ve mutlu bir hal alır.

Partnerlerin birbirlerinden beklentileri vardır. Ancak çoğu zaman beklentisi olan kişi, karşısındakinin de beklentilerini karşılamak durumunda olduğunu fark etmez. Birisinin sürekli verici, diğerinin sadece alıcı olduğu ilişkiler mutluluk getirmez. Mutluluğa giden yolda karşılıklı bir alışveriş olur. Ayrıca partnerlerin birbirinden beklentileri; ne kadar çok ve ne kadar gerçek dışı ise, ilişki zorlanır ve mutluluk uçup gider. Genelde partnerlerin birbirinden beklentileri 15 madde ile özetlenebilir: Sizin beklentileriniz bunlardan çok daha farklı olabilir, sizde kendi beklenti sıralamanız yapabilirsiniz. Ancak bir ilişkideki gerçek mutluluk beklentisini o ilişkideki beklenti seviyesi belirler. Beklenti seviyeniz ne kadar az ise mutluluk o kadar çok olacaktır. Beklenti ile mutluluk ters orantılıdır. Bu sebeple sıfır beklenti maksimum mutluluk demektir.

1. Açık ve dürüst olmak

2. Özel zaman ayırmak

3. Aktif dinlemek

4. Anlamaya çalışmak

5. Hoşgörülü olmak

6. Romantik,duygusal olmak

7. Cinselliğe özen göstermek

8. Sevgiyi sözcük ve davranışları ile ifade etmeli

9. Eleştirel ve yargılayıcı olmamak

10. Yaptıklarının takdir edilmesi

11. Fikrinin alınması

12. Bilgi verilmesi

13. Saygı duyulması

14. Kişisel hijyenine önem vermesi

15. Çalışkan ve zeki olması

Mutluluğu yakalamak için, sadece partnerlerin birbirlerinin beklentilerini karşılaması yeterli olmaz. Partnerlerin yakınlığı da önemlidir. Dokunmak, sarılmak, beraber hayal kurmak, sürprizler yapmak da önemlidir.

Her gün cinsel ilişkiye girmenin, seks yapmanın zararları olduğu gibi, çiftler için bazı duygusal ve fizyolojik açıdan faydaları da vardır. Bu sebeple cinselliğinizi yaşarken günlük sosyal hayattan sizi koparmayacak şekilde yaşamanız fayda olacaktır.

Fazla Cinsel İlişki Mutlu Eder mi?

Adamına bağlı;Özellikle ilişkinin başlangıç zamanlarında veya evliliğin ilk aylardında cinsel ilişki neredeyse her gün yaşanabilir.Zaman ilerledikçe ilişkiye grime sıklığı azalsa da bazı dönemlerde yeniden bu artış periyodu sıklaşabilir.Çiftler bu gibi durumlarda her gün cinsel ilişkiye girmek mi zararlı mı yoksa iyi midir sorularının cevaplarını ararlar.Hergün cinsel ilişkiye girmenin faydalı yanları oldugu gibi zararlı yanlarıda vardır.

Her gün ilişkiye girmenin olası zararları

-Partnerlerden birisinin bu konuda isteksiz olması, çiftler arasındaki çatışmayı artırır.

-Her gün  ilişkiye girmek çifti sosyal yaşamını sınırlandırabilir.Evden dışarı çıkmamaya başlarlar.

-Aşırı cinsel istek durumlarında uygnsuz partner İlişkileri artabilir.Bunun olması halinde ise çeşitli cinsellikle bulaşan hastalıklara yakalanma riskiniz artar.

-Çiftlerden birisinin aşırı cinsel istekli olması  hali diğerinde cinsel isteksizlik yaratabilir.

-Fazla seks,bazı çiftler için sorun çözme yöntemi şekline dönüşebilir,bu durum sadece çözümü erteler ve sorunu çözmez.Bazen içinde şiddetli seks’te olabilir.

-Kadının adet dönemlerinde cinsellik yaşanamaz ise tartışmalara sebep olabilir.

-Seks yapılmayan,cinselligin yaşanmadıgı günlerde taraflar sıkıntı yaşayabilir, bir nevi alışkanlık gibi olabilir.

Her gün ilişkiye girmenin faydalarını maksimize ederken zararlarını da minimize etmekte fayda var. Bir sporcu gibi düzenli ve kaliteli cinsellik yaşıyor ve yaşatıyor olmak önemli. Sadece sizin değil partnerinizin de cinsel olarak tatmin olması gerekiyor.

Her gün ilişkiye girmenin faydaları

Her gün ilişkiye girmenin bazı zararları olabilecegi gibi hem erkek hemde kadınlar  için faydaları da bulunuyor.Sporcu gibi düşünün her gün düzenli antreman yapan bir sporcu ile haftada birgün antreman yapan sporcu aynı performansı gösterebilir mi.Şüphesiz  kesintisiz antreman yapan sporcunun bazı kasları çok daha fazla gelişir. Her gün  ilişkiye girmeniz faydaları;

-Her gün seks yapan erkeklerde erken boşalma sorunu zaman içinde seks yapa  yapa azalmaktadır.

– Çiftlerin birbirine olan duygusal ilgisini artırır.Birbirinizi daha çok seversiniz.

-Her gü sevişiyor olmak sürekli dokunmaktan kaynaklı olarak duıygusal olarakta aşırı tatmin sağlar.

-Kadınlarda her gün cinsellik orgazm olma ihtimalini artırır ve orgazm olmaya kadar geçen süreyi oldukça kısaltır. Kadın neredeyse her an ıslak gezer. Tahrik olmaya hazırdır.

Sizde şuan kadar MobilDost gerçek arkadaşlık platformuna üye olmadıysanız hemen ücretsiz olarak buradan üye olabilirsiniz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …