Cuma , 19 Nisan 2024

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik

Genel olarak cinsel isteksizlik, erkeklerde cinsel isteksizlik, kadınlarda cinsel isteksizlik, cinsellik arzusu, seks yapma isteği olmayan erkek nasıl olur? Cinsel isteksizliğin genel belirtileri nelerdir? Cinsel isteksizliğin tanı ve tedavisi nasıl olur? gibi bir çırpıda akla gelen tüm sorulara bu yazımızda siz MobilDost okuyucuları için cevap bulmaya çalışıyor olacağız.

Bazı okuyucularımız  erkeklerde cinsel isteksizlik gibi bir şeyin olabileceğine bile inanmak istemeyebilirler, ancak kent hayatı içinde oldukça fazla görülen bir rahatsızlıktır, cinsel isteksizlik. Ayrıca cinsiyet ayrımı olmaksızın kadın, erkek iki cinsiyet içinde geçerli bir durumdur. Bu yazımızda erkeklerde cinsel isteksizliği, cinsel isteksizlik nedenlerini, belirtilerini ve tedavisine ilişkin bilgileri paylaşıyor olucaz. Tedavi için mutlaka bir uzmandan destek alın.Bal ve muz yemek ile çözülmeyecektir.

Erkeklerde cinsel isteksizlik nedenleri farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Fizyolojik sebepleri olabileceği gibi psikolojik nedenleri de olabilir.

Cinsel İsteksizlik Neden Oluşur?

Cinsel isteksizlik hemen hemen her kişide zaman zamanda olsa görülebilen bir sağlık sorunudur. Çiftlerin sağlıklı bir seks hayatı sürmelerine engel olabilen bu sağlık sorunu, psikolojik, kültürel, sosyal veya tıbbi nedenlerden oluşabilir. Dönemsel veya kalıcı da olabilir. Cinsel isteksizlik konusunda toplumda genel kanı olarak daha çok kadınlarda görülen bir rahatsızlık olarak bilinir, ancak gerçekte durum farklı, aynı oranda erkeklerde de cinsel isteksizlik yaşanmaktadır.

Erkeklerde yaşanan sertleşme sorunu, erken boşalma veya boşalmada güçlük çekme gibi durumlarda erkeğin en çok istediği sevdiği peşinden koştuğu cinselliğe karşı soğutabilir. Bu soğuma durumu cinsel isteksizlik başlangıcı olabilir. Şaşırtıcı ama erkeklerde de cinsel isteksizlik kent hayatında artan stres ile birlikte çok fazla görülmeye başladı. Stres altında olan erkekte sertleşme olmuyor.

Cinsel İsteksizlik Nedir?

Genel tanım itibariyle; Erkekte cinsel isteksizlik tanımı; en az altı ay süreyle cinsel fantezilerin olmaması ile birlikte tüm cinsel ilişki ve mastürbasyon gibi cinsel aktivitelerden uzaklaşma şeklinde tanımlanabilir. Yaşam koşullarının ağırlığı, iş hayatındaki yoğun stres ve sağlık sorunları, aşırı alkol ve sigara tüketimi cinsel hayatınızı olumsuz yönde etkiler. Kısa süreli cinsel isteksizlik normal kabul edilebilir, uzun süre devam eden cinsel isteksizlik ise ciddi sağlık sorunlarından kaynaklı olabilir. Erkeklerde cinsel isteksizlik genel olarak az görüldüğü düşünülür ama gerçekte sık görülen bir sağlık problemidir ve erkeklerde %20 oranında görüldüğü tahmin edilmektedir.

Cinsel isteksizliği olan erkeklerin yaşam beklentisinin daha az olduğu belirtilmektedir. Yani cinsel istek ile yaşama arzusu arasında erkek açısından bir bağlantı bulunuyor. Cinsel istek sizi ya yaşama bağlıyor yada yaşam ile olan bağlantınızı koparıyor. Bu kadar hayati bir sağlık konusu. Erkeğin canı penisinde diyebiliriz. Bu sebeple erkeklerde cinsel isteksizlik sorunu mutlaka bir uzman tarafından ele alınıyor olmalı. Şayet sizin de bir cinsel isteksizlik sorununuz bulunuyor ise mutlaka bir doktora danışın.

Erkeklerde cinsel isteksizlik belirtileri ve bu belirtilere istinaden uygulanacak tedavi yolları bellidir. Bu belirtileri kendisinde veya partnerinde gören kişilerin öncelikle zaman geçirmeden doktora gitmesi gerek. Zamanla geçecek düzelecek bir durum olmayabilir.

Cinsel İsteksizlik Belirtileri

Erkeklerde yaşanan cinsel isteksizlik belirtileri genel olarak; cinsel soğukluk, cinsel istek azalması, azalan cinsel dürtüler, azalan cinsel arzu, yetersiz ereksiyon, sertleşme zorluğu, gece sertleşmelerinin kaybolması belirtileri ile ortaya çıkar. Bunlara ek olarak vücut kıllarında ve sakal çıkmasında azalma, sürekli aşırı yorgunluk ve halsizlik hissi, vücut kas kitlesinde azalma, kaslarda erime, uyku bozuklukları, unutkanlık, hafızada azalma, konsantrasyonda bozulmalar, hızlı yorulma gibi belirtilerde eşlik eder. Erkek veya kadın kişinin genel yaşam kalitesinde belirgin bir azalma olur.

Bunlara ek olarak psikolojik nedenlerde olabilir. Depresyon, evlilik sorunları, aldatma/aldatılma, performans anksiyetesi, eşini mutlu/tatmin edememe korkusu, eşle olan cinsel uyumsuzluk ve/veya çatışmalar, çocukluk döneminde yaşanan cinsel travmalar, ilişkiye gerekli özenin gösterilmemesi de cinsel isteksizlik nedenleri arasında olabilir. Erkeklerde be kadınlarda cinsel isteksizlik belirtileri farklılıklar gösterebilir.

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Tedavisi Nasıl Olur?

Erkeklerde cinsel isteksizlik azalmasına ilişkin tedavi isteksizliğe neden olan sorunun tespitine göre yapılabilir. Kaynak soruna göre çözüm şekli değişmektedir. Ancak genellikle erkeklerde prostata bağlı sebepler gözden kaçabilir, buna dikkat!… Prostatitler önemli derecede cinsel istek azalmasına neden olabilirler.

Cinsel isteksizlik yaşayan kişilere, sigara ve alkol kullanımının azaltılması mümkünse tamamen bırakılması, kilo verilmesi, egzersiz yapılması, düzenli ve kaliteli uyku alınması ve dengeli sağlıklı beslenme önerilir. Daha önceki yazılarımızda da aktarmıştık, düzenli ve kaliteli bir uyku en önemli cinsel uyarıcılardan birisidir. Erkeklerde cinsel gücü artırmak için sporu yaşamlarının bir parçası yapmaları önerilir.

Düzenli egzersiz yaparak cinsel isteğinizi artırabilirsiniz. Erkeklerde cinsel isteksizlik sorununun tedavisi için en çok önerilen çözüm yolu stresten uzak olabildiğince hareketli aktif bir hayat olacaktır. Her şeyden önce bu durumu kafaya takmayın. Her şey kafada başlayıp kafada bitiyor.

Beslenme belki de cinsellik üzerindeki en önemli faktördür. İyi ve düzgün beslenme cinsel performansınızı etkiler.

Beslenmenin Cinsellik Üzerindeki Etkisi

Beslenmenin cinsellik üzerindeki etkisine takviye olarak; ginseng, rezene, karanfil, polen, zencefil, tarçın, hardal, meyan kökü, vanilya, roka, maydanoz, kekik gibi bitkiler ile çilek, muz, istiridye, çikolata, fındık, keçiboynuzu, kakao yağı gibi yiyecekler tüketip cinsel isteğinizi artırabilirsiniz. Bu yiyecekleri mutlaka dengeli ve düzenli tüketmek gerekir, afrodizyak etkileri yüksek olan bu gıdalar fazla tüketilmesi halinde sakıncalı olabilir.. Bir kilo fındık yiyip hemen yatağa koşarsanız avucunuzu yalarsınız. Etkisini göstermesi zaman alacaktır. Ayrıca her şeyde olduğu gibi bunlarında fazlasını tüketmek zarar verebilir. Tüm bunları yaparken hayatınızdan stresi de çıkarmanız gerekiyor. Tamamen çıkartamasanız bile en azından bir oranda azalmasını sağlayabilirseniz çok faydası olacaktır.

Tüm bunlara ek erkek olarak sauna, hamam, buhar banyosu gibi kan dolaşımını hızlandırarak vücutta ısı artışına sebep olan aktiviteleri yapabilirsiniz. Bu aktiviteler cinsel istek ve performansınızın da artmasına neden olur. İmkan buldukça hamam, sauna, buhar banyosu bunları yapıyor olun. Ayrıca mutlaka bu durumunuzu doktorunuz veya partneriniz ile konuşun, sorunu aşmanız için konuşmanız, anlatmanızda katkı sağlayacaktır. Cinsel isteksizlik halinin uzun sürmesi halinde mutlaka bir doktora danışın, profesyonel şekilde tedavinizi olun. Erkeklerde cinsel isteksizlik sorunu ihmal edilmemesi gereken bir konudur. Birlikteliğiniz ciddi şekilde zarar görebilir. Cinsellik mutlu bir birliktelik için önemlidir.

Cinsel hayatınızı canlandırmak için size ilham verecek bilgileri bu linkten okuyabilirsiniz.

Sonuç olarak; gerek psikolojik gerekse fizyolojik olarak vücudunuza çok iyi bakın. Vücudunuza ne kadar iyi bakarsanız oda size o kadar uzun yıllar sağlıklı olarak eşlik eder. Aksi halde mutlaka arıza verecektir. Bazı arızaların tedavisi, telafisi mümkün olmayabilir. Kendiniz için herkesten daha önemlisiniz. Cinsel isteğiniz hep yüksek olsun.

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …

Birbirini daha iyi tanımak isteyen çiftlerin soracagı cinsel sorular

Partnerini Daha Yakından Tanımak İsteyen Çiftler için 10 Cinsellik Sorusu

Partnerinizi daha yakından tanımak ister misiniz? Partnerini daha yakından tanımak isteyen çiftler için 10 cinsellik …

HPV virüsü bulaşıcıdır

Çiftlerin Ayrılmasına Neden Olan Hastalık

Human Papilloma Virüsü (HPV) Çiftlerin ayrılmasına neden olan hastalık. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biri olan …

Gonore halk arasında bel soğukluğu hastalığı

Gonore Nedir? Nasıl Bulaşır?

Gonore Belirtileri ve Tedavisi Gonore nedir?nasıl bulaşır? Bu yazımızda bu konudaki bilgileri paylaşıyor olucaz. Gonore …