Cuma , 26 Nisan 2024

Erkekler Seksten Sonra Neden Uyur?

Erkekler Seksten sonra neden uyur? bu soru bütün kadınların zihnini kurcalar. Bu sorunun tarihsel ve bilimsel cevaplarını aşağıda yazımız içinde siz değerli MobilDost okuyucuları ile paylaşmaya çalışacağız. Umarız yazımızı beğenir ve keyifle okursunuz.

Erkeklerin cinsel ilişki sonrasında uykularının gelmesi ile ilgili yapılan bazı bilimsel araştırmalar göstermiştir ki bu durumu neredeyse tüm erkekler yaşıyorlar. Hatta sizlerde hafızanızı yoklarsanız partneriniz ile girmiş olduğunuz cinsel ilişki sonrasında hızla uykuya dalma ihtiyacı hissettiğinizi anımsıyor olacaksınız. Belki bu gece bile bu durumu yaşamış olabilirsiniz, hatta kadınlar sürekli partnerlerinden işini bitirdikten sonra sırtını dönüp horul horul horluyor diye  serzenişte bulunurlar işte tüm bunların sebebi var.

ZİHİNSEL RAHATLAMA ve KİMYASAL PATLAMA

Bu durumu etkileyen ana birinci faktörlerden birisi cinsel birleşme etkinliğinin genel olarak gece yarısı veya sabaha karşı yapılıyor olması ve günün getirdiği fiziksel aktiviteye bağlı yorgunluk, stres ile seks ‘in getirdiği fiziksel yorgunluğun birleşmesiyle erkeğin zihninde uykuya geçme/dalma ihtiyacının artması durumudur. İkinci ana faktör ise orgazm sırasında erkek zihnindeki kimyasal patlama; pozitron emisyon tomografisi(pet) tarama sonuçlarına bakıldığında kişinin orgazma ulaşmasında zihinsel bir rahatlamanın olması, yani zihnin tüm korku ve endişelerden kurtulduğunda bir rahatlama oluşur buda güzel bir uykuya geçmenin birinci adımı olarak tanımlanır.

Bunun birde erkek vücudunda kimyasal etkileri söz konusudur. Erkeklerin boşalma sırasında vücutlarında norepinefrin, serotonin, oksitosin(aşk hormonu), yazopressin, nitrik oksit ve prolaktin hormonları salgılanır. Salgılanan bu hormonlardan oluşan hormon kokteyli içerisindeki prolaktin hormon salınımı, cinsel haz duygusuyla bağlantılıdır. Salgılanan bu hormon aynı zamanda erkeğin yeniden şarj olması gerektiğinin sinyalini beyne gönderir. Erkekler kendi aralarında konuşurken cinsel birleşmeye hiç ara vermeden arka arkaya seks yaptıklarını iddaa etseler de bu genel olarak  gerçeği yansıtmaz. Genel olarak erkekler arka arkaya seks yapamazlar. “Yok efendim hiç çıkarmadan beş gittim” falan lafları tamamen gerçek dışıdır. Bu tip laflara aldırış edip kendinizi üzmeyin.

Seksten sonra erkekler bir molaya, dinlemeye mutlaka ihtiyaç duyarlar. Ayrıca araştırmalar göstermiştir ki vücudunda prolaktin eksikliği bulunan erkeklerin şarj süresi çok daha hızlıdır. Prolaktin hormonu ile uyku arasında bir bağ vardır, bu hormonun orgazm sırasında salgılanması ile erkek hızla uykuya dalacak  veya kendisi uykulu hissedecektir. Mastürbasyon sonrası bu uykulu hali hissedebilirsiniz de hissetmeye bilirsiniz de zira mastürbasyona kıyasla erkekler cinsel birleşme sonrasında dört kat fazla prolaktin hormonu salgılarlar. Bazı erkekler uykusu gelmeyince bilinçsiz olarak mastürbasyon yapıp uykuya dalarlar. Ayrıca seks sonrasında salgılanan oksitosin ile yazopressin hormonları uyku düzenleyici hormon olan melatonin ile birleşip vücuttaki stres düzeyini düşürüp bir rahatlama ve uykuyu beraberinde getirirler.

SEKS SONRASI İSTEKLER

Erkek ve kadın cinsel ilişki sonrasında birbirinden farklı isteklerde bulunurlar. Kadınlar  seksten hemen sonra fiziki dokunuş, okşanma, ilgi ve sevilmeyi beklerken, erkekler genel olarak uyumak isterler. Erkekler genel olarak orgazm hissini kadınlara oranla çok daha yoğun ve fazla yaşarlar. Seks sonrasında erkekler kadınlara kıyasla fiziksel olarak çok daha fazla yorulurlar. Salgılanan prolaktin hormonu  ile birlikte uykuya geçme isteği artarken, kadınlarda orgazm sonrası salgılanan oksitosin hormonu nedeniyle yakınlaşma, dokunma ihtiyacı artıyor.

EVRİMSEL NEDENLER

Seksten sonra erkeklerin uykulu olmasının evrimsel sebepleri olabilir mi? EVET kesinlikle evrimsel sebepleri de bulunuyor. Evrimsel olarak sürece baktığımızda erkeklerin ana görevi olabildiğince fazla yavru/çocuk üretmektir, bu üretim için uyku fayda sağlamıyor gibi görünse de aslında bir sonraki diğer dişiye, kadına gitmek geçmek için bunu hemen yapamayacağı için erkek aradaki süreyi uyuyup dinlenip gücünü toplamak için değerlendirmesi gerekecektir. Bir sonraki ilişki için erkek kendisini uyku ile dinlendirip gücünü yeniden toplayıp bir sonraki dişiye hazırlıyor. Siz siz olun bu bir sonraki dişiye hazırlanma durumunu modern kent hayatı ve tek eşli cinsel yaşam içinde aklınızdan çıkarın aksi halde problem olacaktır.

Yaşanacak olası bu problemlere şimdiden hazır olun. Zira kadın dünyasında çok eşlilik diye bir kavram ve kabul söz konusu değildir. Bu durumda şayet bu çok eşlilik işini yapacaksanız karda yürüyüp izinizi belli etmeyeceksiniz. 

Bu yazımızdan sonra dilerseniz Erkek Tipleri Nelerdir?başlıklı yazımızı keyifle bu linkten okuyabilirsiniz.

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …

Birbirini daha iyi tanımak isteyen çiftlerin soracagı cinsel sorular

Partnerini Daha Yakından Tanımak İsteyen Çiftler için 10 Cinsellik Sorusu

Partnerinizi daha yakından tanımak ister misiniz? Partnerini daha yakından tanımak isteyen çiftler için 10 cinsellik …

kadınların erkeklerden şikayetleri nelerdir

Kadınların Partnerlerinden En Çok Şikayetçi Oldukları Konular

Kadınların Bitmeyen Çilesi Kadınların partnerlerinden en çok şikayetçi oldukları konular. Bu başlığı okuyunca binlerce kadın …