Cumartesi , 27 Nisan 2024
Erkekler-Nelerden-Konusur
Erkekler-Nelerden-Konusur

Erkekler Nelerden Konuşur ?

ERKEKLER NELERDEN KONUŞUR?

Arkadaşları ile bir araya geldiklerinde erkekler nelerden konuşur? Bu sorunun cevabını en çok kadınlar  merak ediyor olmalı. Kadınlar bir araya geldiklerinde nasıl ki sadece erkekleri konuşmuyorlarsa erkekler de bir araya geldiklerinde sadece kadınları konuşmuyorlar. Ancak birbirlerini daha önceden tanıyorlarsa genel sohbet konusu olan futbol, iş dünyası ve siyaset konularını hızlı geçip en hızlı şekilde kadınlardan konuşmaya başlayabilirler.

Erkeklerin genel olarak kendi aralarında konuştukları konular yaşlarına, eğitim durumlarına, mesleki kariyerlerine, hatta sosyoekonomik durumlarına göre ciddi farklılıklar gösterir. Ancak köylü ile şehirliyi, eğitimli ile eğitimsizi buluşturan ortak noktalar, futbol ve ne olacak bu ülkenin hali sohbet konusu başlıkları vardır. Yada otomobil konuları.

Bazen bir köy kahvesinde, bazen içki masasında, bazen de halı saha maçında bir araya geldiklerinde. Zannetmeyin ki kuantum fiziğinden veya Tokyo olimpiyatlarından konuşuyorlar. Erkeklerin genel olarak bir araya geldiklerinde konuştukları konuları aşağıda sıralamaya çalışacağız. Bu sıralama bize ait. Her erkek muhabbetinde bu sıralama değişebilir.

FUTBOL ORTAK KONULARI

Futbol: Erkeklerin doğum yerleri, eğitim seviyeleri, yaşları, politik görüşleri ne olursa olsun her seviyedeki erkek için en temel sohbet konusu futboldur. Üstelik futbol konusu uluslararası bir sohbet konusudur. Futbol oynanan tüm dünya ülkeleri için geçerli bir konudur. Her erkek mutlaka futbol topuna bir şekilde temas etmiştir. Tüm erkekler genel olarak futbolu sever. Maçları izler ve imkan bulursa da mutlaka oynar. Futbolu bilmeyen veya ilgilenmeyen erkeklere de çok iyi gözle bakmazlar.

Futbol ile çok ilgisi olmayan birisi için bu durum şaşırtıcı olsa da bir Türkiye gerçeğidir. Futbol erkekler için bitmeyen sevda ve aşktır. Futbolu o kadar çok severler ki bu sevgi zaman zaman sevgililerinin, eşlerinin ihmaline kadar gider. Tuttukları takımlar için iddiaya girerler. Zaman zaman hoş olmasa da erkek dünyası içinde takımları için kavga bile ederler. Futbol seven erkekler aynı zamanda iyi bir hakem, iyi bir antrenör, iyi bir futbolcudur. Maç biter ama maçın yorumlarını saatlerce izlerler. Kadınların maç sonrası izlenen futbol yorum programlarından bir şey anlaması mümkün değildir. Futbol konusu erkekleri tüm unvanlarından ayırıp kendi aralarında eşitler.

ARABALAR ve MOTORLAR

Arabalar&Motorlar: Erkeklerin vazgeçilmez tutkularından birisi de arabalardır. Çocukluklarından beri arabalar ile oynadıkları için hayatlarında çok önemli  bir yer tutar. En büyük hayalleri bir gün kırmızı bir arabaya sahip olmaktır. Son yıllarda bu araba merakı konusu yerini motosiklet merakına bırakmış gibi duruyor. Erkekler arabaya sadece bir ulaşım aracı olarak değil aynı zamanda karşı cinse ulaşmak, erişmek için de bir araç olarak görürler. Kabul edelim kadınlarda güzel arabalı erkekleri beğenirler. Erkekler bir araya geldiklerinde arabaların marka, model, motor gücü gibi konularında saatlerce konuşabilirler. Aralarında, aracın marka ve modeli yükseldikçe buna sahip olan kişinin erkekler dünyasındaki statüsü de yükselir. Otomobil aynı zamanda bir güç ve zenginlik göstergesidir.

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKTI ANILAR BİTTİ

Askerlik anıları: Ülkemizde son yıllarda  yaygın olarak kullanılmaya başlayan bedelli askerlik sonrası bazı erkeklerin anlatacak anısı kalmadı. Fakat askerlik anıları erkeklerin vazgeçilmez sohbet konusudur. Askerlik nasıl yapıldığından ziyade, ister kısa dönem olsun, ister uzun dönem olsun, ister subay olarak ister er olarak olsun erkeklerin hayatında önemli bir yer tutar. Sonuç olarak  kutsal vatan görevidir. Aynı yerde askerlik yapmış olmak veya aynı dönemde askerlik yapmış olmak erkekler arasındaki samimiyet için önemlidir.Askerlik arkadaşları unutulmaz olur. Askerlik yapan her erkeğin bitmek tükenmek bilmeyen askerlik anısı vardır. Hatta askerde çekilen sevdalar vardır.

NE OLACAK BU ÜLKENİN HALİ?

Politika ve Siyaset: Ne olacak bu ülkenin hali konuları. Erkeklerin olmazsa olmaz konularından birisidir. Her sohbet içinde mutlaka konu buraya gelir. Eğitim seviyesinden bağımsız olarak her erkeğin bu konuda mutlaka söyleyecek sözü ve anlatacakları vardır. Özellikle içki masasında en çok konuşulan konulardandır. Sonuç olarak bu ülke hepimizin ve hepimizin söyleyecek sözü olmalı. Erkekler, ülkenin genel gidişi, siyaseti, ekonomisi ve iş dünyasına ilişkin görüşlerini bu sohbetler esnasında derinlemesine paylaşır. Ancak erkekler arasında siyasi konulara girmek için bir miktar samimiyet olması gerekir. Aksi halde konu tartışma ve hatta kavgaya kadar gidebilir. Bu sebeple  politika konuşurken kimler ile konuşulduğuna dikkat etmek çevreyi gözlemlemek gerek.

EN BÜYÜK AŞKLARI KADINLAR

Nihayet Kadınlar: En büyük aşkları olan kadınlar. Erkeklerin veya erkek ortamlarının en önemli sohbet konularından biriside hiç şüphesiz kadınlardır. Ancak kendini bilen, adam gibi adamlar herkesin içinde ulu orta yerde kadınları asla konuşmaz. Ancak erkekler orta okul,lise,üniversite aşklarını uzun uzun anlatırlar. Çapkınlık hikayeleri hiç bitmez. Sanırsın ki her biri birer Kazanova. Özellikle genç erkekler daha çok skor konusuna odaklanıp anlatsa da bazıları erkek adam yaptıklarını asla anlatmaz düsturu ile ser verip sır vermez. Ağır ağabeyi oynarlar.

Ancak genel kanı olarak erkeklerin bir araya gelince kadınları konuştukları düşünülse de gerçekte erkekler bir araya geldiklerinde düşünülenin tam tersine kadın ve kadın konusu pek konuşmazlar. Hele samimi olmadıkları ortak bir geçmişe sahip olmadıkları veya yeni tanıştıkları kişiler ile hiç konuşmazlar. Bilinenin tersine erkekler için hayatlarına giren kadınlar onların namahremi, kutsalıdır. Bu sebeple kadınları konuşmazlar. Fakat genel olarak kadınlar konusunda yorumları olabilir. Hatta varsa yaşanan büyük bir aşk konusunu paylaşabilirler. Erkekler daha çok sevdaları, aşkları üzerinden dertleşirler.

Muhakkak ki bir araya gelen evli erkekler ile bekar erkeklerin konuları farklılaşır. Fakat biz mümkün olduğunca ortak konulara işaret etmeye çalıştık. Sohbet konuları bunlar ile sınırlı değildir.

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …