Cumartesi , 27 Nisan 2024
erkekler-mutfakta-nasildir
erkekler-mutfakta-nasildir

Erkekler Mutfakta Nasıldır ?

ERKEKLER MUTFAKTA NASILDIR

Erkekler mutfakta nasıldır? sorusuna genelde kadınlar hiç mutfağa girmesinler çok kötülerdir diye cevap verebilirler. Ancak çocukluğundan itibaren yemek yapmaya veya yemek yemeye meraklı olan erkekler mutfakta son derece başarılıdır. Sonuç olarak dünya genelinde mutfağın sahipleri kadınlar olsa da en başarılı aşçılar erkektir.

Tarih boyunca erkekler daha fazla seyahat ettikleri için farklı ülkelerdeki yerel lezzetleri deneyimler. Bu birikimlerini kendi ülkelerine döndüklerinde yerel malzemeler ile yeniden yorumlama imkanı bulur. Tarih boyunca ülkelerin yönetim şekillerine bağlı olarak saraylarda kralların,padişahların aşçıları hep erkekler olmuştur. Yine tarih boyunca erkekler kadınlara göre daha fazla seyahat etme özgürlüğü bulmuştur. Hatta okuma yazma bilme oranları yüksek olduğu için tarifleri toplama ve not etme imkanları olmuştur. Bu sayede gelecek nesillere aynı lezzetlerin taşınmasına vesile olmuşlardır.

Mutfak hiç şüphe yok ki kadının krallığıdır. Kadın isterse mutfakta erkeğe izin verir. Kadınlar kendilerine özel bu alanda kontrolü asla kaybetmek istemezler.

KADININ KRALLIĞI MUTFAK

Savaş meydanlarından saray mutfaklarına kadar pek çok mekanda birbirinden farklı malzemeler ile ülkelerin  yerel yemeklerini yapma ve bunları milyonlarca insana yedirme imkanları olmuştur. Bugün gelinen noktada yine dünyanın en meşhur şefleri erkeklerdir. Her ne kadar erkeklerden ünlü şefler çıksa da annelerinin yemekleri ayrıdır. Hep gönüllerinde en lezzetli yemekler olarak kalır. Yemek yapma işi bir yandan gerçek manada yaratıcılık  gerektirmekte ve bir yandan da değişik malzemeler ile yapılan bir sanattır.

Bu sanatı en iyi  şekilde icra eden kişilerde büyük şefler olmaktadır. Ülkemizde de yayınlanan master chef (MasterChef) programında erkeklerin yeni lezzetler yaratmakta,tasarlamakta ve sunumda  çok başarılı olduklarını görüyoruz. Kadının kararlığıdır mutfak. Evlerde kadınlar eşlerinin veya sevgililerinin mutfağa girmesine pek izin vermez. Mutfağı çok fazla dağıtmaları, eşyaların yerlerini bilmemeleri büyük sorundur. Kadının kendisi için mutfakta kurduğu düzen bozulur. Genelde Türk erkeklerinin mutfakta sadece salata yapmasına izin verirler. Oysa imkan verilirsen erkekler de çok güzel yemekler yapabilirler. Çevrenizde mutlaka çok güzel yemek yapan erkekler bulunuyordur. Hatta belki sizde bu güzel yemek yapan erkeklerden birisi olabilirsiniz.

Güzel geçen bir gecenin sabahında yatakta sürpriz bir kahvaltı kadını mutlu edecektir.
ERKEKLER SADECE YEMEK YEMEĞİ SEVERLER

Erkekler sadece yemek yemeyi çok sever diye bilinir. Fakat gerçekte isterlerse çok iyi ve lezzetli yemekler de yapabilirler. Sadece yemek yapmak ile kalmazlar hamur işi ve tatlı da yapabilirler. Özellikle endüstriyel mutfaklarda genel olarak aşçılar erkeklerdir. Ancak bu durum tüm dünyada son yıllarda hızla değişiyor. Kadınların daha fazla eğitim alması, iş hayatının içine daha fazla girmesi ile birlikte artık endüstriyel mutfaklarda çok fazla sayıda kadın aşçıda çalışmakta ve dünyanın en iyi şefleri arasında artık kadınlar da bulunmaktadır.

Michelin yıldızlı pek çok dünyaca ünlü restoranların mutfaklarında artık kadınlar da başarıyla çalışmaktadır. Genelde erkekler ev işinden, yemek yapmaktan, temizlikten, ütüden anlamazlar. Fakat modern kent hayatı ile birlikte erkeklerin anlayışı da hızla değişmekte. Tüm bu işlerde son derece başarılı olmaktadırlar. Mutfakta artık erkekler de ciddi zaman geçirmekteler. Eskiden kadınlar erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer düsturu ile erkekleri için yemekler yaparken şimdi erkekler de kadınları için mutfağa girip güzel yemekler yapıyorlar. Eli lezzetli olan ve yemek yapmaktan zevk alan erkekler  mutfakta son derece başarılı olabiliyorlar. Ayrıca yemek yapmak erkekler için son derece dinlendirici bir terapiye dönüşüyor.

Günlük iş hayatının stresinden kurtulmak ve kafalarını dağıtmak için milyonlarca erkek her gün kadının mekanı olan mutfakta keyifle yemek yapmaktadır. Kadın da mutfak ile yatak odası arasındaki ince koridordan çıkıp, erkekler ile aynı şartlarda hayatın içerisinde çalışmaktadır. Erkek için de kadın için de mutfak her geçen gün kutsal bir alan olmakta, insan hayatındaki yeri ve önemi gün geçtikçe artmaktadır. Ayrıca içinde geçirilen zaman da genişlemektedir.

Belki siz de bu yazıyı okuduktan sonra meziyetlerinizi göstermek için mutfağa girip yeni lezzetler keşfedebilirsiniz. Her türlü dünya mutfağından örnekleri deneyimlemek için tüm tarifler internette bulunmaktadır. Ayrıca televizyon platformlarında oldukça fazla sayıda yemek programlarına yer verilmektedir. Bunları izleyip yeni tarifleri deneyimleyebilirsiniz.

YATAKTA KAHVALTI

Güzel bir kahvaltı sofrası veya güzel bir akşam yemeği gibisi yoktur. Mutfağa giren erkeklerin karşı cins ile olan ikili ilişkileri de son derece sağlıklı ve mutlu olmaktadır. Hangi kadın; erkeğinin sabah kalkınca yatağa kahvaltı tepsisini getirmesinden mutlu olmaz ki? Kadınları mutlu ederseniz onlar da sizi mutlu eder. Bir gün mutlu olan kadın, erkeğini bir ömür mutlu eder.

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …