Cuma , 29 Mart 2024

Erkek Tipleri Nelerdir ?

ERKEK TİPLERİ

Bilimsel olarak erkeklerin kişisel özelliklerinin sınıflandırılması (yani erkek tipleri) Alfa, Beta, Omega, Delta, Sigma ve Gama isimleri ile yapılır. Siz değerli MobilDost kullanıcıları için bu yazımızda Erkek Tipleri konusunu ele alacağız. Bakalım yazımızı okuduğunuzda siz hangi erkek tipi olduğunuzu anlayabilecek misiniz? İyi eğlenceler.

Alfa Erkekler

Alfa erkeği lider konumundaki erkek tipleri için söylenir. Yakışıklı, zeki, karizmatik, zengin, etkileyici ve patrondur. Tüm kadınların  ilgi ve alakasını çeker. Karizma sahibi, öz güveni yüksek, girdiği ortamın ilgi odağı olan, son derece güçlü erkeklerdir. Bu fazla ilgiden dolayı kadınları hayatlarını merkezine koymazlar. Hatta kadınlar peşlerinden koşarken onlar buna çok önem vermez, günübirlik veya gecelik ilişki yaşarlar. Çapkındır, kendisi gibi alfa bir kadın ile karşılaşmadığı sürece kadınlara yeterli değeri vermezler. Sürekli sahne ışıklarının kendi üzerilerinde olmasından hoşlanırlar. Yatak performansları genel olarak iyidir. Aksi halde alfa pozisyonları devam etmez. Alfa oldukları için çok kadınla birlikte olmak, çok çocuk yapmak isterler.

 

“Türkiye’nin en ucuz canlı sohbet platformu MobilDost”

 

Beta Erkekler

Hayatın içinde alfanın yancısı gibi  görünürler ancak asla bir yancı değildirler. Sosyal hayatın içinde liderini takip eder pozisyondadır ama ezik ve yancı olarak tanımlanmazlar. Tam bir ikinci adamdır. Alfanın gücünden faydalanmaz, kendi gücünün farkındadır. Kadınlara hayatında önem veren, onlara birer prenses gibi davranan, nazik ve  kibar erkek tipleri bu sınıfa girer. Kültürlü ve bilgi seviyesi yüksek, entelektüel kişilerdir. Kişisel gelişimine önem verir. Ayrıca sadıktırlar, kendilerini kadınlarının gözünde mükemmel erkek konumuna getirmek için çalışırlar. Kadınlar için alfa erkeği kadar çekici olmasa da zaman içinde yüksek çekim güçleri ile kadınları etkilemeyi başarırlar.

Omega Erkekler

İnsan sosyolojisi ile ilgili bilimsel kaynaklarda alfa erkeğinin ikizi/benzeri olarak geçer. Alfa gibi lider özellikleri, karizması ve çekicilikleri olmasına rağmen alfa gibi liderlik etmek istemezler. Alfa gibi yalnız olmak yerine Omegalar daha sosyal kişiler olur. Hatta farklı sosyal yapılar içinde rahatlıkla yer bulurlar. Kolay ilişki ve dostluk kurarlar, alfa gibi yüksek egoları da yoktur. Alfa sahne ışıklarının sürekli kendi üzerinde olmasını isterken, Omega ışıkların üzerinde olduğunu bilir ancak buna değer vermez. Kadınlar için duygusal bir ilişki veya evlilik için ideal erkek tipi oldukları söylenebilir.

Delta Erkekler

Delta erkekleri genellikle alfa ve betanın yanında, yakınında gezer. Alfa ve beta gibi lider kişiliğe sahip bireylerin arkadaşlıklarını, dostluklarını elde etmek ister. Fiziksel olarak yakışıklı olmayan, zihinsel olarak da çok zeki olmayan tiplerdir. Kendi kişisel gelişimlerine yatırım yapmaktan ziyade, güçlü bir başka erkeğin yanında olup onun gücünden faydalanmak ister. Bu özellikleri itibariyle bir oranda yalancı, sahtekar, güvenilmez, dedikoducu tipler olup kadınların ilgi alakasını görmek için her türlü  girişimde bulunabilirler. Bu ilgiyi elde etmek için agresif tutumlar sergileyebilirler. Kadınların en dikkat etmesi ve uzak durması gereken tiplerdir.

Sigma Erkekler

Sigma erkekleri diğer erkek tiplerine göre son derece manipülatif kişilerdir. Bu kişilik özelliklerinden kaynaklı olarak son derece zekidirler. Zekalarından kaynaklı olarak içinde bulundukları toplum içinde son derece dikkat çekicidirler. İçinde bulunduğu toplumun saygısını hızla kazanabilirler. İkna kabiliyetleri sayesinde sosyal ortamlarda alfa ve omega erkeklerinden çok daha fazla güçlü olabilirler. Bu özellikleri sebebiyle onları ne lider nede takipçi diye tanımlayamayız. Çünkü onlar kendine özgü, biraz başına buyruk tiplerdir. Alfalar için bir tehdit veya tehlike olmadıkları sürece onların en yakın arkadaşları olabilirler. Sürünün dışında görünmelerine rağmen aslında sürü hiyerarşisinin en üstündedirler. Ayak oyunları yerine, akıl oyunları oynamayı severler.

Gama Erkekler

Yukarıda saydığımız erkek tiplerinin dışında kalan Gama, aslında sistem dışı, gurup dışı bir erkek tipidir. Asla bir lider veya lider takipçisi değildir. Sosyal ortamda sessiz ve görünmez olabilirler. Biraz silik tiplerdir. Kendi ilgi alanları içerisinde ilgilendikleri şey ne ise ona odaklanırlar. Sosyal ortam içinde yetenekleri, özellikleri ve yeterlilikleri açısından genellikle toplumun ortalaması düzeyindedirler. Çok bir şey beklememek gerek Gama erkeğinden. Kendi kendine yetmeyi bilirler. Yani bana dokunmayan yılan bin yaşasın derler. Tepkisiz kişilerdir. Genellikle teknoloji ile ilgilenen bu tipler daha çok şirketlerin IT departmanlarında bulunurlar. Tüm çalışma arkadaşları dışarıda yemeğe, eğlenmeye giderken onlar arkadaşları ile evde konsol oyunları oynamayı tercih eder.

Erkek tipleri içinden kendinize ait özellikleri taşıyan tipi tespit edip, işte bu benim dediğiniz kişilik tipi var ise daha derinlemesine özelliklerini öğrenmek için araştırma yapabilirsiniz. Muhtemelen her erkek Alfa olmak ister ancak hayat buna çok müsaade etmez. Doğum ile gelen bazı özelliklerimiz zaman içinde gelişebilir veya tamamen sönüp kaybolabilir. Doğumdan sonraki hayatımızın nasıl olduğu, bu kişilik gelişimi sürecinde son derece önemlidir. Ancak unutmayın her erkek kendi Alfası’dır. Kendisini Alfa olarak hisseden erkekleri MobilDost platformuna bir birinden güzel kadınlar ile tanışmaya bekliyoruz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …