Cuma , 29 Mart 2024
Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadıkları
Cinsellikte erkeklerin yaşadığı kötü tecrübeler

Cinsellikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Kötü Senaryo

Yatakta Başarısızlık Sendromu

Cinsellikte erkeklerin yaşadığı 3 kötü senaryo; bu yaşananlar erkekleri cinsellikten uzaklaştırabiliyor. Bir kez yatakta başarısızlığa uğrayan erkek konsantre olmakta zorlanıyor, kendini kontrol edemiyor. Stres ise cinsel gücü baltalıyor. Üro-Androloji Uzmanları, cinsel performansta başarısız olma düşüncesinin erkeklerin kabusu olduğunu söyleyerek, erkeklerin yaşadıkları 3 kötü senaryoyu anlattılar.”

İlk senaryoda, erkek ‘bu aralar canının sevişmek istemediğini’ söylüyor. Bu nedenle yorgunmuş gibi davranıyor ve konuyu sürekli değiştiriyor. Partneri hayal kırıklığına uğramış görünüyor. Onu artık beğenip beğenmediğini sorguluyor. Hem suçlu hem üzgün hem de stres altında hissediyor. İkinci senaryoda ise erkek ‘eşi ile yakınlaştığını, keyif aldığını ve kendini birlikteliğe hazır hissettiğini’ dile getiriyor.

Ancak birlikteliği denediğinde sertleşme sorunu yaşıyor. Tam birliktelik yaşanamadan cinselliği bitiriyor. Morali bozuluyor, çok utanıyor. Partneri de üzgün görünüyor. Sırtını dönüyor ve uyumaya çalışıyor. Son senaryoda ise erkek çok heyecanlanıyor ve boşalacakmış gibi hissediyor.

Hemen cinsel birlikteliğe geçmek istiyor. Ne yazık ki cinsel birlikteliğe başlar başlamaz tam sertleşme sağlanamadan erken boşalıyor. Partneri yine hayal kırıklığı yaşıyor. Erkek kendisini; kadınını tatmin edemediği için başarısız hissediyor. Moral bozukluğu ve stres ile cinsellikleri tamamlanıyor. Bu yaşanana tüm taraflar için cinsellik diyebilirsek. Bu yazımızdan hemen sonra dilerseniz Cinsellik İle İlgili Doğrular ve Yanlış Bilinenler başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Cinsel tecrübeler
Erkek veya Kadın fark etmez cinsel hayatınızda sizi mutsuz eden sorunlar yaşıyorsanız lütfen çok fazla zaman kaybetmeden mutlaka bir uzmana danışın. Fizyolojik veya psikolojik nedenlerden kaynaklı olsun cinsel işlev bozukluklarına çok hızlı çözümler bulunuyor. Yalnız değilsiniz.

Seks hayatınızda sorun yaşıyorsanız en geç 2 ay içinde yardım alın

Öncelikle seks stresiyle kendi kendinize uzun süre baş etmeye çalışmayın. Bu problem mutlaka  fiziksel veya psikolojik olarak yardım gerektiren bir sorundur. Bir uzmana ne kadar geç başvurursanız yaşadığınız cinsel sorunlar da o kadar karmaşık ve çözümü zor hale gelir. En fazla 2 ay bekleyip yardım alın, mümkünse utanmadan sıkılmadan ilk durumu anladığınızda gidin. Zaman kaybetmeyin, kaybedilen zaman ilişkinize onarılması mümkün olmayan hasar verebilir.

Eğer gerçekten altta yatan bir sertleşme sorunu, erken boşalma veya isteksizlik problemi varsa bu sorunların tedavi edilmesi stresinizi de hafifletecektir. Tedavinizi takiben çok daha sağlıklı ve mutlu olacağınız bir cinsel hayatınız olabilir. Seks ve cinsel hayat sadece size ait değildir, unutmayın ki birde bu hayata ortak olan birde partneriniz bulunuyor. Partneriniz de cinsel hayatına dokunuyorsunuz onunda seks ten zevk alması için size ihtiyacı bulunuyor.

Nasıl ki siz sekten zevk alın mutlu olun diye sizi tatmin etmek için elinden gelenin en iyisini yapıyorsa sizde onun mutlu olması için gayret göstermelisiniz. Sağlıklı cinsel hayat ve yapılan seks iki kişilik bir oyundur. Bu oyunda kazanan kaybeden olmaz ikiniz birlikte kazanır veya birlikte kaybedersiniz. Bu sebeple fiziksel ve ruhsal olarak mükemmel bir uyum içinde olmanız gerek.

Bu uyum için günlük hayatınız içinde mutlaka cinsel hayatınızı, varsa karşılıklı fantezilerinizi mutlaka konuşup paylaşın. Yüz yüze konuşmaya utanıyorsanız mutlaka telefonda sohbet ederken veya mesajlaşarak cinsel hayatınıza ilişkin isteklerinizi paylaşın. İyi ve sağlıklı cinsel hayatı en önemli parçası çiftler arasında iyi bir iletişim olmasıdır. Kendinizi sınırlayarak mutlu olamazsınız.

Cinsel korkularımız
Cinsel işlev bozukluğunuz varsa sakın ola ki başka insanlardan duyduğunuz çözümleri kendi bedeninizde denemeyin. Kendi kendinize doktorculuk oynamayın, bu durum hayatınıza mal olabilir. Mutlaka biz uzmana danışın ve onun uyguladığı tedaviye uygun davranın. Kafada başlayan kafada biter. Küçük kafa büyük kafadan etkilenir.

Kendi kendinize asla doktor olmayın

Performans ilaçları, enjeksiyonlar, eksiklik varsa hormon takviyeleri hem fiziksel yönden hem de psikolojik yönden erkekleri rahatlatıyor. Ancak bu tedavilerin mümkün olduğunca kısa süre, hekim kontrolünde verilmesi önem taşıyor. Kendi kendinize hiçbir ilacı kullanmayın. Başkasına iyi gelen sizin ölüm sebebiniz olabilir.

Bilinçsizce kullanacağınız ilaçlar işe yaramazsa daha stresli ve hatta aşırı depresif olabilirsiniz. İlaçlara psikolojik bağımlılık geliştirebilirsiniz veya yan etkilerle karşılaşabilirsiniz. Yanlış düşünceleri, inanışları değiştirmeniz olumsuz hislerinizi, stresinizi azaltacaktır. Bu yatakta başarısız olma düşüncesinden öncelikle kurtulmanız gerek, fiziksel bir sorununuz yok ise her şey kafada başlayıp kafada bitiyor. Ruh haliniz psikolojiniz iyi ise yataktaki performansınız da iyi, olacaktır. Bu arada partnerinizin de size yardımcı olması ve bu süreci birlikte biraz sabırla geçmek noktasında katkı vermesi gerekir. Sizin içinde bulunduğunuz bu zor durumu aşmanız için sizi performans sorununuz ile yargılamamalı. Sizde sorunu çözmek ve tedavi olmak noktasında asla pes etmemelisiniz. Sabırlı ve istekli olursanız tüm sorunlarınız çözümlenir. Önce iyileşmeyi istemeniz gerek.

MobilDost gerçek arkadaşlık ve canlı sohbet kulübüne hemen üye olmak için buradan giriş yapabilirsiniz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …