Perşembe , 25 Nisan 2024
cinsel ilişki sıklığı haftada kaç kez olmalı
Cinsel ilişki sıklığı- haftada kaç kez yapılmalı

Cinsel İlişki Sıklığı; Haftada Kaç Kez Olmalı?

Cinsel İlişki Sıklığı; Haftada Kaç Kez Olmalı ?

En çok merak edilen sorudur haftaya kaç kez cinsel ilişkiye girmek gerekir?…Cinsel ilişki sıklığı ne olmalı?Aslında bu soruların net bir cevabı yok en az kaç kez olmalı vs vasatın cevabı var ancak seks bağımlısı değilseniz bununda makul bir sayısı var tabi ki. Ama bu sayı kişiden kişiye göre ve partneri ile uyumuna göre değişecektir. Minumum sayıları belli ancak maksimumlar birazda size kalmış görünüyor. Ayrıca yaşta burada çok önemli bir faktör. Hatta coğrafya ve stres yoğunluğu da birer etkin faktör olacaktır. Beslenme, uyku düzeni, alkol kullanımı vs her şey  etkiler aslında.   

Söz konusu seks olunca çoğu insan sayılarla yakından ilgilenir. İdeal seks süresinden cinsel ilişki sıklığına kadar birçok şey merak konusudur. Haftada kaç kez cinsel ilişkiye girilmeli sorusuna sihirli bir sayı vermek zor olsa da konuyla ilgili yapılmış araştırmalar mevcut. Bilimsel araştırmalara göre sağlıklı bir cinsel yaşam için haftada 1 kez seks yapmak yeterlidir.

Sağlık, yaşam tarzı, cinsel dürtü ve yaş gibi faktörler cinsel aktiviteyi önemli ölçüde etkilemektedir.

Kinsey Enstitüsü’nde yapılan araştırmaya göre 18-29 yaş arasındaki insanlar ortalama olarak yılda 112, haftada 2 kez cinsel ilişkiye girmektedir. Aynı araştırmada yaş arttıkça cinsel ilişki sıklığının azaldığını görülmektedir. Buna göre 30-39 yaş arasındaki insanlar yılda 86 kez seks yaparken, 40-49 yaş aralığındaki kişiler yalnızca 69 kez ilişkiye girmektedir. Kinsey Enstitüsü araştırma görevlilerinden Dr. Justin Lehmiller, yaşlandıkça cinsel ilişki sıklığının azalmasının kronik sağlık sorunlarının artmasıyla yakından ilgili olduğunu söylemektedir.

Evlilikte cinsel ilişki sıklığı ne olmalı? Günde veya haftada kaç kez seks yapılması gerekiyor. İdeal seks sayısı ve süresi ne kadar olmalı? Çok fazla seks yapmak kişileri daha fazla mutlu eder mi?

Evlilikte Cinsel İlişki Sıklığı Ne Olmalı?

Cinsel ilişki sıklığında rol oynayan faktörlerden biri de evliliktir. Evlilikte ilişki sıklığı genellikle ilişki süresi uzadıkça azalmaktadır. Kinsey Enstitüsü’nün 2017’de yaptığı bir çalışmaya göre; evli çiftlerin %34’ü haftada iki ila üç kez, %45’i ise ayda birkaç kez ilişkiye girmektedir. Social Psychological and Personality Science dergisinde yayınlanan başka bir araştırma ise , her hafta düzenli seks yapan çiftlerin daha mutlu olduğunu ortaya koymaktadır. Araştırmacılardan Amy Muise’a göre daha çok seks daha fazla mutlukla ilişkilendirilse de haftada birden fazla cinsel ilişkiye girmenin mutluluk üzerinde ekstra bir etkisi yoktur.

İlk Cinsel İlişki
Yeni evli çiftler ne sıklıkla cinsel ilişkiye girmeli. Evlilik seks yapmayı görece kolaylaştırdığı için aslında imkan ve isteğiniz oldukça yapabilirsiniz. Bulduğunuz her imkanda yapabilirsiniz. Birbirinizi her anlamda tanımak için oldukça etkili olacaktır.

Yeni Evli Çiftler Ne Sıklıkla İlişkiye Girmeli?

Evliliğin cinsel ilişkiyi daha ulaşılabilir kıldığı düşüncesi yaygındır. Bu sebeple yeni evli çiftlerde ilişki sıklığı daha fazladır. Cinsel Davranış Uzmanları, balayında cinsel ilişki sıklığı konusunda çiftlere buldukları her fırsatta seks yapabileceklerini söylemektedir. Ancak evlilikte her gün ilişkiye girmek vajinal tahriş, yanma ve ağrı gibi rahatsızlıklara sebep olabilir. Aynı durumlar penis içinde geçerli. Bu sebeple maraton seks seanslarında prezervatif-kondom ve kayganlaştırıcı kullanmak ile ön sevişmeyi olabildiğince uzun tutmak cinsel ilişkiyi daha rahat bir deneyime dönüştürebilir.

Çok sık şekilde cinsel ilişkiye girmek her gün seks yapmak evliliği ve aşkı gerçekten canlı tutar mı? İlk gün ki gibi heyecanını koruyabilir misiniz ilişkinin. Cinsel ilişki sayısının çok az veya hiç olmadığı ilişkilerin sonunun felaket olduğu kesin, ancak çok fazla seks daha fazla mutluluk demek degil dir.

Sık Cinsel İlişkiye Girmek Evliliği ve Aşkı Canlı Tutar Mı?

Yoğun cinsel aktivite fiziksel ve duygusal anlamda birçok faydaya sahiptir. Seks daha fazla mutluluk ve daha az stresle yakından ilgilidir. Eşler arası cinsel ilişki sıklığı arttıkça bağlılık ve sevgi de artmaktadır. Düzenli bir cinsel yaşama sahip olmak çiftler arasında duygusal bağlantı kurulmasını da kolaylaştırır. Cinsel frekansın düşük olduğu ilişkiler ise öfke, sadakatsizlik ve boşanmalara karşı daha savunmasız hale gelmektedir. Seks aynı zamanda duygusal bir paylaşımdır. Ön sevişme, öpüşme, dokunma, sohbet gibi duygusal paylaşım alanlarını iyi kullanmak gerekir. Cinsellik ile ilgili doğrular ve yanlış bilinenler başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Hamilelikte Cinsel İlişki Sıklığı Ne Olmalı?

Sağlıklı gebeliklerde son bir aya kadar cinsel ilişkiye girmekte hiçbir sakınca yoktur. Health Science Journal’da yayınlanan bir makaleye göre hamilelik ilerledikçe orgazm ve cinsel tatmin seviyesi artmasına rağmen cinsel ilişki sıklığında düşüş görülmektedir. Karın şiştikçe seks yapma sıklığı azalıyor. Bununla birlikte hamilelikte cinsel ilişki-seks sıklığı ikinci trimester döneminde ayda ortalama 5 keredir. Bu durum her kadın ve hamilelik için farklılaşabilir. En doğrusu doktorunuza danışmanız olacaktır.

hamilelikte cinsel ilişki
Yumurtlama döneminde cinsel ilişki sıklığı nasıl olmalı. Kadınların yumurtlama dönemlerinde cinsel ilişki sıklığından daha fazla sperm sayısı ve kalitesi önemlidir.

Yumurtlama Döneminde Cinsel İlişki Sıklığı Ne Olmalı?

Hamile kalmak için ne zaman seks yapılması gerektiği kadar ne sıklıkla yapılması gerektiği de önemlidir. Yumurtlama döneminde cinsel ilişkiye girmek hamilelik şansını artırır. Peki, hamile kalmak için ne sıklıkla cinsel ilişkiye girilir? Uzmanlar günde bir kereden fazla seks yapılmamasını tavsiye etmektedir. Daha çok seks yapmanın hamilelik şansını artırdığı düşünülse de sık cinsel ilişki yaşamak sağlıklı sperm sayısını azaltmaktadır. Sağlıklı ve kaliteli sperm için dinlenmiş olmanızda  fayda vardır.

Bir Günde Kaç Defa Cinsel İlişkiye Girmek Sağlıklıdır?

Düzenli olarak seks yapmak sağlıklı ve normal yetişkinlerin yaşamının bir parçasıdır. Konu seks olunca, bir gecede kaç defa ilişkiye girilir sorusu merak konusudur. Aynı gün içinde bir kereden fazla seks yapmak mümkündür. Ancak bu sıklığın sürekli olarak tekrarlanması tahriş, yanma, yorgunluk ve stres gibi rahatsızlıklara sebep olabilir.  Konuyla ilgili haftalık bazda bir ortalama vermek gerekirse, Cinsel Davranış Uzmanlarına göre haftada en fazla 2 kere ilişkiye girmek en sağlıklısıdır. Yaşa ve yaşanan sağlık problemlerine bağlı olarak bu sayı kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Hatta bu günleri belirleyebilirsiniz. Sinema akşamı gibi seks geceleri yapabilirsiniz. Bu sizin hayatınız içinizden geldiği gibi yaşayın, içinizden geldiginde de yapabilirsiniz. Sekste para gibidir yokluğunda çok değerlidir.

İdeal Cinsel İlişki Kaç Günde Bir Olmalıdır?

Daha fazla seks, daha fazla mutluluk mottosu her zaman işe yaramayabilir. Her gece seks yapmak dikkat dağınıklığı, yorgunluk ve strese neden olmaktadır. Yapılan araştırmaya göre haftada iki kere cinsel ilişkiye girenler bir kere seks yapanlardan daha mutlu değiller. Sonuç olarak daha fazla seks yapmak çiftleri veya kişileri daha fazla mutlu etmiyor. Ancak daha yorgun ettiği bir gerçek. Ayrıca sürekli seks düşünüyor olmakta bir müddet sonra bir saplantı haline gelebilir. Bu nedenle aslında her çift kendi seks düzenini kurmalıdır. Başkasının hayatına bakıp kendi hayatınız üzerinde baskı kurmayın. Her ilişkinin dinamikleri kendisine özgüdür. Çok seksten ziyade kaliteli ve zevk dolu seks yapmayı önemsemelisiniz.

MobilDost canlı sohbetin, gerçek arkadaşlıkların değişemeyen adresine üye olmak için hemen tıkla.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …