Cuma , 29 Mart 2024

Cinsel İlişki Aşamaları Nelerdir?

Cinsel ilişki aşamaları nelerdir? Bu yazımızda  bu soruya cevap bulmaya  çalışacağız. Erkekler ve kadınlar için karşı cinste size en seksi gelen organ hangisidir diye sorsak muhtemelen gelen cevaplar erkek ve kadın için farklılıklar gösterecektir. Kadınların erkeklerde en seksi buldukları bölgeler; gözler, eller, dişler, kalça ve hatta gülüşleri derken, erkekler ise saçları, gözleri, elleri, kalçaları yada memeleri derler ancak bilimsel araştırmalar gösteriyor ki en seksi organımız beynimiz dir….

İnsanların en seksi organı beyinleriymiş oysa hiç böyle düşünmüyorduk değil mi? Vücudumuzun genital bölgeleri seksin en önemli kısmını oluştursa da insan bedeninin aldığı haz, sadece bu bölgeler ile sınırlı değildir. Unutmamalıyız ki seks vücudun tümünü her bir parçasını kullanarak gerçekleştirilen bir aktivitedir.

Konu seks olunca bedende başlar ama zihnimizde biter ki başlangıçta aslında zihinde olur. Buda gösteriyor ki sadece genital bölgede oluşan cinsel ilişkinin tek başına seks olarak sayılamaz. Yapılan bilimsel çalışmalar gösteriyor ki beyin vücuttaki en önemli “cinsel organ” dır. Yapılan bu çalışmalar orgazmın beyinde trans benzeri bir durumu tetikleyebilecek yoğunlukta bir duygusal farklılık hali oluşturuyor. Bu sebeple beynin vücut üzerindeki etkileri ve cinselliği nasıl ve ne şekilde dönüştürdüğünü anlamaya çalışacağız.

Cinsel birleşme öncesindeki ön sevişme ve devamında yaşanan cinsel birliktelik kadın ve erkek’te gerek duygusal gerekse fiziksel tatmin yaratır. Partneriniz ile mutlaka uzun uzun sohbet edin. Konuşmadan sevişmek olmaz.

Cinsel Birleşmenin Vücut Üzerindeki Etkisi

Yapılan araştırmalar da her biri vücut üzerinde benzersiz etkileri olan dört farklı cinsel uyarılma aşaması tespit edilmiş. Şimdi bu dört farklı uyarılma aşamasını birlikte inceliyor olalım. Bakalım sizin içinde bu aşamalar geçerli mi?

En Seksi Organımız Beynimiz…

1-Arzu ve/veya Heyecan Duygusu

Seks öncesinde veya anında insanın hissettiği şehvet dolu duygular, vücudun birçok farklı bölümünden gelen sinyallerin bir bütünü olarak kabul ediliyor. Arzu ve isteğin doruklara çıktığı aşamada, penis, vajina, pelvis, vulva ve klitorise artan kan basıncı ile birlikte kan pompalanıyor. Bu şekilde vücudun bu bölgelerindeki sinirlerin hassasiyeti artıyor ve vücuttaki kaslar kasılmaya başlıyor. Vücutta kan akışının artması ile birlikte kişi daha hızlı nefes alıp veriyor.

Artan kan basıncı ile birlikte kan yüze pompalanıyor ve yanaklarınız şehvetin ve arzunun ateşiyle ile yanıp al al oluyor. Vücut artan ateş ve fiziksel aktivite ile terlemeye başlıyor. Buda sizi hazır olun orgazma hazırlıyor. Heyecanlı dakikalar ve ateşli sohbetler için bu aşamada partneriniz ile konuşun. Erotik konuşmalar, seksi hediyeler, erotik içerikli bir film, minik sürprizler, cinsel fanteziler, telefon sohbetleri veya mesajları onu azdıracaktır.

2-Plato Aşaması

Vücutta plato aşamasında uyarılma hissi artarak devam ediyor olacaktır. Kadında vajina, klitoris Erkek’te ise penis bu aşamada çok daha hassas bir hale geliyor. Koku alma duygusu artıyor, ter bezleri açılıyor, tüylerimiz diken diken oluyor ve kişi farklı duygusal deneyimler hissediyor. Aşırı hassaslaşan vücutta uyarılma seviyesi de artıyor. Bu aşama cinsel birliktelik esnasında erkek veya kadının en hassas olduğu aşamadır. Bu aşamada partneriniz ile olan münasebetinizde dikkatli olmak onu ve vücudunu iyi biliyor olmanız gerek ki alınacak hazzı maksimize edin. Karşılıklı seksten alınan hazzı artırmak için en önemli aşamadasınız yani kabaca burası seksin nirvana’sı. Burada bildiğiniz tüm ön sevişme tekniklerini kullanmalı ve acele etmemelisiniz. Dokunmaya, partneriniz ile konuşmaya sohbet etmeye devam edin. İçinizden geldiği gibi davranın ve rahat olun strese girmeyin.

Cinsel ilişkinin sonunda çiftlerin ikisinin de orgazm olması beklenir. Ancak her seks denemesinde olmayabilir. Yaptıkça bu konuda kendinizi daha fazla geliştiriyor olacaksınız. İlkinde tatmin olmadım diye vazgeçmeyin.

3-Orgazm Aşaması

Bu aşama seksin taraflar için sonuç aşamasıdır. Karşılıklı doğru stimülasyon ve doğru zihinsel uyarılma ile kolaylıkla orgazm olabilirsiniz. Bu esnada zihninizi serbest bırakın ve bulunduğunuz ana konsantre olun başka şeyler düşünmeyin. Pek çok kadın için klitoral uyarılma orgazm için en hızlı ve etkili yol olacaktır. Bazı kadınlar için bu uyarılma orgazma giden tek yolda olabilir. Bu sebeple sık sık mastürbasyon yapabilirler. Hatta cinsel birleşme sonrasında bile olabilir.

Erkeklerde ise durum biraz farklı oluyor zira erkekler cinsel ilişki sonunda orgazm oluyorlar. Bazı erkekler ise boşalmadan da orgazma ulaşabilir. Aynı zamanda bazı kadınlarda boşalabilirler, kadınların orgazm deneyimlerinde buna ait sıvılar görülebilir. Gerek erkek gerekse kadın bedeninde bu aşamada yoğun kasılmalar yaşanır. Erkekler bu kasılmaları rektumda ,peniste ve pelviste yaşarken, kadınlar ise vajinada ve rektumda yaşarlar. Bu durum kişiden kişiye göre bazı farklılıklar gösterebilir. Bu sebeple mutlu bir son için çiftlerin birbirlerini tanımaları yada karşı cinsin bedenini bilmeleri alınan hazzın seviyesi ve devamı için önemlidir.

Sekste orgazm veya mutlu son(happy and) için birbirinizin vücutlarını tanımalı ,cinsel fantezi dünyasına ortak olmalı ve cinsel pozisyonlara birlikte karar vermelisiniz. Unutmayın seks çiftler arasında oynanan bir oyundur, asıl olan oyundan zevk almayı başarmaktır. Bu oyunun  kazanan veya kaybedeni olmaz birbirimizin bedenleri üzerinden karşılıklı fayda sağlıyoruz.

4-Rahatlama Evresi

Kadın veya Erkek için orgazmdan sonra kaslar gevşer ve vücut yavaş yavaş uyarılmadan önceki normal ritmine geri döner. Nefes alma normale döner, nabız düşer, bir rahatlama ve yorgunluk hissi ile birlikte yüzde bir gülümseme hali oluşur. Bu rahatlama evresinde süreç kadın ve erkek için farklı işler. En belirgin farklılık ise Erkek boşaldıktan sonra hemen ardından ikinci bir cinsel birleşme, orgazm yaşaması genel olarak mümkün değilken, kadın bedeni ise çoklu orgazmlara açıktır. Bu rahatlama evresinde erkek yeniden birleşme için dinlenmeye, biraz zamana ihtiyaç duyar ve bu aşamada kadın tarafından yeniden uyarılma, tahrik uygulamalarına cevap veremez. Ancak belirli bir süre geçip erkek bedeni dinlendikten sonra yeniden seks yapmaya hazır hale gelebilir.

Cinsellik esnasında mutlaka partnerinize dokunun, ona sevginizi ancak bu şekilde dokunarak iletebilirsiniz. Mutlaka ön sevişme ve seks esnasında onunla konuşup, ona onu tahrik edici erotik sözcükler söyleyebilirsiniz. Unutmayın seks beyinde başlar beyinde biter.

Seksten Zevk Almayı Bilin, Seks Beyinde Başlar Beyinde Biter.

Zevk dolu bir seks için uyarılmış genital organlardan önce yeterince uyarılmış bir beyne ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Herşey beyinde başlar ve beyinde biter. Vücutta beyin ne derse o olur. Bu sebeple beynin aldığı cinsel duyumları “zevkli” olarak algılaması gerekir. Bunun için bir koku, bir ses, bir görüntü yada bir dokunuş  beyne bu zevkli sinyalini göndermelidir. Her beyin için etkili olan tetikleyici unsur farklı olabilir sizde kendinizi tanıyıp neyin sizi tetiklediğini iyi bilmeniz gerekir bununla birlikte partnerinizin de beynine neyin zevkli sinyalini gönderdiğini bilmenizde onu sekse hazırlamanız için faydası olacaktır. Bazen bir bakış bile çiftleri sekse götürebilir.

Bu sebeple bakışmalar, dokunuşlar, telefon sohbetleri ve hatta  telefon seksi(sexting) kişilerin beyinlerine bu sinyalin gönderilmesine ve kişinin haz almasına katkı sağlar. İçinizdeki arzu ve heyecan duygusunu her zaman aktif tutun. Karşı cinse olan ilginizi ve isteğinizi mümkün olduğunca fırsat buldukça ifade edin. İyi bir cinsel hayatın en temel unsuru iyi bir iletişimdir. Partneriniz ile mutlaka cinsellik üzerine konuşun bunu bir tabu olmaktan ve stres konusu olmaktan çıkarın. İlk önce beyninizi eğitin ve önce onu tatmin edin. Seks fiziksel aktivite gibi görünse de aslında düşünsel bir aktivitedir. Her şey beyinde yaşanır. Bu aşamaları kendi cinsel hayatınızda yaşayamıyorsanız mutlaka biz uzmandan yardım almanızda fayda olacaktır.

Bu yazımızı takiben dilerseniz Kucak Dansı Nasıl Yapılır başlıklı yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …