Cuma , 29 Mart 2024
cinsel içerikli rüyalar görmek
Uykuda sevişmenin, seks yapmanın etkileri

Cinsel İçerikli Rüyalar

Neden Cinsel İçerikli Rüyalar Görürüz?

Cinsel içerikli rüyalar görmek hayatın, uykunun normal bir parçasıdır. Nasıl ki iş hayatınız veya aileniz hakkında rüyalar görüyorsanız, hatta yatmadan önce izlenen dizi ile ilgili rüyalar görüyorsanız, seks hakkında rüyalar görmek de son derece normal bir durumdur. Çünkü rüyalar son birkaç gün boyunca bilinçaltınızda çalışan ve işlenen konuların dışa vurumudur. Fakat şunu söylemekte fayda var, bu rüyalar sizi rahatsız ediyorsa ve olması gerekenden daha sık gördüğünüzü düşünüyorsanız, bu konuyu çözmek için bir psikolojik danışmanlık almak yerinde bir karar olacaktır.

Uykuda seks yapmak
Uykuda sevişmek ve seksi yaşamak biraz da sizin hayal gücünüzü kalmıştır. Daha önce hiç birlikte olmadığınız bir kişiyi rüyanızda görüyorsanız bu o kişiyi arzulamanızdan kaynaklanıyor olmalıdır.

Eğer böyle bir endişeniz yoksa, ateşli rüyalarınızı kucaklamayı ve kendiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için kullanmayı düşünebilirsiniz. İlk defa cinsel içerikli rüya görmeye başlayan veya yetişkin olmasına rağmen bu tip rüyaları görmeye devam eden bireyler bazen bunun normal olup olmadığını sorgulayabilir veya neden gördüğü konusunda soru işaretleri taşıyabilir. Ergenlikle görülen cinsel içerikli rüyalara rüyalandım denilir, ziya sabah uyandığınızda uykuda boşaldığınızı anlarsınız. Rüyada seks yapmakta mümkündür. Siz değerli MobilDost okuyucuları için cinsel içerikli rüyalar konusunda en çok kafaları karıştıran üç soruyu cevapladık. Bakalım cinsel içerikli seksi rüyalar nelermiş…Gündüz beğendiğiniz ama konuşmaktan çekindiğiniz kadın ile akşam rüyanızda saatlerce sohbet edebilirsiniz. Rüyadasınız!…

Rüyada seks nasıl olur
Uykunun en güzel yerinde neden içinde cinsellik olan seks olan rüyalar görürüz…Rüyalarda hayatın doğal bir parçasıdır, günlük hayatınızda seks ve cinsellik nasıl ve ne kadar varsa uykunuzda, rüyalarımızda da o kadar vardır.

Seksi Rüyaları Neden Görüyoruz?

Basitçe söylemek gerekirse, cinsel içerikli bir rüya, uyku sırasında boşaldığınız veya vajinal sıvı salgıladığınız zamandır. Çoğu insan uyurken bunu deneyimler ve bunlar uykunun tamamen sağlıklı bir parçasıdır. Ancak tekrar hatırlatmakta fayda var, sizi rahatsız eden bir durum olduğunu düşünüyorsanız, oyalanmadan bir uzmanla görüşmenizin faydası var. Cinsel içerikli rüyalara “ıslak rüya” da denmektedir. Bu biraz yanlış bir isim olsa da, çoğu ıslak rüya net bir neden olmadan gerçekleşir. Bu tip rüyalar, REM (hızlı göz hareketi) yani paradoksal uyku veya asenkron uyku olarak da bilinen, uykunun rüya görme aşamasında gerçekleşir. REM uykusu sırasında solunum ve kalp atış hızınız hızlandığı için, cinsel organlarınız da dahil olmak üzere tüm vücutta kan akışını arttırmaktadır. Artan kan akışı, cinsel organlarınızı her türlü uyarıya karşı aşırı duyarlı hale getirir. Islak bir rüya sırasında uyanabilir veya rüya içinde yeniden uykuya dalabilirsiniz. Bunun seks içerikli bir rüya olduğunu ancak yataktan ıslanarak uyandığınızda anlayabilirsiniz.

Uyurken cinsel ilişkiye girdiğini hissetmek nasıl, diye soracak olursanız… Aslında bireylerin çoğu, uyurken cinsel ilişkiye girme deneyimine sahiptir. Erkeklerde cinsel organda bir uyarılma ile başlayan ve ardından boşalma durumunun yaşandığını bir deneyimdir.. Seks içerikli rüya görmüş erkekler yeni boşalan sert bir penis ile uyanabilirler. Kadınlar için ise durum biraz daha belirsiz. Çünkü uyku sırasında vajinal ıslaklığa ve orgazm yaşamak için uyanmaya yol açan cinsel uyarılma anlamına gelir. Bununla birlikte, bazı kadınlar bu hissin doruklarına kadar uyurlar. Uyurken orgazm olanlar uykularında orgazm olup olmadığını kesin olarak söyleyemezler ama bu gayet normaldir. Bu yazımızdan sonra Cinsel İçerikli Rüyalar Neden Görülür? başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Rüyada sevişmek
Cinsel içerikli rüyalar evet ergenlikte görülmeye başlar ancak ilerleyen yaşlarda da cinsel aktivitenize göre görülmeye devam edebilir. Bu sebeple rüyalarda cinsel içerikli rüya görmenin bir yaşı zamanı yoktur.

Sadece Ergenlikte mi Görülür?

Hayır! Seks içerikli rüya görmek her ne kadar ergenlikle birlikte ortaya çıksa da sadece ergenliğe özgü bir durum değil. Vücudunuz cinsel olgunluğunuzu etkileyen bazı büyük hormonal değişikliklerden geçtiğinden, genç yaşlarınızda ıslak rüyalar daha yaygındır. Bu sebeple çoğunlukla ergenlik çağındaki genç erkeklerde görülür. Erkekler ergenliklerinin bu döneminde hormonal anlamda doruğa ulaştıklarında sperm üretebilirler. Erkeklerin %38’inin cinsel rüyalar ile tanışması bunu öğrenmeden önce halk arasında “rüyalanma” da olarak bilinen cinsel içerikli rüyaları deneyimlemesi şeklindedir. Bu da ergenlik dönemindeki daha yüksek seks hormonlarından etkilenebilir. Ancak yetişkinler de erotik rüyalar görebilirler özellikle de cinsel olarak aktiflerse. Günlük hayatta maruz kalınan her türlü etken nasıl rüyalar göreceğimizin belirleyicisi oluyor.

Dolayısıyla seks rüyaları, ergenlikte hormonlar yüzünden görülme olasılığı daha yüksekse de yetişkinler için de anormal sayılmayan ve hatta hayatın bir parçası haline gelmiş bir şey aslında. Bununla birlikte, yaşlandıkça uyku orgazmları daha seyrek gerçekleşir. Cinsel rüyalar görmek, ergenlikte deneyimlenenden daha az bir noktaya düşer. Bunun nedeni, siz yaş aldıkça hormon seviyelerinizin düzenli ve kontrollü şekilde ilerlemesidir. Ergenlikte yaşanılan hormonal coşmanın etkileri yavaş yavaş kaybolmaya başlamıştır. Çünkü ergenlikteki gibi şahlanmış hormon seviyelerine sahip değilsinizdir. Stabil ve olması gerektiği haliyle hormonlarınızı salgılarsınız.

Rüyada cinsellik seks
Cinsel içerikli rüyalar görmek görme sıklığınıza ve sizi rahatsız veya mutlu etmesine göre değişir. Siz rüyanızda seks yapmaktan mutlu iseniz hiçbir şekilde sorun değildir. Ancak bu durum çok sık oluyor ve sizde bundan rahatsız iseniz mutlaka bir uzmandan yardım almalısınız.

Seks İçerikli Rüyalar Görmek Sorun mu?

Seks rüyaları ergenlikte salgılanan yüksek dozda hormonlar yüzünden hayatınızın o döneminde daha sık olma eğilimindedirler. Yaş aldıkça hormonlarınız stabilize olduğu için daha az görülmeye başlanır. Bununla birlikte, her birey farklıdır ve cinsel rüya görme deneyimleri de kendilerine özeldir. Kadınlar neden cinsel rüya görür? sorusu erkekler neden cinsel rüyalar görür? sorusundan çok da bağımsız değildir. Dolayısıyla bu tip rüyaların sıklığı bir kişiden diğerine önemli ölçüde değişebilir. Hormonsal değişimler, çeşitli nedenlerle yaşam boyunca meydana gelir ve ne sıklıkta ıslak rüya gördüğünüzü etkileyebilir. Yatmadan önce daha fazla cinsel uyarılma yaşamak – örneğin porno izlemek gibi – daha fazla cinsel içerikli rüya görmenizi tetikleyebilir. Seks veya mastürbasyon yapmadan geçirilen uzun süreler de sebeplerden sayılabilir. Meni sızıntısı, penisi olan kişiler için başka bir olasılıktır. Geceleri veya günün diğer saatlerinde istem dışı bir meni sızıntısı yaşıyorsanız, bu durum altta yatan bir prostat rahatsızlığına işaret edebilir veya aldığınız bir ilacın yan etkisi olabilir.

Rüyada seks ile mutlu olmak
Rüyada yaşanan cinsellik, yapılan seks bazı insanlar için gerçek hayatta yaşanan seksten alınan hazdan çok daha büyük bir zevk veriyor olabilir. Bu sebeple bazı insanlar rüyalarındaki seksten çok daha fazla mutlu olabilirler. Bir nevi metaverse sanal seks gibi.

Çok fazla ıslak rüya gördüğünüzden endişeleniyorsanız, onlara katkıda bulunabilecek tıbbi nedenleri araştırmak için bir doktora veya başka bir sağlık uzmanına başvurmayı düşünün. Hiçbir şey bulunamazsa ve hala endişeleniyorsanız, klinisyeniniz sizi bir danışmana yönlendirebilir. Terapiye gitmek, rüyalarınızın kökenine inmenizde size yardımcı olabilir. Terapi, rüyalarınızın ne anlama geldiklerini ve neden onlara her zaman sahip olduğunuzu görmenizde size yardımcı olacaktır. Gördüğünüz rüya ya göre değişmekle birlikte rüya görmek güzeldir. Bazı insanlar hiç rüya görmezler.

MobilDost Rüyalarınızı Süsler

Sizde rüyalarınızda gördüğünüz birbirinden güzel ve çekici kadınlar ile tanışmak için hemen MobilDost’a buradan ücretsiz üye olun ve ülkemizin en güzel kadınları ile hızla tanışıp sohbet etme fırsatını kaçırmayın…Bu fırsat sadece rüyalarda olur.

Kontrol Ediniz

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …