Cuma , 26 Nisan 2024

Cinsel Gücü Artırma Yöntemleri

Cinsel Gücü Artırma Yöntemleri için daha önce farklı başlıklarda cinsel takviye ürünleri ile ilgili olarak yazılarımız olmuştu. MobilDost okuyucuları bu konuyla ilgili önceki yazılarımızı okumuş olabilirler. Bugün de sizler ile Kadın veya Erkek fark etmez Cinsel Gücü Artırma Yöntemlerini inceleyip cinsel gücü artırmak için hangi yöntem ve yolları kullanmamız gerektiğini öğreniyor olacağız. Her şey kafada başlayıp kafada bitiyor, kafasına göre takılmasına izin vermeyin. Cinsel gücünüzü artırmak için yeni ve sağlıklı yöntemleri deneyin. 

Hadi başlayalım…

İnternette pek çok erkek cinsel performansını artırmanın, cinsel gücü artırmanın basit ve hızlı çözüm yollarını arıyor. Bu araştırma neticesinde faydalı olabilecek çözümler kadar zararlı olabilecek çözüm yollarını da deniyor olabilirsiniz. Kimyasal ağırlıklı cinsel gücü artırdığını iddia eden ilaçlar yerine basit ve daha doğal yollar ile cinsel gücünüzü artırmak mümkün olabilir. Bu doğal cinsel gücü artıran besinler nelerdir? Cinsel gücü artırmak yöntemleri neler olabilir? Gelin cinsel arzuyu artırma yollarına birlikte bakalım. Kimyasal içerikli merdiven altı, benzinlikte satılan cinsel takviye ürünlerinden, performans haplarından uzak durun!…Cinsel gücümü artırıcam derken sağlığınızdan olmayın.

Cinsel Gücü Artırma Yöntemleri

DÜZENLİ UYKU

İyi bir uyku erkeklerde hiç şüphesiz en iyi cinsel uyarıcıdır. Cinsel gücü artırma yöntemlerinin başında kaliteli iyi bir uyku gelir. Erkek tarafında cinselliğin canlanması, libidonun ve istenilen performansın sağlanması için en yararlı ve kolay yol iyi uyumak olacaktır.

Gün içinde 10 dk’lık kısa uykular vücudun dinlenmesi ve hücrelerin yenilenmesi için kısa uykular veya gün içinde ayakları yukarı doğru kaldırarak 10-15 dakikalık ara dinlenmeler erkeklerde enerjiyi yeniden toplamak için etkili yollardan birisidir. Hücre yenilenmesi ve kan basıncını dengelemek için bu tip ara dinlenmelere dikkat edin.

İmkan buldukça kısa kısa uykunuzu almanız faydalı olacaktır. Uykudan sonra günü yeniden yaşarsınız, ayrıca insan bir karar alacak ise zihninin en açık olduğu zamanlar uykudan sonraki ilk iki saatmiş her uyku sonrası ilk iki saat karar almak veya konsantrasyon gerektiren işleri yapmak için ideal zamanlardır. Düzenli uyku cinsel gücü artırır.

GÜNEŞ IŞIĞINDAN FAYDALAN

Güneş ışığından faydalanmanın D vitamininin bu pandemi salgını sürecinde ne kadar gerekli olduğunu çok acı tecrübeler ile bir kez daha öğrenmiş olduk. Gün ışığından faydalanmak, temiz hava, bol oksijen almak hem canlı ve enerjik hissetmenize hem de hormonların harekete geçmesine yardımcı olur. Hele özellikle açık havada bol oksijenli bir ortamda spor yaparsanız bu etkiyi çok daha fazla hissedersiniz. Güneş ışığı vücudun melatonin üretimini azaltır.

Melatonin bildiğiniz gibi uykuya dalmanıza yardımcı olur ve cinsel isteğinizi de bir oranda azaltır. Bu sebeple daha az melatonin, daha fazla libido, cinsel arzu demektir. Bu sebeple güneş doğar doğmaz hem cinsel gücünüz için hem de vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek için güneş ışığından mutlaka faydalanın. Güneş ışığı yani D vitamini de cinsel gücün artmasına katkı sağlar. Bağışıklık sisteminiz içinde D vitamini çok önemlidir. Güneşten faydalanın. 

Düzenli olarak spor yapan kişilerin cinsel hayatları çok daha sağlıklı ve uzun süreli olmaktadır. Sağlıklı bir cinsel yaşam için mutlaka düzenli spor yapmanız gerekir.

SPOR YAP

Yukarıda ve daha önceki pek çok yazımızda bahsi geçtiği gibi cinsel gücün artması, cinsel isteğin coşması için spor en büyük destekçiniz olacaktır. Hatta kendi içinde seks aktivitesi de ciddi bir spordur, oldukça fazla efor harcarsınız. Gerek kendi sağlığınız gerekse cinsel performans için kadın, erkek fark etmez kardiyovasküler egzersizlerin müthiş katkısı vardır.

Seks aktivitesi anında kalp atış hızınız doğal olarak artacaktır. Düzenli yapılan egzersiz-spor kalbinizi formda tutarak cinsel performansınızın en iyi şekilde işlemesine yardımcı olacaktır. Düzenli yapılan hafif sporlar kasları güçlendirecektir, unutmayın penis ve vajina ikisi de kas gruplarından oluşur.

Düzenli spor testosteron diğer adıyla erkeklik hormonu seviyesini artıracak ve bu artışta size cinsel performans artışı olarak yansıyacaktır. Kısa ve hafif egzersizler erkek libidosunun artışına katkı sağlar. Ayrıca fit bir vücuda sahip olmanızda karşı cins tarafından arzu edilmenizi sağlayacak buda size özgüven sağlayacaktır. İyi bir seks hayatı ve her yaşta cinsel gücünüzün azalmadan devamı için spor her daim hayatınızın içerisinde olsun. Harekette bereket vardır, harekete geçin.

Düzenli spor yapmak; kadın veya erkek olsun cinsel gücü artırma yöntemleri arasında her anlamda en faydalı olan hiçbir yan etkisi olmayan en sağlıklı tek yöntemdir. Ancak aşırıya kaçmayın aksi halde sakatlıklar yaşarsınız. 

Ispanak cinsellikte nasıl etkili oluyor
İyi ve dengeli beslenmek gerek cinsel yaşam için gerekse cinsel gücünüzü korumak ve artırmak için çok önemlidir. Sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmanız gerek.

İYİ VE DENGELİ BESLEN

Cinsel güç için hiç şüphe yok ki beslenme en büyük faktörlerden birisi. Cinsel gücü artıran yöntemlerin başında hiç şüphe yok ki  yiyeceklerimiz geliyor. Sonuç olarak ne yerseniz o oluyorsunuz. Bazı gıdalar vücuttaki kan akışının artmasına yardımcı olurlar. Örneğin; soğan ve sarımsak kötü kokması sebebiyle pek tercih edilmese de aslında kan dolaşımı açısından oldukça faydalı gıdalardır. Sadece şekli ile değil içeriğindeki potasyum ile muzunda cinsel güce katkısı yadsınamaz.

Kırmızı veya yeşil acı biberde aynı şekilde hipertansiyonu ve iltihabı azaltarak kan akışına yardımcı olur. Aşağıda cinsel gücü artıran, libido artışına katkısı olan gıdaları kısaca sıralıyor olacağız. İmkanınız ölçüsünde satın alabildiklerinizi çok fazlaya kaçmadan düzenli olarak kullanabilirsiniz.

-Ginseng: Bulabilirseniz özellikle kırmızı ginseng daha faydalıdır. Cinsel olarak sizi uyarır, fiziksel yorgunluğa iyi gelir, doğal bir testosterondur. Erkeklerde sperm miktarını ve kalitesini artırır.
-Kırmızı Pul Biber: Sizi rahatsız etmiyor ise istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Yemeklerinizin üzerine bir miktar dökerek kullanabilirsiniz.
-Fındık: Ağaniği nağaniği reklam filminde olduğu gibi fındık cinsel gücü destekler. Yoğun lif ve doymamış yağ asitlerine ek olarak içerdiği yoğun E vitamini sperm üretiminin artmasına yardımcı olur. Günde bir avuç fındık sizi akşamki maça hazırlayacaktır.

-Çikolata: Özellikle bitter olan çikolata mutluluk hissi vererek beyindeki kimyasal hormonların salgılanmasına yardımcı olur ve cinsel gücü artırır. Haftada bir kaç gün tüketebilirsiniz.
-Kabak Çekirdeği: İçinde içerdiği yoğun çinko ve doymamış yağ asitleri ile erkekler için özellikle prostat oluşumunun engellenmesi noktasında yardımcı olur. Buda cinsel gücü destekler.

-Keçi Boynuzu: Aslında keçi boynuzu şeklinden de kendisinin cinsel güce katkısı olan bir gıda olduğunu gösteriyor. Günde iki adet keçi boynuzu cinsel gücün artmasına yardımcı olur. Keçi boynuzu pekmezini de tüketebilirsiniz.

-Mesir macunu, bal,  zencefil, roka, antepfıstığı, ceviz, badem, incir, avokado, keçi boynuzu, çilek, deniz kestanesi, istiridye gibi erkeklerde libidonun artmasına yardımcı olan afrodizyak etkisi yüksek gıdaları tüketirken miktarına çok dikkat etmelisiniz. Azar azar mevsiminde ve sık sık tüketmelisiniz. Cinsel birliktelik öncesinde bir kilo muz yemenin, iki kaşık bal yutmanın size bir faydası olmaz.

Sağlıklı beslenin, spor yapın ve stresten uzak durun, bunları düzenli yaparsanız yer çekimine karşı her zaman dimdik, sem sert ayakta kalırsınız. Cinsel gücünüzü artırmak bir süreçtir, bir anda olmaz. Zaman ve çaba ister. Aynı zamanda  kötü alışkanlıklardan da uzak durmalısınız.

Müzik dinle, spor yap, şarkı söyle, seyahat et, tiyatro ve sinemaya git arkadaşlarınla sohbet et ve mutlaka kaliteli zaman geçireceğin bir hobin olsun. Zaman sana ait olan tek şey bunu nasıl kullandığın ise senin kararın.

STRESTEN UZAK DUR

Çağımızın hastalığı stres; sadece cinsel gücünüzü değil maalesef genel vücut sağlığınızı, bağışıklık sisteminizi de ciddi olarak bozuyor. Stresin artması kalp atış hızının da artmasına sebep olur, bu artış sizin cinsel arzunuzu ve performansınıza olumsuz etki yapar. Kan dolaşımı dengeniz bozulur. Stres ve aşırı stres sertleşmeyi zorlaştıracağı gibi orgazma ulaşmayı da zorlaştıracaktır. Seks sizin için ızdırap olmaya başlayabilir.

Bu sebeple stresi azaltmanın en iyi kolay ve ucuz yolu olan spor yapın. Bunlara ek olarak sigara, alkol gibi kötü alışkanlıklardan mümkün olduğunca uzak durmanızda fayda vardır. Zira sigara bildiğiniz gibi malum damar yollarını tıkıyor bu durumda penise giden kan miktarı azaldığı için ereksiyon/sertleşme olmuyor, buda sizi kadın karşısında seks anında mahcup ediyor. Bu mahcubiyeti yaşamak istemiyorsanız özellikle sigaradan uzak durun.

Sigara, alkol kullanmayan, düzenli olarak spor yapan, sağlıklı ve iyi beslenen, uykusuna dikkat eden, stresten uzak duran erkeklerin doğal olarak cinsel güçleri çok daha fazla. Sizin de cinsel gücünüz artsın veya eksilmesin hep bu şekilde kalsın, performans kaybım olmasın istiyorsanız bunlara dikkat etmeniz gerek. Ayrıca unutmayın seks iki kişilik bir eylem sadece sizin tatmin, mutlu olmanız yetmez karşı tarafı da tatmin etmeniz gerek. Son olarak başka erkeklerin cinsel güçleri ile anlattıklarına asla aldırış etmeyin, herkesin gücü kendine kimin yatakta nasıl olduğunu bilemezsin, kaplanım diye anlatır kedi çıkabilir. Her yaşta kaliteli bir cinsel hayat için kendine iyi bakmalısın…

Sende kendine özgü cinsel gücü artıran yeni yöntemler bulabilirsin. Burada ifade edilen cinsel gücü artırma yöntemlerinin hepsi bir bütün, birini yapıp diğerlerini yapmayınca bir faydasını göremezsiniz. Mümkün olduğunca hepsini yapmaya gayret gösterin. Ancak her şeyden çok sevin, sevgi en büyük ilaçtır.

Bu yazımızdan sonra keyifle dilerseniz Düzenli Seks Yapmanın Faydaları Başlıklı yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

Mobil Dost

Kontrol Ediniz

Cinsel birliktelik esnasında erkeklerin yaşadıkları

Cinsel Birliktelikte Erkeklerin Yaşadığı 3 Senaryo

Cinsellik anında yaşanan kötü tecrübeler Cinsel birliktelikte erkeklerin yaşadığı 3 senaryo nelerdir? “Cinsellik esnasında bir …

Birbirini daha iyi tanımak isteyen çiftlerin soracagı cinsel sorular

Partnerini Daha Yakından Tanımak İsteyen Çiftler için 10 Cinsellik Sorusu

Partnerinizi daha yakından tanımak ister misiniz? Partnerini daha yakından tanımak isteyen çiftler için 10 cinsellik …

HPV virüsü bulaşıcıdır

Çiftlerin Ayrılmasına Neden Olan Hastalık

Human Papilloma Virüsü (HPV) Çiftlerin ayrılmasına neden olan hastalık. Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biri olan …

Gonore halk arasında bel soğukluğu hastalığı

Gonore Nedir? Nasıl Bulaşır?

Gonore Belirtileri ve Tedavisi Gonore nedir?nasıl bulaşır? Bu yazımızda bu konudaki bilgileri paylaşıyor olucaz. Gonore …