Cuma , 29 Mart 2024
karşı cinsi etkilemenin 7 yolu
Karşı cinsi etkilemenin 7 yolu

Arzu Ettiğin Kişiyi Etkilemenin 7 Yolu

Arzu ettiğin kişiyi etkilemenin 7 yolu

Arzu ettiğin kişiyi etkilemenin bilinen 7 yolu; Yarin bayram şuan muhtemelen  bir kısım okuyucumuz tatil bölgeleri olan il ve ilçelerimize gittiler örnegin; bodrum,marmaris,çeşme,kemer,alanya,ayvalık,asos,fethiye,göcek,dalyan,kaş,kalkan’a gitmiş dinlenip eğleniyorlar. Bir kısım okuyucumuz ise yollarda tatil bölgesi veya memleketlerine gidiyorlar. Bir kısım okuyucumuz ise ekonomik, iş veya farklı sebepler ile yaşadıkları şehirlerde geçirecekler bu 4 günlük bayram tatilini. Her nerede olursanız olun zamanın bayramın keyfini çıkarın. Bu vesile ile siz değerli MobilDost okuyucularımızın bayramını kutlar , sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı, mutlu güzel bir bayram geçirmenizi dileriz. İyi bayramlar!…İçinizdeki çocuk hep yaşasın.

İyi Bayramlar…

Bayramın ardından gelelim yazımızı başlığı olan ve bir türlü bitmeyen şu karşı cinsi etkileme sanatının inceliklerine. Medenileştikçe, yaşlarımız da ilerledikçe, iletişim biraz daha kopuyor. İkili ilişkilerde yanlış anlaşılmalar ve egolar devreye giriyor. Doğru kişi olsa bile, bazen yaptıklarımızla ya da yapmadıklarımızla bu kişileri kaçırabiliyoruz. Gelişen Teknoloji ile birlikte artan sosyal medya kullanımının da bunda büyük etkisi bulunuyor. Artık  aşk için gözlerimiz ellerimiz yerine uygulamalar üzerinden profillerimiz eşleşiyor. Sistemler bizim için karar veriyor ve korkutucu olanı biz buna uyum sağlıyoruz. Sistemsel aşklar, ilişkiler ve cinsellikler yaşıyoruz. Algoritmalar şuan dünyada kim kiminle buluştu birlikte neler yaptılar en ince detayına kadar biliyorlar. Bu sanal sistem destekli ancak hayatı kolaylaştıran ne istiyorsan onu hızla bulduğun dünyayı bir başka yazımızda ayrıca konuşuyor olucaz.  

karşı cinsi etkileme sanatı
Karşı cinsi etkilemek için duygusal olarak aynı frekansta eşleşmeniz ve birbirinizden duygusal olarak elektrik almanız, sizi ateşliyor olması önemli. Kibrit gibi yanıyor olmalısınız.
  • Duygusal eşleşme önemli.

Bizler, biyolojik varlıklarız. Bana, istediğiniz kişinin özelliklerinden bahsedebilirsiniz. O özelliklere sahip 2000 kişiyi sıralarız ama dersiniz ki, “Bu özellikler bunlarda var ama bunlar değil!”. Bunun sebebini Helen Fisher 1992 yılında açıkladı.

Helen Fisher; Aşkın Anatomisi başlıklı kimyasal çekimle alakalı bir kitap yazdı. Bu kitapta, dört farklı hormondan bahsetti. Kişi, aşık olduğunda; dopamin, östrojen, testosteron ve serotonin hormonları salgılamaya başlıyor. Bu salınımı aynı oranda olan insanlara doğru yöneliyoruz.

Kişinin enerji boyutu çok önemli. Örneğin; dopamin hormonu, kişiyi daha enerjik, daha yaratıcı ve cesaretli kılıyor. Serotonin hormonu bizi daha itinalı, özenli, düşünceli kılıyor. Testosteron hormonu analitik düşünmeyi ve konulara daha mantıklı öngörüyor. Östrojen; o hayal kurma tarafını da veriyor. Bunların toplamında, kişiler birbirine doğru çekiliyor.

Tabi, burada vücut dili de devreye giriyor. Yani, kim sizden hoşlanıyor? Kim size doğru eğiliyor, kim dinliyor?

beden dili
Karşı cinsi etkilemek için beden diliniz çok önemli sözcükleriniz ile gözleriniz arasında mutlaka bir bağlantı olmalı. El kol hareketleriniz vücudunuz dışarıya hangi mesajları veriyor.
  • Beden dili de önemli

Beğendiğiniz birinin ayakları sizi gösteriyorsa ve sizinle ilgili soru sormaya başladıysa, demek ki size karşı bir ilgisi var. Hoşlanan kişinin göz bebekleri büyür. Çok hoşlanıyorsa kekelemeye başlayabilir. Ardından da, böyle anlamsız bir gülümseme belirir.

Biraz önce hormonlardan da bahsettik. Dopamin hormonu, insanı esprili hale getirir. Yaratıcılık da arttığı için; eğlenceli olmaya, espri yapmaya başlarsınız. Bunu, elinizde olmadan yaparsınız. Karşılıklı olarak, vücut dilinden aldığınız sinyallerle sizden hoşlanıp hoşlanmadığını anlayabilirsiniz. Bedenin nereyi gösterdiği önemli değil; ayak parmakları sizi gösteriyorsa, durumu aslında size anlatıyor demektir.

Ek olarak; bizler 10-12 saniye arasında bir kişiden hoşlanıp hoşlanmadığımıza karar veririz. O kadar hızlı gerçekleşir ki! Ancak, bunu biz bilinçli yapmıyoruz, bilinçaltından yapıyoruz ve sonrasında devam ediyoruz. Beynimiz bunu ispatlamaya çalışıyor; ancak, 10 saniye içerisinde o kişiden hoşlanıp hoşlanmadığımıza karar vermiş oluyoruz.

Sesiniz incelir. Hoşlandığınız kişiyle daha ince bir ses tonuyla konuşursunuz. Hepimizin tonları var. Çocuğumuzla konuştuğumuz bir ton var, annemizle konuştuğumuz bir ton var. Eğer bir yöneticiysek, çalışanlarımızla konuştuğumuz bir ton var. Ancak, aşık olduğumuz kişiyle; kadınlar olarak, biraz daha yüksek ve ince bir ses tonu ile konuşuyoruz. Erkekler de seslerini biraz daha kalınlaştırıyor.

çekici olmak
Kadın veya Erkek olun fark etmez karşı cins için kendinizi çekici hissediyor olmanız önemli. Dışarıya ne mesaj veriyorsanız başka insanlar için o sunuz. Her insan beğenilmek ve takdir edilmek onaylanmak ister.
  • Çekici hissetmek

Sabah uyandığımızda, her gün aynaya bakıyoruz. Bize alışıyoruz ve çok normal gelmeye başlıyoruz. Sonrasında, başkaları tarafından güzelliğimiz ya da bir özelliğimiz onaylandığında, onu vurgulamaya başlıyoruz.

Birisi bizi beğenmediyse, aynaya onların gözüyle bakmaya başlıyoruz. Özgüven de kas gibi; geliştirdikçe büyüyor, geliştirmedikçe küçülüyor. Çekici hissetmediğimizde, karşı taraf da bizi çekici hissetmiyor. Dolayısıyla, önce kendimizi beğenmeli, kendimizdeki güzel yanları görmeliyiz. Biz, birbirimize kendi düşündüğümüz gibi bakmıyoruz. Bütün olarak bakıyoruz; ses tonu, bakışı, kullandığı kelimeler, yaklaşımları, vücut dili, bütünüyle bakıyoruz. Yani, burnu, ağzı nasıl, kırışıklığı var mı diye bakmıyoruz. Özellikle, erkekler hiç böyle bakmıyor.

Kadınlarda XX kromozomu ve erkeklerde XY kromozomu var. Onlarda bir tane X kromozomu olduğu için, erkekler kadınlar kadar renkleri canlı görmüyorlar. Kadınlar, daha fazla canlı görüyorlar. Bu nedenle; renk körlüğü erkeklerde daha fazladır. Dolayısıyla, erkekler bizi bizim gördüğümüz gibi görmüyor, bütünsel olarak bakıyor. Onun için, kendinizi bütünsel olarak değerlendirmelisiniz. Yani; içinizi doldurmak, ses tonunuz, yaklaşımınız, olaylara bakış açınız, verdiğiniz cevaplar, imalar, bunlar sizi güzelleştiren özelliklerdir. Sadece dışsal bir temizlik ya da güzellik, güzelliğinizi belli eden bir şey değil.

Araştırmalara göre; samimi ve içten insanlar daha çekici bulunuyor. Bir film vardı; kadın kiloluydu ama kendini çok güzel görüyordu. Kendini ne kadar güzel hissediyorsa, diğer insanlar da ona bakarken artık güzellik görmeye başlıyor. Bu, insan psikolojisinde de var. Siz kendinizi ne kadar güzel hissederseniz; o enerjiyi yaydığınız için, insanlar da öyle hissediyor.

Bir örnek verelim…Bir insan var; omuzları içe dönük, suratı asık, kambur oturuyor. Bu insan benden para istese, geri vermeyeceğini düşünerek para veririm. Borç istediği için, güvenle “bana geri öder” diyebilir misiniz? Omuzları dik oturan birisi, “Şu kadar paraya sıkıştım” dese, hemen çıkartıp verebiliriz. Enerji, duruş ve hal beni ben yapar ve insanlara da onu gösterir.

  • Cesaret ve cömert davranmak

Her şey enerji! Örneğin, ben rujumu kaybediyorum ve bana tekrar geri geliyor. Çünkü, o benim ve bana geliyor.

İnsanlar da böyle. Sizinle aynı frekansta, sizin anlayışınızda, sizin bakış açınızdaki insanlar orada kalmak istiyor. Günümüzde; gülen, espri yapan ve hayata öyle bakan insanlara o kadar ihtiyacımız var ki. Sürekli dertlerden söz ediyoruz. Kime dokunsan bir derdinden söz ediyor. Çok fazla dert duymak istemiyoruz, artık.

Dünyanın neresine bakarsak bakalım, birçok felaket haberinden söz edebiliriz. Bu nedenle, etrafımızda neşe dolu bakan, hayatla baş edebilen insanlar istiyoruz. Arkadaşlık sitesinde karşı cins ile tanışma başlıklı yazımızı buradan hemen okuyabilirsiniz.

çoşkulu ve yaratıcı olmak
Karşı cinsi etkilemek için mutlaka çoşkulu ve yaratıcı olmalısınız. Onu istediğinizi arzuladığınızı ona hissettirmeniz göstermeniz gerekiyor
  • Coşkulu ve yaratıcı olmak
  • Sıradan şeylerin içerisindeki güzel şeyleri gören insanlar çekicidir. Sürekli “bu kötü”, “bu iyi olmamış”, ona ne sunarsanız sunun mutlu olmayan insanlar, belli bir süre sonra itici olurlar. Somurtan insanların da çok fazla yanında durmak istemeyiz. Belli bir süre sonra, negatif enerji yaymaya başlar ve o enerji sizi iter. Bunlar sosyal hayatta, iş ilişkilerinde ve arkadaşlık ilişkilerinde de geçerli.
  • Soğuk ve uzak duran insanlar var. Onları havalı buluyorlar. Çok yoğun bir değersizlik duygusu yaşayan kadınlar ve erkekler, genel olarak kötü hissettiren, kötü konuşan insanlara çekiliyorlar. Burada, aslında patolojik bir durum var. Çünkü, ailesinde kurduğu bağda, annesi ile olan ilişkisi içerisinde negatiflikler varsa, annesiyle bağını iyi kurmadıysa; annesi gibi davranan insanları seçiyor ve onun doğru olduğunu düşünüyor. Çünkü, “böyle yapıyordu ama annem/babam beni seviyordu” diye düşünüyor.
  • Çocuk için anne ve baba iki kahramandır. Onlar bir şey yapıyorsa, doğru yapıyordur. Çünkü, beyin gelişimi onun yanlış olduğunu anlayabilecek kapasitede olmadığı için, büyüdüğünde de onu sürdürmeye başlıyor. İlişkilerini, ailesiyle kurduğu gibi yapıyor. Bu da, açıkçası sağlıklı bir zihin değildir.
  • Kişinin davranışlarından benden hoşlanıp hoşlanmadığını nasıl anlayacağız? Ya da biz nasıl belli edeceğiz?
  • Hoşlanan insan dokunur. Koluna dokunur, eline dokunur, bir şekilde hissetme ihtiyacı duyar.
  • Japon kıyafeti kimonoda, sırtın her yeri kapalıdır; sadece, enseden aşağıdaki sırta doğru olan kısım açıktır. Orası, hepimizin en çok etkilendiği yer. Dokunduğumuz an irkiliriz. Bu nedenle, hoşlandığın kişiye, oraya hafif bir dokunuş yapmanız, size ilgisinin çekilmesini sağlayan bir durumdur. Bunu, tabi ki aşırıya kaçırmadan yapmalısınız. Zarifçe bir dokunuş, bir anda farklı bakışı algılamasını sağlar.

Bu bayram tatilinde bolca vaktiniz olacak. Hızla buradan MobilDost’a ücretsiz üye olun ve aradığınız aşkınızı hemen bulun. Unutmayın yalnız değilsiniz, MobilDost hep yanınızda…Telefonda canlı sohbetin değişmeyen tek gerçek adresi MobilDost, sıcak günlerde sıcak sohbetimiz ile sana bir tuş mesafedeyiz. Arasana!…

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …