Perşembe , 25 Nisan 2024

Alo Seks Hattı Mı?

Alo Seks Hattı

Alo seks hattı aslında halk içinde eskiden 0900’lü cinsel içerikli sohbet-erotik hatlara verilen bir isimdir.

1990 yıllarda ülkemizde son derece yaygın olarak kullanılan 0900’lü hatlar  yaşanan çeşitli tüketici mağduriyetleri sonunda 2000’li yılların başına gelmeden kapatıldı. O tarihten itibaren de ülkemizde 0900’lü alo sohbet hattı veya alo seks hattı isimli cinsel içerikli sohbet hatları aboneler tarafından aranamıyor durumdadır.0900’lü hatlar aslında tüm dünyada oldukça yaygın olarak kullanılan servislerdir ancak ülkemizde amacı dışında aşırı şekilde kullanılmasından kaynaklı ve o tarihte sadece tek bir sabit hat operatörünün olmasından kaynaklı olarak bu yanlış kullanımların önüne geçilemediği için pek çok konuda olduğu gibi devlet bunu da kapatmayı yada diğer adıyla düzenlemeyi tercih etmek durumunda kaldı.

O yıllara baktığınızda 900’lü hatlar üzerinden finansal bilgi servisleri, sanatçı fun hatları, hikaye hatları,küçüklere masal hattı,kurtar bizi baba hattı,bilgi yarışması hattı,taraftar hattı gibi cinsellik dışında başka servislerinde olduğunu görüyorsunuz. Bugünün sesli instagramı aslında, içerik hep aynı değişen sunum mecrası.

Ancak nasıl olmuş ise verilen bu servisler unutulmuş ve geriye sadece alo seks hattı veya alo sohbet hattı kavramları kalmıştır. O tarihlerde boy boy gazete reklamları verilen bu servisleri, sanırım aramayan kimse kalmamıştır. Gerçi sorarsanız kimse aradım demez, ama arama sayıları ve şirketlerin elde ettikleri gelirlere bakılınca sanki tüm ülke aramış gibi görünüyor. O tarihlerde de +18 sohbet hattı ibaresi tüm reklam mecralarında kullanılmış ancak +18 yaşından küçük pek çok kişi aramış görünüyor.    

+18 sohbet hattı üzerinden verilen Canlı Sohbet servislerinde 18 yaşından küçük olan kişilere hizmet verilmiyordu. Bugün ki adıyla sexting o yıllarda sabit hatlar üzerinden sunuluyordu.

+18 Sohbet Hattı

Her ne kadar 0900’lü numaralar altında verilen alo sohbet hattı hizmetlerinde 18 yaşından  küçükler arayamaz dense de, telefonda sohbet etmek isteyen milyonlarca erkek yaşa başa bakmadan aramıştır. O tarihlerde henüz internet bu kadar yaygın degil, kimsenin evinde, cebinde, elinde bilgisayar veya cep telefonu yok. Google henüz icat bile edilmemişken insanların bugün internette arama motorları üzerinde yaptıkları gibi alo seks,alo sex,alo sex hattı,canlı seks hattı,canlı seks sohbet,erişkin sex, seks hattı,seks sohbet hattı,alo seks hattı,seks sohbet sitesi,seks telefon,telefon numarası,sex telefon numarası,sex telefonu,telefon seks,telefon seks hattı,telefon seksi,telefonda seks,telefonda sex,telefondan sex,ucuz seks hattı,ucuz sex hattı,seksting,sexting,görüntülü seksting,görüntülü sohbet hattı,görüntülü show gibi binlerce arama kelimesini yazıp arama imkanları bulunmuyordu. Bugün son derece kolay neyi aradığınızı yazın veya sesli söyleyin google sizin için saniyesinde binlerce seçeneği hemen bulsun ve size getirsin. Şimdi her şey çok daha kolay, teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor. Bugün otonom sürüşlü otomobiller bile var. O yıllarda sadece hepimizin izlerken hayretler içinde baktıgı konuşan otomobil olan Kara Şimşek vardı.

1990 yıllarda moda olan alo seks hatları olarak bilinen 0900’lü hatlar üzerinden telefonda canlı kişiler ile sohbet ediliyordu. Bugün internet sayesinde pek çok sosyal medya platformu üzerinden aynı hizmetler tüm dünya’ya sunulabiliyor.

Telefonda Seks

1990’lı yıllarda seks toplum için son derece ayıplı bir kelimeydi,herkes yapmak istiyor ama kimse söyleyemiyordu. Tam da bu sırada toplumun imdadına 0900’lü alo sohbet hatları yetişti. Milyonlarca erkek abone, alo seks hattını arayarak telefonda sohbet ederek kimi derdini unuttu, kimi telefonda seks yaparak kendini boşalttı, ama sonuçta herkes rahatladı ve mutlu oldu. Alo sohbet hattını aradığınızda size iki seçenek çıkıyordu, ya birebir canlı sohbet için hattın diğer ucunda bulunan bir kadının müsait olmasını bekleyeceksiniz, yada beklemeye vaktiniz yada nakdiniz yok ise hemen önceden kayıt edilmiş erotik hikayelerden birisine bağlanıp, dinleyip tahrik olup elizabete kuvvet gizli gizli boşalıyor olacaksınız. Telefonda rahatlamak için günün 24 saatinde ev telefonunuzdan veya iş yerindeki telefondan arayabilirdiniz.

Henüz kimsenin cep telefonu yok, sadece ev ve iş yerinde sabit hatlar var, birde jeton ile çalışan ankesörlü telefon klübeleri bulunuyordu. Sonradan bu jeton ile çalışan telefon klübelerinin yerine kartla çalışan digital telefon klübeleri geldi. Gerek jeton olsun gerek kartla çalışan dijital yapılar olsun özellikle öğrenciler buralardan ücretsiz faydalanmanın hep bir yolunu buluyorlardı. Evden arayacaksanız evde kimse yokken arayabilirdiniz. İşyerinden arayacaksanız da yine patron veya usta yokken gizli gizli arayabilirdiniz. Özellikle askerler bu servislerin sürekli değişmeyen kullanıcılarıydı. Kısacası yapılan tüm aramalar gizliydi. Bir nevi yasaklı yıllar.

1990’lı yıllar 09002lü hatları en çok kullanıldığı yıllardır.2000’li yıllarında başında ise oluşan pek çok problemden dolayı bir düzenleme ile kapatılmışlardır. 900’lü hat reklamları gazetelerde bu şekilde yapılıyordu. Özellikle spor gazeteleri en çok kullanılan mecralardı.

Ay sonunda eve veya işyerine gelen faturayı kimse kabul etmiyordu. Son derece gizli hayatların olduğu yıllardan, bugün instagramlı herkesin her şeyinin ortada olduğu, kimsenin saklısının, gizlisinin olmadığı zamanlara geldik. Bugünlerde 40 yaş ve üstü olanlar o günleri özlemle anarken, bugün ki gençlere jetonu anlatmak neredeyse imkansız. 90’lı yıllar ülkemiz için tam bir dönüşüm değişim yıllarıydı. Artık toplum hayatımızdaki hiçbir sosyal dinamik eskisi gibi değil. Bugün TAN gazetesi artık yok, oysa o yıllarda milyonlarca erkek güne TAN gazetesinin arka sayfa güzeli ile başlardı. Eskiden gazetelerde arka sayfa güzeli diye bir kavram vardı. Gazete bayilerinde pek çok erotik ve pornografi dergileri satılırdı. Bir müddet sonra bu dergiler siyah poşete girdiler, internetin gelişmesi ve yaygınlaşması ile birlikte bu dergiler artık kalmadı.

Telefonda sohbet hattı
Şimdi kimsenin evinde kullanılmayan sabit hatlar ve çevirmeli telefonlar o yıllarda evlerde yaygın kullanılıyordu ve hatta girmek diye bir kavram vardı.

Parayı Vuranlar Belgeseli

Bu 0900’lü hatlı yıllara ilişkin digital televizyon platformu olan BluTV’de Parayı Vuranlar diye bir belgesel bile çekildi. Bu belgeseli bulup dilerseniz bu 90’lı yıllara ilişkin üç bölümden oluşan ülkenin değişim sürecini görsel olarak da izleyebilirsiniz. Birinci bölümde “Jet Fadıl”,ikinci bölümde özel televizyonların yaygınlaşması ile başlayan yukarıda anlattığımız 0900’lü hatlar furyası ve üçüncü bölümde ise Saadet Zinciri modelini Türkiye’de ilk kez başlatıp milyonlarca kişiyi bir oranda dolandıran Titan saadet zinciri anlatılıyor. 90’lar Türkiye’sini anlamak için izlenmesinde fayda olan bilgilendirici belgesellerdir. Anıları tazelemek için keyifli olabilir. 90’lı yıllar arabesk müziği, pop müziği ile çok renkli yıllardı. Bugün hala o yıllarda üretilen eserleri keyifle dinliyoruz. Çok farklı yıllardı.

Siz hala MobilDost’a üye olmadıysanız bu linkten hızla üye olabilirsiniz. Ayrıca bu yazımızdan sonra dilerseniz Alo Sohbet Hattı başlıklı yine 90’lı yıllara ait bilgileri anlatan yazımızı bu linkten okuyabilirsiniz.

 

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …