Çarşamba , 24 Nisan 2024

01 ADANA Gezilecek Yerleri Gidilecek Mekanları

Adana da Gezilecek Yerler Gidilecek Mekanlar

Adana’da gezilecek yerler ve gidilecek mekanlar. Adana’ya sevgiliniz veya eşiniz ile seyahat edebilirsiniz. Şüphesiz ki gastronomi bakımından Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisi olan Adana, adeta kebabın başkenti gibidir… Yemek şöleninin sabah erken saatlerde başladığı Adana yemek dışında gezilip görülecek tarihi ve doğal güzellikleri de içinde barındırıyor. Şehir  bu anlamda zengin olunca da  Türkiye’de gezilecek yerler listesinin en üst sıralarına oturuyor. Bunda görece ulaşımın bazı illere göre daha kolay olması  şehirde havalimanının bulunması da etkili bir faktör.

Adana her ne kadar mutfağıyla ön plana çıksa da büyüleyici güzellikteki mimari yapılarıyla da oldukça dikkat çekiyor. Adana ve çevresinde ziyaret edilecek o kadar çok yer var ki. Adana’ya ister günü birlik gidin ister birkaç gününüzü bu şehirde geçirin, fakat görülmeye değer yerlere uğramadan bu şehirden ayrılmayın.Aksi halde pişman olursunuz.

Bir seyahate çıkarken hepimiz gideceğimiz şehirde ne yapmamız gerektiğiyle ilgili bir gezi listesi hazırlarız. Bu yazıda MobilDost olarak Adana’da gezilecek yerler ve gidilecek mekanlar listesi hazırlamak isteyenlere biraz yardımcı olmak istedik.

Hadi hep birlikte Adana’da kısa bir tura başlayalım. İşte Kebabın başkenti Adana’da gezilecek yerler ve gidilecek mekanlar listesi!..Belki bu yazıdan sonra hafta sonu Adana’ya gitmek istersiniz.Gerçi yaşanan ekonomik kriz ve savaştan sonra hepimizin moralleri oldukça bozuk ama biraz moral bulmak farklı deneyimler elde etmek için kısa bir seyahat neden olmasın.

Adana’da Gezilecek Tarihi Yerler

Adana tarihi ve mimari açıdan görülmeye değer pek çok  eser ile ziyaretçilerini karşılıyor. Seyahate çıkmadan önce gezi listenizi hazırladıysanız, bir gün içinde rahatlıkla bu yerleri gezebilirsiniz. Şehirde öyle güzel yerler var ki…Gezmekle bitmeyecek gibi.

1.Taş Köprü

Adeta kentin sembolü olan tarihi taş köprü. Romalıların yaptırdığı ve günümüze kadar gelen Taş Köprü, Adana’yı simgeleyen bir yapı olarak biliniyor. Yüreğir ve Seyhan’ı birleştiren bu köprü, 21 gözden meydana geliyor. Tadilat nedeniyle bu gözlerden 7 tanesi kapanmış durumda. Taş Köprü her haliyle ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmayı başarıyor.

Alman köprüsü diğer adıyla Varda köprüsü farklı mimarisi ve mühendislik harikası olması sebebiyle benzerlerinden ayrışmaktadır.

2.Alman Köprüsü

Alman köprüsü karğir köprü türünde yapılmış bir köprüdür. Dört ana ayak üzerinde kurulu köprünün ayakları çelik mesnet türünden olup, dış kaplaması taş örme tekniği ile yapılmıştır. Köprü ayaklarında bakımlarının kolaylıkla yapılabilmesi için dört ayağın içerisinde ayrı ayrı bakım merdivenleri mevcuttur. Köprünün yapımı 5 yıl süren ve 110 yıldır yük ve yolcu taşıyan mühendislik harikası ihtişamlı bu köprünün yapımında 21 işçi ve bir alman inşaat mühendisi çeşitli sebepler ile hayatını kaybetmiştir. Diğer adıyla Varda köprüsünü diğer köprülerden ayıran özelliği ise düz bir köprü olmayıp virajlı olmasıdır.

3.Büyük Saat Kulesi

Osmanlı’nın son dönemlerinde yapılmış olan Büyük Saat Kulesi’nin 32 metre yüksekliğinde olduğunu biliniyor. Bu tarihi kule, Türkiye’nin en büyük saat kulesi olma unvanını da taşıyor. Büyük Saat Kulesi’nin Adana’nın sembol eserlerinden olduğunu Adana Büyükşehir Belediyesi’nin armasına bakarak da anlayabilirsiniz.

4.Adana Tren İstasyonu

Adana’nın sular mevkiinde 1912 senesinden bu güne kadar hizmet veren Adana Tren İstasyonu, şehirde görülmeye değer yapılar arasında bulunuyor.

5.Tarihi Kazancılar Çarşısı

Büyük Saat Kulesi’nin hemen yanında bulunan Tarihi Kazancılar Çarşısı, Kapalıçarşı kültürümüzün en tarihi değerleri arasında yer alıyor. Bu çarşıda modern yaşamın gerektirdiği pek çok eşyayı-ürünü de bulma imkanı sağlayan küçük şirin dükkanlar var. Esnaf kültürü burada hala oldukça canlı şekilde yaşanıyor.

6.Adana Çarşı Hamamı

Anadolu Beylikleri’nden biri olan Ramazanoğulları’nın Adana’da bıraktığı tarihi miraslardan biri de Çarşı Hamamı. 1529 senesinde inşa edildiği bilinen bu hamam, Büyük Saat Kulesi’nin karşısında yer alıyor. Hamam, günümüzde de hizmet vermeye devam ediyor. Adana’da kalma süreniz uzun ise hamamı deneyebilirsiniz.

7.Adana Kalesi

İlk çağlarda yapıldığı bilinen Adana Kalesi, şehirde görülmesi gereken tarihi eserler arasında yer alıyor.

Geleneksel yapısını günümüzde de koruyan Adana, gezilip görülmesi gereken çok güzel müzelere ev sahipliği yapıyor. Adana’da tarihe yakından tanıklık edebilme imkanı bulacağınız bu müzelerde, sizi etkileyecek pek çok ayrıntıya denk gelebilirsiniz.

Adana Kebap Dumanı Üzerinde

adanada-gidilecek-mekanlar
Adana kebap Adana’da yenilir sloganından yola çıkıp yanında şalgam ile muhabbetin tadına doyulmaz.

Adana’da Gezilecek Müzeler

1.Adana Etnografya Müzesi

Eski kilise olan yapı, günümüzde tarih boyunca Çukurova ve Toroslar’da göçebe bir yaşam süren yörüklerin kullandıkları pek çok günlük eşyanın sergilendiği bir müze olarak hizmet veriyor. 1983 senesinde müze olarak faaliyete giren Adana Etnografya Müzesi’ni ziyaret etmek için ücret ödemenize gerek olmadığını belirtmek isteriz.

2.Arkeoloji Müzesi

Günümüzde şehrin önemli noktalarından olan Reşatbey’de hizmet veren Adana Arkeoloji Müzesi’nde, Çukurova’da gerçekleştirilen araştırmalardan çıkan tarihi eserler sergileniyor. Müzenin giriş fiyatı da oldukça uygun. Vaktiniz var ve tarihe de meraklıysanız mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

3.Atatürk Evi ve Müzesi

Atatürk’ün Adana’yı dokuz kez ziyaret ettiği ve beş farklı yerde konakladığı biliniyor. Bu gelişlerinin ikinci ve üçüncüsün de kaldığı Tepebağ Konağı, Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi olarak faaliyet veriyor. Atatürk’ün Adana ziyaretini anlatan fotoğrafları, Kuvayı Milliye dönemine ait eşyaları ve döneme ait gazete ilanları sergileniyor. Müzede ayrıca, Hatay’ın kurtuluşunu anlatan özel bir oda yer alıyor. Bunun yanı sıra geleneksel bir Adana evi görmek isteyenlere de Suphi Paşa Konağı ziyaret edilebilir.

4.Adana Sinema Müzesi

Türk sinema tarihine ışık tutan Adana Sinema Müzesi’nde birçok fotoğraf, kitap, afiş ve diğer dokümanlara ev sahipliği yapıyor. Adana gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gereken bir yer. Müzede gezinirken göreceğiniz afişlerde bulunan yönetmen, oyuncu, senarist, yapımcı ya da kameramanlardan en az birinin Adanalı olması sizi şaşırtabilir.

5.Adana Misis Mozaik Müzesi

Adana Misis Mozaik Müzesi, Adana Arkeoloji Müzesi’ne bağlı hizmet veriyor. Antik Misis zamanına ait eserlerin sergilendiği müzeye giriş ücretsiz.

Adana’nın Doğal Güzellikleri

Adana’da sizi doğal görüntüsüyle büyüleyen o kadar çok yer var ki… Bu şehre gittiğinizde tarihi mekanları ziyaretinizden sonra dinlenmek için barajın kenarına veya yemyeşil parklara gidebilir ve buralarda günün yorgunluğunu atma fırsatı bulabilirsiniz. Hele birde nehir kenarında söğüt ağacı altında bir uyku çekebilirseniz sizden mutlusu olmaz.

1.Seyhan Baraj Gölü

Seyhan Nehri, Akdeniz’e dökülen en büyük akarsu.Doğal görüntüsüyle hayranlık uyandıran nehir, taşkınların önüne geçebilmek için bir barajla ve aynı barajın üzerinde yer alan güzellikleri ile Adana halkının serinleme kaynağı haline gelmiş. Adana’ya gittiğinizde nehir kıyısında yürüyüş yapabilir veya bu bölgede bulunan mekanlarda bir şeyler içip yiyebilirsiniz.

2.Adana Merkez Parkı

Sabancı Merkez Camii’nin içinde yer aldığı Adana Merkez Parkı, Seyhan Nehri’nin kıyısın da konumlanıyor. Devasa bir park olan bu alan, Adana seyahatinizde yürüyüş yapıp dinlenebileceğiniz bir yer.

3.Adana Atatürk Parkı

Solunda Ziyapaşa Bulvarı’nın, sağında ise Atatürk Caddesi’nin bulunduğu Adana Atatürk Parkı, rengarenk çiçeklerle bezenmiş yemyeşil bir park…

4.Çoban Dede Parkı

Bir rivayete göre; Çoban Dede’nin bulunduğu bölgeye iş makineleri ile toprak almaya gidilir. Ancak ne kadar uğraşsalar da iş makineleri çalışmaz. Çalışan makinelerinde kepçeleri kırılır. Sonunda Çoban Dede’nin mezarının fark edilmesiyle bu tepeye bir türbe yapılır ve o günden sonra da burası Çoban Dede Parkı olarak anılmaya başlanır.

5.Kapıkaya Kanyonu

Karaisalı ilçesinin Kapıkaya Köyü’nde yer alan Kapıkaya Kanyonu, Seyhan Nehri’nin kollarından Çakıt Deresi’nin açtığı bir kanyon. Pozantı Boğazı’ndan dağlık alanlara doğru uzanan bu kanyonda ufak bir gezintiye çıkmak oldukça keyifli olacaktır…Adana seyahati sonrasında konuşacak, sohbet edecek anlatacak çok fazla anınız olacaktır.

Adana’yı gezdiniz eğlendiniz gerek sabah kahvaltısı, gerek öğlen yemeği veya akşam yemeği için kebabın başkenti  sayılan Adana’da çok fazla mekan bulunuyor. Her bir mekan birbirinden lezzetli yemekler sunuyor olacak size. Bizde sizin için kısa bir liste yaptık, bu liste dışında da oldukça iddialı mekanlar bulunuyor. Canınız ne isterse onu yemek için mekan var. Hatta sadece Adana ile kalmayalım mamul yemeğe,tantuni yemeğe  Mersin’e gidelim derseniz  araç ile bir saat içinde Mersin’de olabilirsiniz. Hızınızı alamadınız hemen yan tarafta Hatay bulunuyor. Oradan da Hayat’a  geçip tepsi kebabı ve kunefe yiyebilirsiniz. Bu bölge tamamen bir lezzet vadisi gibi. Adanalı birisiyle tanışmak sohbet etmek isterseniz buradan MobilDost’a giriş yapıp hemen tanışabilirsiniz. Bu yazımızdan sonra Muğla Önemli Turistik Şehir başlıklı yazımızı da bu linkten okuyabilirsiniz.    

Adana da Gidilecek En İyi Mekanlar

1) Petek Pastanesi

2) Şırdancı Bedo

3) 7/C Ocakbaşı Restoran

4) Doğan Kaymaklı Kadayıf

5) Atosev Sosyal Tesisleri

6) Ciğerci Mahmut

7) Öz Asmaaltı Kebap ve Döner

8) Kifidis Büyük Saat Kebapçısı

9) Levent Börekçilik

10) Kara Çizmeli Lahmacun ve Pide Salonu

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …

anksiyete sorunu nasıl çözülür

Anksiyetesi Olan Sevgiliye Nasıl Yardım Edilir?

Anksiyetesi Olmayan Sevgiliniz Olsun. Anksiyetesi olan sevgiliye nasıl yardım edilir? Mümkünse anksiyetesi olmayan bir sevgiliniz …