Perşembe , 18 Nisan 2024

Abazanlık Dünyasından Kurtul!

Abazanlık

Abazanlık, sokak dilinde abaza olan kişinin bulunduğu durum. Sözlük anlamı olarak abazan; uzun süre cinsel ilişkiye girmemiş (erkek) kimseye verilen isimdir. Aynı zamanda argoda karnı aç olan kişiye denir. Çingene dilinde “habazan” kelimesinden türetildiği kabul edilir. Bazı kaynaklarda uzun süre cinsel ilişkide bulunmadığı için cinsel ilişki isteği artmış kişi anlamı taşır. Hatta cinsel doyumsuzluk içinde olan kişi gibi tanımlamaları da vardır. Ayrıca yine erkekler arasındaki argoda uzun zamandır kadın bulamayan erkek, aç, yoksul, çıplak, parasız, kazançsız, işsiz, gariban gibi tanımlamaları da kapsar.

Erkekler arasındaki sohbetlerde abazanlık veya abaza kişi genel olarak uzun zamandır bir kız arkadaşı olmayan veya karşı cins ile cinsel münasebet yaşamayan kişiye denir.

Erkeklerin kendi aralarında konuşurken yakın, samimi oldukları kişilere karşı bu şekilde hitap ettiğini çokça görebilirsiniz. Abazanlığa neden olan sebepler kişiden kişiye değişir. Fakat genel sebepler kişinin kendisinden veya içinde bulunduğu sosyo-ekonomik durumdan kaynaklanan sebeplerdir.

İLİŞKİ KURMAKTA ZORLUK ÇEKİYOR MUSUNUZ?

Kişi içine kapalı ve karşı cins ile ilişki kurmakta zorluk çekiyor veya başlamış bir ilişkiyi sürdürme noktasında bireysel olarak sorunlar yaşıyor olabilir. Kadın Erkek ilişkilerinde şanssız olabilir. Çok istemesine ve elinden gelen her şeyi yapmasına, her yolu denemesine rağmen bir türlü karşı cins ile sağlıklı ve uzun süreli duygusal bir ilişki kuramıyor olabilir. Sadece cinsel açıdan uzun süredir karşı cins ile birlikte olamayan kişiler için değil aynı zamanda duygusal olarak da uzun süredir bir birliktelik yaşayamayan kişilere de abazan/ abaza  denir. Fakat bundan kurtulabilirsiniz.

KENDİNE GÜVEN

Abazanlıktan kurtulmak için yapılabilecekler var. Bunlardan en önemlisi önce kendinize güvenmeniz gerekiyor. Başlangıç olarak şayet abazanlık psikolojisine girmişseniz bundan hızla çıkmanız gerekiyor. Mutlaka kendiniz ile ilgili fizyolojik ve psikolojik süreçleri gözden geçirin. Hangi konularda eksikleriniz var, hangi konularda güçlü yanlarınız var bunları öncelikle bir Swot analizi yapıp tespit edin.

Swot analizini internetten kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu analiz sonuçlarınızı sadece ikili ilişkilerde değil hayatınızın tüm kademelerinde kullanabilirsiniz. Kendinizi tanımanız için oldukça kolay bir yöntemdir.Akabinde zayıf olan yönlerinizi güçlendirmek için takviye çalışmalar yapmaya başlayın. Karşı cins ile temas etmek için mutlaka günlük iş hayatınız içinde yeniden düzenleme yapıp kendinize zaman ayırın. Yeni insanlar ile tanışmak için sosyal ortamlarda bulunmaya ekstra özen gösterin.

Yeni insanlar ile tanışmaktan korkmayın, yalnızlık kimseye mutluluk vermez. Her insan bir başka insana ihtiyaç duyar. Çünkü insan sosyal bir canlıdır. Siz de sosyal olmak için çaba sarf etmelisiniz. Yaz aylarının içindeyiz, tatile çıkın, konsere gidin, arkadaşlarınız ile buluşun eski yeni fark etmez insanlar ile bir arada olmalısınız. Başka insanlar ile bir arada olmak size her anlamda iyi gelecektir. Sonuç olarak insana yine insan gerek. Yalnız tek başına bu koca dünyada maddi durumun ne olursa olsun mutlu olman mümkün olamayacaktır.

Bu sebeple kendini sosyalleştirmek için çaba ve zaman harcaman gerekli. Kendini genel kültür anlamında mutlaka geliştirmelisin. Kitap okumak,tiyatroya,sinemaya gitmek dahil etkinliklere katılabilir aynı zamanda sporuda hayatınızın bir parçası haline getirebilirsiniz. Hangi spor sizin için daha yapılabilirse onu yapıyor olun.Havalı diye yapamayacağınız spor branşları üzerinden zaman harcamayın.

SOSYAL – GİRİŞKEN OL

Özellikle karşı cins ile tanışmaktan, sohbet etmekten, anlatmaktan ve dinlemekten korkmayın. Başkasında olup sizde olmayan hiçbir şey yok. Eksik değilsiniz! Aradığınız ilişkiyi beklerseniz sizi bulması mümkün değil. Çünkü beklemek ile hiçbir şey olmaz. Aradığınız ilişkiyi sizin gidip bulmanız gerek. Aksi halde kendi kendinizi tatmin etmeye devam edersiniz. Hayatın güzelliklerinden faydalanmalısınız.

Yaz aylarının yeni bir ilişki kurmak için kıymetini bilin, günler çok daha uzun, güneşli, mutlaka kendinize, arkadaşlarınıza vakit ayırın. Bol bol sohbet edin ve gülümseyin, sosyal ve girişken olun, sizin neşeniz kadınların dikkatini çekecektir.

Siz hayatın içine girdikçe, insanlar ile temas ettikçe aradığınız kişiyi, ilişkiyi bulmanız kolay olacaktır. Aradığınız kadını fiziki olarak kendi sosyal ortamınızda bulacağınız  gibi, MobilDost içinde bulunan binlerce bayan içinden de bulabilirsiniz. Nerede yaşıyor olursanız olun!

Hemen MobilDost’a ücretsiz üye olun ve burada bulunan hanımlar ile tanışıp sohbete başlayın.

Yeni aşkınız belki size sizden yakındır kim bilir?

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …