Perşembe , 25 Nisan 2024
sevgililer günü
14 şubat sevgililer günü kutlamaları

14 Şubat Sevgililer Günü

14 Şubat Sevgililer Günü Sevgilin Var Mı?

14 Şubat Sevgililer Günü için geri sayım başladı, büyük gün bugün. İster üç ay isterse otuz yıldır birlikte olun, bu özel gün için ne yapacağını düşünmek az da olsa insanda gerginlik yaratıyor, öyle değil mi? Sen de yılın en özel günlerinden biri olan Sevgililer Günü için henüz bir plan yapmadıysan, seni buraya alalım! Neden dersen, sevgililer gününe yönelik öneriler bu yazıda buluştu da ondan! Yemek ya da kamp yapmak, konsere veya filme gitmek, hobi atölyesine katılmak, hatta barınaktaki dostları beslemek… Sevdiğinle birlikte yapacağın o kadar çok şey var ki, şaşıracaksın. Sevgililer günü için birbirinden romantik, keyifli ve eğlenceli önerileri Mobildost okuyucusu olarak sizin için hazırlandı! Gelin birlikte bu romantik ve aşk dolu günün tarihsel sürecine göz atalım.

sevgililer günü
14 Şubat sevgililer günü tarihçesi bu özel gün nereden geliyor anlamı nedir? Günümüz modern dünyasında günün anlam ve önemi hangi hali almış bunları hepsini bu yazımızda inceliyor olucaz.

Sevgililer Gününün Tarihçesi

Şaşırtıcı gelebilir, ancak sevgililer günü adını 3. yüzyılda Roma’da yaşayan Katolik Rahip Aziz Valentine’den almış. Bu konu hakkında bir çok hikaye var. En yaygın olanı şu şekilde: Roma İmparatoru II. Claudius, Hristiyanlığın yayılmasına karşıdır ve acımasız yasalarla Hristiyanlığı kabul edenleri kontrol altında tutmaya çalışır. Aziz Valentine, evlenmeleri yasak olan Hristiyan askerleri gizlice evlendirmektedir. Bu bir anlamda Valentine’in sevgiye atfettiği önemi de gösterir. II. Claudius, Hristiyan rahibi yakalatır ve hapse attırır. Bu sırada bir mucize olur. Aziz Valentine 14 Şubat‘ta idam edilmeden önce gardiyanın kör kızını görür, kızın gözleri görmeye başlar. Valentine’in idam edilmeden önceki son eylemiyse bu kıza ‘Sevgilinizden’ yazan, imzalı bir aşk mesajı iletmek olur.

Efsanenin devamı ve günümüze uzanan kısmı ise şöyle: Aziz Valentine’in ölümünden iki yüzyıl sonra Hristiyan olan Roma Katolik Kilisesi, 14 Şubat’ı ‘Aziz Sevgililer Günü’ olarak ilan eder. Katolik Azizler Takvimi’nde bu tarih her yıl, bayram olarak kutlanmaya başlanır. Zaman içinde aşk ve sevgi mesajları içeren kartlar göndermek bir geleneğe dönüşür ve tüm dünyaya yayılır. Günümüze gelince…

Günümüzde Sevgililer Günü

Günümüzde 14 Şubat Sevgililer Günü pek çok ülkede farklı şekillerde kutlanmaktadır. Belki duymuşsundur, bazı kültürler sevgililer gününü romantik çiftlerin dışında da kutlar. Aile üyeleri ve arkadaşlar arasındaki sevgiyi ifade etmek, hatta çocuklara tatlı ve şekerlemeler dağıtmak bu kültürlerdeki geleneklerdendir. Hatta Japonya’da alışılmışın dışında, kadınlar erkeklere hediye alır. Yine de sevgililer günü en çok romantik aşkla ilişkilendirilir ve çiftler arasında kutlanır. Sevgi sözcükleri, değerli olduğunu hissettiren ya da aşkı tazeleyen hediyeler, çiftler arasında gider gelir. Kırmızı gül ise bugünün ve aşkın sembolü olarak ellerden gönüllere ulaşır. Aynı zamanda sevgililer günü birazda çiftlerin para harcama günleri oluyor.Alış veriş merkezleri, markalar,mekanlar bugün için pek çok özel kampanya hazırlıyorlar.Günümüz tüketim toplumunda birazda alış veriş günü olarak görülüyor.

Artık hazırsan 14 Şubat Sevgililer Günü önerileri olarak neler yapabilirsin, bir bakalım:

sevgililer gününde neler yapılabilir
14 şubat sevgililer gününde sevgilim ile birlikte evde veya dışarıda neler yapabilirim diye düşünüyorsan. Bu yazımız tam senin için evde ve dışarıda neler yapabileceğini yazımızda anlatıyor olucaz.

Sevgililer Gününde Neler Yapılır?

Aslına bakarsan sevgililer gününü kutlamak, birazcık hayal gücünü harekete geçirmene bağlı. Evde ya da dışarıda sevgililer günü için yapacağın öyle çok şey var ki! Aşağıda seni uzun bir liste bekliyor.Yalnız evde veya dışarıda  bu özel günü kutlamak için en başta yapman gereken şey gerçekten sevgini yürekten karşındaki insana aktarman olacaktır.

Evde Yapılacak Sevgililer Günü Önerileri

Yılın en romantik ayı şubat olsa gerek. Başka hangi ay bu kadar romantik bir tarihe ev sahipliği yapıyor ki? Öyleyse mevsim hala kışken, sevgililer gününü evde sıcacık geçirmek için yapacağın bir dünya şey olduğunu belirteyim. Önce samimi ve yaratıcı ev etkinlikleriyle başlayalım:

Birlikte Yemek Yap

Makarna ya da pizza! Evde kısa sürede hazırlanacak en keyifli yemekler. Alış veriş telaşına bile girmeden, evdeki malzemelerle birlikte yemek yapma fikri harika değil mi? Üstelik yemek yaparken sevdiğinle hem eğlenebilir hem de keyifli sohbetlere dalabilirsin. Bir düşünsene; sıcak mum ışığı, keyifli bir müzik ve bir şişe şarap da bu romantik sofranın en iyi eşlikçileri olur.

14 şubat sevgililer günü kutlamaları
14 Şubat sevgililer günü sebebiyle bugün sevgilinize veya sevdiklerinize önce sevdiğinizi söyleyin sonrada bugün için varsa alınmış bir hediyeniz onu paylaşabilirsiniz.

Yemek Yarışması Düzenle

Makarna ve pizza yapmak çok mu kolay geldi? İşleri biraz daha karıştırmaya ne dersin? Bu önerinin en eğlenceli tarafı, bir çeşit ‘usta-şef’ yarışması düzenlemek. Sevgilinle birbirinize vereceğiniz malzeme listesinden oluşan, yaratıcı bir yemek yapın ve en sonunda birbirinizi puanlayın. En çok puanı kim alırsa alsın, sevgililer gününde kazanan ‘aşk’ olsun!

Çikolatalı Fondü Yap

Sevgililer gününü evde kutlamanın en tatlı yanı, çikolata kaplı çilektir, desem… Sevgilinle birlikte bir koca kase dolusu çikolata kaplı çilek hazırla. Yapacağın şey son derece basit. Birlikte yıkayıp hazırladığınız çilekleri benmari usulü eritilmiş çikolatayla kaplayın, sonra da afiyetle yiyin. Hem eğlenceli hem de lezzetli! Çikolata ve çilekten daha romantik bir sevgililer günü tatlısı düşünebilir misin?

Evde Piknik Yap

Başta, biraz hayal gücüne ihtiyacın olduğunu söylemiştim. Şimdi onu kullanmanın tam zamanı! Öyleyse çıkar piknik takımlarını! Sevgililer gününü evde piknik yaparak kutlamaya hazır mısın? Evin en keyifli köşesini seç ve piknik örtüsünü yere ser. Birlikte hazırlayacağınız aperatif atıştırmalıklar, yanında bir şişe şarap ya da sıcacık çayla, bu öneri ikinizin de çok hoşuna gidecek. Unutmadan, bir parça romantik müzik de açarsan, atmosfer anında değişir. Benden söylemesi!

Aşçılık Atölyesine Katıl

Sevgililer gününü evde geçirirken yapacağın şeylerden biri de çevrimiçi bir aşçılık atölyesine katılmak. Dünya mutfaklarından Türk mutfağına, öyle çok seçenek var ki! Daha önce yapmadığın bir tarifi sevgilinle uygula, sen de keyiflen, sevdiğin de… Üstelik ev konforundan çıkmadan!

Dijital Platformlardan Evde Film İzle

Evde birlikte yapacağın klasik ama vazgeçilmez etkinliklerden biri de, birlikte film izlemek. Elbette bu geceye en çok yakışan, romantik bir film gibi gelebilir. Ancak yine de sizin için anısı olan ya da sevdiğiniz, uzun süredir izlemediğiniz bir filmi de izleyebilirsiniz. Üstelik onlarca platform sayısız dizi ve film seçeneğine sunarken, ikinizin de hoşlandığı bir kategori mutlaka vardır. Bu arada, film keyfini katlamak için koca bir kase patlamış mısır yapmayı unutma!

Oyun Oynayın

Evet evet, doğru okudun. Biraz çocukluğunuza dönmeye ne dersin? İster çekişmeli geçen langırt ya da tavla, ister kağıt ya da zeka oyunları, sevgililer gününde en çok eğleneceğiniz evde etkinlik önerilerinden! Üstelik aşk da bir çekişme değil mi? Öyleyse bu öneriyi de dikkate almaman için bir neden yok.

Yatakta Kahvaltı Keyfi Yap

Sevgililer günü için klasik ama romantik bir öneri var sırada, ona kahvaltı hazırla! Uykundan yapacağın küçük bir fedakarlıkla, sevdiğin insanın bütün gün seni düşünmesini sağla. Sıcacık bir peynirli tost ve beraberinde taze sıkılmış portakal suyu ya da enfes kokulu bir fincan kahveye, kim hayır diyebilir ki? Biraz daha fedakarlık yaparsan, kalp şeklinde waffle ya da muzlu çikolatalı kreplerle bugünü unutulmaz kılarsın.

Kitap Oku

Cep telefonlarını ve tabletleri kapatın! İşte sevgililer gününde evde sevdiğinle baş başa yapacağın etkinliklerden biri daha; sayfalarını birlikte çevireceğiniz bir kitabı okuyun. Romantik bir şiir kitabı ya da klasiklerden biri hiç fark etmez! Amaç sevdiğin insanla birlikte olmaksa, en sessiz tanık kitaptır!

Dans Partisi Yap

Sevgililer gününde evde dans partisi yapmaya ne dersin? Müzik platformlarından hareketli ya da romantik bir müzik seç. Hatta dansa merakın varsa, birlikte çevrimiçi bir dans dersi alarak bugünü çok daha keyifli kıl. Kim bilir, belki de bu bir başlangıç olur ve bir dansı birlikte hobi edinirsiniz.

Evde SPA Yap

Sevgililer gününü evde birbirini şımartarak geçirmenin en iyi yolu SPA masajıdır desem? Evet dediğini duyar gibiyim. Zaten rahatlatıcı bir banyo ritüeline kim hayır diyebilir ki? Öyleyse bugünü taçlandırmak için yapacağın şey çok basit; birkaç mum, nefis bir aromaterapi masaj yağı ve romantik bir müzikle banyoyu hazır etmek.

Dışarıda Yapılacak Sevgililer Günü Önerileri

Kış mevsiminin soğuk ve yağışlı havasını, sevgililer gününün sıcaklığıyla ısıtmaya ne dersin? Öyleyse sevgililer günü için dışarıda yapacağınız birbirinden farklı öneriler seni ve sevdiğini bekliyor. Hadi kağıdını kalemini al ve dışarıda yapılacak sevgililer günü önerilerini not almaya başla!

Yürüyüşe Çık

Sevgililer gününü dışarıda geçirmek için sana ilk önerim; açık havada yürüyüşe çıkmak olacak. Üstelik sevdiğin insanla el ele yürümek çoğu zaman birlikteliğinizin ilk zamanlarını hatırlatır. İster deniz kıyısında ister ormanda bir patikada, baş başa yapacağınız romantik bir yürüyüşle bugünü son derece özel kılmak mümkün. Sırt çantana hazırlayacağın ufak tefek atıştırmalıklarla, piknik havası sürmek de cabası!

Spor Yap

Sevgililer gününde sevgilinle birlikte yapabileceğin şeylerden biri de spor. Sevdiğin insanla bisiklete binebilir, koşu ya da egzersiz yapabilirsin. Spor yapmanın endorfin hormonu üzerindeki etkisini düşünürsen, sevgilinle birlikte daha iyi hissetmemen için bir neden yok!

Tatile Git

Romantik bir şubat tatiline ne dersin? Sevgililer günü bunun için harika bir fırsat. Hem sevgilinle bu güzel günü kutlayıp, hem de soğuk havanın tadını çıkarabilirsin. Son yılların gözde tatillerinden bir öneriyle karşındayım. Doğa içinde şöminesi olan bir Tiny house ya da bungalov için rezervasyon yaptır. Sevgilinle sıcacık ve romantik bir sevgililer günü yaşa.

Masaj Yaptır

Sevgililer gününde sevgiline yapacağın en tatlı sürprizlerden biri de masaj için bir randevu almak. Hamam ve sauna hizmeti veren bir otel ya da spa merkezine rezervasyon yaptır. İster konaklamalı ister günü birlik, bu kısa kaçamağı değerlendir. Günlük yaşamın stresinden bir parça olsun uzaklaşıp, birbirinize odaklanmanın daha iyi bir yolu olabilir mi?

Atölyeye Katıl

Birlikte katılmak için öyle çok hobi ve sanat atölyesi var ki! Resim, heykel, seramik, mum ya da teraryum yapımı, şu an için aklıma gelenlerden yalnızca bir kaçı. Belki senin belki de sevdiğinin ilgi alanına yönelik bir atölyeye katılmanın, şimdi tam zamanı.

Konsere Git

14 Şubat Sevgililer Günü, ne zamandır ertelediğin bir konsere gitmek için en iyi bahanelerdendir. Üstelik sevgililer gününde pek çok sanatçı, bir etkinlik mekanında sahne alarak bugünü kutlar.

Şehri Keşfet

Sen de zaman zaman günlük yaşamın koşturmacası içinde yaşadığın şehri tam olarak tanımadığını düşünür müsün? Bana katılıyorsan, bu önerimi değerlendir. Sevgililer gününde sevdiğinle beraber yaşadığın şehri keşfe çık. Müzeler, sergiler, parklar ya da bahçeler birlikte zaman geçirmek için seni ve sevdiğini bekler.

Hayvan Barınağına Git

Sevgiyi en çok paylaşabileceğin yerlerden biri de hayvan barınaklarıdır. Sevdiğinle beraber şehirdeki bir hayvan barınağını ziyaret edip, sevimli dostlarımızla zaman geçirebilirsin. Kim bilir belki eve dönüşte de aileye patili bir üye katılır.

Romantik Akşam Yemeği

Sevgililer gününde yapacağın klasik ama keyifli bir seçenek de dışarda yemek yemektir. İster salaş ama nefis yemekler sunan bir lokanta, ister çok yıldızlı şık bir restoran, fark etmez. Önemli olan sevgilinle sevginizi kutlamak, öyle değil mi?

Mobildost kullanıcısı olarak bu sevgililer gününde sevgilin yok ise üzülme ve hemen Mobildost üyesi olan binlerce kadın üyemizden birisi ile tanışıp bu özel sevgi gününü birlikte kutlayabilirsin. Sevgisini senin ile paylaşmak için bekleyen binlerce üyemiz bir tuş uzağında, hemen tanışmak ve konuşmaya başlamak için hemen arayabilirsin. Bu özel günde seni bekliyoruz…

Bu yazımızdan sonra dilerseniz Sevgiliniz Sizi Telefon ile Aldatıyor veya Telefon Bağımlısı Olabilir mi? başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …