Perşembe , 25 Nisan 2024
0888 katma değerli hizmet numaraları üzerinden işletmeciler abonelerine katma değerli hizmet verebilirler.

0888 / 0898 Katma Değerli Hizmet Numaraları

0888/0898 Katma Değerli Elektronik Haberleşme Hizmet Numaraları

0888/0898 katma değerli  hizmet numaraları veya diğer adıyla 0888 Arkadaşlık Sohbet Hattı Numaralarıdır. Bu numaralar üzerinden yerel operatörler Katma Değerli Hizmetler Sunabilmektedir. Bilgi Teknolojileri Kurumundan  yetkilendirme almış işletmeciler tarafından işletilen bu servis  numaraları özelinde çeşitli katma değerli hizmetler sunulabilmektedir. Bu servislere örnek; bilgi eğlence servisleri, astroloji servisleri, sohbet servisleri, danışmanlık servisleri gibi. Bu katma değerli hizmet numaraları üzerinden adı ne olursa olsun cinsel içerikli sohbet hizmetleri verilemez.

Cinsel içerikli sohbet servisleri sadece 0900’lü numara grubu üzerinden verilebilir. Bu sebeple 0888’li katma değerli hizmet numara blokları üzerinden işletmecilerin abonelere sunabilecekleri hizmetler Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından belirlenmiş hizmetler olabilir. Belirlenmiş bu hizmetlerin dışında abonelere hizmet sunan işletmeciler düzenleyici kurum tarafından çeşitli yaptırımlar ile karşılaşabilirler.

0900’lü Hatlar

Kurum regülasyonları gereği ülkemizde cinsel içerikli sohbet hattı servisi sadece 0900’lü  numara grubu altında verilebilir.0900 cinsel içerikli sohbet hattı servis numaraları ise başlangıçta tüm abonelere kapalı olarak açıldığı için aslında aramaya kapalıdır. Aboneler bağlı bulundukları operatöre ıslak imzalı dilekçe vererek hatlarını 0900’lü cinsel içerikli sohbet hatlarını aramaya açtırabilirler. Islak imza şartından dolayı, ülkemizde 0900’lü hatlar üzerinden abonelere sunulan servis bulunmamaktadır. 0900’lü hatlar üzerinden sunulan bir servis olmadığı için bu numara grubu aslında aktif pasiftir. Arasana dediğinizde aranamaz. 

0888 katma değerli hizmet numaraları üzerinden yetkilendirilmiş işletmeciler abonelere katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerini sunabilirler. Tüm yönlerden aranabilirler.

0888 Sohbet Hattı

Aynı şekilde ülkemizde faaliyet gösteren alternatif telekom işletmecisi olan şirketlerde kurum tarafından kendilerine tahsis edilen 0850’li numara blokları üzerinden 0850 sohbet hattı,0850 sohbet,0850 arkadaşlık hattı,0850 astroloji hattı,0850 bilgi ve eğlence servisleri gibi farklı isimler altında olsa bile bu numaralar üzerinden katma değerli elektronik hizmetler sunamazlar.0888  hizmet numaraları üzerinden abonelere hizmet sunan işletmeciler de, hiçbir şekilde 0850’li veya 0212’li  şehir içi-şehirler arası sabit hatlar üzerinden sunulan standart iletişim servislerini sunamazlar.0850 veya 0212’li sabit hatlar üzerinden bahsi geçen katma değerli hizmetleri sunan veya sunulmasına aracılık eden işletmecilerde yine aynı şekilde kurumun yaptırımlarına maruz kalabilirler.

Numara planlama yönetmeliği çerçevesinde ülkemizde  faaliyet gösteren  yetkilendirilmiş tüm işletmecilerin kendilerine tahsis edilen numara blokları üzerinden kendilerine ait veya farklı bir işletmeciye ait abonelere hangi hizmetleri ne şekilde, hangi tarife üzerinden sunabilecekleri belirlenmiş durumdadır. Numara planlama yönetmeliğinde belirlenmiş standartlar dışında hizmet sunulması mümkün değildir. Bu sebeple her işletmeci kendisine kurum tarafından tahsis edilen numara grubunda sunulabilecek hizmetleri sunuyor olmalıdır.0888’li numara grupları üzerinden cinsel içerikli sohbet hizmeti verilemez, cinsel içerikli hizmetler sadece 0900’lü numara grupları üzerinden verilebilir. Alo Sohbet hattı başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

0888 ve 0898 katma değerli hizmet numaralarını 0850 ve 0800’lü numara grupları ile karıştırmamak gerekir. Numara grupları benzer bile olsa muhteviyatları çok farklıdır.

0850 Hizmet Numaraları

0888-0898 katma değerli hizmet numaralarını 0850’li numaralardan ayıran bir diğer özellik ise 0888’li numaraların son kullanıcı ücret tarifeleridir.0850’li numaralar standart sabit hat numarası olup şehir içi,şehirlerarası veya uluslararası standart tarifelerden aranabilir.Ancak 0888/0898’li katma değerli hizmet numaralarının kendine özel bir tarife yapısı bulunmaktadır.0850’li numaraları aboneler bağlı bulundukları GSM veya sabit hat PSTN operatörünün kendilerine sundukları standart tarife ve paket içerisinde tanımlı olan her yöne/sabit hatlara doğru olan toplam dakikaları içerisinden arayabilirler.

Aynı GSM abonesi kullanmakta olduğu tarife ve paketi içerisinde bulunan şebeke içi veya her yöne paketi içinde tanımlanmış dakikaları içinden arayamazlar.0888/0898 katma değerli hizmet numaralarını arama bedeli bağlı bulunulan işletmeci tarafından ayrıca ücretlendiriliyor olacaktır. Katma değerli hizmet numaralarını arama bedeli tarife paketleri içine dahil değildir.

Kullanmakta olduğunuz hattınız katma değerli hizmet numaralarını aramaya kapalı ise bir sms ile hemen açabilirsiniz.

Sırdaş veya Dertleşme Hattı

İşletmeciler kurum tarafından kendilerine tahsis edilen 0888’li katma değerli hizmet numaralarını ikincil tahsis işlemi yapabilirler.Bu ikincil tahsis ile işletmeciler abonelere katma değerli hizmet sunmak isteyen kişi veya kurumlara bu numara grupları içinden servis numarası tahsis edebilirler.0888 ile başlayan numaraları 0850 ile başlayan numaralar ile karıştırmamak gerekir.Numara grubu olarak birbirine benzemek ile birlikte muhteviyatları ve sunulacak hizmet içerik yapıları oldukça farklıdır.0800 ile başlayan ve arama bedeli arayan aboneye degil de aranan markaya yansıtılan numara grubu da benzer olmasına rağmen tüm yapısı ve hatta ücretlendirme kurgusu bile çok farklıdır.

Bu sebeple  hizmet alan abonelerin tüm bu bilgileri biliyor olmasında fayda olacaktır. Ayrıca 0900’lü hatlarda olduğu gibi tüm abonelerin hatlarının 0888/0898 ile başlayan katma değerli hizmet numara gruplarını arayabilmek için kullandıkları hatlarının bu numaraları aramaya açık olması gerekir. Abonelerin hatları ilk tahsis anında  katma değerli hizmetleri aramaya kapalı olarak tahsis edilir. Bireysel hat sahipleri hatlarını sms, çağrı merkezinden müşteri temsilcisi ile konuşarak veya uygulama üzerinden ücretsiz ve son derece kolay şekilde açtırabilirken, kurumsal hat aboneleri için şirket yetkilisinin imzalı açtırma talebine ihtiyaç vardır.     

0888 ve 0898’li numara blokları üzerinden işletmeciler abonelerine özel bilgi eğlence servisleri adı altında pek çok servis sunabilirler. Bu blok üzerinden cinsel içerikli sohbet servisleri verilemez. Cinsel içerikli servisler sadece 0900’lü hatlar üzerinden sunulabilir.

Hattımı 0888’li Numaraları Aramaya Nasıl Açarım?

Son derece kolay ve ücretsiz olarak aşagıdaki şekilde hattınızı 0888’li numaraları aramaya açtırabilirsiniz.

Turkcell abonesi iseniz; 888 AC yazıp 2200’a ücretsiz sms gönderebilirsiniz;

TürkTelekom Mobil (Avea)abonesi iseniz; AC 888 yazıp 5595’e ücretsiz sms gönderebilirsiniz;

Vodafone abonesi iseniz; ARA yazıp 7000’e ücretsiz sms gönderebilirsiniz.Anında hattınız aramaya açılıyor olacaktır.Bu şekilde sizde canlı sohbet,sırdaş hattı,dertleşme hattı,arkadaşlık hattı,astroloji hattı,danışmanlık hattı veya şirketlerin çağrı merkezlerini rahatlıkla arayabilirsiniz.Size sunulan bu hizmetlerden hemen faydalanabilirsiniz.

Ayrıca GSM operatörü şirketlerin akıllı telefonlar için geliştirdikleri uygulamalar üzerinden de hattınızı katma değerli hizmet numaralarını aramaya hızlıca açtırabilirsiniz.

MobilDost gerçek arkadaşlık sitesine üye olmak için buradan giriş yapabilirsiniz.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …