Perşembe , 25 Nisan 2024

07 ANTALYA Tatil ve Eğlencenin Merkezi

07 ANTALYA Gezilecek Yerleri Gidilecek Mekanları

Türkiye’nin uluslararası üne sahip dünyaca ünlü turizm cenneti olan Antalya, gezilecek yerler bakımından oldukça zengin seçeneklere sahiptir. Üstelik Antalya sadece yaz ayların da değil yılın 12 ayı gezilebilecek bir şehrimizdir. Doğal güzellikleri, Antik dönem’den kalan tarihi kentleri, birbirinden güzel plajları ile birlikte her yıl yerli ve yabancı olmak üzere milyonlarca turisti ağırlayan Antalya’da tatil boyunca gezebileceğiniz birçok destinasyon bulunmaktadır.

Doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz bir şehir olan Antalya’daki şelalelere geziler düzenleyebilir, Osmanlı Dönemi’nden kalan tarihi yapıları yakından inceleyebilirsiniz. Teleferikle çıkabileceğiniz Tahtalı Dağı’nda muhteşem Antalya manzarasına tanıklık edebilir ve çok sayıda bulunan antik kentler ile tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Ayrıca Antalya yazın sahilinde denize girip güneşlenirken, dağında kış sporları, kayak, snowboard yapılabilen bir şehrimizdir. Dünya’da aynı şehirde hem kayak yapıp hem de denize girip güneşlenmek pek mümkün değildir. Antalya her anlamda ayrıcalıklı bir yer. Gezilecek yerleri, tadılacak birbirinden lezzetli yemekleri ve olağanüstü eğlenceli gece hayatı ile size unutulmaz hatıralar biriktirecektir. Henüz gitmediyseniz mutlaka ilk fırsatta ziyaret ediniz.

Antalya’da gezilecek yerler; Alanya Kalesi, Düden Şelalesi, Dim Çayı, Antalya Müzesi, Kaleiçi, Side Antik Kenti, Olympos Antik Kenti, Patara Antik Kenti, Olimpos Teleferik (Tahtalı Dağı), Kızılkule, Aspendos Antik Tiyatrosu, St. Nicholas Kilisesi (Noel Baba Kilisesi), Dolphin Aqua Land ve Köprülü Kanyon Milli Parkı olarak sıralanmaktadır. Şimdi siz değerli MobilDost okuyucularımız ile birlikte gelin kısa bir Antalya turu yapalım. Malum yaz  geliyor önümüzde 19 Mayıs için kısa kaçamak yapılacak 4 günlük bir tatil ve arkasından kurban bayramı tatili var. Belki bu yaz tatil imkanlarınızı Antalya için kullanmak isteyebilirsiniz.Şimdiden iyi tatiller….Keyfini çıkarın.  

Antalya kumsalları ve denizi ile harika bir tatilin merkezidir. Denizi ve kumsallarında güneşlenmek size unutulmaz hatıralar biriktirecektir.

Alanya Kalesi

Antalya’da gezilecek yerler arasında öne çıkan Alanya Kalesi, şehir merkezine 135 kilometre uzaklıktadır. Alanya’nın sembolik yapılarından olan kaleye ulaşımlar, il merkezinden özel araçla Mersin – Antalya yolunu Alanya tabelasına kadar takip ederek, taksiyle veya otogardan hareket eden Alanya dolmuşlarıyla yapılabilmektedir.

6 kilometre uzunluğundaki surlar ile çevrili olan kale, Helenistik Dönem’e ait bir yapıdır. Günümüze ulaşana dek pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan kale, bölgenin denizden gelen tehditlere karşı korunması amacıyla inşa edilmiştir.

Bizans’ın bölgeye hakim olduğu dönemlerde gemiciler açısından kritik bir noktada bulunan kale, 1221 yılında Anadolu Selçuklu Hükümdarı 1. Alaaddin Keykubat devrinde restorasyon çalışması geçirmiştir. Alanya’nın tarihine tanıklık eden kale içerisinde Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait çok sayıda eser bulunmaktadır.
Antalya tatilinde ziyaret edilmesi gereken noktalardan olan Alanya Kalesi, haftanın her günü 08:00 ile 17:00 saatleri arasında açıktır.

Düden Şelalesi

Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Düden Şelalesi, il merkezine 10 kilometre mesafede bulunmaktadır. Şelaleye, özel aracınızla Bülent Ecevit Bulvarını doğu yönüne takip ederek ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda bölgeye taksi veya Çağlayan dolmuşlarıyla da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Antalya’nın görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında bulunan Düden Şelalesi, aşağı ve yukarı olmak üzere iki farklı koldan oluşmaktadır. Yeşil ağaçlarla çevrili olan şelale, görsel şölen sunmasının yanı sıra ferahlatıcı etkisiyle de Antalya bölgesine gelen turistlerin gözde noktaları arasında yer almaktadır. Yaz aylarında doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz şelale çevresinde piknik gibi aktivitelerinizi de gerçekleştirebilirsiniz.

Şehir kalabalığından uzak, doğa ile iç içe bir konumda bulunan şelalenin huzur dolu sesiyle keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Bölge halkı tarafından İskender Şelalesi olarak bilinen şelale, her yıl ortalama 3 milyon turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Antalya tatilinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunan Düden Şelalesi, haftanın her günü 08:00 ile 19:30 saatleri arasında açıktır.

Antalya kaleiçi
Antalya kaleiçi bölgesi gerek gündüz gezmek ,alış veriş yapmak ve gerekse gece eğlenmek için en iyi alternatif yerlerden birisi olacaktır.

Kaleiçi

Antalya’nın merkez ilçesi Muratpaşa’da yer alan Kaleiçi, Antalya’nın tarihini günümüze taşıyan noktalar arasında öne çıkmaktadır. 3000 yıllık tarihiyle oldukça otantik bir bölge olan Kaleiçi’ne ulaşımlar il merkezinden yürüyerek yapılabilmektedir.

Şehir merkezinde olması nedeniyle oldukça kalabalık olan Kaleiçi, Antalya’nın cazibe merkezleri arasındadır. Şehrin önemli tarihi yapılarından olan Hadrian Kapısı’nı geçerek giriş yapılan Kaleiçi’nde hem deniz manzarası ile keyifli dakikalar geçirebilir; hem de dar sokaklarında tarihe tanıklık eden yapıları görebilirsiniz. Kaleiçin’de sohbetin alış verişin keyfini çıkarabilirsiniz.Vaktiniz varsa gece burada kalıp canlı performans yapılan gece kulüplerinde eglenebilirsiniz.

Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait birçok yapının görülebildiği Kaleiçi’ni Antalya tatilinizin herhangi bir saat diliminde ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Ankara ile ilgili gezilecek yerleri ve gidilecek mekanları başlıklı yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

Dim Çayı
Antalya’nın popüler ilçelerinden Alanya sınırları içerisinde yer alan Dim Çayı, il merkezine 150 kilometre uzaklıktadır. İl merkezinden, özel araçla Mersin – Antalya yolunu takip ederek gidebileceğiniz noktaya, taksi veya Alanya dolmuşlarıyla da ulaşım sağlayabilirsiniz.

Türkiye’nin önemli doğal güzellikleri arasında bulunan Dim Çayı, Konya ilinde başlamaktadır. Toplamda 60 kilometrelik uzunluğa sahip olan çay, Alanya’dan Akdeniz’e dökülmektedir. Çevresinde birçok restoranın hizmet verdiği Dim Çayı, oldukça soğuk olduğu için ferahlatıcı etkisiyle de dikkat çekmektedir.

Su sesi eşliğinde keyifli zaman geçirebileceğiniz çay çevresinde kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinizi yiyebileceğiniz restoranlarda oturabilir veya aktif olarak düzenlenen rafting turlarına katılabilirsiniz. Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Dim Çayı, 08:00 ile 00:00 saatleri arasında açıktır.

Antalya Müzesi

Antalya şehir merkezinde yer alan Antalya Müzesi, bölgenin adeta kent belleğidir. Ulaşımların, il merkezinden yürüyerek yapılabildiği müzeye özel araçla Adnan Menderes Bulvarını güneybatı yönüne takip ederek gidebilirsiniz.

Antalya’nın geçmişine ışık tutan müze, 14 sergi salonu yer almaktadır. Buralarda Antalya sınırları içerisinde yapılmış arkeolojik kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan eserler sergilenmektedir. Bölgede ilk yerleşimlerin başladığı dönemden günümüze, kronolojik olarak sıralanmış olan eserleri inceleyebileceğiniz müzede toplamda 30 bin eser bulunmaktadır.

Antalya tatilinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunan Antalya Müzesi, Pazartesi hariç haftanın her günü 08:30 ile 19:00 saatleri arasında açıktır. 

Side Antik Kenti

Manavgat ilçesine bağlı Selimiye Mahallesinde bulunan Side Antik Kenti, il merkezine 70 kilometre uzaklıktadır. Antalya’nın popüler antik kentlerinden olan Side Antik Kenti’ne ulaşımlar, özel araçla Manavgat yolunu takip ederek, taksi veya Manavgat dolmuşlarıyla yapılmaktadır.

M.Ö. 7. yüzyılda inşa edilen Side Antik Kenti, kurulduğu dönemlerde önemli bir ticaret merkezi olarak kullanılmıştır. Doğal liman olma özelliği ile günümüze çok az sayıda tahribatla ulaşabilen antik kent, yarımada üzerine kurulmuştur. Ana giriş kapısından içeri girebileceğiniz kent çevresinde görebileceğiniz en dikkat çekici yapı ise antik tiyatrodur.

Antalya’nın tarihine ışık tutan yapılardan olan Side Antik Kenti, haftanın her günü 08:30 ile 19:30 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Antalya’yı yukarıdan kuş bakışı izlemek isterseniz Tahtalı teleferik ile yukarıdan bakabilirsiniz. Antalya havadan ve yerde içerinden iki halde de çok güzel bir tatil beldesidir.

Olympos Antik Kenti

Antalya’nın dünya çapında bilinen tarihi yapıları arasında bulunan Olympos Antik Kenti, Kemer ilçesine bağlı Kuzdere Mahallesi sınırları içerisindedir. Kente ulaşımlar, özel araçla il merkezinden sahil yolunu batıya takip ederek, taksi veya Kemer dolmuşlarıyla gerçekleştirilmektedir.

Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde konumlanan Olympos Antik Kenti, aynı zamanda Olimpos Çayı’nın çevresinde zamanla oluşan vadiye de yakındır. Olympos Antik Kenti içerisinde görebileceğiniz yapılar arasında nekropol, kaya mezarlar, Roma tiyatrosu bulunmaktadır.

Olympos Antik Kenti’nin sahil kısmında ise caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı alanları görebilirsiniz. Aynı zamanda çevresinde piknik ve kamp gibi aktivitelerin yapıldığı Olympos sahiline girişler, yine antik kent üzerinden yapılmaktadır.

Haftanın her günü açık olan Olympos Antik Kenti’ni 08:00 ile 21:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Antalya patara antik kendi yerli ve yabancı turistlerin en yoğun ziyaret ettikleri ören yerlerinden birisidir. Tarihi dokusu ile mutlaka görülmesi gereken eşsiz bir tarihi mekandır.

Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesindedir. Bölgenin önemli tarihi yapılarından olan Patara Antik Kenti, il merkezine 220 kilometre uzaklıktadır. Antik kente, özel aracınızla Kaş yolunu izleyerek, taksi veya otogardan yarım saatte bir hareket eden Kaş dolmuşlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Likya Uygarlığı’na ait önemli kentlerden olan Patara Antik Kenti, M.Ö. 8. yüzyılda Apollon’un oğlu Patarus tarafından kurulmuştur. Patara Antik Kenti içerisinde görebileceğiniz yapılar arasında tarihi cadde, antik tiyatro ve çok sayıda taş blok bulunmaktadır. Bunların yanı sıra birçok kabartma görebileceğiniz antik kentin en dikkat çeken yapısı ise antik tiyatrodur.

Sahil kısmında bir adet plajı da bulunan Patara Antik Kenti’ne geldiğinizde buradaki plaja giriş yapabilir, berrak Akdeniz sularında deniz keyfi yapabilirsiniz.

Haftanın her günü ziyaret edebileceğiniz Patara Antik Kenti, 08:30 ile 20:00 saatleri arasında açıktır

Aspendos antik tiyatrosu Roma döneminden kalan müthiş bir tarih eserdir. Yaz aylarında Aspendos antik tiyatrosunda bir konsere denk gelirseniz müthiş yapı içinde mutlaka gitmelisiniz.

Aspendos Antik Tiyatrosu

Antalya’da inşa edilmiş en dikkat çekici Roma yapılarından olan Aspendos Antik Tiyatrosu, Serik ilçesine bağlı Sarıabalı Mahallesinde yer almaktadır. Antalya şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Aspendos Antik Tiyatrosu’na ulaşımlar özel araçla Serik’i geçtikten sonra Sarıabalı yönüne devam ederek yapılmaktadır. Bölgeye taksi veya otogardan yarım saatte bir hareket eden Serik dolmuşlarıyla da gidilebilmektedir.

M.S. 2. yüzyılda Roma İmparatoru Marcus Aurelius tarafından yaptırılan Aspendos Antik Tiyatrosu’nun mimari, dönemin ileri gelenlerinden Yunan Zeno’ya inşa ettirilmiştir. Anadolu toprakları sınırları içerisinde günümüze en az hasarla ulaşabilmiş antik tiyatrolar arasında ilk sırada bulunan Aspendos Antik Tiyatrosu, ilgi çekici detaylara ev sahipliği yapmaktadır.
7000 kişilik seyirci kapasitesi ile devasa bir yapı olan Aspendos Antik Tiyatrosu’nun derinliği 96 metre çapındadır. Roma Dönemi’nde içerisinde gladyatör dövüşlerinin yapıldığı Aspendos Antik Tiyatrosu, haftanın her günü 08:00 ile 16:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Antalya turizm kadar eğlencenin de merkezidir. Yerli ve yabancı turistler için günün 24 saati sayısız eğlence seçeneği bulunuyor. Özellikle gece eğlenceleri dünyaca ünlüdür.

Antalya Gece Hayatı Bitmez

Gece hayatı bakımından oldukça hareketli bir şehir olan Antalya’da birçok gece kulübü, bar, restoran ve kafe hizmet vermektedir. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Antalya’da sabahın ilk ışıklarına kadar dans edebileceğiniz, arkadaşlarınızla uzun sohbetler edebileceğiniz mekanları tercih edebilir, buralarda gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

Antalya şehir merkezi, kaleiçi, Kemer, Alanya, Manavgat gibi bölgelerde daha çok mekan seçenekleri bulunmaktadır. Oldukça eğlenceli ve kalabalık bir gece hayatına sahip olan Antalya’da her bütçeye uygun ve her müzik zevkine yönelik mekanlar hizmet vermektedir. Antalya tatilinizde eğlenceli bir şekilde vakit geçirebileceğiniz mekanlar; Club İnferno, Aura Club Kemer, Havana Club, Club Summer Garden, Club Ceila, Robin Hood Night Club, Mojito Lounge & Club, Klub Kristall, Up Shot Bar ve Jolly Joker Antalya olarak sıralanmaktadır.

Antalya gece hayatı eğlencenin merkezidir
Antalya gece hayatı özellikle yabancı turistler için müthiş alternatifler sunuyor. Hayal ettiğinizden daha çok eğleneceksiniz.

Bu mekanlar dışında müzik ve eğlence zevkinize uygun olacak  şekilde canlı müzik yapılan çok sayıda performans mekanı bulunmaktadır. Ayrıca tatil köyünde veya 5 yıldızlı bir otelde konaklıyorsanız mutlaka bu tip lüks konaklama tesislerinde yazın çok iyi konserler oluyor. Ayrıca tesislerin animasyon ekipleri de gün boyunca kumsal ve havuz başında çeşitli eğlenceler düzenliyorlar. Antalya’da günün 24 saati eğlenebilirsiniz. Antalya tıpkı MobilDost gibi son derece renkli ve eğlenceli bir kulüp gibi…Sınırsız eğlence sınırsız mutluluk. Sizde sınırsız mutlu olmak istiyorsanız hemen buradan MobilDost’a üye olabilirsiniz.    

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …