Telefonda Yalan Söylenip Söylenmediğini Nasıl Anlarsın? Hoşlandığın kişiyle telefonda sohbet etmek, seni heyecanlandırıp, zorlayabilir. Karşılıklı olarak sohbet için ilgi çekici ortak konular önemlidir. Ayrıca konuşmayı daha keyifli ve eğlenceli hale getirmek için espriler hazır olmalı. Erkek olarak futboldan konuşmak anlamlı ve iyi bir fikirdir. Fakat karşındaki kadının ilgisini çekmez.
Bu sebeple erkek ve kadın konuları farklılığından kaynaklı olarak daha genel herkesin ilgisini çekecek bir konu veya konular başlığı bulabilirsin. Bu konuda biraz yaratıcı olmalısın hem bilgili hem de gizemli görünmelisin. Konuşma öncesi mutlaka konuşmayı kafanda önceden yapmalısın. Unutma maçı önceden kafasında oynayan kazanır.
Sohbet Başlatma
Kolayca sohbet konusu olarak; kitap okumaktan hoşlanır mısın? En sevdiğin yemek hangisidir? Dinlediğin müzik türü nedir? Hafta sonlarında neler yapmaktan hoşlanırsın? Sinemaya gitmeyi sever misin? En son kimin konserine gittin?gibi konu başlıklarını kullanabilirsin.
Veya karşındaki bayanı tanıyorsan onun ilgisini çekecek daha yaratıcı konu başlıkları da bulabilirsin. Sonu tartışmaya açık siyaset, din vb. hassas konulara asla ilk görüşmede girme. Bu konular ilişkide sıkıntı yaratır.
Sevgilin ile konuşulacak konular bulmakta zorlandığında yukarıda sıraladığımız basit sorular konuşmanın kolay ilerlemesini sağlar. Telefon görüşmeleri aynı zamanda karşılıklı kişilerin birbirlerini tanımaları için en iyi ve kolay yollardan birisidir.
Mesela birisinden hoşlanmaya başladın. Biraz kendisi ile sohbet ettikten sonra onun dürüst olup olmadığı konusunda şüphelendin diyelim. Acaba söylediklerinin ne kadarı doğru?Ne kadar samimi? Unutma, bu hayatta herkes farklı sebepler ile yalan söyler.
Telefonda Yalan Söyleyen Birisini Nasıl Anlarız?
İkili ilişkilerde ilişki yalanları genelde telefonda tam olarak anlaşılmasa da en azından bir fikir sahibi olmak mümkündür. Bunun için karşı tarafı dikkatle dinlemek ne söylediğini nasıl bir tonlama ile söylediğini dikkatle takip etmek gerekir. Bu durumda telefonda söylenen yalanlar nasıl anlaşılır? Bunu birlikte anlamaya çalışalım.
Sorulara Verilen Cevaplar Kişiyi Ele Verir
-Senin ona sorduğun soruyu cevaplamak için çok fazla düşünmesi, zaman harcaması,yalan söylediğinin küçük bir işareti olabilir. Genelde doğru cevaplar düşünmeden kişinin ağzından hızla bir defada çıkar. Ancak kişi yalan söylüyorsa aklından farklı şeyler geçiyor ve söylediklerini destekleyecek yeni kelimeler arıyor demektir.
-Karşınızdaki kişiye cevabı kolay ve doğru söyleyeceğinden emin olduğunuz sorular sorarak, doğru cevaplara verdiği reaksiyonları kafana yaz ve bunları takip et. Örneğin nerelisin? Yaşın kaç?nerede çalışıyorsun? Gibi. Bu sorular kişinin yalan söylemesini gerektiren sorular değildir. Bu sebeple bu sorulara doğru ve kesin cevaplar verecektir. Bu sorulara cevaplarını aldıktan sonra şüphelendiğin kuşkulandığın konular hakkındaki sorularını sorarsın.
Bu sorularına cevap verirken düşünüyor, duraksıyor veya heyecanlanıp kekeliyor ise yalan söylemeye başlıyor olabilir. Bundan sonrası için daha dikkatli ol. Kimse kandırılmak istemez. Hele hoşlandığı sevdiği kişi tarafından hiç istemez. Sevgili yalanı ağır gelir.
-Hoşlandığın kişinin sana söylediği mekanda olmadığından şüpheleniyorsan nerede ve kimler ile olduğunu sorabilirsin. Bakalım sana nasıl cevap verecek? Şayet bulunduğu mekan ile ilgili olarak çok fazla detay anlatıyor ve sana söylediği yalanını destekleyecek ayrıntılar sunuyorsa kesinlikle şüphelenmekte haklı olabilirsin.
Telefonda Yalan
-Genelde yalancı insanlar mimiklerini ve ses tonlarını kontrol etmekte zorlanırlar çünkü senden önce kendisi yalan söylediğini biliyor. Konuşma esnasında sesi alçalıp yükseliyorsa hafif heyecanlı geliyorsa bir problem var demektir.
Konuşma esnasında seni ikna edinceye kadar konuyu tek tek anlatıp, seni inandırdığını düşündükten sonra konuşma hızını artırırsa, ses tonu değişirse aman dikkat. Konu özelinde haklılığını ispat etmek isteyen kişilerin ses tonları farkında olmadan mutlaka yükselir. Yalan söyleyen kişi ses tonunu kontrol etmekte zorlanır.
Şayet yüz yüze görüşüyor olsaydınız o zamanda bakışlarını kaçırıyor olacaktı. Telefon sohbetlerinizde yukarıda kısaca aktardığımız konulara dikkat ederek aldatılmaktan ve kandırılmaktan korunabilirsiniz. Gelişen teknoloji ile birlikte mobil telefonlar üzerinden görüntülü görüşme yapmak mümkün.
Ancak bunu ilişki belirli bir süreyi doldurmadan yapma. Kimse ilk günden görüntülü görüşmek istemeyecektir. Bu senin içinde geçerli. Ne yalan söyleyin nede yalana muhatap olun. Yalansız günleriniz, sohbetleriniz olsun. Pandemi ile birlikte sosyal ilişkilerin değişmeye başladığı standartların yeniden belirlendigi bu günlerde iletişim kurarken geçmişe göre daha dikkatli olmak gerekecektir, zira artık ten tene olmaktan daha fazla sosyal mecralar üzerinden iletişimde bulunuyoruz.
Yılandan korkmam yalandan korktuğum kadar!