Cuma , 26 Nisan 2024
Uzmanlara-Gore-Mutlu-Evlilik-Sirlari-1-1
Uzmanlara-Gore-Mutlu-Evlilik-Sirlari-1-1

Uzmanlara Göre Mutlu Evlilik Sırları (Bölüm 1)

Uzmanların mutlu evlilik tavsiyelerinin her biri, sizi altın evlilik yıl dönümünüzü kutlayacağınız günlere kadar taşıyacak sağlamlıkta. Bu sebeple lütfen dikkatle okuyunuz ve mümkün olduğunca uygulamaya özen gösterin.

En Önemli Konu İletişim

  • Birbirinizin en yakın arkadaşı olun. Daima birbirinize dürüst olun. İhtiyacı olduğunda yanında olun. Unutmayın aslında her biriniz, bir diğeri için varsınız. Çünkü hiç bir şey sizden ve birlikteliğinizden daha değerli olamaz.
  • Asla kin tutmayın. Geceleri yatak odasında birlikte uyuyacağınızı veya evin içinde yine baş başa olacağınızı aklınızdan çıkarmayın. Hele ki bu pandemi günlerinde sokağa çıkamazken.
  • Sizin için önemli olan her konuyu mutlaka konuşun. Onun için önemli olanları dinleyin. Böylece akrabalarla ilgili durumları, maddi sorunları, gelecek planları hakkında düşüncelerinizi ortaya açıkça koymuş olacaksınız. Eşinizi, daha ilk günden ve her yönüyle tanımak, ilerleyen zamanlarda karşınıza çıkabilecek sorunlarda nasıl davranacağınızı bilmeniz açısından önemlidir.
  • Düzenli olarak ona “Nasılsın? Gerçekten nasıl hissediyorsun, mutlu musun?” sorularını sormayı ihmal etmeyin.
  • Gerekli olduğu zaman yaptığınızdan emin olabilmeniz açısından, onun için önem taşıyan detayları mutlaka öğrenin.
  • Bağlılık hissiyle aşk arasında nasıl bir fark olduğunu bilmelisiniz. Aşk nasıl hissettiğinizle ilgilidir. Bağlılık ise sevdikleriniz için neler yapabileceğinizle ilgilidir.
  • Evliliğinizde bir sorun olduğunda evlilik uzmanlarına danışma fikri sizi korkutmasın. Evlilik danışmanları eşinizle aranızdaki olası problemlerde iletişim kurmanızı kolaylaştırır.İlişkinizi sağlamlaştırır.
  • İkinizi ilgilendiren herhangi bir konuda cümleye “Ben” kelimesi ile başlamanız eşiniz tarafından saldırgan bir tutum gibi algılanabilir.Mümkünse biz diye söz girin.
  • Fikir ayrılıkları rahatsız edici değildir. Hatta eşinizi daha iyi anlamanız için size fırsat verir. Onu dikkatli biçimde dinleyin ve tam olarak ne söylemek istiyor bunu anlamaya çalışın.Sonrasında cevap verin.
  • Bir konuyu tartışırken, eşinizin size karşı tavrından rahatsız olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda sorun yaratmaktansa konuyu mümkün olduğu kadar kısa kesmeye çalışın. Ona dönüp “Bu konuyu burada kapatalım. Şimdi söyler misin, akşam yemeğinde kırmızı mı yoksa beyaz şarap mı tercih edersin?” tarzı bir cümle yeterince etkileyici olacaktır.

Mutlu Evlilik Adımları

  • Her ikiniz için aynı şeyi ifade eden kelimeler edinin. Çeşme, dondurma, sari lale, kırmızı vs. gibi. Bu kelimeler sizin için normal anlamlarının dışında ikinci bir anlam taşıyor olmalı. Böylece kimsenin bilmediği, sadece ikinize ait ortak bir diliniz olsun. Bir tartışmada veya konuşma sırasında duygularınızı uzun uzadıya ifade etmek yerine bunlardan birini söylemeniz yeterli olur. Eşiniz o anda rahatsız olduğunuzu kolayca anlayacak, konuşmayı başka bir zamana erteleyecektir.
  • Onunla ilgili güzel şeyler düşündüğünüzde, ona, bunu söyleyin. Beklemeden hemen söyleyin! Güzel sözler ve iltifatlar, sizin ilişki bankanızdaki en önemli yatırımlarınızdır.
  • Aşık olmak insanın hayattaki en büyük ödülüdür. Bundan daha iyi olansa artık hayatın zorluklarına karşı tek başınıza değil, çift olarak durabilme hissidir. Bu sözü unutmayın ve her ne olursa olsun daima eşinizin onun yanında olduğunuzu bilmesini sağlayın.
  • Anlaşmazlıklarınız olabilir. Önemli olan anlaşmazlıkların varlığı değil, onları çözerken ilişkinizi en az yıpratacak yöntemi uygulamanızdır.
  • Eşinizin ailesiyle güzel ilişkiler kurmayı başardığınızda, onların sizi desteklediğini ve daha kolay mutlu olduğunuzu görürsünüz. Nihayetinde evlilik kararı aldığınızda, onun ailesiyle de birlikte olma kararı alıyorsunuz.Sizin ile birlikte ailelerde evleniyorlar. Eşinizin ailesiyle iyi ilişkiler kurmayı başardığınızda bu size kendi ilişkinizin sağlamlaşması olarak geri dönecektir. Onları ilk anda sevmeseniz dahi saymak zorundasınız. Onlar da sizi sayıyor olacaklardır.
  • Evlilik kararı alırken, ben bu kişiyle tüm hayatımı geçirebilirim, o benim için doğru kişi hissi olmalı. Onunla evliliği hayal ettiğinizde, heyecanlanmanız, kalbinizin çarpması gerekir. En önemlisi “Ben, bu insanla evlenmek için önüme çıkabilecek tüm zorlukları, sorunları ve sıkıntıları göğüsleyebilir miyim?” sorusuna yürekten “Evet” diyebilmelisiniz.

Mutlu Evlilik için Eşinizi Önemseyin

  • “Evlenirken bir gözünü kapa, evlendikten sonra gözünü dört aç!” yani evlenirken küçük farklılıkları görmemeye çalış, evlendikten sonra beraberliği yürütmek için çok çaba göster.İkiyken bir olmak kolay değildir. Taş taşa sürtmeyince duvar olmazmış.
  • Evlilikte en önemli şey sevgi ve saygı. Bu ikisini yitirmediğinizde evliliğinizde çözülmeyecek sorun yoktur. Ayrıca unutmayın her evlilikte sorunlar var.
  • Her zaman ortak karar alın ve aldığınız kararlara ailelerinizi karıştırmayın. Çünkü bu sizin hayatınız.
  • Birbirinizi hep ön planda tutun ve bunu eşinize daima hissettirin.
  • Her gün taze bir başlangıçtır. Her yeni güne bu inançla başlayın ve evliliğinizin yıllar geçtikçe eskimesine, yıpranmasına asla izin vermeyin.
  • Asla birbirinizin ailesi hakkında kötü konuşmayın.Herkesin ailesi değerli ve önemlidir.
  • Çocuklar olduktan sonra hayatınızı çocuklara göre değiştirip kısıtlamayın. Eşlerden biri çocuklara çok düşkün olursa evliliğin dengesi bozulur. Sonuçta siz eşinizi çocuklar yokken sevdiniz ve varlıkları buna engel değil.
  • İlişkinizin sağlamlığını test etmeye çalışmayın ve bu konu üzerine asla oyun oynamayın. Bunun yerine ilişkinizin başarısı için yeterli zamanı ve çabayı harcayıp harcamadığınızdan emin olun.
  • Eşinize önemsendiğini ve sevildiğini her zaman hissettirin. Bunun için büyük şeylere gerek yoktur. Gün içinde edeceğiniz iltifatlar, söyleyeceğiniz güzel sözler ona kendini çok özel hissettirecektir.

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …