Cuma , 29 Mart 2024
Şehir stresi cinsel işlev bozukluğu yapıyor
Şehir stresi kişilerde cinsel işlev bozukluğuna neden oluyor

Şehir Stresi Cinsel İşlev Bozukluğuna Neden Oluyor!

Stres Yatakta Sizi Başarısız Yapıyor

Şehir stresi cinsel işlev bozukluğuna neden oluyor!..Kesinlikle doğru. Cinsel işlev bozukluklarının nedeni bedensel (organik) olabileceği gibi, psikolojik de olabilir. Bazen de bedensel hastalıklar veya bazı ilaçların (astım, tansiyon ve mide sorunlarında kullanılan ilaçlar gibi) kullanımı sonrasında ortaya çıkan cinsel işlev bozuklukları, stresle tetiklenen psikolojik sorunların eklenmesiyle daha da karmaşık bir hal alabilir.

Doğuştan getirilen özellikler, yetişme koşulları, ailenin tutumu ve cinselliğe bakışı, eğitim, yaşanan psikolojik travmalar ve stres sağlıklı cinselliği etkiler. Ayrıca cinsellikle ilgili eksik ve yanlış bilgiler, abartılı beklentiler, eşler arasındaki iletişim sorunları da cinsel işlev bozukluklarına zemin hazırlar.

Cinsel işlev bozuklugu
Şehir hayatı içinde gün geçtikte artan stres ile birlikte her 3 kişiden birisi cinsel sorun yaşıyor. Cinsel hayatında fiziki veya ruhsal sebeplerden kaynaklı sorun yaşıyor. İş hayatındaki sıkıntılar, trafik, ekonomik sorunlar hepsi birikince stres yönetilemez bir hal alıyor.

Her üç kişiden birinin cinsel sorunları var

Sanıldığının aksine cinsel sorunlar oldukça sıktır. Yapılan çalışmalar her üç kişiden birinin yaşamları boyunca cinsel işlev bozukluğu tanı kriterlerini karşılayan bir durumla karşılaştığını göstermektedir. Toplumumuzda psikiyatri polikliniklerine başvuru nedeni olarak en sık görülen cinsel bozukluklar; sertleşme sorunları, erken boşalma, orgazm bozuklukları ve vajinismustur. Ekonomik sorunlar, bir yakının hastalığı veya yas süreci gibi kişide sıkıntı ve üzüntü yaratan olaylar ya da hayati önemi olan sorunlar cinsel isteği azaltabilir.

Şehir stresi cinsel işlev bozukluğunu tetikliyor

Büyük şehirlerde yaşamanın getirdiği stres cinsel işlev bozukluğuna neden olabiliyor. Kentsel hayatın bir parçası olabilen kronik stres de cinselliğinizi etkiliyor olabilir. Akut stres kolayca fark edilebilirken, kronik stres sinsice yerleşmiş olabilir. Böyle durumlarda salgılanan stres hormonları birçok organ sistemini etkiler, çeşitli bedensel ve cinsel işlev bozukluğunu da içeren ruhsal bozukluklara neden olurlar. Kronik stres depresyon ve anksiyete bozuklukları gibi birçok psikiyatrik bozukluğa yol açabilir. Fakat sadece cinselliğinizi de etkilemiş olabilir. Peki, kronik stresin yol açtığı cinsel işlev bozukluğunu nasıl ayırt edebiliriz? Kronik stres göstergeleri olan bazı belirtiler cinsel işlev bozukluğunuzdan önce veya benzer zamanlarda başladıysa bunları dikkatte almalısınız.

Cinsel bozukluklar
Cinsel hayatınız içinde yaşadığınız sorun fiziksel veya psikolojik sebeplerden kaynaklı olsa bile kök sebebinden bağımsız olarak mutlaka partneriniz ile konuşuyor olmalısınız. Yüz yüze veya telefonda anlatın ki birlikte çözüm bulun. Seks hayatı sadece sizin hayatınız değildir partnerinizi de ilgilendirir.

Sorunlarınızı eşiniz veya yakın arkadaşlarınızla mutlaka paylaşın

Bir süredir devam eden ancak dikkatinizi verdiğinizde ancak sonradan fark edebildiğiniz belirtileri gözleyin. İletişim kurmada isteksizlik, Sosyal ortamlardan kaçınma, Uyku ve yemek alışkanlığında değişiklik, Motivasyonda düşme, Konsantrasyon bozukluğu, Dikkat dağınıklığı, Çabuk öfkelenme veya tahammülsüzlük, Şiddetli olmayan baş ağrısı, Bedensel gerginlik hissi ve artmış sigara ve alkol tüketimi gibi belirtilerinden bir veya birkaçı birlikte olabilir. Bu manada kendinizi dinlemelisiniz. Ayrıca MobilDost gerçek arkadaşlık platformunda bulunan binlerce üyemiz ile istediğiniz zaman istediğiniz konuda rahatlamak içinizi dökmek için arayıp telefonda sohbet edebilirsiniz. Üstelik kimse sizi tanımaz ve telefon numaranızda kimse tarafından bilinmez. Anlatacaklarım bana özel kalsın diyorsan hiç çekinmeden bizi arayabilirsin. Unutma burada olan burada kalır…Ama sen güne mutlu devam edersin.

Herkes için kronik stres kaynakları farklıdır. Her bozuklukta olduğu gibi öncelikle yapılabiliyorsa nedenin tespit edilerek ortadan kaldırılması önemlidir. Nedeni kısa vadede ortadan kaldıramıyorsanız sorunlarınıza farklı bakış açılarından bakmayı deneyin. Bu sorunları eşiniz veya yakın arkadaşlarınızla paylaşın. Neye ihtiyacınız olduğunu anlayın ve ihtiyaçlarınızın karşılanması için küçük adımlar atın.

spor yaparak kan akışı düzenlenebilir
Cinsel işlev bozukluklarından kurtulmanın en kolay ve ucuz yolu hiç şüphesiz spor yapmak olacaktır. İster açık havada ister bir spor salonunda ne ve nasıl olduğundan bağımsız olarak kendinizi mutlu edecek egzersizler yapın. Hem fizik hem de psikolojik olarak kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz.

Hobilerinize ve yakınlarınıza zaman ayırın. Ayrıca mümkünse açık havada ve düzenli olarak yapılan egzersiz de size iyi gelebilir. Sabah veya akşam tempolu yürüyüşler, uzun uzun yapılan yürüyüş sohbetleri size iyi gelecektir. Ayrıca egzersiz ile vücudunuzda kan dolaşımı hızlanacak ve belki de uzun zamandır kan gitmeyen bölgelerinize yeniden kan gidecektir. Penis ve Vajina ikisi de kan akışı ile uyarılırlar, genital bölgeye sağlıklı bir kan akışı bulunmuyor ise yatakta başarılı olmayı beklememek gerek. Uyku ve yemek düzenini yeniden sağlamaya çalışın. Ayrıca nefes ve gevşeme egzersizleri sizi rahatlatmaya yardımcı olacaktır. Bütün bunlara rağmen stresle mücadelede zorlanıyorsanız ve cinsel işlev bozukluğunuz devam ediyorsa mutlaka bir uzmana başvurmaktan kaçınmayın. Sakın ola ki bir uzmana başvurmadan ondan teşhis ve tedavi ile ilgili bilgi ve destek almadan başka merdiven altı çözümleri denemeyin. Her zaman söylediğimiz gibi başkasına iyi gelen size iyi gelmez. Başkasına ilaç olan sana zehir olabilir. Streste mücadele etmeyi bir şekilde öğrenmek gerek aksi halde kenti terk edip bir köy veya kasabaya yerleşebilirsiniz.

Stresten Kurtulmak ve Dertleşmek İçin Arasana

Bu arada sizde kentin stresinden kurtulmak kendinize vakit ayırmak yeni insanlar ile tanışmak için hemen ücretsiz olarak sadece telefon numaranızı yazarak hemen MobilDost gerçek arkadaşlık kulübüne üye olabilirsiniz. MobilDost arkadaşlık kulübüne buradan hemen üye olabilirsiniz. Kolayca üye olduktan sonra kulüpte bulunan binlerce kadın üyemiz ile hemen tanışıp sohbete başlayabilir birlikte keyifli mutlu zaman geçirebilirsiniz. Varsa dertlerinizi anlatıp dertleşebilirsiniz. Buradaki herkes sizin dert ortağınız olacaktır, dertlerinizi sıkıntılarınızı anlatıp rahatlayabilirsiniz. Dertleşme servisinden hemen faydalanabilirsin. Dertlerinden kurtulmak ve hemen dert ortağını bulmak için arasana…

Kontrol Ediniz

14 şubat sevgililer günü

Aşkın Evreleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü Sohbetleri Aşkın evreleri hakkında bilinmesi gerekenler. Haftaya 14 Şubat Dünya Sevgililer …

Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz

Sevginizi Göstermek İçin Nasıl Öpersiniz?

Öpüşelim mi? Sevginizi göstermek için nasıl öpersiniz? Öpüşmek bir tür iletişim şeklidir. Ancak yıllardır öpüşüyor …

İlişkide teknolojiden nasıl faydalanırsınız

İlişkinize Faydalı Olabilecek Teknolojiler

İlişkinize Faydalı Teknolojiler İlişkinize faydalı olabilecek teknolojiler…Yaşadığınız ilişkiye hangi teknolojinin ne gibi yardımı veya katkısı …

partnerine karşı ilgisini kaybeden kişiler

Partnerine Karşı İlgisi Azalan Kişiler

Sevgilisine İlgisi Azalanlar Partnerine karşı ilgisi azalan kişiler. Bu yazımız daha çok sizin için MobilDost …